Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

ben de biraz zayif buldum finali acikcasi

final

bir kere jacob'un gelmesiyle olmesi bir oldu, gerci o daha sonra tekrar ortaya cikar gibi geliyor bana, sonda da simdi julier patlatti mi bombayi yani hersey eski halin mi gelecek simdi?

of 6. sezon da taa 2010 dedi cok var yani 2010 subatta baslar herhalde gene yanilmiyorsam. simdi kim bekleyecek o kadar ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet patlattı. Herşey eski haline mi gelecek neler olacak bunu kestirmek bu aşamada çok güç ancak Faraday'ın teorisine göre herşeyin düzene girmesi gerekiyor. 2010'a kadar beklemek gerekecek cevapları bulabilmek için.

Jacob kısmı hakikaten kafa karıştırıyor. Ölümlü olduğunu sanmıyorum fakat bedeninden çıkan kanları ve ateşin içine atılıp yanışını gördük. Bu kadar basit değildir.

Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ilk dakikalarına tekrar baktım olayı biraz özetlemek gerekirse şöyle birşey ortaya çıkıyor.

Açılışta Jacob'ın yanında gördüğümüz kişi Smoke Monster'dı. Herhangi bir sebepten ötürü birbirlerini öldüremiyorlar yoksa seni öldüreceğim dedikten sonra öldürürdü onu engelleyen birşey yok. Kural ya da başka birşey ne olduğu belirsiz ama birbirlerine zarar veremiyorlar bir şekilde.

Hem Jacob hem smoke monster birşeyler kurguluyor ulaşmak istedikleri bir nokta var. Kurguların neticesinde smoke monster johnın formunda benjamini manipule ederek jacobı öldürtüyor. Jacob ise durumu tersine çevirmek için diğer yaşamları şekillendiriyor.

Tonlarca teori çıkar buradan John'ın smoke monster olduğundan emin olabiliriz diye düşünüyorum. Herşeye buna uyarlayacak olursak tüm parçalar yerine oturur.

Sosyal ağlarda paylaş

Final bolumunun ilk yarisini farkli, 2. yarisini farkli birileri yazmis. Ilk yari daha cok hosuma gitti :D. Ama guzel bir finaldi. Jacop'in bu kadar cabuk ekarte edilmesi uzdu.

Black smoke aciklamasi hosuma gitti. Ama neden bunlar farkli ve birbirine dusmanlar, kim bunlar sorulari hala 1. sirada.

6. sezona nerden nasil devam edecekler tahmin etmek imkansiz gibi. Deli bitirdiler bolumu. Ama Miles'in son soyledigi seyler bence olacak olan sey zaten. Loop'a baglayacak gibi olay.

Sonda da O kutudan Locke'un cikacagini hic ama hic tahmin etmedim. Acaip surpriz oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

oyoyoyoyoy

bence gayet sağlamdı

şimdi şunu anladık adada 2 tane kudretli kişi var biri jacob diğeri de artık smoke monster mıdır onun efendisi midir bilmiyoruz ama aradığı loophole u bulup johnla bir oluyorlar.

artık lich king - arthas birlikteliği mi var yoksa direkt johnla alakası yok mu bilemiyoruz tabi göreceğiz :D

zannediyorum kulübede yaşayan jacob değil bu 2. şahıstı. dolayısıyla help me diyerek yardım isteyen de oydu.

en son jacob da söylüyor they are coming back diye. bence bombanın patlamasıyla yine parlak ışık çıkacak o anda hayatta olanlar gerçek zamanlarına ışınlanacak

valla inanılmaz yerde bitti. ben ve john dışarı çıkınca neler olacak bakalım :D

Sosyal ağlarda paylaş

Jacob = Osiris
Smoke Monster = Seth

baska yazilcak bisi yok cok iyi bolum bakalim neler olacak 6. ve son sezonda

aslinda var, misir mitolojisinden yola cikarak yorumum (kim derdi misira gitmek lost teorisi yazmani saglayacak :P ):

cidden bu osiris / seth olayi cok mantikli. lider firavun.
ozellikle ben'in son soyledigi "bilmemkac yildir seni gormedim haberler aldim zart zurt direk tanriyi sorgulayan adam. hatta john'a "moses gibi geldi" demesi de buyuk bir gonderme misir'a.

Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:
2010 nedir ya resmen saçmalık, dizileri izleniyor diye iyice izleyicileri aptal yerine koyuyorlar, istedikleri zaman 2 haftada 1 yayınlarlar şimdi de 3 ay dizi yapıp 1 sene ara vermek moda oldu

Ne alaka uyduruk türk dizisi mi bu.. Burada olduğu gibi 2 günde çekim yapıp 3 saatte montajlayıp yayınlanmıyor diziler.

Amerika'da birçok dizi haziran ayı gelmeden final bölümünü yayınlar yeni sezona kadar ara verir. Lostun yeni sezon başlangıç tarihi biraz daha geç hepsi bu. Ortada isyan edecek birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:

Evet patlattı. Herşey eski haline mi gelecek neler olacak bunu kestirmek bu aşamada çok güç ancak Faraday'ın teorisine göre herşeyin düzene girmesi gerekiyor. 2010'a kadar beklemek gerekecek cevapları bulabilmek için.

Jacob kısmı hakikaten kafa karıştırıyor. Ölümlü olduğunu sanmıyorum fakat bedeninden çıkan kanları ve ateşin içine atılıp yanışını gördük. Bu kadar basit değildir.

ölümsüz ama beden bulunca içine giriyorlar bence, onu öldürende baştaki adam loop bulucam bir gün falan diyordu buldu işte, jacob dedi ztn loop'unu bulmussun dıye.. Baştaki gemide blackrock olabilir..

Sosyal ağlarda paylaş

bence

"They are coming" de demek istediği şey, sen o kadar şey yaptın beni kesebilmek için ama bende bişeyler yaptım ve birazdan değişcek her bi bok. O da jack vs yi manipule etmiş olabilir

+ olarak benin kızının suretine bürünen black smoke kesinlikle şu an ayaktaki lock. O yüzden lock ne derse yap, siniri mi bozma felan hep manipüle amaçlı.

Sosyal ağlarda paylaş

*loophole* yani açık kapı.

Şimdi olay bir döngüden ibaret zaman sürekli yaşanıyor ve bu süreç belli birşeyden sonra başa dönüp tekrar başlıyor. Jacob ada dışında değişkenleri şekillendirebilirken Smoke Monster ada içinde değişkenleri şekillendirebiliyor. Biri ada içerisinde aktif diğeri ada dışında. Smoke monster kendi değişkenlerini yaratıp onları şekillendirirken ulaşmak istediği şey dolaylı yoldan Jacob'ı öldürmek. Jacob ise ya hayatta kalmaya çalışıyor ya da döngünün devam etmesini sağlıyor bunu şuanda kestirmek zor.

Derken John keşfediliyor. John'ın çocukken çizdiği smoke monster resmini hepimiz hatırlıyoruz. Buradan yola çıkacak olursak Smoke Monster John'dan haberdar ve belkide bir şekilde onunla iletişime geçme şansını yakalamış. Aksi halde o resmin çizilmesinin imkanı yok.

John'ın özel olduğuna körü körüne inanması kadere ve inancına bu kadar sağlam şekilde bağlı olması black smoke için harika bir fırsat. Adanın mucizelerinin simgesi olarak black smoke'u gören John onun tarafından manipule edilip zamanı şekillendirmesine aracı oluyor. Şartlar değişip durum şekillendikten sonra black smoke onun görüntüsünü kullanarak amacına ulaşmaya çalışıyor.

Şartları öylesine iyi ayarlıyor ki John Locke tartışmasız şekilde lider olarak atanmakla kalmıyor benjamini yargıladığı sürecin sonunda benjamini onun direktiflerine sıkı sıkı bağlamaklada tehdit edip herşeyi garanti altına alıyor. Jacob'ın da dediği gibi seçim hakkı var sana söyleneni yapmak zorunda değil. Aynı şekilde Jacob'ın ölümü için şartları zorla diretmek gibi bir şansta yok. İşte bu yüzden bunca plan ortaya koyuluyor.

Plan kusursuzca işliyor benjamin jacobı john görünümündeki black smokeun zoruyla değil kendi isteğiyle öldürüyor. Olay bir nevi ''özgür irade'' meselesi, iradeye müdahele yok.

Jacob'ın zamanın çeşitli evrelerinde lostielerimizin yaşamlarına yön vermesinin etkisini es geçmemek gerekiyor. O veya bu şekilde black smokeun planının önünü kesip döngüyü tekrar başlatacak adımları daha önce atmış olduğu için benjamini durdurmaya gerek bile duymuyor. Kapanışta siyah sahne üzerine beyaz yazıyla Lost yazısı gelmedi bu kez. Beyaz arka plan üzerine siyah yazıyla lost geldi. Buda bir tesadüf değil.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...