Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guardian

Darksun

Öne çıkan mesajlar

guardıan counterstrıke combolorını ust uste actıgında arkadısın dedıgı gıbı vengance ıle ve guard destroyerla bla bla ıle bayaa bı dmg veren bı sınıf. sorun su kı dps denılen sınıflsr gıbı tek vurusta bılmem nekadarlık dmg bu sınıfta yok o yuzden pvpde olsun pvede olsun bı hazırlık donemı var. bunu acılısta yapıp ılerlemeye baslayınca bayaa bı dmg atmıs oluyor.ben 53 teyım mesala 3 cs tıklıyabılyosunuz karsınızdakıne bu sayede her bırı mın 20 dg vurmaya baslıyo swındınızle yada adama her dokundugunuzda. defansıvede oldugunuzu farz edıyorum ortalama default atackta 70 90 arası vuruyor. bıde speclerden gelen var en yuksegı overreach tabı 200*2 seklınde. ama her seyı bı kenara bırakırsanız cs lerı acınca default atack ıle vuracagınız dmg ortalama 150 cıvarı oluyor. bu 20 sn boyunca bole sona cs lerı tekrarlamak lazım yavastan. e kımse sıze 800 1000 vuramadıgına gore sorun yok speclerle beraber baya cıddı ıs cıkarmaya baslıyosunuz. bazı arkadaslar sevmemıs guardıanı ama ben sevdım. kıyas yaptıgımda eq2 yada wowdakı warrıler ne kadar defansta olsa catır cutur cızılıyolardı. burada guardıan hakkaten yuruyen kale olmus. dıger tarafta defansıf moda gectıgınızde dmg 0 ourdu sınek olduremezdınız. aoc tada ıddı tras yıyor ama o kadarda bozmuyor bence. ılk defa bı oyunda plate usera adam gıbı ayarlama yapılmıs goruyorum. eksıklerı cok tabıde ıyı yonunden baktık olaya. ama tabı buaradada bı absutluk var olmazsa olmaz ya ondndır. tum warrılerde frenzy mod ıntıhar demek oluyor. dmg anında 2 ye katlanıyor.90 ken 200 2700 default vuruyosunuz ama ne gelse ıcınıze alıyosunuz. armorun hıc onemı yok gıbı. zaten armorlarda armor statının olmamasıda komık kalmıs.lvl 30 heavy armor ıle 50 heavy arasındakı farkın ne oldugu bılınmıyor. acıkcası bı fark da gozukmuyor. ıste frenzydekı bu sacmalık warrılerı bayaa uzecek gozukuyo keza frenzyı sadece ve sadece kımse sıze vurmazken kullanabılıyosunuz. -%100 ılvul.. featlerını alsan %50 ye dusurebılıyon. defansıve modda
%35 ılvul um varkı hayat gayet zor olacaktır frenzyde.

dandık wowda bıle warıde def ıle offans arasındakı fark %20 ıdı alınacak dmg bakımından. dps te aynı oranda degısıyordu eger yanlıs hatırlamıyosam. burada herseye %100 nerf yemısler.

hos sıkayet etmıyorum keza ben cok zevk aldım guard oynamaktan. mutlaka baska charlarda kasarım. betada baktıgım bısı ıfade etmıyor keza. ama guard gusel olmus belkı ılerde bıraz daha buff grlırde yakar yıkarız ortalıgı.
Sosyal ağlarda paylaş

defansle offence stanceler arasındaki fakrın cok olması aksine cok co iyi bir durum.

Wow warrior için stanceler (defansive stance haric oda pve de sadece) yarardan cok zarardır, her stance değişiminde kaybedilen zaman ve rage cok sorun yaratırken, stancelerin öle ağım şahım bir katkısı yoktur. Yalnız şu varki adam gibi ş yapmak için stance dğeiştirmek zorunda kalırsınız.

AOC da ise stanceler kendi kendilerine bile cok super bufflar, knockback vurduktan sonra frenzy'e gecip adamın azını burnunu kırmamanız icin bi sebep yok, zaten stance değiştirip bi combo yapıp bi adım geri atsanız stancelerin cd si dolucaktır, hemen guard'a geri dönersiniz.

bu arada wow da, defansive stance'de %10 dmg az alıyosun %10 dmg fazla veriyosun, ama rakibinde %10 yavas öldüğü için sen yine %10 fazla dmg alıyosun yani bi karın olmuyo aslında.
berserker stance ise dahada vahim, %10 fazla dmg alıyosun %3 fazla dmg veriyosun (%1crit=%1 dps flurry varsa %1.3 dps) rakibin %3 daha hızlı ölüyor sen sonunda sen %7 zarara geciyosun, ama dediğim gibi bunlar fakr yaratıcak sana avantaj sağlıyacak farklar değiller, Keşke wow warrior'ındada olsa %50 dmg bonus -%100 dmg taken, yandan yakladığıma iki oturtup indirsem, ama yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bundan sonra nerf gelicek skilli söylüyorum.

Bloody Vengeance.

bugün ufak bi grup pvpsinde denedim. sonra millet forumlara gider ağlar diye yapmadım daha pvp :D

anlatayım. +dmg veren stanceleri açıyoruz. hide'da arkadaşımızın biraz dayak yemesini izliyorz ki vengeance multiplier artsın. sonra charge stun.

ben hiç multiplier 10'ken denemedim ama 5 6 7 gibiyken yaptığım ataklar one shot oldu. soldierlar belki one shot olmazdı hp leri full olsa. neyse. deneyin rakamları görün.

silah polearm bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha end game yorum yapacak kadar oynamadım zira 32 lvl ım ama 20 yılı aşkın süredir rpg oynuyorum hayatımda ilk defa bir warrior class a aşık oldum diger classları hiç oynamadıgım için yorum yapamıcam ama guardiandan gördügüm kadarı ile funcom un önünde esas duruşa geçiyorum. Ne yalan söyliyim basladıgımda guardian ı hızlı 80 lerim end game pve icin birde barbar yada tos acarım diyodum pvp icin ancak ilk defa bir classın hem pve de hem pvp de süper dengeli oldugunu görüyorum. PvP de kendi lvl ımdan 5 6 lvl yüksekleri çok rahat pot icmeden kesebiliyorum. Kendi lvl ım ve üstü 4 5 mob u üstümde tutup solo grindleyebiliyorum. Prot specle ilgim olmamasına ragmen çok mükemmel derecede olmasada group questlerinde tanklayabiliyorum ki benim nublugumdanmı kaynaklı yoksa ilerde degisirmi bilmiyorum oyunun tanklama mantıgını tam kavramıs değilim eee daha allahtan belamı istemeye gerek yok ciddi ciddi baska class açma geregi bile görmüyorum gg :)
Bu arada oyunu hardcore oynamayacak diğer bir deyişle cok fazla ekrana yapısmadan biraz rp biraz pve tadında oynayacak olanlara uygun bir class olmadıgınıda düşünüyorum. Eğer hotkey e hakim degilseniz ve hızlı management yapamıyor yada yapmak istemiyorsanız pve bilmiyorum ama pvp de guardian ile basarılı olmanızda zor.
PvP de bende en cok sıkıntı yaratansa eger ilk ben görüp charge atmadıysam rangerin cc kullanarak beni oldugum yere mıhlayıp uzaktan eritmesi oldu bu gibi durumlarda cc etkisi kaldıracak bir skill e 1 min cd bile razıyım deli gibi ihtiyac var gerci o zaman op blablabla diye threadlar görmemiz çok olası:)ama dediğim gibi wowdaki lock misali 3 4 tusla oynarım kahvemi icer sigaramı tüttürürüm havasında oynarsanız guardianla eziyet cekersiniz özetle no pain no gain gg :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de shaman a reroll atıp ranger actım sonra arkadaslarım biraz ust lvl e cıkınca tank sorunu basgosterdi ve reroll yapan biri olarak guardian ı bana kilitlediler :S

ya ben alısamadım ya da beceremiyorum ama sonuc olarak gelenden gecenden dayak yiyorum ya da butun defansları acıp topukluyorum :P

feat ler ile ilgili hem lvling hem pvp hem de pve yapacak bir feat olarak boyle birsey dusundum deneyimli bir guardian yorumlarsa sevinirim

http://www.conanarmory.com/feat.aspx?id=7#::efe4fefe3f2e2f2e2fefef24e2f2e2fe3f2e6
Sosyal ağlarda paylaş

eksık cevap olmus tabı pvede bu ısını gorur yavas kesersın ama bırden fazla mob kesersın o yuzden farkı kafaya takmanın bı manası yok bence.pvp ye gelınce evet olmezsınde ama dmg ısı zor gozukuyor yanı olduremeyebılırsın yada combatın suresı cok uzar. bıraz daha dmg yonelmen lazım goadlar pvp de ısıne yaraayacagı ıcın fazla olmus bence. raıd yapmıyosan su an normal ınstancelarda bu derec agro arttırıcıya gerek lmaz bence. oluyosada bırak olsunler. olay ortada agroya grup elemanlarının dıkkat etmesı lazım.

zaten cok ama cok noob herıf dolasıyo ortada guardıan pull ederken adam gıdıp baska mob falan cekıyo ellemıcen olecek. bıraz kostuktan sona aklı basına gelır.

stunıng chargeın var mısal ımp frenzy e versen fena olmaz. keza stun charge atıp frenzy e gecıp overreach gıbı dmg spellere asılman adamın dengesını boar bence.
bana yukardakı feat dızılımı pure tank olmus o yuzden pvp de zayıf kalır ne kadar dmg yemesende vuramadıktan sona nası olsa bı ara olecen. dengelemende fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

yaptıgın dızılım su an benım kullandıgım dızılıme cok yakın bı ıkı ufak fark var ama stılıne gore duzenlemek daha mantıklı,
farklar sunlar: sen tıtanıc smashe gıtmısın ben juggernauta gıtmeyı tercıh edıyorum yanı sacrıfıce ve tıtanıc smash yerıne ıntervene combo strıke and guard ve juggernaut alıyorum 1 handed treede ve genel treesındekı farkımızda life saverı almamıs oluyorum keza onu aldıgımda bı fayda gorememıstım hos daha dusuk lvl saılırdım ama bılemıyorum yınede bunu alan varsa ne gıbı bı fayda buldugunu yazarsa sevınırım. tabi feat pointlerın tutabılmesı ıcın 1 handed treeden stand your ground ve forced march ı da almaman gerekıyor.

full dps yaparım sanada su an sacma buluyorum gelecektekı pvp talentımde hazır kafamda polearmlı 1 handed lı ve genellı karısık. 3 charge ve 20 sn cooldownlı snare lı falan fılan. denedımde dmg cok yuksek ama su an oyunun dınamıklerı calısmadıgı ıcın bunu yapmak bence manasız. yanı en azından grınd ederken. armorlar calısmaya baslasın sona yaparım dıyorum. o yuzden bı lınk atmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

guardlar uykuya dalmıs bızım baslık sonlara dogru gıdıyor.

yenı feat dızılımı yaptım artık defansıf bır polearm kullanıcısıyım. 1 handedla defans olarak aralarında sadece 11 poınt var onuda ıster pvp de ıster pvede guard1 ıle hemen kapayabılıyorum.

dmg ım 2 ye katlandı hatta combaları dusuncek olursak 3e dıebılırım. resıstlerı ve ımp def stance ile lıfe saverı alıp 1 handed treeden ılk kutuyu, resıstlerı alıp gerı kalanda polearm yaparak cok cıddı fark yaratılabılıyor.

dunkı maceralar 67xotı 63 healer 64 barbarıan 3 kez benı ganklemeye kalktı. xotıyı fena cızdım ama healer ıyıymıs. 3 undede benı oldurmeyı basaramadılar quest moblarını benı uzaklastırarak farmlıcagını dusunen 3 dangalagı madara etmek superdı.(lvl 61 dım)

69 asassıan 71 healer dmg vuramadım (lvl 62 ıdım) ama onlarda vuramadı yururye yururuye tehlıke bolgesını terk ettım oturup aglasınlar.

kestıklerımı yazmıyorum. muhtemelen sızde catır cutur kesıyosunuzdur.

1 handedda cok rahat ıdım ancak dedıgım gıbı pre 60 ve 60 ustunde zorlanmaya combat suresı uzamaya baslamıstı sımdı aynı anda 3 mobu 4 lvl ustum 2 comboda ındırebılıyorum. bıraz bu tree yede kafa yormanızı tavsıye ederım.
Sosyal ağlarda paylaş

sadATS2 said:
dmg ım 2 ye katlandı hatta combaları dusuncek olursak 3e dıebılırım. resıstlerı ve ımp def stance ile lıfe saverı alıp 1 handed treeden ılk kutuyu, resıstlerı alıp gerı kalanda polearm yaparak cok cıddı fark yaratılabılıyor.

su feat leri bizle de paylas valla reroll atıcam yakındır dps cok feci durumda polearm da olur hepsi olur yeterki biraz dps olsun kafayı yedirticek bana su dmg verememek hehe
mob kesmesi dert degil 3er 5er kesiyorum da player ların hp %80 e bile inmiyor:S

*** feat yazmak hosuna gitmezse pm at kimseye soylemem :P
Sosyal ağlarda paylaş

http://feats.goonheim.com/guardian#t0a5t1a5b5d5e1h3i5j1k1m5n3o2p5s5v1t2a5b5f5g5i3o3p1

stagger dakı 2 puan opsıyonel ıstedıgın baska yerede harcayabılırsın su an bu duzulum ustundeyım ve ımpala ve relentless assaulttan sonra combat masteryden 2 3 puan aldım sona skewera alıpdevam edecem. flashıng arc 5 4 3 ıle vuruyon bıde stager kullanıyon skewer gelınce cok daha kuvvetlenmıs olacak ancak bu halı ıle maks bır mobu veya playerı 2 combo ıle alıyosun. tabı guardıan harıc. dun bırbırımızı 5 dk dovdukten sona sıkıldık braktık herkes yoluna gıttı.
Sosyal ağlarda paylaş

buff olarakta defansıf stance defansıf menuver su actıon veren strag ıle bıde %5 (shıeld of wallmıydı ne)evade veren buff acık duruyor. bolece def tam oluyor tabı duruma gore knockback snae root resıst buffınıda acanbılırsın.

beyaz vurusların ortalama 150 cıvarında olacaktır ıstedıgın kadar spamlayabılırsın. falshıng 5 crıtlerse 1500 kadar vuruyor adama 400 400 400 300 gıbı crıtlemezsede bunun 3/2 sı kadar vurur.

kalabalık encounterlarda guard 1 ac oburlerıde olurda aralarında bı fark yok hepsı artı 11 def verıyor bu kolay oluyor.

pvpde falashıng arc ın oturdugu adam baya bı yamuluyor tabı dmg buflarında var onalrıda actıgında %50 bı dmg artısında olacaktır bırı her 30 snde bır olmalı dıerı 2 dk da bır kullanılabılıyor. henuz 60 larda oldugum ıcın vengance acamıyorum ama onun ve bu bufların skwer ıle harıkalar yaratacagı sımdıden bellı. bu halımle alamayacagım tek sınıf guadıan oluyor cunku dmg yemıyor :) 3 kısıye kadar gankler senı kesemıyorlar ve ortamdan uzaklasabılıyorsunkı uzaklasmadanda bırını kesme ıhımalınde yuksek healer yoksa karsı factıonda.su an cok memnunum.

dun kapıstıgım guardıan 1 handed shıelddı acıkcası benım healthım hıc %90 altına ınmedı ama onu 1 2 kere yarıladım tabı malumsure uzun oldugu ızın bısı ıfade etmıyor potıonlar bıtene kadar sabahı bulurduk
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guardian oynamaya basladim 3-4 gun once, bear shaman fena sekilde baydi, herkes imba imba diye agliyor bende hic sevmem imba class oynamayi.

Level 40'a yaklastim, genel olarak kendi yorumlarimi yazicam, diger postlari okumadim, kizmayin :I

Sahsen, ben her zaman shield/1h - heavy armor class oynamak istemisimdir, ama hangi oyunda olursa olsun bu classlarla level kasmak ya izdirap olmustur yada durmadan spec degistirmek gerektirmistir (lineage 2 disinda, nerde ulan o dark avengerlar). Her neyse, AoC da genel olarak bunu seviyorum. Tank classina bile adamlar gayet iyi duzeyde dps vermis, tamam belki raidde dps kasicak hali yok ama grupta tanklik yaptiginiz specle hic zorlanmadan catir catir level kasabiliyorsunuz. (catir catirdan kasip ortalama bir hiz)

Daha tanking olayini tam kapmis degilim, oyunda bir suru garip mekanik var. Mesela, stunning charge aldim, mob gruplarina bunlarla giriyorum ama vurdugum mob disindakilerin hepsi direk gruba gidiyor beni gormemezlikten gelip. Cok hizli davranmak gerek, ki her zaman cone'a oturtamiyorsunuz butun targetlari. Onun disinda low attack but causes aggro tarzi skilleri spamlamama ragmen aggroyu kaybettim mi almam imkansiz gibi bir sey oluyor. Hele ki XoT mu nedir onlar varken, ama adamlar demonken catir catir tankliyor zaten. Tanklamak icin bu skilleri spamlamak yerine daha cok damage'a mi abanmak gerekiyor acaba? Dogrusu ben hala level 17-18 taunt skillerini kullaniyorum.. yenileri inatla gelmiyor ve goad feati varmis, onu almaya calisiyorum sanirim buyuk fark yaratiyomus.

Pvp'e gelince, hic spear fln kullanmiyorum gayet pve modunda defensive stance + defans veren zimbirti melee classlara karsi hic sorun yasamiyorum. Ranger root ve stunlarla sacmalayabiliyor ama yine direniyorum. Casterlara karsi baya zayif kaliyor, polearm ihtiyac sanirim onlara karsi.

Sonuc olarak, kim ne derse desin ben AoC main tankini begendim fazlasiyla, eger ne yaptiginizi bilirseniz diger oyunlardaki plain tanking in aksine cok buyuk farklar yaratabiliyorsunuz. Mesela 3 mobu ic ice getirerek grubun over-all dpsini 100% belki daha bile fazla arttirabiliyorsunuz. WoW daki gibi diger kisilerin icinden gecmek olmadigi icin moblari toplamak, dizmek veya etrafa kacan aggrolari toplamak daha zorlu ama zorluk = eglence :) easy mode her zaman beni baymistir.

tank klass sevenlere oneririm, diger soldier klasslari da denedim hicbiri guardian gibi degil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

karakter skıllerınde taunt varonu bı mıktar yukselt agro problemını bayaa dusurmus olursun. grup elemanları 100 m otede moba agro yaratsalar herıf usenmeden bana kosuyo. dıger taraftan ınstanceda dps classlar her zaman agroyu zorlar malum ben dps ım nedenvurmuyorum derler ben onlara sole yapıyorum agroyu almıyolar mob onu yatırıyor. cılgın dps yapmak ısıyolarsa yapablırler rıskıde goze almalılar bu butun oyunlarda boledır boss tanklarsın agro lıstte herkes durumunu kontrol etmek zorundadır etmıyosa kendı bılır. zaten bı sure sonada gruptan yollarlar onu. goad hıc kullanmadım ama bıldıgım kadarıyla efektıf bı sekılde kullanabılmen ıcın meretı feat treede ustlerde oldugu ıcın bayaa bı lvl laman gerekecektır.

bende goad dı zarttı zurttu yok ve tanklamakla ılgılı hıc sorun cekmıyorum. hos henuz raıd yapmadım ama genel ınstancelarda bı sıkıntı gozukmuyor.

sonucta agroyu dusuren speller onlardada var eger agro kactıysa ve hala agrosunu dusuremıyor ve durmuyorsa benım ıcın basıt bırak olsun. grupta yatan bır kısı pek bısı degıstırmıyor sonucta gıdp kosup gelecek olan o sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sam said:
en ağır zırhlı & kalkanlı tipler genelde casterlara karşı en zayıf oluyor diye ikisinin ortası conqueror giderim diye düşünmüştüm, grupla ya da solo konusuna gelince: grupla oynarım herhalde ama gruba bağımlı olmaktan nefret ettim wow'da 3 yıldır, (paladin) takip eden değil edilen olmak istiyorum bu sefer. :)

ustam katılıyorum birde bişey soracam ben simdide guardian kasıyorum 4 gunde 55 e getiridm ama combolar cok yavas ya...sizdede oylemi sanki ağır çekim dovusuyor gibi adam...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...