Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Açılmıştı bu tarz konular hatırlıyorum ama arayıpta işimi gören konuyu bulamadım,kusura bakmayın tekrar açıyorum. Şimdi,normale göre fazla para harcayan biriyim ve yaklaşık 2 haftadır üzerinde düşünüyorum.Birikime başlayayım dedim,aileden gelen parayı falan biriktireyim diyorum bir yandan da yatırımlar falan Fon düşünüyordum ilk babam boşver dedi,faiz falan düşünüyorum da sorayım dedim diğerlerini de,konu ile çok az bilgim var. Hangi işlemlerle parayı katlarım,zarar etmem,dövizin geliri nedir vs. Böyle aranızda bu işlerle uğraşan varsa neler yapıyorlar paylaşabilirlerse sevinirim :) Faize yatırmayı düşünüyorum şuan,nasıl olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 forex düşünüyorsan (döviz) zor bir iş senelerce takip etmen gerekiyor.. ama az parayla da 1000-2000$'la leverage sayesinde iyi para kazanırsın.. leverage ne diyorsan hiç bulaşma forex işine.. __ faiz için çok paran olması gerekiyor fazla geliri yok, ya da risk alman gerekiyor.. (offshore falan takılma sakın aman) __ fon için bir şey söyleyemem, fazla kazancı yok.. komisyonu var ve de her zaman para kazandırmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 vaktin bolsa yatırım hesabı açıp borsaya dal internetten sürekli oynarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 borsa'ya girmeyi düşünüyorsan: imkb100 dışında her hissenin sahibi vardır, batarsın.. __ forex takip edeyim 1-2 sene içinde girerim diyorsan olabildiğince çok kaynak/ ebook okuyup demo trader accountlarla alıştırma yapman gerekiyor.. ama demo accountların bazı dezavantajları var, burda kazanırsan gerçekte de kazanıcaksın diye bir şek yok diyeyim.. sorun olursa alırım ama.. edit: bir duş alıcam, sen sor sorularını gelince cevap veririm.. bir 5-6 senedir forex-borsa-options piyasalarını takip ediyorum, 2 senedir de gerçek hesapla işlem yapıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ben borsayı herzaman bir yatırım aracı olarak görmüşümdür ve günlük işlemlerin gereksiz hatta borsanın temel prensibini yansıtmadığımı düşünmüşümdür. Eğer ilgilenirsen Censa isminde sahip olduğumuz bir aracı kurumumuz var , sana yatırım konusunda yardımcı olabilir , birkaç hisse senedi tavsiyesinde bulunabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 yok daha yaş 18,yeni başladım da biriktirmeye :) borsa falan olmaz sanırım. Harcamalarımı hesapladığımda ayda kenara 300-600 arası atarak başlarım diye düşünüyorum.Yani ufak parayla başlayıp zamanla çoğaltırım diye düşünüyorum,zaman bol,en azından 5 sene kenara koyulan paraya da dokunmamayı düşünüyorum. edit:Birde rakamlarla aram iyidir,yani takip edemem veya ne bileyim,beceremem diyorum.Derseniz kolaydır,ameleler bile yapıyor düşünebilirim,onun dışında zor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 O zaman vadeli hesaba paranı yatır uzun vadeye koy getirisi fazla olsun hemde o parayı unutmak zorunda kal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 borsa/döviz'e giricem diyorsan chart/grafik okumayı öğrenmen gerekiyor bu süre içerisinde... ayrıca indicator/göstergeler hakkında da fikir sahibi olman gerekiyor.. + döviz için az biraz makroekonomi borsa için muhasebe bilgisi: (örnek: Beta ** 0,60 Halka Açıklık Oranı % 27,64 IMKB-100'deki Ağırlığı % - F/K Oranı 4,86 PD/DD Oranı 1,26 Dibe Uzaklık ** % 44,73 Piyasa Değeri (USD) 37.255.302 Piyasa Değeri (YTL) 45.675.000 Özsermaye (YTL)* 36.243.952 Sermaye (YTL) 7.875.000 Net Kar (YTL) 8.503.937 Net Döviz Pozisyonu (YTL) -1.657.050) mesela şunları anlaman da gerekir... tabii teknik işlem yapıcaksan geçerli bunlar.. bunlara gerek yok diyosan chart/grafik bilgisi yeterli.. borsa kumar değil yani kısacası, baya bir bilgi gerektiriyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 abi rakamlarla,bu tür işlerle aram hiç iyi değil,daha basitinden şeyler yok mu yoksa kasayım mı öğrenmeye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ilerde paran olucaksa veya şirket yöneticeksen en basit muhasebe bilgilerini işine yarar... ama acele etme alabiliyorsan alırsın univ.'de muhasebe 1 / accounting 1 falan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 sözel öğrencisiyim ya sinema okuyorum asdf neyse faiz şuan en mantıklısı geliyor benim için,5 sene ki gelir sabit kalmayıp sürekli artacak,birikir bayağı gelecek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 3 senedir muhasabe ve iktisat aliyorum ve hala borsanin tam olarak ne oldugunu cozebilmis degilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paran değer kaybetmesin ama aylık faize göre daha fazla da yükselebilsin diyorsan B tipi likit fon. (Yükselmeyebilir de) Bunda paran bankanın hissesine göre artış gösterebilir. Bankanın hisselerinde düşüş olursa da paran ilk yatırdığın miktarda korunur ve geriye gitmez. Bunu takip edersen borsacılık oynayabilirsin. Yani demek istediğim dalgalanmaları takip edersin yükseldiğinde satıp düştüğünde alıp bir miktar daha ekstra kazanç sağlaman mümkün. Yok altına endeksli olsun diyorsan Altın fonu. Burada da paran altına endekslidir. Bununda A ve B tipleri oluyor sanırım. Bildiğim kadarıyla B tipi olduğunda paranın miktarı korunuyor. A tipi ise riskli tabiki. Banka ne verirse razıyım dersen 1000 YTL üzeri için geçerli olarak Vadeli hesap. Bunda yıllık %14-%17 civarı faiz alırsın. Aylık aylık yaparsan yıl sonunda bir miktar ekstra kazancın olabilir buna bileşik faiz denir. Fakat bu yöntemde bankanın verdiği faiz enflasyon oranında olduğundan ve ülkemizde enflasyon baskı altında tutulup gerçek oranlar saklandığından uzun vadede paran enflasyon karşısında erir. Birde repo var bu da vadeli hesap ile benzeşiyor artık pek bir farkı kalmadı. Bana sorarsan yukarıda saydığım yöntemlerin hiçbirisi yatırım aracı değildir. Bütün bunlar sadece paranın enflasyon karşısında erimemesi veya doğrusunu söylemek gerekirse daha az erimesi için kullanılabilecek araçlardır. Sen ne yaparsın diye sorarsan eğer, ben olsam biriktirdiğim parayı elimde tutarım bu sırada yukarıdaki seçeneklerden birisinde değerlendiririm. En mantıklısı ev almak olabilir ancak bunun için çok daha yüksek nakte ihtiyacın olacağından 5 10 bin YTL civarına İstanbul'un dışında yazlık bölgelerden ufak yazlık arsası alabilirsin. Ufak bir öneri tabiki. Bir arsanın değerlenmesi içinde çok uzun yıllar geçmesi gerekebilir fakat hiç değilse 1 yılda bile 6 bin'den 10 bin YTL'ye çıkması mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 imkb30 hisselerinden birini seçip al, uzun süre bekle. çok büyük paralar kaldırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 imkb30 hisselerinin sahipleri olur hisse alırsın talep olmadığı/ hacimi düşük olduğu için çıkamazsın.. borsa oynıcaksan bir tekniğe dayalı oynamadığın sürece kaybetmeye mahkumsun uzun vadede.. aylık 5-10% kazanç çok iyidir... bir de hiç bir borsacı tek kağıda yatırım yapmaz.. %20 %20 %30 %30 falan gibi böler.. buna risk dağılımı denir vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 imkb30un hacmi nası düşük olur yahu? tüm lokomotifler imkb30da, iş c, tüpraş, yapıkredi, doğan holding falan fişman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Kısa vadede, hızlı şekilde para kazanmanın ve kaybetmenin tek yolu borsa. Doğru tahminler yüksek kazanç getirir. Çok fazla dalgalanırlar, gün içinde bile 5-10 kez alıp satarak, 200-300 YTL civarı bir kar elde edebilirsin 1000YTL üzerinden. Tabi kayıp da yaşayabilirsin.. Bu sıralar Finasbank sponsorluğunda düzenlenen facebook yarışmaları var, application'da canlı borsa oyna biraz. Zamanla hangi hisselerin dalgalandığını, ne zamanlarda dalgalandığını felan öğrenirsin. CNBC-E sabahları vazgeçilmez kanalın olmalı : ) Uzun vadede ve kesin kazanç için ise, bende mülk diyorum. Arsa, arazi ve mümkün ise ev. Ama borsa iyidir hoştur. Takip etmen gereken çok şey varmış gibi görünür, ama arada sırada değişik tahminler ile kazanabilirsin. Örneğin, 2 gün evvel Bandırma Limanı'nın Çelebilere satılacağını tahmin eden bir insan oğlu yuzde 1.7 kazandı o gün içinde. Yani 1000 YTL'ye 170 YTL gayet güzel bir getiri. Ama tabi aynı insan oğlu, garanti ve turkcell'in hisselerinin bir anda yüksek değer kaybına uğraması ile de, yuzde 8 civarı kaybetti. Ama o gün o hisseleri satıp, tekstil'e asılsaydı bu yuzde 10-15 civarı bir kar demekti : ) Borsa gariptir, haber takibi ister, en azından firmaların kar zarar açıkladıkları günlerde beklentilerin ve sezgilerin iyi olmalı. Ayrıca portföy yöneticileri felan da var, danışabilirsin. Hiç bişi beceremez isen, hemen hemen her bankadan indirebileceğin bir anlık borsa programı ile bir kaç gün gözlemlersin. Facebook App : Finansbank Sanal Portföy Yarışmaları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 karıştırdım evt imkb 100'de girip de çıkamayacağın hisseler var 30'da değil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 @ Baluu: hiç GERÇEK hesabın oldu mu? olmadıysa, söyleyeyim gerçekte o işlemlerin %60'ını gerçekleştiremezsin ne kadar anında görünen fiyattan işlem imkanı tanısalar da ÖYLE BİR ŞEY YOK... ayrıca borsa saatlerinde herhangi bir haber çıktığı anda işlem ekranı 10-15dk kitlenir.. kısa vadeli pozisyonlarda kesinlikle kaybedersin bu sebeplerden dolayı; bu yarışmalarda sadece kısa vadeli işlem yapanlar kazanır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Viktor said: 3 senedir muhasabe ve iktisat aliyorum ve hala borsanin tam olarak ne oldugunu cozebilmis degilim pek alakası yok o derslerle de ondan. sermaye piyasaları,finansman filan alman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Mesajımda örnek verdiğim insan benim :D şu mısralar ile.. said: Örneğin, 2 gün evvel Bandırma Limanı'nın Çelebilere satılacağını tahmin eden bir insan oğlu yuzde 1.7 kazandı o gün içinde. Yani 1000 YTL'ye 170 YTL gayet güzel bir getiri. Ama tabi aynı insan oğlu, garanti ve turkcell'in hisselerinin bir anda yüksek değer kaybına uğraması ile de, yuzde 8 civarı kaybetti. Ama o gün o hisseleri satıp, tekstil'e asılsaydı bu yuzde 10-15 civarı bir kar demekti : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 baluu 0 teknik mi oynuyorsun =) indikatör falan kullanmıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 git bi özel emeklilik sigortasına başla primlerini ödemeye. nasıl paramı katlarım, voliyi nasıl bulurum gibi konularda patiden akıl alacak durumdaysan senin için en iyisi bu. pişman olmazsın, aksine ilerde çok teşekkür edersin bak bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bence paranı kumara ve karı kıza yatır kumardan 1e 2 gibi günlük kazanç sağlayıp akşamında hatunlarla felekten bir gece çalabileceğin gibi paranı kaybedip tefeciye böbreklerini de satabilirsin ama eğlencelidir basittir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 agatör belli başlı sağlam hisselere oynarım genelde. ( Turkcell, Garanti, İş, Nadiren Net Holding gibi.. ) O'nun dışında da abes şans üzerine yapılan tahminler. ( çelebi, tüpraş, kimi tekstil firmaları.. gibi ) Belli başlı sağlam hisselerde, emir verme durumları olduğu için, şu fiyata düşünce al, şu fiyata çıkınca sat mantığı. Abes şans tahminlerini de anlık değil günlük olarak değerlendirdiğim için, işlemin anlık olması o kadar da mühim olmuyor. Hehe. Soruna gelince, yok aga yüksek yerlerde adamlarım yok, ama bu ülke ekonomisi kendini belli ediyor bir yerde. Ama ihalelerde vs.. güvendiğim şirketlere para yatırmaktan kaçınmam, tabi ne kadar güvendiğime ve rakiplere göre değişiyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar