Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

allahın varlığı nasıl ispatlanır

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

sir said:
dflsdkjffşdlsk
evet BÜTÜN TÜRKLER AŞAĞILIKTIR, HAYVANDIR dersen türklüğe hakaret etmiş olursun bence. yoksa buna da düşünce özgürlüğü der misin?

"türkler"'i aşağılamak o. (karşılaştırırsan "inananlar")

ben kavram olandan "türklüğü" aşağılamaktan bahsediyorum (karşılaştırırsan "islam" kutsal bulunan şey). benim için devletim için kutsal olan "türklük" hadi bakalım aşağılarsan 301 den atarım seni içeri asena adına.

hagaret edme.

nese ben sölicemi söyledim rahan has left the topic.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim ne demek istediğimiz bal gibi anlaşılıyor fakat bilinçli olarak saptırılıp konuşuluyor hala , saygı dan , hassasiyetten , üslup dan bahsedilirken hala başka anlamlar çıkarmaya çalışmak hoş değil.

Herneyse Huun iyi söyledi , en azından kim nedir onu görüyoruz öğreniyoruz , o bakımdan iyi bir fırsat. İnsan kendini belli ediyor az çok buraya yazdıklarından ve üslubundan.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
Rahan said:
bir inananın sade bir insandan daha fazla saygıya değer olduğunu nerden çıkarıyorsun ki?

daha fazla demiyorum ki, diğer insanlara gösterdiğinin aynısını diyorum. bi insanın kutsal saydığı şeyleri eleştirebilir, yadırgayabilirsin ama hakaret ve aşağılama apayrı şeyler yani.
Ee din derslerinde bi tek Islam dogru digerleri degistirildi falan diyolar, nolucak?
Sosyal ağlarda paylaş

Laf salatası yapmaya gerek yok..

Bu ülkede bir tek Sünni İslam'a saygı var, gerisi Allahsız penemenk.. Aleviliğin bile Satanizme eşit tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz bırakın saygıdan bahsetmeyi.

Ayrıca bir insanın din ile birlikte argo kelimeler kullanması kimseyi ilgilendirmez.. Sonuçta Allah'a veya İslam'a bir hakaret yok.. Sen Allah ile argonun aynı cümlede geçmesinden rahatsız olabilirsin, ama başkası rahatsız olmaz, bu saygısızlık değildir..

Ülkemizdeki İslamcıların en büyük sorunu bu işte.. Başkalarına karışmak.. SANANE! Argo kelime ile Allah yanyana olunca senin inancın mı zedeleniyor? Günah olduğunu düşünüyorsan bırak günah ona yazılsın seni ilgilendirmez!
Sosyal ağlarda paylaş

Biz rahatsız olduğumuzu belirtmişiz , sir ' ün bi önceki mesajında dediği senin bu mesajına zaten cevaptır.

Başkalarının yaptığı saygısızlık yüzünden , tüm saygısızlıklar doğru gibi gösterilemez. Herkes yalan söylüyor diye yalana doğru denilemez.

Sen de bizim rahatsız olduğumuzu söylememezi ve saygısızlık olduğunu belirtmemizi engelleyemezsin , ve sanane desen de bizi ilgilendiriyor rahatsız ettiği için.

Herzaman forumda huyunuz suyunuz ve mesajlarınızda ana olgu olan birşey var kurtulmaya çalışırsanız bundan daha yararlı tartışmalar çıkar. Olgunuz şu ;

Geneli kişilere , kişilere genele mâl etmeniz.
Sosyal ağlarda paylaş

konu öyle yerlere gelmiş ki ben Allaha küfrederim günahı bana sanane bile denmiş. Banane mi? Benim inandığım ve yüce saydığım bir varlığa sen öle kafana göre konusamazsın genç. istesenizde istemesenizde, beğensenizde beğenmesenizde bu ülkenin %99'u müslüman. Yok ben istediğim gibi cümle kurarım yok istediğimi konusurum günahı bana diye salak saçma laflar etmeyin. İnanmıyorsanız da içinizde kalsın bari inananlara saygı gösterin ve inançlarına saygılı olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Okumadan post attığınız ne kadar belli, hala başkalarının saygısızlığı etc diyorsunuz..

Argo kelimelerle Allah'ın yanyana kullanılması Osman'a göre saygısızlıktır, Mahmut'a göre değildir.. Bu yüzden insanlara saygısızlık yapma bık bık diyemezsiniz.. Kendi doğrularınızı insanlara dayatamazsınız.

Hindunun teki gelip; "Öküzlük yapma lan zuhaha" cümlesinden alındığını söylese, saygısızlık yapmaman gerektiğini söylese ne yaparsın? Adama göre Öküz kutsal, rahatsız oluyor? Yok lan doğru unutmuşum %99.9 umuzu Sünni, ne söz hakkı var Hindunun

İşte bu yüzden din, Allah ile inanan arasındadır.. Başkası araya giremez, müdahale edemez, manipüle edemez.. Sen saygısızlık olduğunu düşündüğün harekete karşı çıktığın zaman + sevap puanı falan almıyorsun.. Bırakın insanlara baskı yapmayı artık.
Sosyal ağlarda paylaş

senin inanışın nasıl içinde kalmıyorsa onun inanmayışı da aynı şekilde içinde kalmayabilir.

%99 olayına gelince, anayasının değiştirilemez değiştirmesi teklif dahi kabul edilemez maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti Laiktir ve hiç bir din, mezhep yada inanç sisteminin savunucusu ya da yericisi olamaz. dolayısıyla o rakam hiç bir istatistiki çalışmaya dayanmadığı gibi, yüzde doksandokuz değil yüzde onbeşmilyon sekiyyüzkırkdörtbin ikiyüzaltmışbeş bile olsa, yasal açıdan bi anlam ifade etmez, yine isteyen istediğine inanır, bu inanışı yaşar yada isteyen istediğine inanmaz bu inanmayışı da aynı şekilde yaşayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlara baskı yapmak?
inananın lan mı dedim acaba?
sevap kazanacağımı düşünmedim hiç ama iyi bi noktaymış düşünürüm artık. ben karşımdaki hindu da olsa hristiyan da olsa onların inançlarına saygı gösteririm. saygı sadece lafla da olmaz. inançlarını aşağılamam yada onlara hakaret sayılabilecek laflardan kaçınırım, inançlarını sorgulamam. Sen yada siz ,kim üstüne alınırsa, inanmayın umrum deil. inanın diye bi derdim de yok. sadece burada kelime oyunlarıyla yok ben orda hakaret etmedim yok göreceli diye saçma sapan fikirler atmayın ortaya. ya adam gibi sözünüzün arkasında durun hakaret ettim ulan diye yada dansözlük yapmayın hakaret görecelidir diye. yada azıcık insan olun da başkalarının inançlarını şurada mantıklı yada mantıksız diye savunurken inananları rahatsız eder mi acep diye düşünün
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
konu öyle yerlere gelmiş ki ben Allaha küfrederim günahı bana sanane bile denmiş. Banane mi? Benim inandığım ve yüce saydığım bir varlığa sen öle kafana göre konusamazsın genç. istesenizde istemesenizde, beğensenizde beğenmesenizde bu ülkenin %99'u müslüman. Yok ben istediğim gibi cümle kurarım yok istediğimi konusurum günahı bana diye salak saçma laflar etmeyin. İnanmıyorsanız da içinizde kalsın bari inananlara saygı gösterin ve inançlarına saygılı olun.

Arkadaşım, okuduğunu ilk seferde anlamıyorsan üzülme! Paragrafın başına dön tekrar oku. Gene mi anlamadın? Başa dön bir kez daha oku! Bu eylemi, yazılanı anlayana kadar devam ettir. Eminim bunun üstesinden gelebilirsin!
Sosyal ağlarda paylaş

solaris777 said:
senin inanışın nasıl içinde kalmıyorsa onun inanmayışı da aynı şekilde içinde kalmayabilir.

%99 olayına gelince, anayasının değiştirilemez değiştirmesi teklif dahi kabul edilemez maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti Laiktir ve hiç bir din, mezhep yada inanç sisteminin savunucusu ya da yericisi olamaz.

agalator okuman var mı senin? saygıdan bahsediorum SAYGI. sevme, inanma ne yaparsan yap banane. ama saygı gösterin diorum
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
ohyeah said:

Arkadaşım, okuduğunu ilk seferde anlamıyorsan üzülme! Paragrafın başına dön tekrar oku. Gene mi anlamadın? Başa dön bir kez daha oku! Bu eylemi, yazılanı anlayana kadar devam ettir. Eminim bunun üstesinden gelebilirsin!

oo güzin abla saol valla sende olmasan nasıl bu dertten kurtulurdum bilmem. yazdıklarımı kişisel almışsın, alabilirsin sorun yok. ben sayfalarca okuduklarım karşılığında yazdım bunları senin sözün de var içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

ay yazık ya baskı mı gördünüz şimdi?

terbiyeli olun, hakaret etmeyin insanlara diyoruz, adeta bir şeriatçı gibi karşılanıyoruz.

tekrar söylüyorum, bu ülkenin eğitim sistemi vesairesi size buraya gelip saygısızlık etme hakkını vermez. hadi onu da geçtim, madem inanmıyosun esas sana ne? başkasının inanması neden seni geriyo? burada sana bişey mi dayatmaya çalışılmış, hayır, sadece terbiyemizi takınalım, insanlarla kutsal saydıkları şeylerden ötürü dalga geçmeyelim demişiz.

ben inanan bi insan değilim, ama inanan arkadaşlarım var akrabalarım var, gidip onların yanında "ehhoehoheo allah mı puahaha sie go" falan demiyorum. eminim siz de benzer ortamlarda böyle hoyratça açıklamalar yapmıyosunuzdur. burada da inanan arkadaşlarımız illa ki var, o yüzden burada da söyleyeceklerimize dikkat edelim diyorum. dikkat etmeyen de terbiyesizdir, görgüsüzdür diyorum.

hakaretin ve aşağılamanın bu kadar savunuculuğunu yapmak nedir yahu?
Sosyal ağlarda paylaş

Kişisel algılamakla alakası yok, yazılanları doğru düzgün okumadan kendi değişmez gerçeklerinizi tekrarlayıp duruyorsunuz..

said:
Zaten eger tanri/allah varsa kiciyla guluyordur kendisine tapanlara, geciniz. Sacma sapan aniran, sacma dusunen tipler. Ainur`larla oturup patlamis misir esliginde izliyordur.

Mesela buna alınanlar olmuş, bu mu saygısızlık? Vay efendim Allah ile kıçıyla gülme öbeğini beraber kullanmış! INFIDEL! Allah'a veya dine hakaret var mı? Yok.

said:
allah ın iyi olduğundan nasıl emin oluyorsunuz ? belki sayko kendisi. Milleti yaratıp bir yerde toplayıp yavaş yavaş işkence ediyor belki ? Etrafındaki güzelliklere bak allah ın ispatı ordadır ı 5 yaşındaki bir çocuk bile söylemez

Buna da alınanlar olmuş.. Adam varsayımda bulunuyor.. Belki Allah evildır nerden biliyorsunuz good olduğunu diyor? Takhsis goddes of evil değil mi? Morgion god of envy and decay değil mi? Bir birey, küfür kullanmamak şartıyla istediği inanışla ilgili varsayımda bulunamaz mı? Bunun neresi saygısızlık?
Sosyal ağlarda paylaş

Allah ın varlığı ispatlanır ve insanlar aykü değerleri farklı olduğundan her kişite göre özel bir şey yapılmalıdır. birey değerlidir tekdir.

aykü seviyesi az olanlar için o dalga geçtiğiniz şeyler uygunken. bu size çok basit gelebilir.bana da gülünç geldi. çünkü portkal suyu şunu bunu karıştırmışlar.

siz gibi aykü seviyesi yüksek elemanları modern fizik gibi 21.yy bilimlerine bekleriz. orada kafa yorun. şimdi vatandaşa ben modern fizik değil normal fiziği anlatamıyorum.( bu benim modern fiziği tam (o sakat adam) kadar bildiğim anlamına da gelmiyor.)
Sosyal ağlarda paylaş

@slat

sayfaların arasında Allah testi- Tanrınız nerde şeklinde resimler var. AAAA ama pardon o da saygısızlık deil haklısın. Ne alakası var canım. herkesin kendi fikri!

ben kutsal saydığım bir varlığın tartışılmasından yada dalga geçilmesinden- ti ye alınmasından hoşlanmıorum sadece. istersen krem peynire tat bana ne bile demiş cmylmz aynısı geçerlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Statik elektrik akımını da görmüyoruz ama varlığını hissediyoruz, benzer şekilde manyetizmayı da kendi gözlerimizle görmüyoruz ama bir mıknatısın iğneleri kaldırışını hepimiz görürüz. Şimdi denilecektir ki "biz bunları ölçebiliyoruz Tanrı'yı neden ölçemiyoruz" , o zaman buna da cevap olarak denilebilir ki evrenin büyüklüğünü de ölçemiyoruz, o halde evrenin hiç varolmadığı iddia edilebilir mi?

biri ölçülüyo ama görülmüyo biri görülüyo ama ölçülmüyo.Somut şey somut şey olayı..diğer ikisi somut allah soyut
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
tekrar söylüyorum, bu ülkenin eğitim sistemi vesairesi size buraya gelip saygısızlık etme hakkını vermez. hadi onu da geçtim, madem inanmıyosun esas sana ne? başkasının inanması neden seni geriyo? burada sana bişey mi dayatmaya çalışılmış, hayır, sadece terbiyemizi takınalım, insanlarla kutsal saydıkları şeylerden ötürü dalga geçmeyelim demişiz.

İnanmadığımı nerden çıkardın?

ohyeah said:
@slat

sayfaların arasında Allah testi- Tanrınız nerde şeklinde resimler var. AAAA ama pardon o da saygısızlık deil haklısın. Ne alakası var canım. herkesin kendi fikri!

ben kutsal saydığım bir varlığın tartışılmasından yada dalga geçilmesinden- ti ye alınmasından hoşlanmıorum sadece. istersen krem peynire tat bana ne bile demiş cmylmz aynısı geçerlidir.

Hoşlanmıyorsan bakmazsın, okumazsın.. Benimde hoşlanmadığım şeyler oluyor mesela ama "yazmayın lan böyle şeyler höyt" demiyorum, okumuyorum direk..

Başka insanların düşünceleri her zaman hoşuna gitmeyebilir, ama bu yüzden insanlara baskı yapmak yanlış.. Hakaret içermediği sürece her düşünce genel ahlaka uygundur..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...