heracles1986 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bu konu hiçbir aşşağılama yada kötüye yorma gibi bir şeyler içermemektedir sadece bilgi amaçlıdır lütfen bunu göz önüne alarak yorum yapınız... tüm arkadaşların seviyeli ve düzeyli yorumlarını merakla beklemekteyim buyrun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ::o::o::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 o.O O.o Fotosenteze olan bakış açısını takdir ettim, inanıyordum. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 şit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Kullanıcı Adı DİLRUBA68 07-Kasım-2007 Yorum Ekle bu konu ile ilgili bir kıssadan hissede benden: bir inkarcı,alimin birine şu üç soruyu sorar:1-Allah varsa bana göster. 2- Her işi Allah yaratıyorda neden suçlu ceza görür? 3- Şeytan atesten yaratıldığı halde ona cehennem atesi nasıl etki yapabilir? Alim dinler,sonrada yerden bir Kerpiç parcası alıp inkarcının basına vurur.Başı yarılan inkarcı solugu mahkemede alır.Hakim Allime sorar :Kerpicle niye vurduğunu ? Alim bana 3 soru sormustu,ben sorularına karşılık kerpic vurdum. Anlatayım; Allah varsa göster demişti, Başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin. Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi. Madem ki niçin beni mahkemeye veriyor. Üçüncü olarak da ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu Cevabını aldı. Topraktan yaratılan kendisine, yine topraktan olan Kerpiç nasıl etki yapıyor? Bu cevaplardan sonra Alim beraat ederve İnkarcı MÜSLÜMAN olur ve ALLAHa inanır....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Bi dakka bi dakka ben anlamadım Bunlar ateistlerin müslümanlarla testis geçmek için açtıkları bi sitemi yoksa ciddi ciddi yeşilci tayfanın misyonerlik denemelerinden birisi mi bu? Eğer 2. siyse durumları sandığımdan daha da vahimmiş Hani şakaysa komik, ciddiyse daha da komik dedikleri olay vardır ya... olay o işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 İspatlayamazsın. İspatlanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 başlıktada sölediğim gibi hiçbir hakaret aşşağılama yada laf atma içermemektedir sadece görüşler hakkındaki yorumlarınızı beklemekteyim ayrıca ne yeşillerdenim nede yobazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Bu nasıl 10 IQ'luk bi yorum böyle ya?! İnsanlar bunları okuyup mu bişeylere inanıyo şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 buz mu var portakal suyunda? yoksa ben mi yannış görüyorum aheah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 DNA, 3.5 milyar harften oluşan dev bir kitap gibidir.DNA'daki bu bilgiyi kağıda dökmeye kalksak, herbiri ortalama 500 sayfalık 900 ciltten oluşan bir kütüphane ortaya çıkar. Matematik de aynı gerçeği ispatlar. Tek bir DNA molekülünün tesadüfen oluşma ihtimali, 1 rakamının yanına 620 sıfırın gelmesiyle oluşan astronomik bir sayı demektir. Böyle bir ihtimali deneme-yanılma metoduyla gerçekleştirmek için gereken zaman, dünyanın evrimcilerce iddia edilen yaşından bile fazladır. Nitekim matematikçiler, bu denli küçük bir ihtimali "sıfır ihtimal" sayarlar.Kaldı ki doğada deneme-yanılma yoluyla DNA üretmeye çalışan bir mekanizma da yoktur. Bu durumu yine kitap örneğiyle açıklayalım. Eğer size birisi "okuduğunuz kitap nasıl var olmuştur" diye sorarsa, vereceğiniz tek bir cevap vardır: "Bu kitabı yazarı yazmıştır". Ama eğer soru "okuduğunuz kitap nasıl olmuştur da tesadüfen varolmuştur" şeklindeyse, o zaman verecek cevap bulunamaz. Zira bir torbadan çekeceğiniz milyonlarca harfi çektiğiniz sırayla bir kitap oluşturmak isterseniz de bu mesela yazım hataları yada cümleler arası çelişkiler barındırmayan bir Eski Çin Tarihi kitabı oluştur(a)maz. Bir benzetme yapmak gerekirse proteinleri oluşturan yapıtaşlaşlarının bir araya gelerek hatasız bir DNA oluşturabilmesi olasılığı bile bir araba mezarlığına giren kasırganın fırlattığı parçalarla herşeyi kusursuz şekilde topyekün bir Boeing 737 oluşturabilmesi ihtimalinden daha da azdır. (Michael Crichton bile bu benzetmeyi Lost World kitabında kullanmıştı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bence tanrı var ama din yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 said: Her şeyin Allah’ı gösterdiğini görmek için seküler bilimin bize taktığı “tabiat ve tesadüf gözlüğünü” çıkarmamız gerekir. Onun yerine, her şeyin hakikatini gösteren “iman gözlüğünü” takmamız lazım. nası ya..ya nası ya (td):(:S adam resmen kaynak olarak sadece kuran'ı kullanmış. inanç denilen şey nedensizdir ve kişiye göre değişir. seküler bilimi "sıradanlaştırmak" kimseyi allah inancına itmicektir. bir de arakdaşım ve işin vardı bu sitede ya:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Kusura bakma ama bu ÇOK yalan bi laf. İnanmayan adama diyosun ki, inanıyomuş gibi davran bak o zaman anlarsın gerçeği. Öyle şey mi var ya, amacın zaten onu inandırmak değil mi? Çok soyut hatta saçma bi önerme. siteden alıntı Modern astronomiye göre, güneş saniyede 225 km, dakikada 13.500 km ve saatte 810.000 km hızla hareket ediyor. En hızlı yolcu uçaklarının saatte kaç km hız yaptığını düşünürsek, güneşin en hızlı uçaktan yüzlerce kat daha hızlı gittiğini anlayacağız. 2005 yılında bir Yunan yolcu uçağı seyahat halindeyken, soğuk hava tertibatı bozulduğu için iki pilotu da donarak ölmüş ve uçak birkaç dakika içinde dağa çakılmıştı. O halde, bizim uçaklarımızdan milyarlarca kat daha büyük ve binlerce defa daha hızlı trilyonlarca gök uçakları, pilotsuz oldukları halde, nasıl çarpışmadan ve düşmeden hareket edebiliyorlar? İnsan yapımı uçaklar veya uzay gemileriyle, yıldızları ve gezegenleri kıyasladığımızda anlayacağız ki, ancak sonsuz ilim, sonsuz kudret ve sonsuz hikmet sahibi Bir’i gökyüzündeki yıldızları halk etmiştir ve her an kontrolünde tutup tedbir ve idaresini görmektedir. Bu sırdandır ki, Kur’an: “Şüphesiz Allah gökleri ve yeri, nizamları bozulmasın diye tutuyor. And olsun ki onların nizamı eğer bir bozulursa kendisinden başka hiç kimse onları tutamaz” (Fatır Suresi, 41). Beşer eseri olan füzelere karşı savunma sistemi geliştirmemize rağmen gökyüzünden üzerimize yağacak “semavi füzeleri” seyretmekten öte bir şey yapamıyoruz. Gökcisimleri birbirne çarpmıyo diye bi şey mi var? Öyleyse biz niye Aphopis tehlikesi altında hissediyoruz kendimizi? Kıyamet teorilerinin neden yarısı Dünya'ya çarpan bi gökcismi ile ilgili? Üstelik, iki gökcismi çarpışıp eski dengelerini bozuyo olabilirler, ama sonuçta açığa çıkan şey yeni bi denge. Onu geçtim, bi gezegenin "DÜŞMESİ" ne demek ya :) Teorik olarak her gezegen etrafında döndüğü yıldıza doğru her an düşüyo. Bu verilerle allahın varlığı kanıtlanamaz. Sitedeki önermelerin hepsi, zaten inanmakta olan insanların kanacağı türden basit, etkisiz önermeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 "seküler bilim" ne demek yau? sanki dinin savunduğu hipotezler bilerek ve isteyerek "birileri" tarafından bilim dışı bırakılmış gibi bir izlenim yaratıyor. yok öyle bir şey, deneysel verilerle, bulgularla, istatistiki verilerle desteklenmiş bir teorinin kuran da veya incilde de yazılmış olması onun değerini eksiltmez. ama olmuyor işte. "kişinin imanı" dışında hiç bir dayanak yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bu site şaka mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Allah varsa eğer nerde diyen coktur.niye kötüler var o zman falan diyenler vardır.Ben cennetnde cehenneminde dunyada oldugunu düşünüyorum.bu düşüncemdede ısrarlıyım.cenneti de cehennemide yaşarken hissediyoruz. birde o kadar çok varlık o kadar çok şey varki.yani doğadaki en ufak böceğin bile bi görevinin olması ve bunu ölene kadar yapması.ve daha nice enteresan şeyler var ki sonuç olarak bunları birinin yaratmıs olduguna inanıyorum.Allah'ı kimse somut olarka kanıtlayamaz diye düşünüyorum.herkesin Allah'ı kendine.Herkes nasıl düşünüosa nasıl hissediosa kendine göre kendi içinde kanıtlar diye de düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Statik elektrik akımını da görmüyoruz ama varlığını hissediyoruz, benzer şekilde manyetizmayı da kendi gözlerimizle görmüyoruz ama bir mıknatısın iğneleri kaldırışını hepimiz görürüz. Şimdi denilecektir ki "biz bunları ölçebiliyoruz Tanrı'yı neden ölçemiyoruz" , o zaman buna da cevap olarak denilebilir ki evrenin büyüklüğünü de ölçemiyoruz, o halde evrenin hiç varolmadığı iddia edilebilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 fizban said: bu site şaka mı ? yok anaokulu öğrencisinin bitirme tezi imiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 sturm sen de mi şakasın ? noluyo lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 fizban said: sturm sen de mi şakasın ? noluyo lan. kimseyle dalga geçmiyorum fizban, konuşulmasın tartışılmasın diyorsanız "teolojik konu açmak yassahtır" deyin olsun bitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 tanrının varlığını daha mantıklı bir şekilde ifade etmek zor zaten, edemezsin de. sturm'un argümanlarından öte birşey söyleyebilecek varsa söylesin plx. sitedekiler de söylemiş çünkü ona benzer şeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 allah'a inananlarla dalga geçilmiyo burada, e ben de inanıyorum. ama bi gerçek var ki, "allah yoksa evren de yok o zaman!" diye mükemmel bir savla çıkarsan, ya da "annenin memesinden portakal suyu çıkmaması"nı allah'ın varlığına tez olarak sunarsan dalga geçilir tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bir şeyi ölçmek le var oldugunu ispat etmek arasında fark var sturm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ben portakal suyu / süt argümanı kullanmıyorum ki. Düzenleyici amaç nedeni veriyorum. ------------- neyse... burada uzun şekilde verilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar