Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mimarlık

PassivE_KesH

Öne çıkan mesajlar

BoaCh said:
gimli...

yani şöle anlatıyım ytü veya itü olcak benim büyük ihtimal öncelikle...hani bu ünilerin bana kazancı ne olur ? master yapmadan ortalama kazancım iş durumum nasıl olur ? bide üstüne master yaparsam ne gbi avantajlarım olur...master ı nerde yapmam daha yararlı olur ?

İstanbuldaki en iyi üniversteler. Hangisne girersen gir üzülmezsin.

Şimdi şöyle, mimarlık iş ve mesai üstünden yürüyen bi meslek olduğu için ücretler de işne göre değişiyor. Mezun olduktan 3-4 sene sonra büyük bir şantiyede 8-10 milyar maaşla çalışan tanıdığım da var, henüz okurken işe girip 1.5 milyar alan arkadaşım da var. Durum şöyle ki, yıldız mimarlık fakültesinin koridorları bile iş ilanlarıyla dolu. Üniversteden yeni çıkmış teknik resim veya modelleme kıvırabilen elemanların üzerine atlıyorlar.

Ancak asıl para getiren şey, anlamış olduğun üzere şantiye ve proje yönetimi. Ama özellikle şantiyenin çok yorucu ve zaman alıcı bi iş olduğunu söylemem gerekir.

Master için, okumadığın bi okulda, güncel bi konu üstüne yapmanı öneririm. Artık günümüzde özellikle türkiyede, tam anlamıyla mimarlık sıfatı alabilmek için zaten yüksek lisans yapmak gerekecek. Şayet avrupabilriği vb akreditasyonu için en az 5 sene okumuş olmak gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

O 5-6 bin ytl lik işlerden varsa alalım şöyle bu tarafa. O söylediklerin yurtdışı işlerde geçerli, onlardada 4-5 ay maaş alıp, 6-7 ay maaşını alamayan çok. Mimarlık bir yetenek, evet.
Ancak türkiyede İnşaat Mühendisliği mimarlıktan daha fazla getiri sağlamakta.

Not; Mimarım, 93 Mezunuyum. Bir çok projem hayata geçti. Ancak Tarım ticaretine hobi olarak başladığım 2002 yılından beri mimarlıktan kazanacaklarımın mislini kazandım
Sosyal ağlarda paylaş

Neye göre daha çok getiri, kime göre daha çok getiri düşünmek lazım. Piyasada inşaat sektöründen ekmek yiyen çok insan var. O yüzden mimar mühendisten çok alır, mühendis mimardan çok alır gibi bi ayrım yapmakta ben şahsen zorlanıyorum. Gerçekten yerine projesine şirketine bağlı bi olay.
Sosyal ağlarda paylaş

BoaCh said:
gimli...
bide üstüne master yaparsam ne gbi avantajlarım olur...master ı nerde yapmam daha yararlı olur ?

Ben Gimli degilim ama cevap vereyim, oyle kafadan master yapayim , nerede yapayim ile olmaz bu isler, undergrad yillarinda ki egilimin, yetenegin sana isik tutacaktir hangi konularda master yapmak istedigine dair, sececegin konu da master icin hedef okullarini belirleyecektir. Yaptigin master ile ilisikli olan profosyonel deneyimin sana deger katacaktir. Yani Master yaptim, iyi kazanirim , iyi olur iste title olur felan mevzulari biraz surumcemeli.

Birde populer konularda alacagin extra egitim , o konuda yetismis ve halihazirda piyasada bulunan insanlarin sayisi ile ilisikli olarak sana arti verecektir. Misal vereyim, benim MBA im var, bulundugum mekanda herkesin MBA i var artik, biraz daha specific olmakda fayda sectigin alanda, rare olsu biraz yani.

Her dalin iyi yetismis elemani iyi kazanir bu arada. Ister muhendis ol, ister mimar, yaptigin iste iyi isen, digerlerinden seni ayiran ozellikler var ise belirgin, iyi kazanirsin.

Benim hanim Mimar, sekiz bin gibi rakamlari part-time, freelance, santiye bile gormeden kazaniyor. Genel olarak yaptigi ise elinde kirmizi kalem diger mimarlarin yanlislarini duzeltmek. Peki bu bilgi nereden geliyor, 10 yillik egitim, master + pHD, bu egitim ile parallel, sectigi dallar ile birebir ortusen bir o kadarlik profosyenel i$ tecrubesi.

Bol sans, ve de basarilar.
Sosyal ağlarda paylaş

torpilin olucaksa gir abicim mimarlığa Mimarlığın hemen hemen tek derdi işe girme sorunsalı zaten okuması zevkli teslimleride yetiştirdinmi tamam ama iş bulmka gerçekten çok zorlayıcı özellikle iyi bir yerde Çünkü boşalan kadrolara genelde tanıdıklarını koyuyolar buna çok şahit oldum Torpil yoksada çok aşırı başarılı olucaksın bölümünde master vs yapmış olucaksın Buyüzden okuma etme olaylarını değilde iş bulabilme kısmını düşünüp girmelisin bu bölüme
Sosyal ağlarda paylaş

Mimarlık bence para işi değildir. İnsanda müzik kulağı olup olmaması gibidir bence. Ya mimar olursun ya olmazsın. Mimar olamdam Mimarlık okursanda belli kalıplara sıkışmıs, vasat-averaj işler yapmaya mahkum mimarlık diploması olan bir insandan öteye geçemezsin kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bir yöne kadar haklısın bleda ama mimarlığı öğretirken yaptıkları işte o müzik kulağını çeşitli yaratıcı derslerle ortaya çıkarmak Okadar çok insan tanıdım ki bende yaratıcılık yok napıcam diye kara kara düşünen sonrada o eğitim içinde çeşit çeşit mimarlık ödülü alan. Eğer verilen eğitim iyi bir eğitim oluyorsa başarısızlık göstermen imkansız gibi birşey oluyor Etrafında devamlı akan bilgi görsellik akışından birşey kapamayan o insanı dünyanın en odun insanı sayarım açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...