Sirviper Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Bir llama spawnı var diyelim . Spawn gem in timer 0 ladiginda, llama cikiyor. Bu npc nin uid ini nasıl tag lerim. src.newitem=i_worldgem_bit src.act.p=5451,1084 src.act.more=c_llama_random src.act.morep=1,2,3 tag.serial1= ---> burda world gem uidi aliniyor tag.binek1=.name> Burada serial1 e worldgem bit in uid ini alıyorum. Buna bagli llama ciktiktan sonra bunun uidini nasıl alırım. Nereye kod yazmalıyım. Vede bunun kodu nasıl bişeydir. Teşekkürler
Sirviper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Ne yazikki boyle olmuyor. Spawn takip sistemi ile ugrasiyorum. Sadece bu kısmı kaldi. Worldde random bir yere binegin gem leri ile beraber npclerin gemlerini koyuyor. Spawn stone den sureyi ayarladigimda ayni anda cikiyorlar. Tek sorunum bu binegin tamelendigi ve olmesi durumunu anlayabilmem. Bunun icinde ya bunu taming staffa yazacagim. Target bu binek ise ve tameden sonra bu gemleri kaldiracagim. Bu binegin serialine gore yapmazsam, spawndaki lama yerine baska biryerde adam lamayi tameden cikarip, tekrar tameleyebilir. Ve spawn resetlenebilir.
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 o zaman çıkan hayvana tag ver adam tamelerken kontrol ettir :p
Sirviper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Iste sorunum o zaten. Nasıl verecegim. tag.npccikan= ????
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 biz türklerin dediği gibi imacıneyşin ortaaaam. biraz hayal gücü eklesene sen şu işin içine çok kalas bir yöntem sunuyorum diyelim bu bir fonksiyon ve hayvan kodu [function serialcik] tag.npcserial <serial> return 1 [CHARDEF 0E2] //HORSE,Gray,White DEFNAME=c_horse_gray NAME=Horse SOUND=snd_ANIMALS_HORSE1 ICON=i_pet_horse_gray CAN=MT_WALK|MT_RUN ANIM=01fff DAM=3,4 ARMOR=9 DESIRES=c_horse_gray,c_man,c_woman FOODTYPE=55 t_crops, 55 t_fruit, 55 t_grain, 64 t_grass ////shelter=r_stables,e_Human_Greet AVERSIONS=e_carnivores3 RESOURCES=15 i_ribs_raw,10 i_hide DESCRIPTION=Horse (White) SUBSECTION=Land (Domestic) CATEGORY=Animals TEVENTS e_heyvanlar ON=@Create STR={44 120} DEX={36 55} INT={6 10} serialcik //aha buraya o kodu ekliyorsun hayvan yaratılınca kendi serialini kendi veriyor. daha sonra sen başka özelliklerinide kayıt ettirmek istiyorsan sadece yukardaki fonksiyonun içine yazdırıyosun o yapıyor hadi baaalım. NPC=brain_animal PARRYING={35.0 45.0} MAGICRESISTANCE={25.0 30.0} TACTICS={29.0 44.0} WRESTLING={29.0 44.0} TAMING=50.1 FAME=10 KARMA={1 99} //ALIGNMENT=NEUTRAL
Sirviper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Ilk npc nin serialini aldi. sysmessage yaptigimda hep o serial kaldi.:).
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 eh artık birazda kendin çöz herşeyi devletten beklemek yanlış
Sirviper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 saol uidi karistirmadan yaptim.
Öne çıkan mesajlar