Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara Yasağı ve Düşünceleriniz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Exodus said:
Eğer bu yasanın amacı üçüncü kişilere olan zararı yok etmek olsaydı zaten, barlara ve restoranlara doğru düzgün, orantılı sigara içilen/içilmeyen kısım yapma zorunluluğu getirirlerdi, yapmayanı da cezalandırırlardı, ben de desteklerdim bunu 100%.

yasanın amacı zaten sigara tüketimini kısıtlamak, açık açık söylediler.

bu arada sen görükle city'den exodus musun? akıllı çocuktun sen niye ve nasıl başladın sigaraya?
Mesaj tarihi:
said:
yasanın amacı zaten sigara tüketimini kısıtlamak, açık açık söylediler.

bu arada sen görükle city'den exodus musun? akıllı çocuktun sen niye ve nasıl başladın sigaraya?

Abilerimizden öyle gördük B)-

Olay tüketimini kısıtlamaksa -ki biliyorum öyle- yarın toptan yasaklarlar sigarayı, öbür gün alkolü toptan yasaklarlar zararlı diye.
Mesaj tarihi:
Ayrıca tamamen dini sebeplerel yasaklanıyor bence en çok vergi getiren, en iyi para kazandıran şeyi böyle kesemez bi devlet.

Sokakta yasaklanması da saçmalık. Açık hava ya, ne batıyo. Araba da kullanılmasın o zaman egzos dumanı zehirli.
Mesaj tarihi:
dini bir yasak olduğunu ben düşünmüyorum ve hatta akp nin altı yıllık iktidarı boyunca desteklediğim tek atılımı olmuştur,ayrıca umarım devamı gelir.bunu özgürlükle açıklamak pek olası değil çünkü yıllardır başkalarının sağlığına zarar verecek bir durumdaydı bu sigara içicileri yüzünden şimdi rayına oturmaya başladı durmak yok yola devam !

ek:ıyy ne igrenc bir sloganmıs bu yazarken tiksindim :P
Mesaj tarihi:
Quel-Thul said:
said:
Ama neden barlarda yasak?

bara giden adam senin sigara dumanını içine çekmek zorundamı?

değil. bu yüzden yasak benim düşünceli arkadaşım

bara giden insan senin alkol alıp sapıtmanıda çekmek zorunda değil. sonuçta oraya gidip cola içende var.o zaman alkolüde kaldırmaları lazım.. aynı hesaba geliyor

çözüm olarak belki özel sigara odaları insanların sinirini biraz olsun dindirebilir.
Mesaj tarihi:
başkalarına zarar vermekse konu alkolünde yasaklanması lazım. kaç tane aile dağılıyor alkol yüzünden senede ya da sarhoş sürücülerin arabaları altında kaç kişi ölüyor?

sigara yüzünden yaşanan sağlık sorunları sebebiyle sigortaların ödediği para, sigaradan gelen vergilere yaklaştığı için köstek olunuyor sigaraya ki bence çok haklı bir durum. arkasındayım ama barlarda sigara yasağını daha önceki 13412 tane başlıkta söylediğim gibi asla anlamadım ve anlayamayacağım.
Mesaj tarihi:
huun said:
ama o gs'li kendi kaşınmış. fenerli mahallesinde gs forması giymiş. bi de onun zararı sadece kendine başkasına zarar vermemiş :D

Fener'lilern zararı ona, sebebi de futbolun getirdiği agresiflik. Tamamen futbolun suçu. Yasaklansın :P
Mesaj tarihi:
ssj4songoku said:
Böyle bir yasağa karşı gelebilecek kadar at gözlüklü insanlarımız varmış bu forumlarda. Gözlerime inanamadım. Bu kadar olmaz yani.

Abi bariz saçmalıklar var ama ya. Açıkhavada ne dumanından zehirleniyosun? Herkes hybrid arabaya mecbur olsun o zaman zehirleniyoruz sokakta yürürken.

Kapalı mekanlarda da tercihe bağlanmalı. Hiçbir işletmenin sadece sigara içenlere ve sigaradan rahatsız olmayanlara hizmet verme özgürlüğüne kast edemez devlet. Ayıp!
Mesaj tarihi:
okullara gelen yasağa % 100 destek veriyorum. adam sigara içme evladım diyor kendisi içiyor. bir de ne var sa sinirli kişiler ben sinirliyim sigara yatıştıroyor diyor. ne alakaysa delisin işte korkumdan suratına söyleyemiyorum. seni en iyi sigara falan değil akıl hastanesi paklar.

sinirlenen sigaraya ne sigaraymış be. git g...tünü parmakla o da seni meşgul eder
Mesaj tarihi:
işletmenin tercihine kalırsa kimse sigara yasağını uygulamaz. malum sigara içmeyen kişi genelde alkolü de 1-2 tekte bırakır. iflas eder herkes.

ben barlarda serbest kalmasından yanayım hala, gerisinde uygulanması gereken bir yasak.
Mesaj tarihi:
bu yasak olursa nasıl işler benim aklım onu almıyo. %80 sigara içen bi toplumuz be. :) denetlemeye gelen memur zaten ağzında sigarayla gelir :D

valla gerçek amacı nedir, başka yönlere çekilerek başka yasaklara yumuşak bi ilk adım mı bilmiyorum, ama sigara içmek umrunda olmayan ve dumanından rahatsız olan biri olarak ben rahat ederim eğer uygulanabilirse...
Mesaj tarihi:
sigarayı bırakıyorum mecburen. zaten tek keyif aldığım şey barda bişeyler içerken sigara içmekti artık, onu da yapamıyorsam sigara ne içicem.

evlerde yemek sonrası sigarasını da yasaklasınlar oldu olacak. hatta sigara içen herkesi toptan idam edelim. sanki sigarayı bırakmak bu kadar basit bişey ya cart diye önünü kesmeye çalışıyorlar.

saçma ama güzel bi olay. en azından 30 sene sonra zira türkiye hala mevcut olursa türkiye adı altında, sigara içme oranı çok çok çok daha az bir ülke haline gelir. tabi amerikiye olmazsak.

ister zengin ol ister fukara, her yemekten sonra yak bir cigara özlü sözüyle ayrılıyorum aranızdan.
Mesaj tarihi:
Açık havada yasaklama olayı biraz saçma olmuş fakat kapalı alanda tercihe bırakılmamalı. Özellikle Bar gibi eğlence mekanlarında yasak olması gerek. İnsan sağlığına zararlı birşey sonuçta. Bazı insanlar için bar, restoran, kahvelerde sigaranın serbest olması ile doktorun birinin gelip "Ya beyfendi sizin bir suçunuz yok ama biz haftada birkaç kez size düşük dozda zehir vercez, 40-50 yaşınıza geldiğinde yavaş yavaş babayı alcaksınız" demesi aynı şey yani.
  • Yeni Oluştur...