Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4-5-6-7 ve şimdi de 8

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam,

said:
Otomobil firmaları rekabette yeni silahlar kullanıyor. 0-100 km/s hızlanmaları, turbo beslemeli motorlar, Nurburgring'de tur zamanlarından sonra şanzıman modelleri de sıkı bir rekabetin yaşanadığı alan. 2001 yılında, dünyanın ilk 6 vitesli otomatik şanzımanını BMW'nin 7 serisinde görmüştük. Sonra Mercedes-Benz 7 vitesli otomatik şanzıman ile bir adım öne geçmiştiki Lexus 8 vitesli otomatik şanzıman ile donattığı otomobilini satışa sundu.

ZF tarafından üretilen 8 vitesli otomatik şanzımanı Audi, Q7 ve yeni nesil A8'de, BMW'de yeni nesil 7 serisine kullanacak.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
anlamıyorum audinin sürekli değişken sonsuz oranlı şanzımanı bunların hepsini bertaraf etmiyo mu? Sanırım o teknolojinin tutmamasının sebebi -başka teknik bi neden yoksa- insanların vites atarak araç kullanmaya alışık olmaları. Ya da en azından motorun devirinin artıp azalarak aracın ilerlemesi. Hayır yani yoksa sürekli değişken şanzımanın bi sürü avantajı var...
Mesaj tarihi:
Gitgide otomatiğe kaydığı için sayıyı artırıyorlarda. Bunun pürüzsüz sürüş dışında bir farkı oluyor mu onu merak ettim ben. Yoksa sırf yaptım oldu yaklaşımı mı var?
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Az yakar.
Yani ben öyle düşünüyorum,
Benim araba 7 ileri otomatik.
2 de kalkıyor normalde meret, sürekli 2k devirde yani kaza koklemedıkce devırı arttırmıyor ( hoş arttırsada gıdemıo kendılerı anca bagırıo =) ) e devir artmayınca az yakıyor.
Mesaj tarihi:
Ya triptronic midir nedir onda rahat gözüküyorda şeyi düşününce biraz geriyor insanı. Misal trafikte öndeki lavuk ani fren yaptı sen de 8. vitestesin.Şimdi 120km hızdan 40 a düştün. Çek beri triptronici çek. Bayar adamı öyle bir durumda :)
Mesaj tarihi:
Selam,

WRC araçlarda da 7 ileri değil mi?

Demek ki bir faydası var da profesyonel kullanım alanlarında bile 7 gibi yüksek kademe sayıları kullanılıyor.

Faydası ne? Düşük vites oranları sayesinde daha rahat devirlenme neticesinde daha iyi ara hızlanma ve ayrıca yüksek devire ihtiyaç duymamadan kaynaklanan düşük yakıt tüketimi.

Bence 10a kadar yolu var bunun.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
komik gelmedi ama çok güldüm.

çünkü ben çok vites değiştiririm yanımda kız varsa :D

evet.

ozaman komik oluyor.

çok yaşa almanlar.

beğendim. 10 a kadar yolu olsun. :P
  • Admin
Mesaj tarihi:
arabanın koltugunu modifiye ettir eger yanına kız oturacak ise koltugu hafif kendine yaklaştırıp oyle al arabana erkek oturucak ise kapıdan dışarı cıkıcak sekilde falan ayarla :)

bu arada 8 vites olsa da otobüs şöförlüğünden bulaşan hastalıkla millet aracı 2. veya 3. viteste kaldırmaya devam eder

bir kesim de fazla öttüreyim ferrari havası versin diye 1 de kökleyip motoru pavarotti(r.i.p) gibi bağırtır.
  • Yeni Oluştur...