Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transferler 2008-2009

fizban

Öne çıkan mesajlar

Ya ben anlamıyorum. Oliveira'ya 8 milyon euro verebilecekken 12 istiyolar almıyoruz, sonra Zigic'in 6 milyonluk bonservis bedelinde indirim istediğimizi yazıyor. Yahu Zigic de boru değil ki iyi topçu işte Oliveira kadar var o paraya alırsın Oliveira'ya 8 veren Zigic'e 6 verir. elimiz boş kalacak sonunda... :(
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ya ben anlamıyorum. Oliveira'ya 8 milyon euro verebilecekken 12 istiyolar almıyoruz, sonra Zigic'in 6 milyonluk bonservis bedelinde indirim istediğimizi yazıyor. Yahu Zigic de boru değil ki iyi topçu işte Oliveira kadar var o paraya alırsın Oliveira'ya 8 veren Zigic'e 6 verir. elimiz boş kalacak sonunda... :(

hepsi yalan çünkü ayrıca zigic oliveira'ya on basar
Sosyal ağlarda paylaş

zenci demek ayıp ama. nasıl dısarda ayıpsa turkiye'de de saygı geregi soylenmiyor. tvlerde falan rastlıyosunuzdur mesela futbolculara, atletlere zenci demiyor spikerler :)

yani burda zenci dedi diye kimseye ırkcılık yapamayız tabi. burda hic kimsenin siyahları beyazlardan ayırdıgını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:
Siyahi daha ırkçı bir kelime ona bakılırsa.

Zenci ise hiç bir art niyet taşımayan ve yıllardır kullanılan bir kelime.

bunu ciddi söylemedin değil mi?

tam tersi olmasın sakın? kullanılması ayıp ve ırkçılık anlamı taşıyan " zenci " normal ve söylenilmesi yani kullanılması gereken ise " siyahi " dir arkadaşlar. türkçe dersi verdirmeyin bir de buradan.

anlayamayanlarınız için örnekle açıklayayım durumu

yıllar önce trabzon başkanı mehmet ali yılmaz mıydı neydi o arkadaş kendi futbolcusundan "bu zenci, yamyam ve en komiği de gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı" diye bahsettiği için arkadaş bavullarını toplayıp ırkçı bu amcam diye gitmişti.

kısacası zenci yıllardır kullanılan pis ve ırkçı bir kelimedir. siyahi ya da siyah demek daha mantıklıdır. daha doğrusu doğru olandır.

ki zaten yıllardır anlamam siyah insanlarla beyaz insanların neden farklı isimler taşıdıklarını. hepsi insan değil mi? türlerine göre ayıralım o zaman hayvanlar gibi. siyaha siyah beyaza beyaz mongola mongol otistik olana otistik diye terbiyesizleşelim gittikçe.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...