Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araçlarınızın tüketim değerleri

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Aşağıdaki formata yakın bir dille aracınızın tüketim değerlerini paylaşırsanız, bu konuda soruları olan arkadaşlar rahatça aradıklarına ulaşabilirler.

said:
Araç:
km: (10-15k km arası yapılan tüketim elbette yüksek olacaktır)
Motor:
Şanzıman:
Yakıt türü:
Tüketim değerleri:
Kullanım şekli:

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Araç: Audi A4
km: 290.000km
Motor: 1.8T
Şanzıman: manuel, quattro
Yakıt türü: LPG
Tüketim değerleri: 13-14 litre LPG /100km
Kullanım şekli: Günlük 40km yol yapıyorum ortalama ve 1,5 saat sürüyor. %50 şehir içi sıkışık trafikte geçiyor. Açık olan trafikte ise 100-120km/h bandında hızımı koruyorum. 2500rpm'de vites yükseltirim, devirlenmeyi yavaş yapıyorum. Klima kapalı, sunroof açık. Tek yolcu.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dayak yemeye geldim;

Araç: Seat Ibiza
km: ~72.000km
Motor: 1.4 TDI AMF
Şanzıman: manuel,5
Yakıt türü: eurodiesel
Tüketim değerleri: 15k km deki karma degerim 6.1L/100km
yazlik tekerlerime geceli beri karma degerim 5.6L/100km
Kullanım şekli: Gunde 35km olmak uzere, sabah erken ve aksam is cikisina cikmazsam guzergahim isik dahi olmadan hep cevreyolu.
Genelde devirli kullaniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Araç: Astra H
km: ~10500km
Motor: 1.6 twinport
Şanzıman: easytronic
Yakıt türü: benzin
Tüketim değerleri: sehir ici 9lt/100km, sehir disi ~7lt/100km
Kullanım şekli: ikinci araba oldugu icin pek kullanmasam da her ciktigimda en az 90km yol yapiyorum. genelde bahcesehir-maslak arasi inanilmaz bi trafikte kullanmama ve 15bin km i gecmememe ragmen guzel bi tuketim degeri yakaladigima inaniyorum. acik yolda dengesiz bi surus sergiliyorum. bastigimda oluyo 90-110km/h sabit hizla gittigimde oluyo.

edit: bold
Sosyal ağlarda paylaş

Araç: Opel Astra H
Km: 28.000 km
Motor: 1.3 CDTI 90 HP
Şanzıman: manuel, 6 ileri
Yakıt türü: Euro Diesel
Tüketim değerleri: 6.5lt/100km Şehir içi
Kullanım şekli: Günlük 25 km yol yapıyorum. Genel olarak ortalama diyebileceğim bir trafik artık sürekli dur kalk ile geçmiyor. Eğer yavaş devir yükselterek kullanırsam 1 depoda 100 km kadar farkediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Redogski said:
bunları nası hesaplıyosunuz?:)
benim astra g fazla yakıyo ama tam değerini bilmiyorum nası hesaplıcam?

Yol bilgisayari?

yoksa:

x lt/100km

l = Depodaki akaryakit miktari;
lx = Depodaki son akaryakit miktari;

d = Yakit alindiktan sonra yapilan toplam km;

x = (l - lx) / (d/100);

Evet final donemindeyim, sinavlardan sonra can sikintisindan boyle oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Depoyu kendi kendine atana kadar doldur. Biraz yol yap ne kadar olduğu önemli değil mesela depo yarıya geldiğinde falan yine mümkünse aynı pompadan kendi kendine atana kadar doldur.

Akaryakıta ödediğin para atıyorum 50 YTL olsun.
Yaptığın kilometrede 250 olsun.

50/250 dediğinde 1 kilometrede yaktığın yakıtın YTL bazında değeri ortaya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:
100 km de sabit tutuyorsun hızı o sırada kaç litre yaktığını gösteren bi hede oluyor. ordan bakmak farz.

cruise control le 100 km ye sabitledigimde anlik tuketim olarak 6-6.5 lt gosteriyor yol bilgisayari o sirada bende. ama o sartlarda sehir ici ya da sehir disi sabit gitmek mumkun degil. gazdan ayagini cekip mutlaka geri koyuyorsun. ya da istanbul trafigi gibi sakat bir trafikte hizlanman gereken bir yerde mutlaka gazi aniden kokluyorsun, kick down yapiyorsun ve tuketimi tavan yapiyorsun.

bunun trafik isigi var, viraji var, kavsagi var. sikisan trafigi de var. otomatik arac bosa bile alsaniz dur kalk trafikte durmadan benzin yiyor. motorda start stop ozelligi de yok otomatiklerde. manual lerde ise yeni nesil cogu arac bunu sunmaya basladi.

o yuzden depoyu akildan bolmek ya da yol bilgisyarini sifirlayip sadece istenilen ortamda surup (ornegin sadece sehir ici) sonra ortalama rakama bakmak cok daha mantikli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...