Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 4-5 ay önce mavi ekran illeti başıma musallat oldu. tamamen rastgele zamanlarda ama en az günde bir mavi ekran gösterip pc restart atıyo. ama bi anda kapanmıyo. mavi ekranda dumping physical memory diyip %5 er şekilde %100 e kadar sayıyo (10 saniye civarı içinde yapıyo bunu) sonra kapanıyo. şimdi mavi ekran çıkmaya başladığından beri yaptığım işlemler şunlar; -anakart ve işlemci değişti(mavi ekran için değil yeni fan takarken yaktım eskileri hehe =P) -güç kaynağı değişti. 350W dan 500W a geçtim -tamamen farklı ramleri eski/yeni anakartta bütün slotlarda teker teker denedim. olası bütün kombinasyonlarda mavi ekranı görene kadar devam ettim. -geforce 7300LE ve 8800GT denedim. ikisinde de mavi ekranı gördüm. -hard disk değiştirdim -farklı monitörler bile denedim alakası olmamasına rağmen geriye ne kalıyo kafam karıştı tamamen. gönül rahatlığıyla download a bırakıp gidemiyorum pek bi sinir oldum. ses kartı yok zaten onboard kullanıyodum hep. hatta sistem şu core2duo e8800 MSI p7n SLI platinum 4 x 1gb kingston 800mhz geforce 8800gt 500w FSP güç kaynağı 500gb seagate sata e bi kurtarın pls =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Step to follow: 1st: you have no choice, you need to restart your pc. 2nd: go to Start Menu->All Programs->Accessories->System Tools->Disk Defragmenter 3rd: click analyze. it takes time to analyze, so be patient. When it says "you need to defrag this volume" proceed to 4th step. 4th: click defragment. it also takes time to defrag, need more patience here. When it say memory dumping, your memory can't take anymore the error of your hard disk. The volume of your hard disk is messing up. The volume need to be fix. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bevier Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 çok komik ama bizim arkadaş mouse'undan böyle bir problemle karşılaşmıştı ama yüzde ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. sadece mavi ekran çıkıyodu herşeyi değiştirmesine rağmen, en son mouse u değiştirdi düzeldi senin işini görmez ama enstantene olsun diye yazdım. (sen yine de dene). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Driverlarini guncelle. Bende laptop wireless anahtarini acinca mavi ekran veriyordu driver updatele duzelttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 fistan denemiştim söylediğini =/. önceki hard diskte yapıyodu zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bende de yapıyordu vista da. UAC mı ne var ya. Prgram açılsın mı diye soran, onu kapattım birdaha görmedim mavi ekran. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bendede yapıodu düzenli olarak vistada , external HDD den dolayı (WD Mybook) sp1 e geçtiim den beri düzgün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arathor Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 OS Vista'mi? Wlan ile mi nete baglaniyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 bende bunun aynisini netlimiter yuzunden yapiordu silmistim duzelmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Evet vista ama kablosuz ağda değilim. Sildim bakalım net limiterı etki edicek mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 işlemcin fazla ısınıyor olabilir işlemci fanını temizle macunu bittiyse yenilet sistemin güzelmiş ziyan olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?6,2978039,2978039#msg-2978039 bu konuda aynı sorunu bende yaşamıştım ki halen yaşıyorum. Ama alıştım artık :) Sorunun kaynağı nforce çipsetli anakart gibi duruyor. Genellikle Ram sorunu oluyor. nForce çipsetli anakartlar Ram konusunda çok seçici oluyormuş onuda sonradan internette gezerken öğrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Bu sorun arada bende de olmaya başladı. Ama hata mesajı hakkında detay vermen lazım. Bende irql_not_less_or_equal şeklinde bir mesaj geliyor, ndis.sys de hata çıktı diyor. Araştırdım, genel olarak network adaptörüyle ilgiliymiş. Hakkaten sorun sadece age of conan early access downloader'ını kullanırken oluyor. Bu dediğim program da bir p2p programı. Sanırım network sürücüsünde hata var. Onu güncellemeyi deniyeceğim. Onboard Realtek RTL 8186/8111 var bende. Anakart iseGigabyte GA-P35-DS3R. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Ayni donanimla ayni sorunu tekrar yasayacaksiniz diye birsey yok bu arada. Ozellikle de hataniz page_fault gibi bir hataysa. Ek bilgi olaraktan ekleyeyim istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Değiştirmediğim tek parça adsl modemdi(zoom usb) ve tahmin edin hangi parçayı usb den çıkarttığımda mavi ekran verip kapandığını farkettim? =D Her seferinde istisnasız usb kablosunu çıkarttığımda irq not less or equal diyip kapanıyo. Kablonete geçtim zaten bi problemim kalmadı hehe. Uğraştığınız için teşekkür ederim ayrıca =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 yuh ama ya, bi saat önce falan başka bi topicte zoom modemden uzak durun demiştim. Bu derdi ilk kez görüyorum ama. ne arıza bi marka bu zoom ya ahah :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 ben de aynı hatayı creative webcam yüzünden alıyordum. çok enteresan şey bu pcler asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 webcam dedin bak aklıma geldi, logitech falan kaliteli iyi markadır diye biliyoruz, ama bu hep msnde falan reklamını verdikleri toparlak kamera var ya, xp'de çökmelere ve mavi ekranlara neden oluyo. Elimde bi tane var ordan biliyorum. başta noluyoruz dedim, sonra biraz araştırınca özellikle bu ürün böyleymiş, onu öğrendim. Zaten eski model de, yine de denk gelirseniz uzak durun bundan da :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar