Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Murphy kanunları ...

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

Ben lise olasılığından bahsetmiyorum tabiki.

Ama şuda varki olasılığı bulmuş ve geliştirmiş insanlar şüpesiz aşmış kişiler ve insan ister istemez o doğru diyosa doğrudur şeklinde düşünüyor. Ama şuda varki çok zeki olan kişi aynı zamanda delidirde. Bilemem.. Her deliyi hor görmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Murphy Kanunları / Aydın Mustafaoğlu

Sanırım Murphy Kanunlarını çoğunuz duymuşsunuzdur. Bu anlamlı sözlerin bir kısmını sizinle paylaşmadan önce size kısaca bu kanunların tarihçesini anlatmak istiyorum.

Tarihin çeşitli safhalarında dünyanın çeşitli cogarafyalarında ortaya çıkan Murphy ailesinin fertleri tarafından konulmuş bu kanunların geçmişi, milattan felan çok önce yaşamış olan ve "Altını olan kanunu koyar!" şeklindeki kanunu ile tanınan I.Murphy'ye dayanır. I.Murphy ilk kanunu koymak için çeşitli zorlu uğraşlar verdiysede henüz tarihin ilk safhalarında yaşamış olduğundan çabaları boşa gitmiş ve altının bulunmasını beklemek zorunda kalmıştır. Ömrünün sonuna doğru altının bulunması ile rahatlayan I. Murphy kanununu koymuş ve günümüze kadar gelecek bir özlü söz geleneğini başlatmıştır.

I.Murphy'nin ölümünden sonra oğlu II.Murphy babasının kanunlarını yaygınlaştırmak istemişsede yazının henüz bulunmamış olmasından dolayı Anadolu Medeniyetleri'ni beklemek zorunda kalmıştır. Çok uzun süren bu bekleyiş sonrasında Anadolu'da kil tabletlerinin kullanılmaya başlanmasıyla I.Murphy'nin kanunlarını yaygınlaştırmak ancak VIII.Murphy'ye kısmet olmuştur (Buradanda anlayacağınız gibi yazı kolay bulunmadı :o)) VIII. Murphy kanunu yaygınlaştırmak için var gücü ile uğraşmışsada kil tabletlerinin ağırlığı başarısını sınırlamıştır. Bel fıtığı olarak yatağa düşen VIII.Murphy'nin çektiği acıları gören oğlu IX.Murphy aynı akibete uğramamak için evden kaçmıştır. Yolda karşılaştığı bir göçebe topluluğu ile diyar diyar gezerek bilgisini görgüsünü arttıran IX.Murphy, Truva şehrinde karşılaştığı bir güzele tutularak oraya yerleşmeye karar vermiş ve çoluğa çocuğa karışmıştır.

Truva'nın katmanları arasında ve zamanın içinde kaybolan ve atalarının belfıtığı acısını zihinlerinden atamayan Murphy'ler seslerini çıkarmadan hayata tanıklık etmişler. Nihayet Almanya'da matbaanın bulunması ile tekrar ortaya çıkmış ve atalarının kanunlarını insanlarla paylaşmaya başlamışlardır. Murphy Kanunun ilk baskısını yapan ve aynı zamanda ünlü bir alman düşünürü olan XVI.Hans von Murphy geçen zamana ve insanların kat kat çoğalmasına karşı atasının koyduğu kanunun doğruluğunu koruduğunu görmüş ve ikinci kanunu dile getirmiştir: "Dünya üstündeki insanlar çoğalır ama toplam zeka sabit kalır!" XVI.Hans von Murphy'nin kendisine hiç benzemeyen ve Avrupa içindeki hanedanlık savaşlarında en ön saflarda savaşmaktan sıtkı sıyrılan oğlu XVII.Murphy the Warrior ise şu kanunu eklemiştir: "Dostlar gelip gider ama düşmanlar çoğalır."

Aşağıda size tarih içinde kendi çağlarına tanıklık eden çeşitli Murphy ailesi fertleri tarafından söylenmiş kanunlardan bazılarını sunuyoruz...

Sevgiler...

XXII. Murphy

Murphy Kanunları:

- Murphy'nin altın kuralı: Altını olan kanunu koyar!

- Murphy Felsefesi: Gülümse... Yarın daha kötü olacak.

- Murphy sabiti: Dünyadaki nüfus sürekli artar ama toplam zeka sabit kalir.

Ve diğerleri...

- Herhangi bir şeyin olma olasılığı, arzu edilirliğiyle ters orantılıdır.

- Mümkün olan en kötü koşullar, er ya da geç, mutlaka ortaya çıkar.

- İşler iyiye gitmeden önce kötü gider... İşlerin iyiye gidebileceğini kim söyledi?

- İyi başlayan her şey kötü biter... Kötü başlayan her şey daha da kötü biter.

- Eger bir deney basarili olmuşsa, ters giden bir şeyler var demektir...

- Herhangi bir bilgide sayılar çok doğru gözüküyorsa boşuna kontrol etmeyin, yanlıştırlar.

- Her sağlıklı erkeğin zengin olmak için, asla işlemeyecek, gizli bir planı vardır.

- Bankadan bir kredi almak için, önce o paraya ihtiyacınız olmadığını ispat etmeniz gerekir.

- Faturalar elinize alacaklarınızdan iki kat hızlı ulaşır...

- İki tür insan vardir: insanlari iki türe ayiranlar ve ayirmayanlar.

- Aradığınız şeyi en son baktığınız yerde bulursunuz.

- Tıkanık trafikte, diğer şerit her zaman daha hızlı akar.

- Hayatta güzel olan herşey ya illegal, ya ayıp yada şişmanlatıcıdır.

- Yere düşen herşey ulaşılması en zor köşeye yuvarlanır

- Eger sıkışmışsa zorlayın... Kırılırsa, değiştirilmesi gerekiyormuş demektir.

- Eğer kendini iyi hissediyorsan endişelenme, geçer! (Tansel Yılmaz)

Birde Amerikalı Jack (XXI.) Murphy'nin ingilizce olarak ifade etmeyi yeğlediğim şu sözü var:

- Logic is systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence :)))

Murphy Kanunları
1. Hiç bir şey göründüğü kadar kolay değildir.
2. Herşey, düşünüldüğünden daha fazla zaman alır
3. Herhangi bir işin kötü gitme ihtimali varsa, kötü gider.
4. Birkaç şeyden sadece birinin kötü gitme ihtimali varsa, bu en fazla zarara sebep olacak olan olur.
5. Eğer herhangi bir işin kötü gitmesi için dört yol bulunduğunu görür ve her biri için gerekli tedbirleri alırsanız, beşinci bir yol gelişir ve ortaya çıkar.
6. Olaylar kendi hallerine bırakıldıklarında, kötüden daha kötüye giderler.
7. Eğer bir şeyler iyi görünüyorsa, mutlaka unutulan bir şeyler vardır.[hline][u][b]Dream as u never
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış numara olayına gelince, zaten yanlış numara olduğunu anladığın zamanlar meşgul çalmadığı, karşı tarafın açtığı zamanlardır, meşgul çalınca bilmezsiniz ki yanlış olup olmadığını, belki meşgul sonucuna ulaştığınız aramalarınızın %10'u yanlıştı ama siz bunu hiç bilemezsiniz.[hline]Est solarus oth mithas!
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
up layayım görmeyen kalmasın dedim.[signature][hline]Don't Cause any Trouble.
TTnet yetkilisi Owner Ravenloft'un "net ne zaman gelicek" sorusuna cevap olarak demiş ki:

Beyfendi elimizden gelen bişi yok. Tüm yurt'ta bu böyle.
Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki:
alayinizi operek uyandirayim..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karakurt, 10 September 2003 20:15 tarihinde demiş ki:
Yanlış numara olayına gelince, zaten yanlış numara olduğunu anladığın zamanlar meşgul çalmadığı, karşı tarafın açtığı zamanlardır, meşgul çalınca bilmezsiniz ki yanlış olup olmadığını, belki meşgul sonucuna ulaştığınız aramalarınızın %10'u yanlıştı ama siz bunu hiç bilemezsiniz.[hline]Est solarus oth mithas!

biraz açarmısın?....[signature][hline]------wazzup?-------
Sosyal ağlarda paylaş

if somethings stupid but it works...then it isn't stupid...[signature][hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

bi de murphy's combat laws vardı...

if the enemy is in range so are you...
always remember that a grenade fuse burns in 3 seconds and explosion occurs in 5[signature][hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

ufak bir eklenti arkadaşınkine benziyo :
bir ekmeğin, reçelli tarafının yere düşme olasılığı, halının yeni olması ile doğru orantılıdır..[signature][hline]Blackice a.k.a [Vulture]
Nickimin anlamı budur!
Baggio, 01 Şubat 2004 22:42 tarihinde demiş ki:
Arkadas rogue galiba, Allah akil dagitirken acaip saklanmis gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 02 February 2002 00:48 tarihinde demiş ki:
Sam says:

-If there's a fat man on an album cover with a t-shirt, read carefully what is written on it
-Stop searching for life's meaning and read below, it is always written last
-You are #1 so why try harder?

-Stop searching for life's meaning and read below, it is always written last

bunları çok sevdim eheh fat boy slim[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...