Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Beraber Varmıyız?

redcap

Öne çıkan mesajlar

ya ben aslında forumlar için bir ai modül yazacam, konunun esas ne olduğunu özetleyecek ve en son nerede kalındığını verecek bir sistem, başarabilirsem nasaya alırlar mı acaba .)

sanki topic "Server açıyoruz sorusu olan var mı?" ya dönecek misal birazdan hissediyorum, halbuki koyacak aşağıya modülün linkini hepsini parse edip anlayacak ve diyecek ki aha budur budur budur konu yoksa türk insanındaki bu sonuca hemen ulaşma çabası ve tembellik varken değil forum açık oturum bile olsa anlaşmak zor ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

Finaller bittikten sonra arkadaşlarımla kaldığım evde internet bağlantısının olmaması sebebi ile giremediğim şu bir hafta içindeki 9 sayfayı okumak çok zor oldu. ;) neyse başardım.

Öncelikle emülatör olarak ben oyumu runUO dan yana kullanacağım. Bunun sebebi bana C# için bir bahane lazım olması. Çünkü her dilde olduğu gibi tek başıma karşısına geçtiğişmde "hello world" vb programların ötesine geçemiyor bir insan. Şahsi görüşüm bilgisayar içinde bir şeyi öğrenmek istiyorsanız o şeyi kullanmanız gereken bir görev/iş/vb şeyin olması gerekliliğidir. C# gibi bir dili bana katabileceğini düşündüğüm için ben runUO diyorum.

Görev paylaşımına girince bence HardCore Dev. olarak paylaştırma işini sharky yapmalıdır.

Win-vs-Lin tartışmasına girmeyeceğim. Kıbrıs çözülür bu çözülmez. Tartışmayalım. Zaten Ms. Linux çıkartıyor... (bill'y çok yakın tanıdığım olur.) Onu kullanırız.

Ancak ne yapıp yapıp bir ara yüz yüze görüşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun faydası saymakla bitmez. Saç dökülmesinden, gözde şişliğe kadar pek çok konuda bize faydalı olacaktır.

Projeye katılmak için bir mail adresi verilmiş. Bu mail adresindeki kişilerin listesi çıkartıldıktan sonra toplantı yapılırsa çok sevinirim.

Göktuğ

P.S. O böyle şu şöyle olacağını tartışmak için erken. Öncelikle biz ne olacağız onu bulalım...[signature][hline]Silencer
Sosyal ağlarda paylaş

Ayın 25 'i gibi İstanbul'da olacağım.

Nerede buluşulunacak ? Çoğunluk İstanbul'da olacağı için, İstanbul 'da buluşmak daha doğru olur gibime geliyor..

Ayın 25 civarı herkes İstanbul'da müsait olabilecek mi ?

Şu olayı yüz yüze bir görüşelim. Şu anda adı listede ( hatta forumlara kayıtlı bile olduğunu sanmıyorum ) bir arkadaşımla kağıt üzerinde 4-5 sistem çıkardık.. Onları da tartışırız.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

ok bi mail list kurayım olmadı bu olay için.

ya da su anda boyle bir topluluk icin aslinda en uygun yer, deserted bir irc server :) olmadi ben maillere atarim, insanlar bir araya geldikce konusurlar.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
nbl_silencer, 04 February 2004 01:13 tarihinde demiş ki:
Win-vs-Lin tartışmasına girmeyeceğim. Kıbrıs çözülür bu çözülmez. Tartışmayalım.
said:
nbl_silencer, 04 February 2004 01:13 tarihinde demiş ki:
Bunun faydası saymakla bitmez. Saç dökülmesinden, gözde şişliğe kadar pek çok konuda bize faydalı olacaktır.

2d(LoL)+3[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 04 February 2004 01:34 tarihinde demiş ki:
Ayın 25 'i gibi İstanbul'da olacağım.

Nerede buluşulunacak ? Çoğunluk İstanbul'da olacağı için, İstanbul 'da buluşmak daha doğru olur gibime geliyor..

Ayın 25 civarı herkes İstanbul'da müsait olabilecek mi ?

Şu olayı yüz yüze bir görüşelim. Şu anda adı listede ( hatta forumlara kayıtlı bile olduğunu sanmıyorum ) bir arkadaşımla kağıt üzerinde 4-5 sistem çıkardık.. Onları da tartışırız.

eğer iki üç hafta gibi önceden haber verilirse ve ofis saatlerinin sonuna doğru olursa, isteyen herkes müsait olacaktır eminim.
buluşma yeri de o kadar önemli değil. muhtemelen beşiktaş ya da kadıköy olur. herkesin gelebileceği bir yerler yaparız işte..[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar sharky kendi mail adresini verdi okumayanlar için yazıorum tekrar.
[email protected] bu mail adresine bilgilerinizi serverda nasıl bi gorev alabileceginizi ve haftada kac saat online kalabileceginizi yazarsanız sharky bir veritabanı olusturacak ve kimlerin nekadar yanımızda oldugunu ne gorevlerde calısabilecegini gormek istiyor.
Forumlara gorev almak konusunda bence daha fazla yazmayın gorev alma konusu artık sharky'e mail olarak gonderilsin lutfen.
Saygılarımla
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu başlığının özeti :

İçlerinde generic ( yani tamamen kendi kuralları olan ) bir dünya yaratmak için bir kaç tutkulu insan ortaya bir fikir atar. Cevap hemen gelir.

Öncelikle generic bir dünyanın nasıl olduğuna karar verildi.. Combat 'ın önceki Turn Based olması düşünüldü, sonradan yavaşlatılmış ( 10-12 sn/round ) bir combatın MMORPG de daha verimli olacağına karar verildi ( gerçi silencer sanırım zaten böyle düşünüyormuş ).

Bir çok sistemden alıntılar yapılabileceğini, fakat generic dünyadaki major sistemleri kendimizin üretmesi gerektiğine karar verildi.. Bunlardan birisi örneğin Büyü Sistemi.
said:
Ikinci dikkat edilmesi gerekilen konu _bence_ oyuncuya hazir paket yerine, her zaman ucu acik secenekler sunulmasi.. Ornek vereyim, UO nun Magic Sistemi, ile Ethernass`in vakti zamaninda dusunulen fakat bir turlu gerceklestirilemeyen Magic Sistemi.. ( Hep Ethernass Ethernass diyorum, yanlis anlasilmiyordur umarim. Orasi Generic bir dunya baslangiciydi cunku ) UO da nedir, belirli kalip 30-40 buyu vardir, D20 de de boyledir.. Fakat benim dusundugum daha farkli.. Dunyada ouyncularin bulacagi unique effectler var. Bu effectler x kadar okundugunda permanent sekilde kayboluyorlar.. Effecler tekrar playerlar tarafindan yaratilabiliyor tabii ( e tabii once o effecti bilmesi lazim ).. Effectler karistirilarak buyuler yaratiliyor.. Karisim hacmen her genislediginde belirli penaltilar alarak katmaya calisacagi icin, katamiyor veya yanlis katiyor player. Sonuc olarak effectlerin karistirilma sirasindan tutun, farkli effectlerin kullanilmasina kadar, 20-30 faktoriyellik bir buyu skalasi oluyor elinizde.. Yani artik sizin hesaplayamadiginiz seyler devreye giriyor ve oyun tamamen oyuncunun elinde oluyor.. Combat Sistemi de boyle yaratilmali.. Bir Fighter `in bir buyucu kadar cok secenegi olabilmeli.. Ama nasil oluyor su anda bilemiyorum.

Aynı zamanda olayın hem Player Level, hem Character Level ile alakası olması gerektiği vurgulandı..
said:
Ben uzun süre StarCraft oynadım ve belki beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi hem düşünmenin hem de yeteneğin önemli olması. Yani adamın hem deneyimli hem de becerekli olması gerekiyordu. Beceriye sahip olmayanlar daha iyi olmak için sürekli çalışıyorlardı ve bu çalışma "uo'daki macro" dan çok "SC'deki micro" (micro management) dı. Yani adam mouse'u ne kadar hızlı ne kadar atik şekilde kullanır ise yönettiği adamlar üzerindeki etkisi o denli başarılı oluyordu.
(CS gibi değil çok farklı. )

18-19 stat'ın olduğu, kendine has ve D20 'deki skillerin bazılarının harmanlanmasından 20-25 skill'in olduğu ( elbetteki sub-skiller olacaktır ) bir sistem kurulması konuşuldu.

Bundan sonra genel olarak minor sistemler konuşuldu.. Critical Sistemi, o sistemi bu sistemi..

Genel olarak temel problem, emülatör seçimi idi. Baştan oyun yapmak yerine UO grafikleri ve müziklerinin kullanılması gerektiğine en başta karar verildi zaten. Kimileri RunUO dedi, kimileri POL.. Tabii 2-3 arkadaş Sphere de dedi, fakat pek kaale alınmadı.

Projenin nasıl yürümesi gerektiği, proje liderinin kim olacağı, teknik elemanların, fikir üretenlerin ve tasarımcıların kimler olması gerektiği konusunda kısa konuşmalar geçti. Bunun sonucunda, bu tür görev dağılımının yüz yüze bir toplantı ile çözümleneceğine karar verildi.

Sonuç olarak, yukardaki özete bağlı olarak, 5-6 tutkulu insan, bu tür bir dünya yaratma projesinde istekli olduklarını, yüz yüze görüşme sonrasında kimin bu projede gerçekten yer almak istediğini, kimin hangi iş ile uğraşılması gerektiğini karar vermek için, bu toplantıya katılım amaçlı bir veritabanı oluşturulmak göreviyle gönüllü olduğum ve kişisel mailim olan [email protected] 'e bir mail atarak isteyen herkes bu toplantıya katılabilir, fikirlerini paylaşabilir. Seçim size kalmış.

Kısa not: enteresandır ki, henüz bu toplantıya katılım için mailime herhangi bir mail ulaşmadı..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

[Bu mesaj sharky tarafından 04 February 2004 16:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu internet üzerinden yürütülecek ve arasıra tekrar toplantılar düzenlenecek bir proje.. Henüz ortada bir proje bile yok, sadece toplantı var.. Toplantı sonucunda herşey belli olacak.

Ben de İzmir'deyim şu anda.. Proje internetteki bir sunucu ve cvs yardımı ile yürütülecek.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

[email protected] 'a bir mail veya http://groups.yahoo.com/group/generic_mmorpg adresinden üye olabilirsiniz.

[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

[Bu mesaj sharky tarafından 04 February 2004 17:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaa şööle bişi war o sesleri isteyen indirir sonuçta bzm yaptıımız sesler olmadan da millet uo nun kendi seslerini kullanarak oynar annatabildim mi daha kendine has bişi olması için sesleri de deiştirirsek ii olur[signature][hline]Forumlara bir şey yazmadan önce dur iki kere düşün sonra da tıkla
-----------
We are following the will of the one
Through the dark age
And in to the storm
Lord I'm mean
-----------

Ardenia FRP Sitesi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...