Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 haklıdır haksızdır tartışacak halim yok ama, çocuk katilleri, bin türlü dolandırıcı hırsız uğursuz adam, terör örgütü kurucuları elini kolunu sallayarak gezer ya da devlet eliyle gül gibi beslenirken hayatında karınca incitmemiş gencecik bir insanın fikirleri yüzünden asılarak idam edilmesi demokrasi ayıbı değildir de nedir?
Soulbringer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Anlayamadigim bazi noktalar var bu isin uzmanlarina yoneltilecek sorulardir bunlar.. *Amerika'ya karsi dururken Amerikan askeri parkasi ve kiyafetlerini ustunde gezdirmesinin amaci? *Israil'de bir cok su anki gazeteci olmus kisiliklerle beraber bir kampta egitildigine dair kanitlar? *Bunun yani sira toparladigi tum toplantilar ve bu tip gorusmelerin arkasinda bazi garip komprador olarak adlandirilabilecek kisilerle gorusmeler.. Bunlari gecen bir programda bir yazar soylemisti.. Yani bunlarin asli varmi?
naraso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Soulbringer said: Anlayamadigim bazi noktalar var bu isin uzmanlarina yoneltilecek sorulardir bunlar.. *Amerika'ya karsi dururken Amerikan askeri parkasi ve kiyafetlerini ustunde gezdirmesinin amaci? *Israil'de bir cok su anki gazeteci olmus kisiliklerle beraber bir kampta egitildigine dair kanitlar? *Bunun yani sira toparladigi tum toplantilar ve bu tip gorusmelerin arkasinda bazi garip komprador olarak adlandirilabilecek kisilerle gorusmeler.. Bunlari gecen bir programda bir yazar soylemisti.. Yani bunlarin asli varmi? devrime kadar ha amerikan malı kullanmışsın ha türk.ne farkı var. ikincisi israilde değil filistinde o.fköye katıldılar bi kaç bildiğim. üçüncü iddiayı ise yeni duyuyorum.
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 firatram said: Ve burjuvai kadınlar sırf yakışıklılığını görmek için mahkemelere giderlermiş... buna mı yakışıklı diyorlar
sir Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 hangi kitaba, hangi kaynağa, hangi aile büyüğüne danıştıysam hepsi de tek bir konuda hemfikir: mert bir adamdı ve davası uğruna gözünü kırpmadan ölüme gitti. davası haklıdır haksızdır ayrı bir tartışma, ama sırf bu özelliğiyle bile saygıyı hakediyor. nur içinde yatsın. ayrıca en azından şu topikte terbiyemizi takınsak fena olmaz.
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Angelotti said: serseri ya karizma ondan. ya bırak ne karizması ya dağdakileride manken diye indirelim o zaman.
Zheld Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 sir said: ayrıca en azından şu topikte terbiyemizi takınsak fena olmaz. Ateist takınanlar allahla dalga geçebiliyorken ve ya diğer şeyler olurken neden isteyenler deniz geçmişle dalga geçmesinki sadece fikir olarak söylüyorum
sir Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 allahla dalga geçilmesini de savunmuyorum zaten. 2 wrongs make 1 right?
Zheld Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 zaten sana yönelik değildi cümle ha bak bu sana yönelik türkçesini yazabiliyorken ingilizcesini yazmak moronluktur bence
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Hiç bir eylemine Türk bayraksız çıkmayan, her fırsatta Atatürk devrimlerine bağlılığını belirten yoksulun,işcinin ülkenin bağımsızlığı için savaşan birine nasıl terörist dersiniz anlayamıyorum. O zamanın Türk askeri ilah mıdır sizin gözünüzde? Asker yoldan çıkmış olamaz mı? Atatürk devrimini yaparken Osmanlı askerleriyle savaşmadı mı? Atatürk değil miydi Bursa Nutkunda ''bu ülkenin askeri vardır polisi vardır demiyeceksiniz Cumhuriyet devrimlerine siz sahip çıkacaksınız'' diyen.
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Çokakıllıadam said: Hiç bir eylemine Türk bayraksız çıkmayan, her fırsatta Atatürk devrimlerine bağlılığını belirten yoksulun,işcinin ülkenin bağımsızlığı için savaşan birine nasıl terörist dersiniz anlayamıyorum. O zamanın Türk askeri ilah mıdır sizin gözünüzde? Asker yoldan çıkmış olamaz mı? Atatürk devrimini yaparken Osmanlı askerleriyle savaşmadı mı? Atatürk değil miydi Bursa Nutkunda ''bu ülkenin askeri vardır polisi vardır demiyeceksiniz Cumhuriyet devrimlerine siz sahip çıkacaksınız'' diyen.Atatürkçüyüm demekle olunan bişey değil malesef, Atatürk ün rejim olarak cumhuriyeti seçmesine rağmen Deniz Gezmiş rejimi yıkmak istiyordu, taban tabana zıt
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Bana örnek göstersene Deniz Gezmişin rejimi yıkmak istemesine.
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 ahahaha, biz sizi ararız.. bunu şaka olarak kabul ediyorum..
sir Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Zheld said: ha bak bu sana yönelik türkçesini yazabiliyorken ingilizcesini yazmak moronluktur bence sataşıcak yer aramayalım lütfen. üzülmeyelim sonra =((
venom Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 SturmVogel said: Askerimize kurşun sıkanlara da yarın bir gün "özgürlük savaşçısı mıydı?" derlerse ben sizi görürüm hakeme gozluk
naraso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Çokakıllıadam said: Bana örnek göstersene Deniz Gezmişin rejimi yıkmak istemesine. idam sehpasındaki sözler yeterlidir.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 İdam sehbasındaki sözleri sadece yazılı kayıtlarda vardır. Ve doğruluğu konusunda tartışılır. Bazıları 'Yaşasın Leninizm' dediğini söyler bazızı böyle birşey söylemediğini söyler. Bazıları 'yaşasın Türk halkı' dediğini söyler bazısı yaşasın 'Türkiye halkı' dediğini söyler. İdam sehbasındaki sözlerini asıldıktan sonra arkadaşları oradaki memura yazmışdırmıştır. Ayrıca yazılanların hepsi doğruydu diyelim, ben gene bir rejim karşıtlığı, Kemalizm düşmanlığı göremiyorum. "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği ve bağımsızlık mücadelesi!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!"
utopia Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 absolut'a katılmamakla beraber, düşüncem şu ki, konu bizim "konu dışı"nı aşar. en basit haberi bile tartışırken birbirine girilen bir yerde, ne kadar doğru böyle hassas konuları tartışmak bilmiyorum. ki 6 Mayıs konu başlığı, anma için açılmış bir başlık, tartışmak isteyen tarih bölümünde, msnde filan çirkin kavgasını sürdürsün, "saçımı çekti, ehehe serseri ya" tarzı konuşmaları bu konu içinde ben kaldıramadım açıkçası. olgunluğumuzu sorgulamamız zaten pati içinde bir çok konuda gerekiyorken, uç noktaları zamana bırakalım, büyüyüp de gelelim. saygıyla andım ben diyerek bitireyim, çünkü gerçekten hiç tartışmak istemedim burada bu konuyu. kendimize göre, doğru okuyup doğru değerlendirmeyi öğrendiğimizde, saygıyla tartışmayı öğrendiğimizde, yeniden tartışabilmek üzere, saygılar efendim.
zlorwf Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Llama said: erken ölmese idi karar verirdik Tamamen katılıyorum.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Herkes Deniz Gezmiş'e ve davasına inanmak zorunda değil. Bence Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Sinan Cemgil, Ulaş Bardakçı, Taylan Özgür, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, İbrahim Kaypakkaya ve Mahir Çayan halk kahramanlarıdır. Bizce kahramandır. Sizce değildir. Anlayışla karşılıyorum. Ben materyallerimi ortaya koyarım sizin kriterlerinize uymayabilir. Kavga etmeye gerek yok. Yalnız Amerikancıydı, İsrail bağlantılıydı falan diyerek aslı astarı olmayan iftiralar atmayın lütfen. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Lübnan'da FHKC ve FKÖ kamplarında eğitim almıştır. Bu adamı İsrail'e sokmazlar. Ayrıca THKO'nun ilk planladığı ama Nurhak Pusu'su sebebiyle hayata geçiremediği eylem Maraş'taki Amerikan Üssü'ne baskındır. THKO ve THKC militanları iki kez Amerikan üslerinde çalışanları bir kezde İsrail Başkonsolosu'nu kaçırmışlardır. Türk Ordusu'na karşı silahlı eylemde bulunmamışlardır. Sadece kendilerini savunmak için ateş açtılar ama bu açılan ateşlerde de kimse ölmedi.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Türkiyede ne doğru yürüdü ki, idamlar doğru yürüsün?
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 utopia said: absolut'a katılmamakla beraber, düşüncem şu ki, konu bizim "konu dışı"nı aşar. en basit haberi bile tartışırken birbirine girilen bir yerde, ne kadar doğru böyle hassas konuları tartışmak bilmiyorum. ki 6 Mayıs konu başlığı, anma için açılmış bir başlık, tartışmak isteyen tarih bölümünde, msnde filan çirkin kavgasını sürdürsün, "saçımı çekti, ehehe serseri ya" tarzı konuşmaları bu konu içinde ben kaldıramadım açıkçası. olgunluğumuzu sorgulamamız zaten pati içinde bir çok konuda gerekiyorken, uç noktaları zamana bırakalım, büyüyüp de gelelim. saygıyla andım ben diyerek bitireyim, çünkü gerçekten hiç tartışmak istemedim burada bu konuyu. kendimize göre, doğru okuyup doğru değerlendirmeyi öğrendiğimizde, saygıyla tartışmayı öğrendiğimizde, yeniden tartışabilmek üzere, saygılar efendim.yazılan saçma sapan daha doğrusuz saygısız mesajlardan dolayı yazmayacaktım hiçbirşey de bu olmuş.imza atayım altına.
Öne çıkan mesajlar