Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Yeni klavye almayı düşünüyorum ama marka/model konusunda kararsızım. Klayeyi oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Geçen hafta A4tech G-800 modelini aldım ama bazı tuş kombinasyonlarını görmediği için geri iade ettim. Bugün logitech wave aldım onda da aynı sorun ile karşılaştım ve iade etmeyi düşünüyorum. Bu klavyelerdeki sorun şu, Q ve W tuşlarına basılı tutarken 2 veya 1 tuşları işlemiyor. W ve E ye basılı tutarken de 2 ve 3 tuşları işlemiyor. Bunun gibi birkaç kombinasyon daha var. Kullandıkları klavyeyi önerebilecek olan arkadaşlar bu dediğim sorunu yaşayıp yaşamadıklarını da yazarlarsa büyük iyilik yapmış olurlar. Teşekkürler.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Logitech'te böyle bir sorunla karşılaşmış olman beni baya şaşırttı. Yıllardır klavye/mouse için Logitech'ten şaşmıyorum ve çok memnunum. Logitech Media Keyboard Elite kullanıyorum. Benden gördüğü üç dört yıllık eziyet sonrasında space tuşunun biraz zor basılması dışında bir sorun çıkartmadı. Bahsettiğin kombinasyon sorunu da yok. Tek kötü tarafı F tuşlarının normal tuşlardan farklı olmasının ilk başlarda rahatsız etmesi. Resim için tık Tabii ben şimdi oyun için klavye alacak olsam daha güncel, oyun için özel yapılmış klavyeleri tercih ederdim. Ama hangisi desen ben de bilmiyorum. Hatta ben de merak ediyorum. Yakın zamanda benim de değiştiresim var. Aslında kablosuz bir şey istiyordum ama oyun için güvenemiyorum hala.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 logitech g15 oyun icin dunaydaki bir numarali klavye de daha 2 seneyi doldurmadan benimki ariza yapti garantisi oldugunu unutup acip temizliyim duzelir dedim daha beter oldu (3 e d tuslari gecikmeli basmaya baslamsiti) yenisini aldim mutluyum ama herkes bir klavyeye 140 ytl vermez heralde
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Ben de şaşırdım logitech klavyede böyle bir sorunla karşılaştığıma ama modelden modele değişen bir şey sanırım. Bunun sebebi maliyeti düşürmek için klavye tasarımında tüm tuşlar için izolasyon yapmamaları. Bu yüzden de bazı kombinasyonlarda sorun çıkıyor. Senin klavyenin türkçe versiyonu yok galiba. Bazen rapor hazırlarken türkçe klavyeye ihtiyacım oluyor. Oyun klavyesi konusuna gelince, aslında en iyi oyun klavyesi bu tuş sorununu yapmayan klavyeler bana göre. Apple klavye ile bile üst düzeyde oyun oynayan tanıdıklarım var. Yeter ki tuşlar doğru çalışsın. Mesela a4tech g800mu da markanın en pahalı ve güya oyun için tasarlanmış klavyesi ama bu tip bir sorunu var. Sırf su geçirmediği ve birkaç macro tuşu olduğu için adı oyun klavyesi oluyor sanırım. G15 de epey pahalı bence ve malesef ingilizce.
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 logitech ex110 kullanıyorum hem ucuz hem kaliteli. kablosuz, ruş kombinasyınlarında takılmıyor, tuşları rahat, multimedia özellikli, düz, büyük enter lı. resmi
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Pili ne kadar gidiyor o klavyenin/farenin? Bir de o setteki fare oyun için pek ideal değil herhalde di mi?
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 klavyenin pili 4 ay falan gitti. fareyi zaten kullanmıyorumda oda 5 gün falan gidiyor. dediğin gibi oyun için kullanılmaz ama ofis için ideal.
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Oyun için kesinlikle wireless keyboard tavsiye etmem. Seri kullanımda saçmalıyorlar. Bu yüzden mesela razer klavyeler hep kabloludur. Neyse konuya dönecek olursak yok mu başka Q ve W tuşlarına basılı tutarken 1, 2, 3 tuşlarını algılayabilen klavyesi olan?
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Öeh. Bu arada tüm kombinasyonları denedim. Hepsi çalışıyor ama sadece Q ve W'ye basılı tutarken 2'ye basınca çalışmıyor. Hiç ihtiyacım olmamış demek ki. Zaten denerken bile kasıldım. :O Çalışmaması ne alaka anlamadım ama :O
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Q ile W ye basınca 2 benimde çalışmıyor auhea iyiymiş.
huun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 o zaman razor tarantula alıyorsun. 35 tuşa birden basıyorsun, hepsinden tepki alıyorsun. oyuncu klavyesi, ideal. Mirage said: Çalışmaması ne alaka anlamadım ama :O aynı yol üzerinden akım geçiriyorlar ondan.
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 w e ye basınca bende 2 çalışmıyor diğer kombinasyonlar çalışıyor ahha.
Mojito Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Klavye olarak Razer Tarantula,mouse olarak Razer Lachesis modellerıne bakmanı onerırım.Tarantulayı daha alamaıdm ama Lachesisi alabildim cokda mutluyum huruzluyum hicbir sorunla karsılasmadım
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Şu an piyasada razer klavye yok malesef :( Olsa da fiyatları çok pahalı ve malum ingilizce tuş seti. Aslında kesin vardır 70-80 lira civarı bu sorunu yaşatmayan türkçe tuş setli bir klavye ama araştırıp bulması biraz sıkıntı.
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 şahsen 25 ytlye aldığım microsoft curve 2000 klavyemde böyle bi problem yok sfhskj
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 O klavye de sabıkalı :) http://forum.donanimhaber.com/m_22279745/tm.htm
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 aşağı+sağ+j hariç hepsi çalışıyor yav orda yazanların, allah allah. aşağı+sağ+j'yi de napıcaksam skjdfh
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Tarantula çok pahalı geldi bana. Logitech G15 almayı düşünüyorum. G15 revision II ile normali arasında kararsız kaldım.Normal G15: Tuşların aydınlatması mavi LCD daha büyük ve katlanabiliyor Solda 18 tane G tuşu varG15 Revision II: Tuşların aydınlatması turuncu LCD daha küçük, sabit ama daha şık Solda 6 tane G tuşu var Boyutu biraz daha küçükAlttaki yenisi. Açıkcası boyutunun küçük olmasını ve 6 tane G tuşu olmasını sevdim. Çünkü 18 tuş işime yaramayacağı gibi fazladan yer kaplayacak ve kafamı karıştıracak. LCD'nin sabit olmasını da sevdim, bence daha hoş duruyor. Tek korkum turuncu aydınlatmanın hoşuma gitmemesi. Çünkü mavi ışığın hastasıyım. Sırf mavi ışık için eskisini alcam sanırım. Bu yeni G15'i kullanan var mı? Turuncu nasıl gözüküyor? Edit: Mavi cidden çok daha hoş duruyor bence. Niye değiştirmişler sanki rengi. Hiç düşünmeden yenisini alırdım off. :(
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 abi g15 çok güzelde enter nie öle küçük, şahsen küçük enterlara gıcık kapıyorum.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 İki G15 versiyonunu boşuna karşılaştırmışım. Zaten eski mavi versiyonu yok hiç bir yerde. Almayı çok istiyordum ama turuncu olanı alacağımı sanmıyorum. Logitech G11, Saitek Eclipse II yada Razer Lycosa düşünüyorum şimdi. Edit: Ebay'den eski G15'e bakayım dedim. Logitech tam sopalık. Yeni G15'lerin sıfırı 65 euro civarına satılıyor. Ebay'de eski 2-3 yıllık G15'lere 70-80 euro veriyorlar. Artifact olmuş eskileri. Elinizde varsa değerini bilin. :D
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 :'( aslinda lcd si filan kirilmis birinden temin edebilsem eski g15 in altindaki zimbirtiyi tas gibi benimki baska hicbir kisminda sorun yok 1.5 sene kullandim ilk g15 i bir defa LCD nin buyuk olmasi cekcekli klavye zimbirtisi olan masalarda kabus oluyordu cok az kullanabildim masaya sigmiyor kolay kolay ve WoW oynadigim halde 18 tusdan 4 tanesini anca kullandim digerleri cok uzak kaliyor W A S D ye ve WASD+mouse seklinde oynanan hicbir oyunda o tuslardan verim alamiyorsun yenisinde ise yakinlastirmislar serce parmaginla rahat oluyor yeni evrsiyonlarda enter tusu buyutulmus standart boyda turuncu vs maviye gelirsek ayni tereddutu bende yasadim kasa mavi kasanin icindeki ledler mavi oda mavi vs vs g15 cok sahane gidiyordu ve alisamiycam turuncuya diye cok korktum hatta garantiyi yoketmek pahasina dedim acip ledlerini degistiriyim eski ledleri takiyim ama turuncu iyi olmus resimdede goruldugu gibi klavyenin altindan yukariya mavi dolup tasiyordu resmen oysa yeni versiyonda sirf tuslar aydinlaniyor ve daha guzel ve goz yormiyan bir goruntu cikiyor ortaya sanki aydinlatma degilde turuncu fosforlu tuslar gibi duruyor yeni LCD daha iyi olmus basta kucuk diye burun kivirdim ama eskisinden daha cok sevdim gibi ama en superi baya kucultmusler aleti masanin %80 ini isgal etmiyor yenisi iki ay sonra dokulen gumus boya yerine gunmetal rengi plastik olmus klavyenin ortasi onuda sevdim
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Evet dediklerinin hepsini ben de düşündüm. Tek tereddütüm turuncu aydınlatmaydı. Bir iki yerde daha senin gibi düşünen bir kaç kişi gördüm. İlk bakışta mavi daha güzel görünüyormuş ama bir süre kullanınca turuncuya da alışılıyormuş. Monitörümün led'i mavi. Yanına alacağım Razer DeathAdder da mavi parlıyor. O yüzden hepsi mavi olsa daha iyi bir uyacaktı. Ama turuncu olsa da G15 alıp bir şansımı deneyeceğim. Umarım severim. :) Hatta sırf rengi uysun diye DeathAdder yerine kırmızı ışıklı Copperhead almayı düşünüyorum. Aslında incelemelere göre DeathAdder bana daha uygun diye düşünmüştüm. Ama estetiğe de önem veriyorum o yüzden kararsız kaldım yine. Neyse konuyu dağıtmıyayım. Mouse hakkında yorumu olan bana özel mesaj atabilir tabi. :)
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 ben odamdaki yatağımı bile hiç toplamadıgımdan klavye mouse ledlerin rengi aynı olsa ne olacak
Öne çıkan mesajlar