Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kubada bilgisayar yasagi kalkmis

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Marx'ın komünizm fikrini bir ütopya olarak ortaya attığını çalışmalarından gerekli alıntılar yaparak bana kanıtla, bir daha sen ne dersen o doğrudur diyeceğim.
Ha yok bunu yapamıyorsan, "Marx'ın komünizmi bir ütopya olarak attığını kavrayamamış heheh." gibi kesinlik belirten cümleler ve iddialarla ortaya çıkma bence, nitekim ben 5 para etmez liboşun teki olarak adlandırılabilirim ama Marx'ın üstüne yüzlerce kitap yazmış yüzlerce gerçek entel var, bu entellerin de hemen hepsi bir ütopya düşüncesiyle değil, bir gerçeklik uğrunda sokaklarda eylemler yapmış, çabalamıştır.
Zaten Marx'tan bahsederken materyalizmden bahsediyorsun, hatan en başında. Platon gibi idealistlerde ütopik dünya düzenleri bulabilirsin, Marx gayet sosyolojik analizler doğrultusunda varolan sınıf kavgasını ortaya koyuyor. Bunun ütopyayla alakası nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

komunizm in calismayacaginin en buyuk gostergesi, simdiye kadar hicbir ulkenin "komunist" olmadigidir :)

yani insanlar kafalarinda sufer ulkeler yazabilir tabii, ama calismadigi surece fantazi olmaktan ileri gitmez.

forumlara bakmak eglenceli oluyor, zaman makinesi gibi. Hala komunizmi savunan tipler var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, komunizm denenmedi diyen arkadaslar bu dusunceyi nasıl hayata gecirecekeler acaba? Adamlar en mantıklı adımın ilk once sosyalist bir yapı kurup ustune hersey oturdugunda tamamen komunizm'e gecilmesi oldugunu dusunmusler bunu denemisler ve olmamıs. Daha ilk adımında basarısız olmussa, ozgurluk yerine zamanla kısıtlama getirmisse, en büyük sosyalist rejimi aynı zamanda dunyanın süpergüçlerinden biriyken komunizme dönemeyip kendi iç sorunlarından çökmüşse sanırım bu ortada birşeylerin yanlış düşünüldügünü gösterir. Daha kendi ayakları üstünde duramamış sistem, kendine gelememiş.

Bu şuna benziyor: "Biz süper bir makina kurduk ama makina başladığında bozuluyor. Ama var ya bi çalışsa süper olacak." Çalışamadı işte, olmadı. Daha fazla üstünde durmaya gerek yok. Marx'ın ilk niyeti öyle olmasa da daha ilk aşamalarından bile geçilemediginden ütopya olarak kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacılar haber yanlış. Bilgisayar, internet yasak değil. Parası olan alabiliyor. Kaç belgesel izledim Trt olsun Kanaltürk olsun, bazı evlerde bilgisayar oluyordu birinde çocuk google earthden bulundukları yeri gösteriyordu hatta.
Ama telefonu sadece devlet görevlileri filan kullanabiliyordu tabi şimdi serbest olmuş sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizm in onundeki en buyuk engel insan denen varlıktır. Insanoglu gucunu hırsından alır. Daha iyisini daha guzelini daha pahalısını kazanmak, almak ister. Ama komunizm buna bir sınırlama getirir. herkez calıstığının karşılığını alır ama uçurumlar olmaz . Bundan dolayı komunizm utopiktir. Utopik olması kotu kaka pis birsey oldugu anlamına gelmez. Belkide hepimizin hayalindeki dunyayı yansıtır komunizm. Insanların birbirlerinin gırtlağına sarılmadığı , daha çok kazanmak için birbirini ezmediği parası olmadığı için sefalet içinde sürünüp olmediği bir dünya. Ama işte Insan denen varlık buna en buyuk engel.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
komunizm in calismayacaginin en buyuk gostergesi, simdiye kadar hicbir ulkenin "komunist" olmadigidir :)

yani insanlar kafalarinda sufer ulkeler yazabilir tabii, ama calismadigi surece fantazi olmaktan ileri gitmez.

forumlara bakmak eglenceli oluyor, zaman makinesi gibi. Hala komunizmi savunan tipler var :)

sevgili tip.

belki çalışmamıştır,fikrin dünyaya bir etkisi olmamışmıdır ?
sendikalar,işçi hakları,vb ne tür etkileri olmuştur dünyaya?
ayrıca hiçbir ülke "komünist" olamaz,konspeti bilmiyorsun daha,komünizmin olduğu yerde ülke olmaz zaten.devlet anlayışı barındırmaz.

evet olamyacak,insanlar insan oldukça belkş göremeyeceğiz,ama belki bir şekilde sömürülenler bundan 100 yıl sonra kötü genlerinin birkaçından arınabilecek,birazcık akıllanacaklar.
o güne kadar meşaleyi taşımak lazım.hiç birşley aypamsak onu yaparız.
ki dünyada sırf yiyip içip sıçarak yaşamak istemyen,sana komik gelsede bir fikri benimseyip o yolda çalışan insanlar var.
hala kendince doğruları olan ve o doğğrular için çalışan "tip" ler var yani.garip ama....ne saflar dimi? otursunalr işlerine gidip ekmekelrini kazansınlar,düşünmek yorucu değilmi?

neyse

hadi görüşürüz tip.
Sosyal ağlarda paylaş

benim dedigimle senin dediginin alakasi yok.

sendikalar vs. kotu demis miyim? hayir. eger sosyalizmin (ve onun beraberinde gelen kurumlarin) komunistler yuzunden ciktigini dusunuyorsan bilgisizsin demektir.

sosyalizmle komunizm ayni sey degil. ben komunizmin sacmalik oldugunu soyluyorum.

sosyalizm de yurumez kanimca ya o ayri konu. (biri venezuela demeden once, venezuelanin ihracatinin %80'i petrol, GDPsinin ucte biri petrol :))
Sosyal ağlarda paylaş

küba'da bilgisayarların yaygınlaştırılmamış olmamasının sebebi yeterli elektrik üretilememesidir. aynı şekilde bi süre önceye kadar tost makinesi falan da yasaktı.

ha bilgisayarın daha kolay satılması bişi değiştirmez, halk çok fakir. alım gücü çok düşük.. sıkar biraz.. ancak yeni yönetim ile tarım ve istihdam da artış olacaktır.

önceden tarım malzemeleri bile almak zor bir prosedür gerektiriyormuş; git elimde (sıkıyorum) kazma yok de. form doldur, bekle. form bilmem nereye ulaşsın, bekle. cevap gelsin, bekle.. Bekle babam bekle..

ne diyim.. doğru yolu bulsunlar artık. iş yapsınlar, rahat yaşasınlar.. yoksa adamlar berbat evlerde yaşıyorlar, bilgisayarı eksik kalsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizmi uygulayabilen bi ülke var mı peki ? yanlış anlaşılmasın ben de kesinlikle sosyalist görüşte bi insanım(daha bi sosyal demokrat diyebiliriz) isterdim komunizm uygulansın dünyada eşitlik hüküm sürsün.Ayrıca bu konuda da akademik olarak eğitim almış biri olarak soruyorum tekrar, marx ın komunizmi nerde tam olarak uygulandı ? marx komunizmi kendi sözlerinde bile "ütopik" olarak adlandırılırken ve hiç bi zaman uygulanmadığı aşikarken bunu nasıl iddia edebiliyoruz ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...