Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis yürüdü ama yürütmedi

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Polisler, 6 Nisan’da yine sokaklarda, Taksim Meydanı’ndaydı. Ancak bu kez “kendi yaş günü” için... Türk Polis Teşkilatı’nın 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da “Polis-Halk Yürüyüşü” düzenlenmişti. Polisin Mecidiyeköy’de başlayan yürüyüşüne Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile polisler, öğrenciler ve vatandaşlar katılmıştı. Yürüyüşte büyük boy Türk bayrağının yanı sıra “İstanbul halkının huzuru için 163 yıldır canımız pahasına” yazılı döviz taşınmış, yürüyüş bugün göstericilerin yaklaştırılmadığı Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde sona ermişti.

Hani taksim aktarma merkezi ve turistik alan olduğundan gösteriye kapatılmıştı... Polis kapatınca bu sütten mi oluyor da, emekçi kapatınca sobeliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gösteri değil miting yasaktır deniliyor.. Daha 2 gün önce başbakan çelenk bırakılabilir diyerekten söyledi ancak işçi ve emekçi görüntüsü altında illegal grupların illede taksim zorlaması sonucunda dünki rezalet günü yaşadık.. 2 gündür açtığım her televizyon kanalı Türk Polisini sanki insanları tamamiyle haksız yere katletmiş gibi suçluyorlar.. Ayar veriyorlar büyük bir olası faciayı önleyen ülkemizi 24 saat sınırlar içerisinde koruyan kollayan yüce Türk Polisine anlayamıyorum kanunları uygulamanın neresi Teröristliktir.. Kabul edemiyorum bir asırı aşkın süredir ülkemizde faaliyet gösteren bu yüce kurumu nasıl bu kadar basite alıp bu kadar saçma sapan şeylerle suçluyorlar.. Benim fikrim şu "illegal grup insanın aklına gelmeyen bu hainliği yaparak gidiyor hastaneye saklanıyor güçsüz insanları kendine kalkan yapıyorlar, yine illegal grup isim vermek istemiyorum ama o grubun başkanı pişkin bir şekilde bütün olayların sorumlusu olduğu halde televizyonlarda polisin kendilerine saldırdığını iddaa ediyor.. Mantıklı bir şekilde sorarsak kendilerine [b]Taksimin yasak olduğu ilan edildi peki bu yasağa uyulmasını kim sağlayacak polis ama siz niçin polise ve devletin koyduğu kurala karşı cıkıyorsunuz acaba illegal grup adını almaz mısınız??? diye sormak istiyorum... " tek söylemek istedğim bu polise kurulmuş büyük bir komplodur Türkiye'nin bölünmesini isteyenler tükenmedikçe bu durumlar devam edecektir.. Tamamiyle kendi fikirlerimdir kimse benim gibi düşünmek zorunda değildir sanki bazı kişi yada kişilere empoze etme gibi bir çabam olduğu anlaşılmasın rica ediyorum içimi boşalttım hepsi bu..
Sosyal ağlarda paylaş

hala kanunları uyguluyor diyorsunuz, ne kadar mazoşist adamlarsınız.

İşin mi yok ? Vasfın mı yok ? Piskopat mısın ? Şiddet uygulamaya bayılıyor musun ? O zaman polis ol en azından maaş alır stres atarsın.

atılan gazların üstünde bile

"Toplumsal olaylarda kullanılmaz”, “Bulduğunuz yerde polise teslim edin”.

yazıyor. Hala da gelip polisi savunan insanlar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

of lopeth. dünyanın en yüzeysel adamı şeklinde bi açıklama yapmışsın bence. sen bi polis olsan belki anlardın, ne diym başka. eminim adamlar gençken fazla hiperaktif ve vuran kıran tipler olduklarından polis olmuşlardır, türkiye gençliğinin yüzde 99 u gibi mesleklerini kendileri seçmişlerdir. [ironi]

evet, polis kanunları uyguluyor. aşırı güç kullanımı, yerde savunmasız yatan kızı tekmeleme, turist dövme gibi aktiviteler kesinlikle savunulamaz tabii ki ve bence polislikle de bi alakası yok. polislik bu değildir. ama vatandaşın malı ve canı da savunulmalı bir şekilde.

merak ediyorum, bayram kutlamaya gelen kardeşlerimiz kığılı nın yanındaki mağazayı niye taşladı, arabaların camlarını niye kırdı? hani hiç tehdit oluşturmayan bayramını kutlamaya gelen gençleri diyorum.

gerisi için 1 mayıs yine yeni yeniden konusuna bekleriz, orada tartıştık, tartışıyoruz hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben güvenmiyorum güvenmem de asla.

Onların orada yaptıkları şey ne olursa olsun insanlıkdışı.

Taşkınlık yapan eylemcileri coplasınlar tamam ama yapmayanları, alakasız olanları coplamak neden?

Ki polis orada tahrik etmedi mi sizce söyledikleriyle, yaptıklarıyla o eylemcileri?

Bunun bi adı var da devlet yapınca adı o olmuyo artık..
Sosyal ağlarda paylaş

ya çatışan iki grup görürsem kaçarım ben ha ben sana anlatamıycam neden çünkü anlamak istemiyorsun neden çünkü çocukluğundan beri polis kaka diye görmüşsün belki ailenden neden bilmiyorum benim senin gibi poil düşmanı bir arkadaşım var çokda yakın arkadaşım ona anlatamadım sanada anlatamam saçmaladığını
pes
Sosyal ağlarda paylaş

Abi her 1 Mayıs'ta mı böyle olur ya? Her 1 Mayıs'ta bunu görüyoruz. Sonra sene boyunca tekmeyle adam öldüren polisler vs.

Ailemden dolayı polise güvensiz falan büyümedim, haberleri takip etmeye başlayınca, 1 Mayıs'ta olanları görünce her sene polise güvenemeyeceğimi anladım.

Çok iyi, erdemli, görev aşkıyla çalışan polisler de vardır eminim ama genel olarak bir polise güvenmekten korkarım yani.

Ekmek parası dert olunca işe gidebileceğin tek yol orasıysa, yada o hastanede çalışıyorsna mecburen aralarından geçersin. Polisler de sana dalar. Burada böyle...
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bi önceki mesajımdan dolayı özür diliyorum gereksiz atılmışım

1mayısda dükkanlar kapalıydı o sokaklarda simitçiyle çiçekçi gördüm ben bi tek gibi argümanların hiç bir yararı olmayacak anlaşılan
ben sadece satılmış medyamızın ve provakatörlerin etkisiyle halkımızın polisden soğutulmasına üzülüyorum benim teyzemin oğlu polis şu ana kadar ne rüşvet aldıl nede şiddet uyguladı yalan söylemediğimi kanıtlayamam size
teyzemin oğlunun kafasına silah dayandı bi kadının evine giren hırsız tarafından orda ölebilirdi yani vatandaşı için görevini yaparken ölebilirdi
bu adam üniversite mezunu birisi cahil,sapık veya kafası boş bir adam değil
bu olayı hiç bir kanal yayınlamadı ama polis adam dövüyor polis şöyle polis böyle tipi haberler hırla gidiyor
soğusun halkımız polisinden darbe olsun ne biliyim ben mi kurtarıcam ülkeyi
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de dedim işte öyle polisler tabii ki var. Ama darbeden beri polis teşkilatındaki ideoloji baskınlığı, bunu aşırı uçlara götürüp şiddete dönüşünce korkutucu oluyor ve güvenemiyorum.

Yani kötüleri çok gördükten sonra insan iyilerin de olduğunu bilse bile güvenemiyor ne yapayım.

Ayrıca annem nişantaşında çalışıyor ve 1 Mayıs'ta birçok arkadaşı gözleri kan çanağı halinde dolaştı bütün günişleri gereği gaz bombası yediler oralarda yürürken.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
yoldan geçeni dövmesi zaten saçmalık, yanlışlık. bunu dedik zaten; yazdık zaten milyon kere ki.

milyon tane görev yapar, 3 tane mal çıkar turisti döver. sonra milyon tane adam zan altında kalır.

Çünkü bu iş ihmale gelecek bir şey değil, hele mallık yapılacak iş hiç değil. İşin ucunda toplum güvenliği var, insan hayatı var. Tabi muz cumhuriyetinde yaşadığımız için insan hayatı ne ki, 10 liralık değeri var tabi ama sonuç olarak önemli bir iş ve milyarda birlik hatayı bile kaldıramayacak kadar ciddi.

ve bu mesleği birbirinden angut tiplerle dolduruyolar, sonuç ortada. ve polis terörü dedikleri olaya da katılmak durumundayım, her ne kadar arada işini doğru düzgün yapanlar çıksa da 1 mayıstaki olaylarda polisler göstericilerden daha fazla suçlu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

polisin piskolojisi normal değil bu kesin, dövmesinler diye halkı göz yaşartıcı gazlar bilmem neler verdiler, onunda tadını kaçırıyorlar ama hepsinin dışında almanyada bizim ki gibi gülle gibi taşları atanlar değil daha da masum ama kanun dışı davranalara mediniyetin beşiğinde alman polisi neler yaptı ona da bakmak lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...