Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şişli Etfal'in acil servisine biber gazı sıktılar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

bu arada, evet göstericiler iceri girdikten sonra kuşatılan, icerdeki isnalar dışarı cıkartmayıp iceri gaz bombası atmanın bi mantığı yok, işkence cektirmek insanlara resmen.

Ayrıca gaz bombasıda pekte düşüpte acılacak etrafa gaz sacıcak bişey değil. silahla atıyolar zaten granade launcher formatında bişey kendisi, ki kalabalığa direk atıldığında ağır yaralama riski var. Sayısız görüntü vardı direk insana nişan atılarak kullanıldığın gaz bombalarının. hastaneye gaz bombası şişli ekbale mahsus bi durum değil, sıraselvilerde, alman hastanesinin taksim acilin önünü gaza boğdular, topu topu 100 kişi gösterici ya vardı ya yoktu, cok rahat direk mudahele edilebilinicek bi ortamdı, ama overkill polisimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nundan ilgili kısımları buraya cpleyeyim dedim de, sıkıldım bir noktadan sonra.
Kanuna uyulmayan yerleri görmek için hukukçu olmaya gerek yok, işin komiği çiğneyen de devlet.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu said:
madde 1 - bu kanun; toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller ile gerçek ve tüzelkişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını, düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını, yetkili merciin yasaklama ve erteleme hallerini, güvenlik kuvvetlerinin görev ve yetkileri ile yasakları ve ceza hükümlerini düzenler
madde 3 - herkes, önceden izin almaksızın, bu kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
madde 6 - toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il veya ilçe sınırları içerisinde aşağıdaki hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilir.
madde 12 - düzenleme kurulu, toplantının sükun ve düzenini, bildirimde yazılı amaç dışına çıkılmamasını sağlamakla yükümlü ve sorumludur. kurul, bunun için gereken önlemleri alır ve gerektiğinde güvenlik kuvvetlerinin yardımını ister. alınan önlemlere rağmen sükun ve düzenin sağlanamaması halinde, kurul başkanı toplantının sona erdirilmesini hükümet .komiserinden isteyebilir.
madde 22 - genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve türkiye büyük millet meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez.

Bu 22. madde de, hani Taksim'de gösteri yapmak kanuna aykırıdır (hatta Anayasaya aykırıdır diye sallayacak kadar fazla kafası güzel bir bakanımız da mevcut, yok BM şartına aykırı anasını satayım) diyenler oldu ya, onlara. Gerçi okuduklarını sanmıyorum ne kanunu ne de burayı.
Kanunun altından girdim üstünden çıktım (41 madde bişey zaten, zaten gereksiz ötesi bir kanun bence ya), yok anasını satayım. Adamlar silahlı desen değil, örgüt neyin desen değil, izin desen üşenmemişler başbakana kadar çıkmışlar, ulan zaten 1 Mayıs Mars'ta bile bayram be. Yer desen onu da sokamadım yasak yerler arasına, e neresi aykırı kanuna? Biz dedik aykırı deseler yavaş de derler adama, sen kimsin.
Yok ben anlamıyorum aga, hukuk devletiyse burası ben de halıyım. Boşuna okuyorum lan resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhabirlerimiz Esra Açıkgöz ve Ali Deniz Uslu, gazetemizin bahçesine giren polisin cop darbeleriyle yaralandı

Polis, muhabirimizin kolunu kırdı

İstanbul Haber Servisi - 1 Mayıs'ı kutlamak isterken polisin müdahalesinden kaçarak gazetemize sığınan eylemcilere saldıran polis, muhabirlerimiz Esra Açıkgöz ve Ali Deniz Uslu' yu da yaraladı. Gazete binası içinde, sağ kolu dirseğinden kırılan Uslu, ameliyata alındı. Olay sırasında bahçede bulunan, başından ve kalçasından darbe alan Açıkgöz, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Görüntüleri gazetemizin güvenlik kamerasına da yansıyan polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şişli'de Cevahir İş Merkezi'nin önünde toplanarak DİSK binasına ulaşmak isteyen grup, polisin biber gazı ve coplarla müdahalesi sonucu, gazetemizin bulunduğu Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'a doğru dağıldı. Polisin takibi nedeniyle gruptan birçok kişi gazetemiz binasına ve bahçesine sığındı. Bu sırada gazeteye girmek üzere olan gazetemiz Pazar Dergi muhabirleri Uslu ve Açıkgöz, polisin saldırısına uğradı. Bina bahçesinde polis tarafından coplanan Uslu'nun kolu kırıldı. Gazeteci olduğunu söylemesine karşın dövülen Açıkgöz de başından ve kalçasından yaralandı. Osmanoğlu Kliniği'ne kaldırılan Uslu, ameliyata alındı. Uslu'nun dirseğinden kırılan sağ koluna platin takıldı. Açıkgöz de tedavisinin ardından taburcu edildi. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor alan Açıkgöz, gazetemizin avukatlarıyla Şişli Adliyesi'ne giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saldırıları kınayan Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu, "Polisin şiddeti, görevi başındaki gazetecileri de hedef aldı. Hükümetin bu tavrını kınıyoruz" açıklaması yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada da "Kaba kuvvete başvuran polislerin mesleklerini yapan gazetecilere yönelik bu tutumunu protesto ediyoruz. Orantısız güç kullanılmıştır" denildi.

1 Mayıs günü için hafta başında açıklama yapan TGC, İstanbul Valiliği'ne yazı göndererek gazetecilerin 1 Mayıs'ta görevlerini yapabilmeleri için gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. Yapılan uyarılara karşın basın mensuplarının güvenlikleri sağlanmadı. DİSK Genel Merkezi önü ile Şişli ve Taksim arasında yaşanan çatışmaların arasında kalan birçok gazeteci, yoğun gazdan etkilendi. Anadolu Ajansı kameramanı Engin Morgül ve Reuters kameramanı Bülent Usta da polis şiddetine maruz kaldı, gazetecilerin kameraları kırıldı.

Cumhuriyet
02.05.2008

Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, bu olay gazetenin bahçesinde yaşanıyor, öyle uzak diyarlarda değil.

İnsaf yahu...
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Muhabirlerimiz Esra Açıkgöz ve Ali Deniz Uslu, gazetemizin bahçesine giren polisin cop darbeleriyle yaralandı

Polis, muhabirimizin kolunu kırdı

İstanbul Haber Servisi - 1 Mayıs'ı kutlamak isterken polisin müdahalesinden kaçarak gazetemize sığınan eylemcilere saldıran polis, muhabirlerimiz Esra Açıkgöz ve Ali Deniz Uslu' yu da yaraladı. Gazete binası içinde, sağ kolu dirseğinden kırılan Uslu, ameliyata alındı. Olay sırasında bahçede bulunan, başından ve kalçasından darbe alan Açıkgöz, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Görüntüleri gazetemizin güvenlik kamerasına da yansıyan polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şişli'de Cevahir İş Merkezi'nin önünde toplanarak DİSK binasına ulaşmak isteyen grup, polisin biber gazı ve coplarla müdahalesi sonucu, gazetemizin bulunduğu Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'a doğru dağıldı. Polisin takibi nedeniyle gruptan birçok kişi gazetemiz binasına ve bahçesine sığındı. Bu sırada gazeteye girmek üzere olan gazetemiz Pazar Dergi muhabirleri Uslu ve Açıkgöz, polisin saldırısına uğradı. Bina bahçesinde polis tarafından coplanan Uslu'nun kolu kırıldı. Gazeteci olduğunu söylemesine karşın dövülen Açıkgöz de başından ve kalçasından yaralandı. Osmanoğlu Kliniği'ne kaldırılan Uslu, ameliyata alındı. Uslu'nun dirseğinden kırılan sağ koluna platin takıldı. Açıkgöz de tedavisinin ardından taburcu edildi. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor alan Açıkgöz, gazetemizin avukatlarıyla Şişli Adliyesi'ne giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saldırıları kınayan Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu, "Polisin şiddeti, görevi başındaki gazetecileri de hedef aldı. Hükümetin bu tavrını kınıyoruz" açıklaması yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada da "Kaba kuvvete başvuran polislerin mesleklerini yapan gazetecilere yönelik bu tutumunu protesto ediyoruz. Orantısız güç kullanılmıştır" denildi.

1 Mayıs günü için hafta başında açıklama yapan TGC, İstanbul Valiliği'ne yazı göndererek gazetecilerin 1 Mayıs'ta görevlerini yapabilmeleri için gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. Yapılan uyarılara karşın basın mensuplarının güvenlikleri sağlanmadı. DİSK Genel Merkezi önü ile Şişli ve Taksim arasında yaşanan çatışmaların arasında kalan birçok gazeteci, yoğun gazdan etkilendi. Anadolu Ajansı kameramanı Engin Morgül ve Reuters kameramanı Bülent Usta da polis şiddetine maruz kaldı, gazetecilerin kameraları kırıldı.

Cumhuriyet
02.05.2008

Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, bu olay gazetenin bahçesinde yaşanıyor, öyle uzak diyarlarda değil.

İnsaf yahu...

polis degil ergenekon kirmistir

tahrik olsun diye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...