Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemci hakkında

porsuk

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar bendeki işlemci
ATHLON 64 X2 4000
çalışma frekansı 2.1 ama çift çekirdek olduğu için 4.2 oluyor (sanırım)
ve oyunlarda bu şekilde kabul ediliyor

sorunum şu
INTEL - E2180 kullansam (çift çekirdek değil)
çalışma frekansı 2.0 çift çekirdek olmadığı için oyunlarda yine 2.0 olarakmı
yoksa çift çekirdekteki gibi x2 yani 4.0 olarakmı geçiyor

sevgiler
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum çok yanlış bilgilerin var.

Çift çekirdek demek 2 kat hız demek değildir. İşlemi gerçekleştiren çekirdektir. İki çekirdek olunca eş zamanlı 2 işi birden yapabilirsin ama 1 kişi 2 iş gibi hızlı yapamazsın. Tabi özel olarak çift çekirdeğin 2sini birden kullanabilecek programlar var ama onlar ayrı. Senin hızın yine 2.1 ghzdir.

E2180'e gelince o çift çekirdektir. 1mb önbelleği vardır ben kullandım. Fiyat/performans oranı en yüksek olan işlemcilerden. Bildiğin çift çekirdektir işte 2.0 ghz, iki ayrı programa aynı anda 2.0ghz hızında işlem yaptırabilirsin. 2.0ghz dediklerine bakma ama Core 2 Duo mimarisidir onlar. Yani p4 3.0'dan filan çok üstündür ve çok da ısınmaz. Üstelik çok pis overclock olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Çift çekirdekli işlemcinin frekansı tek çekirdekliyle aynıdır.

Frekansın aynı olmasına rağmen, çekirdekler paralel çalıştığı için performans tabii ki artar. Ama bu performans artışının derecesi oyunun yada programın paralelliği ne kadar destekliğine bakar.

Eğer oyun çift çekirdekli işlemciler düşünülerek programlanmışsa, 2GHz çift çekirdekli bir işlemci 4GHz tek çekirdekli bir işlemcinin performansına yaklaşabilir.

Oyun özellikle çift çekirdek desteklemiyorsa bile, iki çekirdek olması arkaplanda çalışan diğer işlemlerin yükünü azaltarak az da olsa bir performans artışı sağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

E2180 çift çekirdek, kullandım ben. İşlemci "E2180 Dual Core" olarak geçer.

Buradan fiyatlarını listelettirebilirsin 110ytlye satılıyor:
http://www.teknofiyat.com/?search=e2180

Ben buradan almıştım:
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=68153

Eğer overclock işini araştırırsan bu işlemciyi stock fanıyla 3.0 ghzye kadar overclock çekebilirsin. Tabi kışın yaparsın bu işi yazın olmaz. Yazın belki 2.2-2.4 filan olabilir ama işlemciyi yakma ihtimalin var. Ben kışın 3.0 ghzde kullandım çatır çatır çalışıyordu. 3.0 ghzye çıkarınca E6600 seviyesine çıkıyor işlemci. Yani E6600 2.4 ghz ama önbelleği fazla. Sen E2180'i 3.0ghz'ye overclocklayınca aralarında performans farkı pek kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...