Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs yine yeni yeniden.

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

istanbulun fethini niye kutluyoruzki

provakasyon cikabilir kac yuz sene once olmus olay

teepkimiz varsa biseye niye eylem yapiyoruzki?
nede osla sesimiz duyulmiycak borsa dusucek filan

otur evinde develtin hosuna gitmiyen seyleri yapma
provakasyon olabilir develt seni korumak icin yasakliyor

gel bili bili bili

Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
rovans almak?

madımaktamı anılmasın uğur mumcuyuda anmıyalım? kubilayıda anmıyalım yıllar önceki olay.

nereye kadar gider sence bu huun?

görmezden gele gele bu hale geldi bu ülke.

Devletin cekinsesi falan olamaz, devlet hata yaptıysa bu hatayı yapanları kendi bünyesinden atar, cezalandırır bi daha olmaması için önlem alır. DAhada icine sindirip güclendirmez, derine itmez.

abi bir yerde haklısın. diyeceksin nerede? ben polisin taksim'de kutlama yaptığını bilmiyordum. Bir üstündeki arkadaşın yazdığı üzere googleladım evet polis taksim'de kutlama yapmış. istanbullu olmadığım için ve günlük haberlerle ilgili hafızam zayıf olduğu için için yetkililerin yaptığı açıklamalara güvenip, mantarladım. amma;

sendikaların, valiliğin ve emniyetin "taksimde 1 mayıs'ı kutlatmayız" açıklamalarına rağmen "500k kişi yürüyeceğiz" açıklamalarını ve insanların taksim'e doğru yürütülmesinin mantığını rövanş alma çabası olarak görüyorum hala. polisin taksim'de toplanmış olmasını, 1 mayıs'ı taksim'de kutlama yapılması için yeterli bir sebep olarak görmüyorum hala. bu, devletin tutarsız ya da taraflı bir davranışı olarak ayrı bir tartışmanın konusudur.

'imdi eteğimizdeki taşları dökelim: bakınız, bir çok kereler söylediğim üzere bugün türkiye'de her kesimden vatandaşın devletle bir alıp veremediği vardır. madalyona bir yönünden bakarsak eğer; laiği, islamcısı, sağcısı, solcusu, sunnisi, alevisi hep devletin bu politikalarından müzdariptir. bu bir bakıma demektir ki; aslında devlet herkese eşit uzaklıktadır ve kendi bildiğini yapar. diğer bir yönünden bakarsak; devlet aslında hiç bir kesimden vatandaşını memnun edemiyordur.

bir önceki mesajıma da açıklık getirip konuyu kendi adıma bağlamaya çalışayım: abi, devlet ne diyorsa o. Geçen sene bu zamanlar anayasa mahkemesi 367 kararını açıklamadan önce çok saçma diyordum ama karar açıklandıktan sonra devlet kararını verdi bana bok yemek düşer dedim, aratmayın bana ilgili mesajları. Bu yani olay, taksim'de yürümeyin dese yürümeyiz derdim. Sen diyorsun ki; derin devleti silkelim, olmasın öyle birşey. Ben hiç farklı birşey demiyorum zaten, evet olmasın. Benim derdim Ergenekon'a masal diyip, 77'de Taksim'de yürüyenlere ateş edenleri ayıklayalım diyenlerle. düzen lazım ama, devletin meşru ve görünür organlarının lafından fazla çıkmamak lazım yoksa. nerede birlik, orada dirlik.
Sosyal ağlarda paylaş

taksimi işçilere kapatmak darbeci zihniyetin başlattığı bir olaydır.işte akp nin "kendine demokrasi" hareketi burada da çok açık bir biçimde ortaya çıktı.birde akp oyunun çoğunu bu kesimden almış bir parti olarak çok ilginç bir hareket sergiledi.bir hafta öncesinden başlar-ayaklar polemiği falan 301 i yumuşatma krizlerimi acaba bunlar insan sormadan edemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hukuemtin yaptigi son derece cirkindi

durun taksime yurumeyin bir mayisi tatil yapalim dediler
sendikalar kabul etti tamam hersye gunnuk gulistanlikken yumurta kapiya geldiginde hayir tatil matil yok anca yurumiyiceksiniz dendi

akp nin emshur oldu bitti zihniyeti bide sutune isciye ayak deyip biz onalrla muhatap olmayiz onalrin istekleri bizi baglamaz dandi

taksimdede resmen bir guc gosterisi yaptilar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...