Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

baykal chp nin basinda kaldi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tamam anladık chpde arkası güçlü bu adamın kimse aday bile olamıyo ama en azında biri rakip çıksın 3-4 oy alsın parti içi demokrasi hesabı.
solun kaderi bu herahlde adam akıllı bi tane karizmatik lider çkmıyo çıkamıyo yada
haklta napsın eldekilerle bunları merkezsag yapalım bunlar değişti diyip oy veriyo.
hayır ne değişcek onu merak ediyorum parti polikasımı ne yani
baykalın o kanun, anayasa vb değişikliklerinde adam akıllı karşıda durabilen tek muhalif oldukları kesin ama bi yerde bi sempati eklikliği var
ya walla chpye yazık ya tükenmesin parti yada chp=baykal olmuşken o öle kalsın yeni bi oluşum olsun artık büyükanıt siyasete falan girsin olsun bişeler 6lıyda tutturamadım zaten.
Mesaj tarihi:
Bonec, AKP RTE'nin partisi, adam kendisi kurdu partiyi, direk iktidara geldiler, sonra tekrar geldiler, gayet basarili. Deniz Baykal yillarin basarisizligina ragmen hala birakmiyo. ikisini karsilastirmak sacma.
Mesaj tarihi:
S_h_a_D_o_W said:
Bone said:
sarıgül geçmesin de kim geçerse geçsin.
Hocam valla ne dersen de,bende dahil çevremde kim var kim yoksa şişlide yine sarıgüle oy vericez,bunların bazıları akpye oy atan adamlar,adam arkada neler yapıyor neler ediyor,evet okuyorum ama birçoğu iddia düzeyinde,fakat onun karşısında şişlide yaptıkları istanbulun hiçbir yerinde yapılmadı bence.Sadece nişantaşı,osmanbey olayı değil,feriköyden,bomontiden tutta yayla mahallesine kadar "gözümle görebildiğim" o kadar çok şey yapıyor ki adam partiden daha ön bir konuma çıkıyor,bağımsız giricek ama yinede şişliyi açık farkla silip süpürücektir bence..

geçen sene taksim'den akm önünden izmir'e bedavaya otobüs kaldırdı sarıgül barışarock için.
gittik bedavaya rock-a ya takıldık içtik eğlendik, bedavaya döndük. 80 milyon otobüs bileti 150 milyon uçak bileti cepte kaldı. severim fakat aynı zamanda uyuz da olurum.
Mesaj tarihi:
Yılmaz Özdil said:

CHP’ye öneri...

CHP kurultayında uzuuun uzun konuşmalar yapılacağına, salondaki dev ekranda Hüseyin Üzmez’in "din ve ahlak" konuşmaları yayınlansaydı, CHP’ye neden ihtiyacımız olduğu daha iyi anlaşılırdı aslında.
*
Veya, uzuuun uzun dil dökeceğine, ver ekrana tesettür defilesi yapan üç eşli modacıyı, "tekeşlilik mümkün olsaydı, kerhane olmazdı" desin...
*
Ne anlatıyorsun ekonomiyi mekonomiyi... Çıkar belediyeci arkadaşı kürsüye, anlatsın, iman gücüyle portakal sıkarak Kábe manzaralı ev nasıl alınır?
*
Ya da, ver Başbakan’ın sesini salona gümbür gümbür, "Batı’nın ilmini alacağımıza, ahlaksızlığını aldık" desin.
*
Dinlesin Türkiye...
En son, çağır Profesör Yaşar Nuri Öztürk’ü CHP’ye geri, özür dile, tak rozetini, haykırsın:
"Türk halkı neden asırlardır kandırılıyor? Yanıtın Kuran’da olduğuna inanıyorum. Kuran ’Allah ile aldatılmayın’ ihtarında bulunuyor. Neden? Çünkü, Allah ile aldatılanların en büyük sorunu, aldatıldıklarının farkında olma imkánından yoksun bulunmalarıdır... Derinden inandıkları ve içtenlikle teslim oldukları bir değer, kendileri aleyhine kullanılıyor. Bunu fark etmeleri kolay değildir... Türk halkı, dinine olan derin saygısı, İslam’a duyduğu teslimiyet yüzünden, çoğu kez savunma, eleştirme gücünü kullanmıyor. Daha önemlisi, Allah ile aldatanlara karşı aklını kullanmıyor. Akıl işleyecek, dindarlık insanlar arasında bir değer ölçüsü olmaktan çıkarılacak ki, Allah ile aldatma tezgáhlarının maskesini düşürebilsin, arka planını görebilsin."
*
Kişisel değil...
Toplumsal mücadeledir bu.
Lütfen, gidin, Profesör Yaşar Nuri Öztürk’ün, yukarıda önsözünden birkaç satırını verdiğim, "Türkiye’yi Kemiren İhanet-Allah ile Aldatmak" kitabını alın, okuyun, çocuklarınıza, eşinize-dostunuza, komşularınıza okutun.
Kurtuluşun başka yolu yok çünkü.
Mesaj tarihi:
sunthewhich said:
Bone said:
sunthewhich said:
Mantık hatası var yazdıklarında.
AKP'li olupta Tayyip Erdoğan'ı istemeyen kimse yok. Erdoğan'ı istemeyenler zaten AKP'li de değiller.

Nerden eminsin?
Hani "AKP'li olup da Tayyip'i istemeyen kimse yok" diyorsun da, sırf bu yüzden Tayyip'le anlaşmazlık yaşayıp partiden ayrılanlar bile oldu.

yrıca "Deniz Baykal CHP'de olduğu için CHP'ye oy vermedim" diyen kişilerin başında nedense hep AKP'liler geliyor.

Elbette CHP'li olup da Deniz Baykal'dan memnun olmayanlar olabilir. Ama onlar AKP'lilerin işine yarayacak polemiklere destek vermek yerine, CHP kurultayında başka bir lider çıkmasını sağlıyabilirler. Mantıklı insanlar normalde öyle yapar.

Ya ben ne AKP'liyim , ne CHP'liyim.
Ama AKP'li olmakta suçmuş gibi konuşuyorsunuz, bu partiye %40 gibi bir oy verildi.
Bu insanlar suçlu değil, sadece saf ve cahil insanlar, diğer oy verenlerde çıkarı olanlardır.
15 milyon oy aldık diyorlar, 13 milyon yeşil kart dağatmışlar, tüm belediyelerinde bedava kömür, yiyecek yardımları yapılıyor tonla.
Bunu alan adamlarda bir vefa borcu bilip oy veriyor, Tayyipte böylece eşini dostunu zengin ediyor. Bu başka bir konu.

AKP için konuşursak, Tayyip ile birleştirebilirsiniz kafanızda, bende birleştiririm. Derinliği olmayan bir parti. 70 milyon insanla dalga geçip logosunu AMPUL yapan bir parti olabilir mi?
salak, beyinsiz gibi bir anlamı var heralde argo'da.
Ama CHP geçmişi olan bir parti, sadece Deniz Baykal'a indirgenmemeli.

Neyse sonuçta benimde bu ülkede 1 oyum var ve bu özgürlüğümü istediğim gibi kullanırım. Deniz Baykalıda başbakan olarak hayal edemediğim için oy vermedim, akp'ye de vermedim. :)
Sadece bu ülkede sıkı sıkıya tutunulması gereken değerler varken, baykal fanatikliğine kızıyorum.

%40 için dediğin cahil , saf veya çıkarı olan laflarını aynen iade ediyorum sana. Fikrini ve siyasi yapısını beğenmediğin bir partiye ve düşüncelerine saygı duymadığın insanlara cahil saf diyerek hakaret etmek de senin söyleminle CAHİLLİĞİN üst seviyesidir. Sen cidden %40 ın içinde burdaki kimse kabul etmesede yada görmek istemese de ekonominin gerçek anlamda iyileştiğini , ciddi yatırımlar yapıldığını , içerde ve dışarda Türkiye nin itibar kazandığını görerek oy verdiğini göremiyorsan cahilsin.

Türkiye banka hortumcularının , mavi akım projelerinin , hazine soyguncularının içinden çıktı , imar bankası gibi dünyada görülmemiş bir dolandırıcılığın vurgunun içinden çıktı. Hazinenin nekadar borçlandığı , dibinin kurutulduğu , sosyal sigortalar sisteminin çökme noktasına getirildiği , zamanında çok genç yaşlarda bedava emeklilerin türediği gerçekleri heralde yüzyıl önce değildi. Bunlar bir iktidar için bahane olamaz , ama nereden nereye geldiğimizi görmek için "nereden" kelimesinin belirttiği zamanı unutmamak lazım.

Ben bu dönemde ilk defa Türkiyenin büyük şehirlerinden toplanan gelirlerin %50 sinden fazlasını doğudaki çok az gelir toplayabilen , yatırım ihtiyacı olan illere aktarıldığını gördüm duydum. Doğuya adam gibi yatırım yapıldığını yeni görüyorum. Muhalefet olmak için muhalefet olursanız bardağın dolu tarafını tabiki ne söylersiniz ne duyarsınız ne görürsünüz. Muhalefet veya İktidar anti CHP anti AKP cilik değildir. Öyle olduğunda bu fanatik guruplaşma takım tutma olur ve iyiliği düşünülen ÜLKE değil PARTİ çıkarlarıdır.
Mesaj tarihi:
Maliye Bakan'ının oğlunun mısır yüklü gemileri ülkeye girdikten 1 gün sonra mecliste mısıra uygulanan ithalat vergisini arttırıyorsanız, benim bunu midem kaldırmaz. Unakıtan sırıtarak ; "noolmuş oğlum tavuklarını besliyor" diyorsa, sizde bakan gibi buna sırıtıyorsanız, sizide midem kaldırmaz.
Burda yok yere hiçbirşeye taraf olunmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.
Deniz Baykal istenmiyorsa gitmesi lazım.
AKP'nin yanlışları varsa bunun bedelini ödemesi lazım.
Ama sen, o kadar hizmet yaptılar, unatıkan'ın oğluna helal olsun noolcak yani 1 gemi mısır sokmuşsa dersen.. Orada hata yapmış olursun.
Mesaj tarihi:
Hayır hiçbir doğru başka bir yanlışı telafi edemez kesinlikle öyle birşeyi demiyorum ve savunmuyorum. Tabiki bir suç varsa hesabı verilir. Savcılar da gazete dergi okuyup televizyon izliyorlardır elbette. Varsa bir suç gereğini yaparlar.
Mesaj tarihi:
sunthewhich said:
Horizon said:
Hayır hiçbir doğru başka bir yanlışı telafi edemez kesinlikle öyle birşeyi demiyorum ve savunmuyorum. Tabiki bir suç varsa hesabı verilir. Savcılar da gazete dergi okuyup televizyon izliyorlardır elbette. Varsa bir suç gereğini yaparlar.

Tamam o zaman bu parti 2. kere neden iktidara geldi Horizon ? Benim bu örneğim partinin 1. döneminde olmuş olan birşey.
Bu partiye 2. kez oy verenler gerçekten bilinçli mi oy kullandılar ?
Benim eşim, çocuğum hasta olsa, biriside gelip bana yeşil kart verse, ben o adama oy verirdim tabiki.. Bunda yanlış yok, ama burda bir sömürü sözkonusu.
Mesaj tarihi:
"iraga girmeyelim"
"iraga girmeliyiz.. ummm sey o zaman bu zaman ayni deil"

eet ilk sefer girseydik amerikan yardimiyla daha az askerimiz sehit olacakti, belki de gecen baharda kaybettigimiz askerlerimizi kaybetmeyecektik, pkkyi bitirebilecektik vs.

iraga girmeliyiz dedigi zaman da (mayis gibiydi galiba) amerika avrupa vs. karsimizda olacakti. daha sonra girdigimiz zaman amerika istihbarat yardimi yapti mesela.

baykal mantiksiz celiskilerin adami zaten.
Mesaj tarihi:
http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=28.04.2008&y=KursatBumin

super bir yazı tavsiye ederim

3 paragraf alıntı yaptım
said:
....
Bir kongre daha geride kaldı. Dikkat ettiyseniz ,"yaşam boyu genel başkan" saatler süren kongre konuşmasında hemen her şeye ("Milli Görüş"e bile, hem de az biraz nostalji ile!) temas etmesine rağmen, "iktidara gelmemiz yakındır" türünden küçük-büyük hemen her siyasi parti kongresinde karşılaşılan bir "umut"tan hiç söz etmedi. O hâlâ, CHP'nin yüzde 4.7 oy aldığı yıllardan bugünlere nasıl geldiğini hatırlatıyor.

...
"İktidar" olup ne yapacağız; "iktidar" olanlar bir biçimde iktidardan uzaklaştırılmıyor mu? Ama bakın, değişmez ana muhalefet partisi olarak biz benzer bir risk altında değiliz. Bizim işimiz "iktidar" olanların bir biçimde uzaklaştırılmasına omuz vermekten ibaret. Majoriteyi ele geçirip "siyasal iktidar" olup da ne yapacağız; majoriteyi ele gecirenlerin yuvasını yapmaya çalışan bir minoriter bir parti olarak kalmak çok daha kazançlı değil mi? Ayrıca "siyaset" ya da "siyasal iktidar" dediğiniz nedir ki? Bugün var yarın yok; oysa değişmez "ana muhalefet partisi" olmak böyle mi?

...
Toparlayacak olursak: CHP'nin iktidara gelmek gibi bir umudu, dileği hatta niyeti yok. O halinden çok memnun. Çünkü o kendisine görev olarak sadece, "değiştirilemezler"in değiştirilemeyeceğinin sürekli hatırlatılmasını seçmiş. Bu partinin bu çemberden çıkabilmesi belki, "ana muhalefet"i bir başkasına kaptırmasıyla mümkün olabilir. Ama doğrusu bu senaryo da iç açısı değil, çünkü sırada CHP'yi de "aratması" ihtimal dahilinde olan üçüncü büyük parti var...
Mesaj tarihi:
alis harikalardiyarında said:
deniz baykal yüzünden chp yerine akp ye oy verenler var falan bıdı bıdı hede hödürük...

uhauhauh size en çabuk yoldan jean jacques rousseau ve john locke öneriyorum şimdi başlarsanız anca paklanırsınız 10 yılda
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...