Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 necromancer threadiymiş. ek: hayır xaty anlamadığım şey bu kadar merak ettiğin bilgiyi elde edip napacaksın? ampülün kapalı olduğu sürece harcadığı enerji 25bin saat açık kullanıma etkisi minimumda olacak, elektrik faturunda da neredeyse etkisiz olacak. ama şu kadar küçük değerler için stres ediyorsun kendini ve çevrendekileri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 paramecium said: Selam, Adamlar üzerlerine düşen yükümlülükte bilgiyi paylaşmışlar. Gerekli olup da paylaşmadıkları bir bilgi yok. Düzgün bilgi konusunda takıntım var diyorsun ama ne tür bir bilgi isteyeceğini veya aldığın bilginin neyi anlattığına tam vakıf olamıyorsun :) Basit bir IR diyotu yaklaşık olarak 100mA@5V akım çeker ama tüketim 150mW civarındadır. IR sürekli olarak sinyal yollamıyor, çalışma çevrimi %1 civarında. Ayrıca senin aldığın sistemin adaptörü de switch-mode olacaktır ve iç kayıpları da çok düşük olacaktır. Genelde sisteme <200mW diyebiliriz idle mode için. Cihazın harcadığı güç düşük olduğu için, ısınma miktarı az olacaktır. Elektronikler için en büyük sıkıntı genelde ısınma kaynaklı oluyor. O zaman sistemi sınırlayan husus LED ömrü olacaktır. Haliyle de 25bin saat ürünün ömrü için düzgün bir kıstastır. IR diyotunun ömrü oldukça uzun, dert etmeni gerektirecek bir husus değil. Sen yeter ki şebekenin besleme kalitesini garanti et ;) Adamlar senin dolap içi aydınlatmayı ne kadar yakacaklarını bilmedikleri için yıl bazında ömür de veremiyor olabilirler mi acaba?!? Detaycı olduğunu belirtmişsin; Peki, hiç telefon şarj cihazının idle tüketimine baktın mı; genelde onlar da malum belirtmiyorlar da :P Veya kullandığın bir düz panel TV varsa min-max tüketimlerine baktın mı? LED'liler bildiğim kadarıyla lokal dimmerleme yaptıkları için plasma gibi sahneye bağlı olarak tüketimleri değişiyor. Ne olacak şimdi?!? Eğer bu derece detaycıysan -ki ben öyleyimdir- elinin altında power-meter bulundurur ve her aldığın cihazı rahat rahat tüketim noktasında test edebilirsin. Ki ben öyle yaparım :D Zaten detaycı kişiye satıcı bilgileri yetmeyeceği için internet denen ortamda kendi araştırmasını yapar. Seninkisi biraz can sıkıntısından sataşacak yer aramak olmuş :) Saygılar. bu adama saygı duydum, the hero paticik needs olmuş resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 Allah ananiza kariniza sevgilinize sabir versin arkadaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2016 olm al gec lan sunun icin harcadigin atp'ye yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar