CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Cuce said: bu arada mekaımdan soruyorum türkiyedeki motorsitlekle ilgili yasalar düzeltildimi, yoksa hala öncelik kamyonlarda falanmı? Evet hız düzenlemeleri hala şaka gibi! Fakat ben daha öncelik yada hızdan ceza yiyen tanımıyorum. Bu sene klupler ve federasyon değişiklik ve düzenlemler için bastırıyor. Birde Kenan Sofuoğlu motorsikleti medyaya taşıdı, bu ünü mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyorlar. Namessar birde o ilk videoya gönül mü dayanır abi. Umarım fakedir o!
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 son videoda adam çok ballı o kadar havaya uçup arabanın camına düşmüş. hemde köşeden çarpıp bana da bir taksi, bisikletle ışıklardan geçerken bodoslama çarptı, bende cama uçmuşum, bisikletin bir tek plastik pedalı kırıldı, bacağıma bişey olmadı ama iç kanama oldu.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Fake değil... ve gerçekten vurucu bir video... ve şunu görüpte hala motor kullanabiliyorsunuz ya helal olsun...
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Selam, Açıkcası bir otomobil kullanıcısı olarak, otomobil kullanıcılarına güvenebilsem motor kullanmak isterim. Canını seven 4 tekerli araç kullanır mantığını da aklım almıyor. Dikkatsizlik ve kural ihlali sonucu olan kazalarda kişinin hatasını aracın tipiyle bağdaştırmak mantıksız geliyor bana. Ben o zaman hiç küçük sınıf araç almayayım. Jip alayım, yoldan daha yüksekteyim hem, daha büyük. Hani belli mi olur dalarım veya hata yaparım, en azından ben değil de karşımdaki sürünsün. Var mı böyle mantık. Benim araç sağlam, hata yapsam da bana birşey olmaz; motorlu sen kendini bana göre ayarla tamam mı?!? Yukarıdaki videolarda kişisel hatalar haricinde gerçekleşen kaza var mı? Kırmızıda geçen aracın videosunda o motor yerine TIR olsaydı tartışılan motorlu yerine araç sahibi olmaz mıydı? Her tür aracın kullanıcı profilinde dengesiz tiplere rastlamak mümkündür. Bu tipleri aracın kendisine hasmış gibi göstermek son derece yanlış. Jip kullanmaktan bir haber denyolara kızıp neden jiplere giydireyim ki? Adam gibi kullanan, aracına son derece hakim insanlar da var sonuçta. Bizim otomobil kullanıcılarımızın büyük çoğunluğunun trafikte seyreden motorlara alışık olmadığını ve motorluların da büyük çoğunluğunun trafikte seyrin ne olduğundan bir haber olduğunu düşünüyorum. [Eğer bu konu 'siz hatalısınız, hayır siz' çizgisinde devam ederek kişisel hakaretler artacaksa konuyu kilitleyeyim. Daha olgun olduğumuz bir zaman geldiğinde kilidini kaldırır devam ederiz.] Saygılar.
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 MrMarvelous said: Fake değil... ve gerçekten vurucu bir video... ve şunu görüpte hala motor kullanabiliyorsunuz ya helal olsun... O tır şöförü aynı dikkatle yaya da vurabilirdi. Hatta taksimde gözmün önünde bir teyzeyi ezdi otobus. Ondan sonra yürümeyi bırakmadıma göre bu görüntüde koymaz sanırım. Herşey risk sonuçta! Korkarak yaşanmıyor.
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Kilitlenmesine gerek yok bir kaç kişi taşkınlık yaptı diye, banlandı tartışmanın dozunu çıkaranlar.
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Bugün yavaş yavaş oto yıkamaya giderken sağdaki sokaktan hızla tam önümden sol yanıma doğru bir motor fırladı. Şansı varmış ki hızım oldukça düşüktü freni kökledim ABS devreye girdi benim araba durdu heralde tamponu yalayarak geçebildi o düttürü evladı da.. Kurye motoru fln değildi arkasında da bi kız vardı. Çarpsam allah bilir iki kişinin sorumluluğunu bana yüklerlerdi. Paylaşayım dedim. Böyle tipler varken motorcular pek söylenmese iyi olur savım bir kez daha kuvvetlendi.
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Selam, Pazar günü gişelere doğru gidiyordum. Emniyette motorilerliyor ağır ağır. Arkalardan makas canavarı beyaz Astra GSI geliyor, aynadan görülüyor beyaz hareketli birşey. 2 araç arkamdan emniyete daldı. Motorlu son anda aracın motor sesinden ürküp bariyerlere dayandı, arkamdaki araç da sağ aynasından oldu. Dudullu yan yoldayım. Otobana girmeden önce. Vidanjör ters yöne girmiş, virajda motoru altına almıştı. Motorcuya su verip, sakinleştiriyorlardı. Motor parçalanmış, motorcunun üstü falan yırtık. 155'i arayıp kazayı ben haber verdim. Eşşek yine eşşek, neye binerse binsin. Saygılar.
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 beylerbeyi, bogazici kopru baglantı yolu, son kopruye giris. altunizade yolu kısmında bir motor onunu havaya falan kaldırıyor, makaslıyor falan arada. bunları yaparken arkasında bır kız oturuyor, kızda kask dızlık falan yok. motoru fazla kaldırsa kız kesın boyun kırığı.
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 yer atasehır, ust kısımdaki tansaş ın onunden gecen yol. motorun teki ters yonde, mozaık carsı istikametinden geliyor. orda gelis yok. ve çok hızla ustume gelıyor. kurye falan degıl bu arada bıldıgınız gayet şık bir motor. bu arada bana ısık yakıyor. donecek sanıyorum 4 yol agzında donmuyor, ısaret yapıyorum gelme dıye, ustume gelmeye devam edıyor. hız dusuyorum ve son anda kırıyorum saga sans eserı bır bosluga. ters yonden gelen araca kesın cekılıp yol verecegımı varsayacak derecede aptal olabılecegını son ana kadar kestıremıyorum cunku. resmen dırek bmw nın bobreklerınden ucacaktı on cama. sanıye ıle yırttı. bıle bıle ters yone gıren kımseye yol falan vermem. gerekırse dururum yol ortasında cekerım el frenını beklerım butun yolu gerı gıtsın dıye. ona da vermedım. ustume son dakıkaya kadar surecek kadar (ustelıkte kesın onu oldurecek bana bır sey yapmayacak bır durumda) manyak oldugunu dusunemedım. sonuc dıkız aynama surterek sıfır gecıyor, yan kapıya elını koyarak dengeyı koruyor. benden soguk ter bosanıyor. oldurecektım az daha cunku adamı.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 kim ne derse desin motorlar gotumden bi anda hinnn diye sagimdan solumdan firladiklari surece analarina kufreden ben olacagim eger aracsa seritte gitsin kimse gelip sikistirmaz eger aralardan gitcekse o zaman dikatli olacak
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Selam, İşte Ke olayı herşey. Genelde hayatta aktif olan Kh'den daha özel bir durum için atanmış katsayı. Herkese trafikte yüksek Ks diliyorum :D Açıklama Ke: Eşşeklik katsayısı Kh: Hayvanlık katsayısı Ks: Sabır katsayısı Saygılar.
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 eeheh evet bone İnsanlar kamyonlardan falan korkar ben motorsikletlilerden korkuyorum dengesizler abi dengesiz. Ya neden Koskoca şeridin sağından gidersin ki? sağdan gitmek ne demek? beni geç demek tahrik edio zor durumda bırakıo git ortadan işte araba gibi davran ki araba gibi saygı gor vınvın geçme sagdan soldan Birkeresinde FSM den çıktım kadıkoye gıdıorm. Biraz hızlıyım 150 falan. Sağ şeride geçeyim dedim, aynaya baktım temiz. Nese gerek yok derken VIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNN geçseydim ölmüştü herif saçmalamayın abı lutfen ya
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Motorcular toptan ölsün... ki ölüyorlar da. Ben trafikte saygı ve dikkat için mabadımı yırtıp uğraşırken, öküz motorculardan çektiklerimden bana gına geldi. Ve seneler geçtikçe bu herifler yüzsüzleşiyor. Kebapçı motorları zaten on numara. Sağa sinyal verip sağa dönen arkadaşımın arabasına SAĞDAN daldı motorcu. Ki öncesinde sol arkadan geliyordu. Tabii arabanın sağ komple haşat, motorcu uçup öbür tarafa indi, Allah'tan Levent karakolun önünde oldu da polisler motorcunun ne yaptığını gördüler, yaralamalı kaza diye karakollarda uğraştık sonra. Motorcunun tabii ki ehliyeti yok, motorun ruhsatı yok. "Ne yaptın, sinyal veren dönen arabayı görmedin mi?" diye sorulduğunda pişkinlikle verdiği cevap "Abii ben basar geçerim dedim, geçemedim". Daha şimdi eve dönerken sola sinyal verdim, arabanın burnu karşı şeritte, sokağa dönüyorum. "Baaap" ses, motorcu kayarak solumdan geçip durdu, sonra indi kavgaya geldi. Be öküz, sen sola giren ve zaten artık karşı şeride kadar geçmiş, sinyal vermiş arabanın ne demeye arkasından dalar soluna girersin? "Kör müsün bilmemnenin çocuğu" diye bana saldırıyor yüzsüz herif, ensemde üçüncü gözüm var senin yaptığın öküzlüğü görüyörüm ya ben. Tövbeee... Motorcular çok yakınıyorlar, haklılar, trafikte manyak çok. Ancak çuvaldızı da kendilerine batırsınlar, ucuz diye scooterdır ufak cc motordur alıp, ortaya dökülüp abuk subuk hareketle herkesi tehlikeye atan motorcular muhtemelen düzgün sürenlerin 10 katı. Sonra ben çarpıp yaraladım mı ben suçlu oluyorum. Neyse kusura bakmayın, öfkeyle patlayıverdim bir anda, çok sinirlendim adama. İnmiş bir de kavgaya geliyor öküz, var mı böyle bir şey ya?
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Suark said: eeheh evet bone İnsanlar kamyonlardan falan korkar ben motorsikletlilerden korkuyorum dengesizler abi dengesiz. Ya neden Koskoca şeridin sağından gidersin ki? sağdan gitmek ne demek? beni geç demek tahrik edio zor durumda bırakıo git ortadan işte araba gibi davran ki araba gibi saygı gor saçmalamayın abı lutfen ya İşte bilmeden konuşunca böyle oluyor demek ki! Arkadaşım motorlar öndeki aracın tekerlek izlerinden gitmek zorundadır: 1- tam ortadan takip ederse arabaın sakladadğı çukur engelleri göremezler. Tekerler hizasında öncedi araba hoplarsa uyanıp tebir alırlar. 2- Ani fren anında etrafında şasi olmadığı ölmemek için manevra yaparak kazadan kaçması mümkündür. Şerit çizgisinin üzerinde gitmeye araça arasından gitmeye sinirleniyorsunuz hadi onu çözebiliyorum ama öle kendi gaz pedalına ve dürtülerine hakim olamıyıp şeritte giden motorcuyu taciz edip bir ukalaca ölsünler demek ayrı bir yetenek. Seninde dediğin gibi: said: saçmalamayın abı lutfen ya
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 hm bak bilmiyordum onu, da aynı durum bizim içinde geçerli. Önümde büyük bir araç oldumu ne çukurları farkedebiliyorum ne trafiği izleyebiliyorum. Mesafeyi açmak lazım, sizdede böyle olmalı sanırım. Tabi kurallarınız lastik hizasından takip etmekse doğrudur. Yalnız şöyle bir durum var, ufak olan kendini ayarlamalı. Benim için hiçbir tır kendini ayarlamaz. Neden? e fren mesafesi uzun, manevra kabiliyeti bana göre sınırlı ben daha atikim daha rahat hızlanıp yavaşlayabilirim bu durumda benim kendimi tıra gore ayarlamam gerekir. Aynı şey motorlar,bisikletlier - amagad - ve yayalar içinde geçerli olmalı. Siz çok daha hızlanıp çok daha rahat durabiliyor olmalısınız. Bu durumda "önümdeki saçmalarsa kaçabileyim" modunda olmanız gerek bence. Çünkü otobüs ve tır görünce ben öyleyim.
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 İşte zaten o yüzden lastik hizalarında duruyor motorcular. Sadece fren mesafesi değil! Arabalardan daha kısa mesafede durabilir fakat arkasından gelen araçtanda kaçmak zorunda ani frende. Çukurlara gelince; arabalar öndeki çukur görmeyip takılsa en kötü ihtimalle, en en kötü ihtimalle aks kırar. Ama motorcu için yüksek hızda arabayı sallamıyan çukurlar bile takla/ciddi kazalar meydana getirebilir. Diğer konuya gelince tabiki bundan bahsederken çılgın kuryeciler yada kebap servisçilerinden yada kaskı kolunda gezen bağdat caddesi yarış motorcularından bahsetmiyorum: Bu işi zevk, keyif için yapan ve uzun süre binmeyi planlıyan adamlar zaten kendini önde ki araca göre ayarlıyor. Bu başlığın açıldığı andan itibaren ki amaç motorlara yol verin bütün haklar onların demek değil; reklam filmlerinide izlediysen kavşaklarda 2 sn daha fazla bakın veya şerit değiştirirken aynalarınızı biraz daha iyi kontrol edin demek.
Öne çıkan mesajlar