Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sphere server Genel Yardım

mightywolf

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar serverımı kurdum, bussuru script indirdim. ancak halen daha cozemedigim ve gerekli olan scrioptler war.... script yazamıyorumdaha cunku cok iyi bilmiyorunm..

size madde madde ne gerekli anlatıyım.

1-) kendi yaptıgım bir sehir (duvarlarla cevrili ve oldukca ufak) bunun icini belli bir skill den yukarsının girmesini saglamak ornegin sadece animal tamerlar girsin ancak 50.0 ın üstü... ve ayrıca pk lar giremesin... bunun gibi bir ozellik warmı? warsa lutfen scriptini veyatta napılması gerektigini yazarmısınız...

2-) butun menulerin nasıl degiscegini bilmiyorum, ornegin bs menusunu nasıl degistircem, scripti nereye koycam? neyin altına save licem gibi......

3-) .regs .stats. tarzı seyleri nereye koycam?

4-)ayrıca mesela serverların cogunda bussuru yaratık war. ornegin Rotting Corpse undan tutun, snow giantlara, bunnar sphere55i de yok... onları nası bulcam, ayrıca hayvanların icinden cıkan lootu nasıl edit licem...

COOK SAOLUN :) byes
Sosyal ağlarda paylaş

1- spheremap.scp 'yi incele, ordakiler gibi bi tane region yaz. rect=x1,y1,x2,y2 satirinda x1,y1 olarak yaptigin yerin bir kosesini, x2,y2 olarak diger kosesini yazacaksin. Sonra events=r_hebelek gibi bir event verip yapacaksin istedigini.

[region hebe]
...
rect=100,100,200,200
events=r_hebe
...

[regiontype r_hebe]
on=@enter
if ( > 6)
src.sysmessage girme
return 1
endif

gibi. Mevcut birkac eventli region var, ornek region eventlari da sphereregion.scp'den incelersin.

2,3- Cektigin scripte bagli, muhtemelen icinde bilgi vardir nereye koyacagin hakkinda.

4- spherechar_*.scp dosyalarindan yeni npcler yaratabilirsin, lootlar icin de temp_loot.scp.[hline]Gesp (a.k.a Baggio)
Level 50 Eldritch Officer of Soul Reavers, Hib/Exc
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...