Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmak?

Cooldragon

Öne çıkan mesajlar

Git Kanada büyük elçiliğine

Ben kürtüm ben ülkemde azınlık olduğum için beni aşşağılıyorlar çok zor koşullar altında bırakıyorlar, kürtlüğümü düzgün yaşamıyorum türkiyede diye ağla...

1 aya kalmaz kanada vatandaşı olursun, üstüne bi de prim verirler orda yeni hayat kurabilesin diye...

yukardaki ağıtta kürt yerine ermeni de koyabilirsin, fiziksel görünümün hangisine daha çok benziyorsa..
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa'ya gideceksen karakterinin oturmuş ve kendine güvenen biri olman lazım gibi..

Türk olduğu için türlü ilginç olaylarla karşılaşabiliyor insan, böyle olunca kimisinin kendine olan güveni yok oluyor, kimisi tırrığına takmıyor..

Nedanko'nun dediği gibi gurbetçilerden kalabildiğince uzak kalman lazım.. İnsan zaten Türklere karşı neden ırkçılık olduğunu gurbetçileri görünce anlıyor ve kısmen hak veriyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cooldragon said:
İngilizce kursuna giderek ingilizcemi tofel alacak seviyeye yükseltsem. Ayrıca biraz programcılık alt yapım var. Java Micro Edition (Javann Cep telefonları için olanı) kasıp biraz fark yaratabilirim.

Ama en büyük sorun lise mezunu olmam ve yaşımın 28 olması sanırım.

Bu arada öyle avrupa amerika mereklısı değilim. Ortalama bir iskandinav ülkesine yada uzakdoğuyada gidebilirim.

Dediğim gibi arkadaşlar nereye nasıl gittiklerini yazarlarsa daha yardımcı olmuş olurlar. Teşekkürler herkese.

Toefl alirsan eger,yurtdisinda belki tekrar okuma sansin var ama,hayat yinede zor olur.Programlari kassan bile mutlak suretle bunlarin sertifikasini isterler,egitimini aldigini kanitlamani isterler vesaire.Iskandinav ulkelerinde yasam standartlari oldukca yuksek.Danimarka iclerinde en irkcilari sanirsam.Norvec cok pahali,avrupanin en pahali ulkesi.Isvec orta karar,bence avrupadaki irkci yaklasimlarin en az oldugu ulke.Keza 9 milyon nufusun 2 milyonu zaten gocmen.Bunlarin icine bide afrikalilari,metroda muzik yapan balkanlari eklersen,turkleri oldukca seviyolarda diyebilirim.

Ben evlilik yoluyla geldim,oyuzden oturum ve calisma izni icin bi problem yasamadim,sacmasapan konsolosluk ve mulakat olayi disinda.Yani kacak gelmek,gercekten cok zor.Birak 15 milyari 100 milyarinda olsa kacak zor yasarsin bi ulkede.Cok zor degil,ama kolay degil.4. sinif insan olarak yasarsin resmen,en berbat isleri yapmak zorunda kalirsin boktan paralara.Kacmayi aklindan bile gecirme derim ben.Kafana esip baska bi ulkeye yerlesiyim diyosan eger,bunu oyle kolayca yapabilecegin vize isteyen yada istemeyen bi ulke bilmiyorum ben.Heleki vize isteyen ise,hemen hemen hic sansin yok desem yeridir.

Gercekten zamaninda bos beles hayallerle gelip yada kacarak gelip,4-5 senelerini bos gecirmis ve hala bisey olamamis,oylesine yasayip giden olanaklardan faydalanan birsuru insan var.Bisey olamazsin demeye calismiyorum ama,biyastan sonra bazi seyler zor gelebilir insana.Ornegin benim meslegim muzikti.Turkiye gibi bi piyasa olmadigi icin kendi imkanlarimi yaratmaya calistim elimden geldigince,sora bide dedim part-time is bakiniyim.Isvecce bilmedigim icin adamlar cevap bile yazmadi benim basvurularima genelde.Ben pek sallamadim gectim ama netice olarak kendimi finanse etme derdim yok benim suanda.

Benim tavsiyem uzun bi tatil,yurtdisinda falan.Avrupa turu yap yada interrail falan izin al 1 ay.Gez gor avrupa sartlarini.Ne olursan ol,herzaman 2. sinif insan olarak kaliyosun biyerde sen ulkenin insani olmuyosun nekadar vatandas olursan ol.Butun hayat boyunca boyle aptalca seylerle bogusabilmeyi goze alacaksin.Ayrica nedanko cok iyi aciklamis durumu,bide isin o yonu var.Bu birikimi yapabilecek kadar kazaniyosan hic gelmeni tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

caponyaya gidicem ben asyali ve amerikali olmiyan yabancilara karsi irkci duygualr beslemiyorlar ^^

ama ozellikle cinli veya amerikaliysaniz cok kotu
yabancialrin giremedigi mekanlar filan var ve genelde pislik muamelesi goruyor yabancilar

japonyaya gitmek cok kolay en son turkiyeden vize istemiyordu ve yakalanmadikca istedigin kadar kalabiliyorsunda japonyaya yerlesmek cok zor degil

en kolay yontem ingilzice varsa japon hukumeti sozlesmeli ogretmen aliyor ve iyi seviyede bir ingilzice ile kabul ediliyorsun her sene gayet legal olarak gidip kaliyorsun ogretmenligin sirasinda is ariyorsun bulursan direk ona geciyorsun seni ise alan firma ayarliyor herseyi kisa suredede vatandaslik alabiliyorsun

cogu avrupa ulkeisnden kolaydirda japonyada teknoloji ile ilgili hersey sudan ucuzken yiyicekler cok pahalli misal tokyoda yarim ekmek arasi doner 500 yen (6 kusur ytl) zebze meyveler cebini yakiyor filan

eh her ulkenin iyi ve kotu yanlari var ve kolay degil burdaki kurulu duzeni birakip baska ulkede sifirdan yeni duzen kurmak
Sosyal ağlarda paylaş

Estonya hakkaten sonuk bi ulke.Yemekleri cok iyi degil,havalar cok firildak,her an yagmur yagiyo falan.Fiyatlar turkiye'yle ayni nerdeyse,pekte oyle ahim sahim bi olayi yok yani.

Viktor said:
caponyaya gidicem ben asyali ve amerikali olmiyan yabancilara karsi irkci duygualr beslemiyorlar ^^

ama ozellikle cinli veya amerikaliysaniz cok kotu
yabancialrin giremedigi mekanlar filan var ve genelde pislik muamelesi goruyor yabancilar

japonyaya gitmek cok kolay en son turkiyeden vize istemiyordu ve yakalanmadikca istedigin kadar kalabiliyorsunda japonyaya yerlesmek cok zor degil

en kolay yontem ingilzice varsa japon hukumeti sozlesmeli ogretmen aliyor ve iyi seviyede bir ingilzice ile kabul ediliyorsun her sene gayet legal olarak gidip kaliyorsun ogretmenligin sirasinda is ariyorsun bulursan direk ona geciyorsun seni ise alan firma ayarliyor herseyi kisa suredede vatandaslik alabiliyorsun

cogu avrupa ulkeisnden kolaydirda japonyada teknoloji ile ilgili hersey sudan ucuzken yiyicekler cok pahalli misal tokyoda yarim ekmek arasi doner 500 yen (6 kusur ytl) zebze meyveler cebini yakiyor filan

eh her ulkenin iyi ve kotu yanlari var ve kolay degil burdaki kurulu duzeni birakip baska ulkede sifirdan yeni duzen kurmak

Simdi soyle bisey var viktorcan,gidipte kapidan cevrilenlerde oluyo japonyadan.Yani yine oradaki memuru,japonyadak cikip geri ulkene donecegine ikna etmen lazim,sorularini cevaplayarak.Onun disinda,japonlar hayvan gibi calisiyolar.Gunde 14 saat falan calisiyolar,ahim sahim bi para kazanmiyosun.Irkcilik az evet ama calismayan adama,irkciliktan daha kotu muamele ediyolar.yemekleri cok farkli,kulturleri cok farkli,yasamak icin cokta mantikli biyer degil bence.
Sebze meyve avrupanin belli basli ulkelerinde de pahali,cunku soguk ve yetismiyo.Teknolojik zimbirtilar turkiye ile ayni,hatta bi kismi pahali bile.Burada domatesin kilosu 2-3 euro falan.Enucuz ekmek 1 euro.

Japonya da is bulup calistigin sartlarda calistigin gibi avrupada calisirsan,oturumunu belki de kolay alirsin.Enazindan bi fransada falan gibi asiri milliyetci,ve sacmasapan gocmen yasalari olmayan bi ulkede yasamiyosan.En basit yol evlenerek gitmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzakdogu konusunda arkadaslar hakli, onlar icin bir Avrupalisin herseyden once. Yani arap olmaktan avrupali olmaya terfi ediyorsun Asya ulkesine gittiginde... Mesela thailand'da ve ya Japonya'da bir Turk ile bir ingilizin bir italya'nin hic bir farki yok.

Cooldragon said:
İngilizce kursuna giderek ingilizcemi tofel alacak seviyeye yükseltsem. Ayrıca biraz programcılık alt yapım var. Java Micro Edition (Javann Cep telefonları için olanı) kasıp biraz fark yaratabilirim.

Ama en büyük sorun lise mezunu olmam ve yaşımın 28 olması sanırım.

Bu arada öyle avrupa amerika mereklısı değilim. Ortalama bir iskandinav ülkesine yada uzakdoğuyada gidebilirim.

Dediğim gibi arkadaşlar nereye nasıl gittiklerini yazarlarsa daha yardımcı olmuş olurlar. Teşekkürler herkese.

Eger is araciligi ile gitmeyi dusunuyosan, lise mezunu olman sebebi ile imkansiza yakin. Hatta universite mezunu olsan dahi cok zor Turkiye'den bir sirket bulup seni cagirmalari, ama Lise mezunu isen cidden imkansiz gibi bisi..

Cunku bende universite terkim, 2 ayri sirketle Avustralya'da avukata gittim. Biri yeni bir sirket ama innovative bir sirket, bir cok patenti var, (bu burada sponsor olacak sirketin sahip olmasi gereken bir ozellik), digeri milyon dolarlik oldukca buyuk bir sirket.(eger sirket innovative teknolojiler uretmiyorsa, o zaman 2 senelik bi vergi gecmisi olacak ve milyon dolarlik bi sirket olacak). Sirketin tamamlamasi gereken diger sartlar var, ornegin vermesi gereken en az maas gibi. 57-160 bin dolar arasi yillik maas, (alacagin vizeye gore) Ayrica sirketin seni alacagi pozisyonun aranan bir meslek olmasi gerek, yoksa devlet diyo bunu ulkede bulursun neden disaridan getiriyon falan gibi..

Bunlarin hepsi tamam mi? Bitmiyo, bu sefer gelen adamin tamamlamasi gereken seyler var. Ornegin uni mezunu olmasi gibi.. Benim sponsorum olacak bu iki sirket (ki gercekten sponsor olacaklardi, formalite icabi degildi) avukatlara ne gerekiyorsa yapalim dediler, sirket tarafindan sorun olmadi, ama benim uni diplomam olmamasi sorun oldu ve proje yatti.. Bu sana fikir versin..

Ayrica tum bunlari tamamladin diyelim, sirketten ayrildigin vakit 28 gun icinde yeni bi sirket buluyosun yoksa ulkene donuyosun.

Hele ki Turkiye'den uni mezunu bile olsan sponsor sirket bulman cidden cok cok zor. Ancak Turkiye ile bir sekilde is yapan bir firma araciligi ile gidebilirsin, onuda Turkiye'de ki calistigin firma ayarlar.

2 seneyi askin bir suredir yurtdisindayim, tum focusum burada kalip projeler gelistirmek, o yuzden cok insanla tanistim ayni amaca sahip olan. Tum deneyimlerimle konusuyorum, senin icin en iyisi Turkiye'de kalip kendini gelistirmen. Yurtdisinda harcayacagin focusu zamani Turkiye'de sertifika, egitimle harcasan hem cok guzel ingilizcen olur, hem sertifikalarin olur, hem bir kac ozelligin daha olur. Yasin 22-23 olsa farkli konusurudum, biraz gec kalmissin.

Yurtdisinda hayat kurman olasi. Eger bir yasam standardin yoksa, yani yasam kalitesinden kastim, ben su isten asagisini yapmam, pazar mali giymem, her hafta bara gitmesem olmaz, barda corona'dan asagisini icmem falan gibi, yasam kurman imkansiz degil. Ama senin yuruyen bi hayatin var, caresiz degilsin anladigim kadari ile.. O yuzden bosver derim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...