Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia Tube - iPhone Killer

roket adam

Öne çıkan mesajlar

iPhone Killer diye hazırlanan Nokia Tube konsepti söylenti olmakten çıkmış ilk örnekler incelenmiş bile.

Tınk

İşte "iPhone devrim değil, balon o oyuncak" diyoruz ama, nedense bütün firmalar iPhone a rakip çıkarma yarışına düştü. Nokia da bu modeli çıkarsın bakalım, alan çıkacak mı merak ediyorum.

2009 un ilk çeyreği çıkacakmış. O zamana kadar Apple 3G falan ekler, ortalığı siler süpürür. Nokia fanboyları da gider bu tüp saçmalığından alır ne diyeyim başka. N95 bile daha çok rakip iPhone'a :)
Sosyal ağlarda paylaş

başka bi yere yazdıydım geçen haftalarda.
said:
n95 ile pahalı fiyata pazar malı plastik deneyimi yaşatan bir şirket olan nokia'yı elbette çok beğenmiyorum. içerik güzel gps falan ama dışı takır tukur plastikimsi! bariz tıkırdıyor ve ses yapıyor. ucuz görünümlü pahallı alet(!)
öncelikle şunun altını çizmek gerekir nokia innovative ürünler geliştiren bir şirket değildir. şu ana kadar çıkardığı ürünlerde tek bir innovation ışığı göremezsiniz. ancak ancak telfonun tuş takımını dairesel yapmak [3650modeli] veya telefonu (sanırım anal yoldan hapisaneye rahat sokulsun diye) kullanışsız bir kare prizma haline getirmek [7280modeli] gibi abes işlerle ilgileniyorlar.

derken multitouch özellikli ve kendi işletim sistemi, güzel bir browserı olan iphone çıkageliyor. kullanımı kolay, teknolojik olarak diğerlerinden fersah fersah ileride ve geliştirilebilmeye imkan tanıyan bir altyapısı var. symbian gibi bir ebleh içeriğe karşı iphone tabii çok avantajlı (symbian'ın geçmişine rağmen hem de) iphone cep telefonundan fazlasıdır. n95 biraz fazla bir şeyler içeren bir cep telefonudur. aradaki farkı sanırım en basit haliyle bu şekilde açıklarım.

diğer yandan nokianın bu hareketi yeni oluşturulmuş pazardan bir dilim kapma çabasından başka bir şey değildir. yine yenilik getirmeyecektir, yine ekstra olarak bir şeyler içermeyecektir, yine (iphoneu baz alarak) piyasa fiyatlarının 1,5-2katı fiyata piyasa içeriğinin yarısını dahi vermeyecektir. kısaca bol renkli ve pahalı bir takoz üretip kemikleşmiş üreticilerine ve teknolojiyi kurcalamayıp sadece tuşlara basan telefon kullanıcılarına yönelik bir ürün çıkartacaklar.

iphone'u kırma işlemlerini bile bi dünya para ile yaptıranlar düşünüldüğünde bu gibi bir ürünle nefislerini törpülemeleri daha uygun olacak gibi geliyor.

diğer yandan iphone'un kâr olayının dibine vurmak için 16gbliklerde daha mat ekranlar kullanması biraz mide bulandırmadı değil. Nokia gibi firmaların benzer ürünlerinin çıkışı ile birlikte iphone'un şimdiki ve gelecek olan serilerinde kalite düşüşü engellenecektir sanırım/umarım.

özetle nokia'nın iphone'dan daha gelişmiş bir telefon veya yenilikçi bir telefon yapmasını beklemiyorum ancak bu gibi ürünler pazarı hareketlendirir ve kullanıcılar kârlı çıkacaktır

görüşüm değişmedi. pazardan bi parça kapma isteğidir. fazlası değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu cep telefonu üreticisi gibi nokia'nın ileri götürme gibi bir derdi yok. 1531613 tane model çıkarıp zamanla hepsini kakalama çabası içindeler. bu sebeple biri misal apple bir tane adam gibi alet çıkarınca birebir model kıyasında üstün oluyor.

stylus'un çıkışıyla yaygınlaşması arasındaki süreç düşünülürse iPhone çıkmasa dokunmatik ekranın ön plana çıkması belki de 2 sene sürecekti. ayrıca özelliklere kıyasla resmen fahiş fiyattan telefon satıyorlar. 500 ytl olup da bir halt yapamayan telefonlar var.

kapak olsun iphone, umarım başkaları da pazara girer de birbirlerini yerler.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Nokia fanboyları da gider bu tüp saçmalığından alır ne diyeyim başka. N95 bile daha çok rakip iPhone'a :)

koskoca bir pazarın kafa markalarından birinin tüketici kitlesine, nokia fanboy ithamı beni an itibariyle kırıp geçirdi.
Demekki apple kullanmayanları dışlamalı
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
dasaaa abicim bende hem iphone hem n95 var

iphone nasil fersah fersah ilerde teknolojide ya 3g bile yok :) alay mi ediyorsun

yaw ötekinde yazı yazmak bile işkence, browserında back dediğinde sayfa yeniden yükleniyor, senelerden beri "bir" adım ileri gidememiş bir telefon..

evrim konusunda bi bilgin var mı?

şöle diyim nokia balık dolu okyanus içerisinde sadece yeni bir balıkken iphone karaya çıkmaya başlamış bir canlı.. tamamen başka, özelleşmiş ve yeni bir tür.

ve evet kesinlikle fersah fersah ileride.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet dogru :P

apple domates uretse genetigiyle oynayip kipkirmizi yapar ustundeki yaprakalri estetik ve simetrik yapar janjanli pakete koyar ve yuzyilin icadi domateste devrim iDomates diye yedirir insanlara

oysa yaninda duran abska bi domateste ayni lezzettedir ancak tipi o kadar guzel degildir
tipi gzuel ve markasi apple diye insanlar co kdaha pahalli olan apple idomates e hucum eder
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
matama said:
dasaaa abicim bende hem iphone hem n95 var

iphone nasil fersah fersah ilerde teknolojide ya 3g bile yok :) alay mi ediyorsun

yaw ötekinde yazı yazmak bile işkence, browserında back dediğinde sayfa yeniden yükleniyor, senelerden beri "bir" adım ileri gidememiş bir telefon..

evrim konusunda bi bilgin var mı?

şöle diyim nokia balık dolu okyanus içerisinde sadece yeni bir balıkken iphone karaya çıkmaya başlamış bir canlı.. tamamen başka, özelleşmiş ve yeni bir tür.

ve evet kesinlikle fersah fersah ileride.

yuhhh benzetmeye gelll...

nokia suda yüzen balıksa iphone da "kromajlı" yüzen balık...

abartmayın
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Symbian'ı ne tarafından tutup savunabilirsinki zaten ? Komik olr.
Ayrıca ben 600YTL'ye Iphone aldığımda, N95 1500 Ytlydi.
Ve son olarak bu tüp'te multitouch yok, direk yalan.

bööle fiyat kıyaslaması mı olur ya kaç sizin IQ nuz?

Kaçak telefon fiyatıyla perakende fiyatını karşılaştırıyosun

Iphone u kaçak almışın, N95 in kaçak fiyatına da bak o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Apple iPhone ile kazandiklari KAR`i acikladi: 1.05 milyar dolar. Bir arkadasimin dedigi gibi "iPhone`un ortaligi mikip attiginin rakamidir".

Nokia symbian`a takilip kaldi denebilir evet ama en buyuk hatalari insanlari mal yerine koymalari, teknolojiyi gelistirmemeleri. Ya ben kucukken Nokia concept art cikarirdi hersene "bakin boyle yapicaz, boyle olucak" diye hava basarlardi saga sola. Yil 2008, nokia hala concept artlarla takiliyor, iPhone o concept arti gercege donusturdu.

Hala iPhone denilince "cilali telefon" diyenler var. iPhone`un basarisi tamamen muhtesem interface`idir. Q klavye, saginda solunda onlarca tus bulunan, isletim sistemi sadece telefon icin kafa patlatanlarin anlayacagi karisiklikta olan ustune yavas, hantal telefonlara (yani piyasanin tumune) darbedir iPhone.

Bu yuzden en iyi, bu yuzden milletin hayali, bu yuzden ciktigi sene en cok kullanilan telefon OS`si oldu, bu yuzden Apple 1.05 milyar dolar kar yapti.

Sonra birkac kisi buraya gelip gicirdayan brick n95`i ovunce komik geliyor, apple fanboylugu olusuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...