Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürkü 3 saniye görebilmek

porsuk

Öne çıkan mesajlar

yok okumadim topigi. yazmicaktim birsey, ama mesajini gorunce dayanamadim :)

toplam 10-15 sayfa yazi yazmisimdir ayni konuda paticik forumlarina. ayni seyleri 10. defa yazmak bayiyor beni.

ama hicbir zaman farkli dusunceye sahip olan insanlari, sadece farkli dusundugunden olumle tehdit etmedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Ya inanilmaz cidden. Zaman gazetesini takip edip ekonomi ustasi kesilen mi dersin

Zaman gazetesi takip etmiyorum ama senin de 10 gazeteyi alip kiyaslayarak dogru bilgiyi cikartmaya calistigini sanmiyorum. Buyuk ihtimalle yine sadece Zaman okuyup ekonomi ustasi kesilen zihniyetten farksiz olarak herhangi muhalif bir gazeteyi okuyup ekonomi ustasi kesiliyorsun. Ha degilsen simdiden afedersin.

Ekonomi goruslerimi cok degerli insanlardan aliyorum. Bu insanlar arasinda cesitli universitelerde bulunan ekonomi profesorleride dahil.

Giovanni said:
Ataturk`u yuceltince onun goruslerine ters dustugumuzu soyleyen mi dersin,

Yuceltince degil peygamberlestirince (bu tabiri de karsi ciktigim arkadastan aldim ha `peygamberlestirme` tabirini kendim uydurmadim) Ataturk`un goruslerine ters oldugunu elimden geldigince aciklamaya calistim. Artik bunu da kaldiramiyorsaniz nasil gelismis bir toplumun aydin kesimi olacaksiniz idrak edemiyorum.

Ataturk`un bizim tarafimizdan* yuceltilmesinin nedeni sizin gibi anti-kemalist kesimin artmasindandir. ona olan ihtiyacimizi ve sevgimizi daha vurguluyarak dile getiriyoruz.
Onun dusuncelerini yanlis anlamis falan degil bu forumda ki insanlar, ama geri kafali dusunceler bizi `kraldan fazla kralci` yapiyor.

Giovanni said:
ozgurluk adi altinda yasaklari savunan mi dersin

Dini ozgurlukler Insan Haklari Sozlesmesi`nde koruma altina alinmistir. Hristiyanlarin pazar gunu ayinine gitmeleri bir ozgurlukse, gitmemelerini kendilerine yasaklamalarina karsi mi cikmaliyiz ?

Turban dini ozgurluk degildir, bir yalandir. Her yalan koruma altina alinmaz. Alinmadigida insan haklari mahkemesinin onceki kararlarinda acikca ortaya konulmustur.

Giovanni said:
demokrasi adi altinda fasizmi savunan mi dersin

Demokrasi adi altinda %47 oy alan partinin kapatilmasini mi savunmayi tercih edemiyorum kusura bakma (vicdanim).

Tamamen alakasiz bir yorum. Tayyip "demokrasi demokrasi" diye bagirmasina ragmen daha once yaptiklarinin ve yapmakta oldugu seylerin hic birisinin demokratik degil. Tamamen fasist bir yonetim sergilemekte. Ama size gore ozgurlukcu, demokratik. Ne kadar ilginc.

Giovanni said:
Inanilmaz insanlar var. Cidden inanilmaz.

Inanmaya baslasan iyi edersin Fethullah dedigin adamin Danimarkadan, Tanzayaya kadar her yerde okullari var ve bulunduklari yerlerde ust duzey adamlarin cocuklarini okutuyor. En iyi universitelerin ogrenci outputunun en az %40 i ellerinde vs. Yesil sermaye dedigin adamlar ornegin Cafe Crown, Kahve Dunyasi vs sen soverken yabanci markalarla tek rekabet edebilen Turk kafeleri. Kesin senden daha cok hizmet ediyorlar Turkiye`ye. Is isten geciyor siz gozlerinizi kapamis soverken.

Beni ilgilendirmez bu adamlarin yaptiklari, ona bakarsan yesil sermaye harici urunlerde buralarda bulunuyor, demekki onlar yok sadece buralarda. Kaldi ki satiyorlar diye, egitiyorlar diye adamlarin dogru yapiyorlar sayilmaz. Geri kalan turk firmalarinin ve devletin yurt disi politikasi inanilmaz zayif orasi gercek zaten.

Giovanni said:
Bu kadar sapkin, bu kadar carpitilmis beyin, bu kadar yalan icinde yasayan insan nasil olur?
Beyin algilamaz mi? Beyin dusunmez mi?

Gercekten ilginc degil mi ? Bence sana bu kadar abuk gelen bir seyi tekrar masaya yatir bir dusun bakalim bu insanlar gercekten bu kadar mi timarhanelik diye.

Ishin ilginc tarafi hala sadece bana abuk geliyor saniyorsunuz. Daha oncede yazdim, bu ulkenin GERCEK dusunurlerine, aydinlarina abuk geliyor bunlar. Ama ne gariptirki sizin gorusleriniz aydinlara, yazarlara ters. Sizin dusunmeniz lazim "butun bu insanlar bunu diyor, bende ki problem nedir?" diye

Giovanni said:
Burda herkesle konusuyorum Turkiye`nin durumunu. Turkiye`nin tarihinden haberdar olanlar aciyor halimize. DINCI oldugu apacik olan basbakanin yapmaya calistiklarini anliyorlar, uzuluyorlar cagdas kesim icin. Ve biliyorlar ki halkin %10 bizim gibi. "Er yada gec ulke onlarin olacak" diyorlar.

Cagdas dedigin kesim mucadelesinden elini etegini cekti bilmem farkinda misin ? Sadece `karanliga kufrediyorlar` karsit gorusun yarisi kadar ne motivasyonlari var ne de calisiyorlar bu cok acik aksini kanitlarsan vok sasiracagim.

Onca mitingler duzenleniyor, rektorler konusuyor, tiyatro oyuncularida, yazarlarda cikip konusuyor ama yeterli gelmiyor tabi. Daha kimin, ne kadar asiri dile gelmesi lazim durumun anlasilmasi icin?

Giovanni said:
Ulkeyi bilmeyenler ise zaten yurt disina yansiyan haberlerimizden dolayi negatif dusunuyorlar.

Evet iktidardaki partinin kapatilmasi gibi degil mi ?

Direk halki Norvec halkiyla degistirmek icin calisin bence. Kendi toplumunuzdan utaniyorsunuz.

80 yildir egitim Cumhuriyet kurumlarinin elindeydi bugun niye bu haldeyiz diye hesap sormalisiniz bence.

Iktidar partinin kapatilmasi yanlis geliyor kulaklara evet, ordunun mudahale girisimleride yanlis geliyor burdakilere AMA ulkenin tarihini, olup biteni bilmiyorlarsa boyle dusuyorlar. Bilenler askeri mudahalenin gerektigini soyluyor.

Giovanni said:
Insanlar nelerle ugrasiyor buralarda, Turkiye hala horizon, sam, newdonis gibi adamlarla ugrasiyor. Bunlarla ugrasincada "Ataturk`un yapmasini istemedigi seyleri yapiyorsunuz" gibi gerizekalica yorumlar geliyor yine karsi taraftan.

:) Ilkel ilkel kufur etmeyi birakmani oneriyorum sana uzuluyorum da aslinda. Sonucta ayni toplumun bireyleriyiz ve fikirlerini savunmaktan aciz kufreden bir birey goruyorum yanimda.

Ben boyle laf etmiyordum eskiden, yaziyordum uzunca. Ama ne oldu? 1 yil oldu kafalar degismedi, insanlar anlamadi, hala anlamiyor. Bu durumda ilkelesiyorum ozur dilerim. Ilkellesmeyede devam edecegim. Cunku oteki dil bisey anlatmiyor. Bunuda daha once yazmistik zaten fi tarihinde.

said:
Yani al ayaginin altina ez, civigini cikar kurtul be.

Fasizmi savunanlar ?

Ben fasistlestigimi dile getirdim daha once zaten. Fasist oldum sayenizde.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
LathspeLL said:
Insanlar nelerle ugrasiyor buralarda, Turkiye hala horizon, sam, newdonis gibi adamlarla ugrasiyor. Bunlarla ugrasincada "Ataturk`un yapmasini istemedigi seyleri yapiyorsunuz" gibi gerizekalica yorumlar geliyor yine karsi taraftan. Yani al ayaginin altina ez, civigini cikar kurtul be.

posting on internet forums is serious business.
SAM NAAPTIN TURKIYE SENINLE UGRASIYOR :((((. qq

cevap veremeyince "al ayaginin altina ez" demek yakisiyor cok. bencede, farkli dusunenleri oyle yapalim. ataturk de kesin oyle isterdi zaten.

anzavur ahmet bir, ben iki. türkiye bunları da mı görecekti? :(

işte jade, hep diyordum ben politikayı kaldırmaz bu forum diye. görüyoruz işte insanların zıvanadan çıkabilmesi bu denli kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
Sam, aldığın o ilaçtan ben de istiyorum, dünyayı toz pembe gördüğüne göre iyi kafa yapıyor herhalde.

dünyayı toz pembe görmüyorum da başbakanın önüne esnafın yazar kasa fırlattığı günleri unutmadım. belli ki unutan çok ama.

o zamanin basbakanina firlatiliyordu. simdiki anana sover, elinde kasa kosarak kacarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...