Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows XP ani performans düşüşü , takılmalar [Acil]

SadGamer

Öne çıkan mesajlar

Dün gece torrente bırakmıştım bilgisayarımı downloadı bittiğinde kendisini kapatmak üzere bugün bilgisayarımı açtığımda ilginç bir sorunla karşılaştım ; bazı programlar açılmıyordu güvenli mod ve F8'den en son kullanılan bilmemnesini denedim ancak başarısız sonuç verdi , bir süre sonra farkettim ki bu CPU bu programları açmaya dahi çalışmıyor işlemler kısmında adları gözüküyor ancak CPU kullanımları 0 olarak gözüküyor ayrıca şimdiye kadar denediğim hiçbir oyunu da çalıştırmayı başaramadım.

Sistemim dualboot XP-Vista olduğu için diğer partitionda kurulu olan Vista geldi aklıma onla denediğimde XP'de çalıtıramadğım programlar çalıştı (oyunlarda DX hataları ve bazen XP'de yüklü oldukları için registry hataları aldım.)Bu nedenle sorunun XP'den kaynaklandığın varsayıyorum.

Dipnot:Aklıma gelmişken bazen başlat çubuğu(adından kesin emin değilim , alttaki mavi çubuk işte) bazen takılıyor saat , simge durumundaki ve traydaki programlar değişiklik göstermiyor(hep aynı saati gösteriyor , avastın simgesi dönmüyor...) ve ulaşılamıyor.

Yardımınız için şimdiden sağolun , biraz aciliyeti var , bilgisayarımı (Vista işletim sistemi hariç ki hiç adam gibi Vista kullanmışlığım yoktur.) kullanamıyorum ve yapmam gereken bazı işler var.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde bu tip problemlerin
1- virüs veya benzeri bir malware programdan
2- cpu'nun veya ram'in bozulması ve bilgisayar çalışırken sorunlara neden olmasından
3- windows'un dosyalarının bozulmasından
kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
senin durumda 3.sü daha mantıklı gibi.
vista çalışıyor düzgün, xp çalışmıyor.
zor gelicek ama xp formatı atarak düzeltebileceğini düşünüyorum.
tabii ilk ihtimali deneyerek virüs vs araması da yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

"Torrent"in Assassin's Creed ile bi alakası olabilir mi? :)
Öyle ise pek inatçı bi trojan/virüsle karşı karşıya olabilirsin.
Yoksa bi antivirüs programı edinmeni ve onunla bi full sistem taraması (özellikle torrentlerin bulunduğu dizinler) yapmanı tavsiye ederim.

Eğer TR/Vundo.Gen ile karşılaşırsan durum şöyle:

Bu, Vundo ailesinden felaket inatçı bi virüs. Var olan yöntemlerle çözülemediği takdirde format gerektiriyo. Örneğin khalad'dakini temizlemeye çalıştık, bikaç saat uğraştık, tabiri caizse trojanın kolunu bacağını kestik etkisiz hale getirdik, ama bilgisayardan silemiyoruz. Ne onun için yazılmış özel fixleme programı silebiliyo, ne antivirüsler, ne de bunların güvenli kipte yapılması. Hijackthis logları tertemiz, sistem normale dönmüş durumda ama dosya hala orda :P
Bu arada, VundoFix: http://en.wikipedia.org/wiki/VundoFix

Sosyal ağlarda paylaş

Evet fake ve virüslerle dolu bir AC indirdim ama ilk alarm verdiğinde Avast'ın resident prodection seviyesini normal'den high'a aldım ve düzgün bir AC yükledim ama dün indirdiğim torrent Rainbow Six Vegas 2 idi ve rarlar halindeydi yani dünkü DL olamaz o zaman bir daha virüs taraması yapayı seviyesini de en yüksek olarak ayarlayayım (adaware ile de tarama yaparım belki o bulur) belki birşeyler bulur, genelde AV ve Firewall hep çalışır nasıl çömdü sistemime acaba , olmazsa bu vesileyle XP olan c partitionu formatlayıp Vista'ya geçiş yaparım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Vista'ya geç, en sağlamı
:P
Malesef yine yardıma ihtiyacım var ; C hem Sistem hem birincil hem de aktif partition durumunda bu nedenle C'ye format atıp D'yi birincil seçemiyorum ,kendim internetten bir araştırma yaptım ama bu sefer fazla kurcalamaktan bozdum(boot ayarlarının içine etmişim), neyse ki Vista CD'sinden repair edebildim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...