Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(PS3) Fifa 2008 Online Lig

Konn

Öne çıkan mesajlar

@PrudenT: Arkadaş, ben size içtenlikle yazdım. Gelip kafa yapacaksan özel görüşelim öyle yaparsın kafayı. Şurda adam akıllı bişey yapmaya calısıyoruz, işin gücün yok patlak bilmemneyden cıkar gibi gelip yorum yapıyosun. Hayır yani BUNU KONUYUMU BULDUN LAN ORAYA BURAYA LAF SOKACAK. Git aç bi topic O ACILDI bu KAPANDI diye yorum yap. Pati-ukelalıklarına tahamüllüm yok zaten, birde geldin beni buldun. OTORITE sen misin bu kadar atıp tutuyorsun. YA FIKRINI SOYLE.. YADA KES SESINI ona buna yabancı dilde yorum yapma. Bizde biliyoruz başka dilde yorum yapmayı, illa sana fransızca ispanyolca falan mı cevap vermem lazım. Bak bi daha yazıyorum buraya, edepli olmaya calısıyorum, KALK GIT SUDOKUNLA OYNA.

Bu tartısmayı okuyanlardan da rica ediyorum, benimle ugrasmayın. Ukela insana hiç gelemem, AT GÖZLÜKLÜ ukela adama hiç gelemem. Senin gibi dallamalar yüzünden bakıp bakıp, nereye gidiyo bu ülke diyoruz. DALLAMASIN yahu DALLAMA. Hem damlamasın hem dallama. Işin gücün burda ona buna laf sokmaksa git başkasını bul. YADA ADAM GIBI YORUM YAP. De ki Pes2008 bu yüzden güzel Fifa2008 şu yüzden kötü, gelip de burda bana "Oh yes FIFA is shit man! You are joking bro.." gibi salak saçması laflar etme.

Şimdi sana ve ukela ve paticigin yeni favori deyimiyle FAIL arkadaşlara son sözüm. UZAYIN LAN.
Sosyal ağlarda paylaş

FIFA'da top balon, oyuncuların top sürerken, çalım atarken, orta açarkenki animasyonları çok kötü. Hiçbiri gerçekçi değil. Hareketler aşırı yavaş. Doğal yoldan adam geçmek futbol literatüründen çıkartılmış illa artistik yapmak gerekiyor. Ronaldinho bile depar atarken kontrolden çıkıyor, illa yavaş yavaş ilerlemek gerekiyor. Bunlar şimdilik aklıma gelen eksileri. FIFA 2008 de oynadım sıkmıyorum. Benim görüşlerim tabii bunlar :)

PES'e gelince bütün bu eksiler olumlu yönde oyunda. Gerçek futbola daha yakın. PES simülasyon, FIFA daha arcade ama arcade olmayı da tam beceremiyor. Arada kalmış bir oyun. SWOS gibi falan olsa harika olurdu mesela arcadelik açısından. Garip bir oyun FIFA, küçükken çok oynardım. 2001'den sonra bitti zaten.

Ha mesela menüleri aşırı kasış FIFA'nın. Gereksiz animasyonlarla dolu ve gitmek istediğin yere 2-3 gereksiz adımda götürüyor seni direk atlayabilecekken falan..

PES'deki arayüz sadeliği ve kullanıcı dostu oluşu bambaşka.

FIFA 2008,'de özellikle taktik adına hiçbirşey yok. PES'te yıllardır taktikler yapmaya alıştık. FIFA'da fix dizilişlerden birini seçip attacking-neutral-defending vs seçtikten sonra bitiyor. Dizilişte ince ayar yok, futbolcuların atak-defans ağırlıklarını, koşu yönlerini ayarlamak yok. Ofsayt tuzağını ne kadar yapacaklar, geri çizgi nerede duracak ayarlamak yok. Futbol nerede kaldı abi? Futbol topa iki tekme bi kafa atmaktan mı ibaret?

Düzgün karşılaştırma istedin ben yapıverdim sana.

Bir de forumda ukalalardan ne kadar rahatsız oluyorsan ben de senin gibi üsluplulardan rahatsız oluyorum.

Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim üslubumun çileden cıktıktan sonraki halinden rahatsızsan bişey diyemiyecegim, gerçi geri kalan kısımlarında pek bişey yazmadım dahi. Özellikle Fifa-Pes arasındaki farklarda şu var, Fifa sürekli oynanmadıkca anlasılamayacak bir oyun, evet Pes'in de güzel yanları yok degil ancak oyun Inanılmaz basit.

Neyse konuıya dönelim; halen 3 kişiden başka bu lig için istekli insan gelmedi. Hadi biraz daha bekleyelim..

Şimdilik;

-Newdonis
-sputzké / Konn
-Minerva
Sosyal ağlarda paylaş

Pes 2008 bence bayagi arcade, formda olan bir oyuncuya godmode aciliyor ve santradan kaleye kadar gidip sut atip gol olmasa bile kaleciden sektirtmek isten bile degil. Fifa 2008 ise ASIRI yavas ve bayici bazen. BAP (Be a Pro) modu icin cok oynuyorum ama onun disinda bana pek bir katkisi olmadi acikcasi. Simdi Euro 2008 oynuyorum, FIFA08 den daha ustun, pes 2008 den de biraz daha iyi kanimca ama pesin onceki versyonlari, sevdigimiz pes'in yanina bile yaklasamaz maaelsef. Garip iste, Konami insallah 2009 icin toplar da rahatca oynariz.

bir de fifa serisinin bariz bir ustunlugu daha var, pes 2008 nedense online modda asiri lagli, serverlar cok cok kotu, oyun surekli frame atliyor falan ama Fifa serisi oyle degil, gayet lagsiz oyun oynaniyor, su anda Euro yu cok oynamamin sebebi de bu sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekçilik olarak simülasyon abi oyun. Sen iyiysen zaten god mode on olması normal yani. FIFA futbol gibi bişey değil, PES baya gerçekçi. İki sağlam rakip olarak kapışırken kaleye toplam 2şer şut attığımız 1-1 biten maçlar bilirim PES'te, çok sağlam orta saha mücadelesi de oluyor top kapmayı bilen adamlara karşı oynarken :)
Sosyal ağlarda paylaş

pes 2008 icin dediklerini dogru bulmuyorum. Yani eski pesin gercekcilik hissini veren futbol oyunu yok su an (eski dedigim gecen seneki versyon, next gen olmayan 2008 de dahil buna). Umarim toparlarlar, kalecilerin hareketleri falan hic gercekci degil, kosular, toplar, atislar... bence Euro 2008 birazcik daha iyi yakalamis Pes 2008 'e gore ama tabi insandan insana degisir dusunce ve gorus. Pesin ustun oldugu bir yer var ama, o da gol atma cesitliligi... maalesef euro 2008 iyi bir ortasaha ve defans oyunu olsa da (gercekci bayagi o bolgelerde), gol atabilmek icin resmen herkesin yaptigi 2 hareket var ve bir yerden sonra cok cok bayiyor. Pes oyle degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir GS-FB tartışmasını, bir de Fifa-Pes tartısmasını sevmem; başta yazdıgım gibi ben de PES sevenlerdenim ayrıca ilk PES oyunumu Playstation 1'de (PSOne falan degil, baya ilk cıkan PS) oynadım ve o günden beri PES oynuyordum ancak PES2008'in bu PS3 de yaptıgı rezillikler dayanılmaz, birincisi hiç sevmedigim birşey ancak gol atmak gerçekten çok kolay (Network Play için konuşmuyorum ona sonra deginecegim.), kanattan veriyorum uzun pası yerden orta (O x3) sonra kareye bir kere bas köşe belirle HUNTELAAAR !!! Gol...

Bu şekilde en zor A.I. 'ı 7-8 farkla yenmem mümkün oluyor, mümkün olmanın yanında sürekli oluyor. Esas deginmek istedigim şeyde Network Play; yahu böyle bir başarısızlık olmaz, olamaz. Her daim maç sırasında, ister endonezyada ister türkiyede ister ingilterede olun ping 2000-4000 arası değişiyor (ayrıca ping sürekli 35'in katları olarak değişkenlik gösteriyor, ne alaka bilmiyorum). Ha bunun kötü yanı nedir? Bunun kötü yanı, örneğin şutu atıyorum, kaleci kurtarıyor ama ceza sahasına düşüyor; HAYDA.. birden spiker diyor "korner". Ne korneri be top cıkmamıs bile ceza sahasında yerde duruyor. Tek problem bu da değil, ping nedeniyle uzun - havadan gelen toplarda kafa vurmak inanılmaz bir biçimde imkan dışı.. Adam kafa vurmak için yükseliyor; HOOOP.. top adamın içinden geçiyor.

Şimdi Fifa'nın sevmedigim yönlerine geçeyim, evet katılıyorum oyun yavaş ancak yeni başlayanlar için ve özellikle PES den gelen arkadaslar için böyle. 2 maç oynayarak hiç bir zaman istediginizi yapmayı bekleyemezsiniz Fifa'da. Yani Fifa'yı ögrenebilip, hızlı kontralar, paslaşmalar, veya herhangi yaratıcılık dolu pozisyonlar yaratmak için bayağı bir pratik yapmanız gerekiyor. Ayrıca Fifa'nın bir diger hoslanmadıgım yönü Defans yapmak PES'e göre inanılmaz zor, ayrıca kaleciler uzak direge vurulan toplarda inanılmaz kurtarıslar yapabiliyor bununla birlikte yakın direge topu yuvarlamak cok daha rahat gol oluyor.

Şimdi, bu kadar yorumdan sonra iki oyun içinde son sözlerimi söyleyeyim. PES-2008 PS kafelerde (patchlenmiş haliyle tabi, yoksa fps düşüşü yaşarsınız ps3'de) arkadasınızla oynamak için biçilmiş kaftan, çünkü asırı yetenekli ve alışmış olmasanız dahi PS-Analog Gamepad kullanmayı biliyorsanız oynayabileceginiz ve en fazla 1-2 gün içerisinde alışabileceginiz bir oyun. Ancak Fifa buna karşın hiç bir biçimde PS kafelerde tercih edilebilecek bir oyun degil, çünkü oynamayı ögrenmediginiz surette, deyim yerindeyse, hiç bir bok yapılamayan bir oyun. Ancak Online play için (ps3 sahiplerinin en sevdigi olgulardandır) Fifa futbol oyunları arasında olabilecek en iyi oyun. Ayrıca Fifa08, oyuna hakim oldugunuzda, size daha çok Futbol oynama hissi yaratan bir oyun.

NOT: PES2008 için Arcade dememin sebebi kolay alısılabilmesi ancak futbolun bu kadar kolay bişey olmamasıdır. Fifa için de alışınca gerçekten herşeyi yapabileceginiz bir oyun olması nedeniyle daha gerçekçi diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

:) Valla bilemem de ben FIFA 2008'i bilgisayarda baya bi süre oynadım ve en zor modda da 7-8 gol atılıyor gayet rahat bir şekilde. Kaldı ki bence pek gerçekçi bir oyun da değil. Yani oyunlarla arası olmayan ama futbolla arası olanlar baktığı zaman PES'e aaa adamlar gerçeğini yapmış derken FIFA'da top niye balon gibi gidiyo diyorlar. Başıma geldi ;)

O yüzden PS3 aldığımda 2008'i almayacağım, ama 2009'u PES alacağım. Ne olursa olsun yıllarca aynı kalitesiz oyunu makyajlayıp satmaya çalışan EA SUCKS'a para veremem yani.
Sosyal ağlarda paylaş

fifa 08 de bilgisayarı bilmemde ps3 te son zorluk seviyesined 8 gol atan adam daha anasının karnından dogmadi.

eski pesci yeni fifacı olarak fifa 08 gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunudur.

yanlız fifa08 futboldan anlamayan yada az anlayan insanlar sevemez,çünkü beceremez.
Sosyal ağlarda paylaş

euro 2008'in fifa mekanikleri uzerindeki ustunlugu bence tartisilmaz, kimse de tartismamis zaten. Fifa 08 en iyi oyun yorumu da biraz iddiali kanimca, lakin son iki pes'e kadar ki pesleri halen tercih ederim... hele pes 3 cok cok ustun bir oyundu, ama fifa dogru yolda ilerliyor, 09 dan cok cok beklentim var ve bunu karsilayacagindan eminim, zaten Be A Pro modu kadar eglenceli birsey oynamadim ben bunca zamandir.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
euro 2008'in fifa mekanikleri uzerindeki ustunlugu bence tartisilmaz, kimse de tartismamis zaten. Fifa 08 en iyi oyun yorumu da biraz iddiali kanimca, lakin son iki pes'e kadar ki pesleri halen tercih ederim... hele pes 3 cok cok ustun bir oyundu, ama fifa dogru yolda ilerliyor, 09 dan cok cok beklentim var ve bunu karsilayacagindan eminim, zaten Be A Pro modu kadar eglenceli birsey oynamadim ben bunca zamandir.

euro 2008 ide aldım,fifadan bazı degişiklikleri var fakat genelde aynı,fifanin biraz daha iyileştirilmiş,üstüne eklenmiş hali diyebiliriz.
valla eskiden olsa pesleri terci ederim diyebilirdim bende ama,şuan eski pesleri oynasan fifanin yerini tutamaz.
nasıl half life 1 de klasik oyundur ama half life 2nin yerini tutamaz.o hesap.fifa 08 şuanki en iyi futbol oyunu,iyisini konaminin yapabilecegini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...