Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pippa Bacca öldürülmüş, .. :(

aquatik

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:
tr'de tecavüz çok yaygın olduğu içidir herhal..

http://www.unodc.org/pdf/crime/eighthsurvey/8sc.pdf

olabilir de olmayabilir de. rakamların doğruluğu tabii ki tartışılır ama nüfusa oranlara baktığımızda 2 le 3 le falan çarpsak bile çoğu gelişmiş ülkeyi yakalayamıyor türkiye'deki sapıklar.

sapıklarımız bile tembel birader nasıl kalkınacak bu ülke.
Sosyal ağlarda paylaş

halbusi birazcık yurtiçi raporları karıştırsak (olmadı bi önceki sayfalara baksak falan) tecavüz olaylarının tr.de çok fazla gizlendiğini, kırsalda babanın/dayının/amcanın kızına/yeğenine/oğluna tecavüz ettiğini ve adli vakaa olarak yansımadığını, bizlerde tecavüz edenin değil tecavüz edilenin suçlandığını, tecavüz edilen bazı çocukların tecavüz eden aile büyükleri yüzünden evden alındıklarından sonra devlet gözetimi altında iken toplu halde tecavüze uğradıklarını falan görsek/bilsek/duysak/ayıplasak. mahkemelerin aldıkları bazı kararların da "kuyruk sallamış la bu!" düzeyinde olmasına beraber şaşırsak. "bacıma nası yan bakarsın la!" diyip cinayet işleyenlerin başkalarının bacısını görünce salyalarını akıttığının ve saldırdığının sonra da kafasını taşla ezdiğinin farkına varsak.. bebeğe tecavüzü normal görmesek.. ne biliyim en azından başka ülkelerde toplu caizin bir yılbaşı ananesi haline gelmemesinin sebeplerini falan düşünsek mesela..

bi de ben orada hayvanlar ile halvet olanların yer aldığı sütunu göremedim. her halde bu ay içerisinde gazetelerde tavukla halvet olan bir ve köpekle halvet olan bir kaç kişinin haberini okumuştum. onları da listeye ekleyelim de net sonuç çıksın..

lol
Sosyal ağlarda paylaş

ehhaaha..

yalnız 301'in 4. maddesi "eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz" diyor ki burada tecavüz suçlarına toplumun bir kısmının verdiği ikiyüzlü tepki eleştriliyor

dahası bunu maddeleri ile şurada da yazdım
dasaaa said:
sıkıntım bu gibi olayların
1-münferit olarak algılanması
2-"kadın şuçlu canım!" diyerek yok sayılması
3-"ülkenin şanına leke gelmesin, sus. ört üstünü kokmasın" yaklaşımı ile ölüye değil ülkeye bakılması

oldu mu? oldu. var mı? var.. o zaman bu ikiyüzlülük niye?

hah işte bu durum buram buram ikiyüzlülük kokmaktadır. türklüğü değil de insanlığı hedeflemektedir. daha doğrusu insanlığa ulaşmayı hedeflemektedir.

daha basit yazalım. türkiye'de tecavüz yaygındır ve örtbas edilmektedir. halk artık bunu olağan görmektedir ve bu yanlıştır bir eleştiridir ve bu elbette "tüm türkler tecavüzcüdür" demek değildir.

tabii 301'in 4.maddesi reelde ne kadar uygulanıyor bilemiyorum. sen de haklı olabilirsin bu durumda. şimdi buna da üzülmeli miyim, üzülmem de bir sorun yaratır mı bilemiyorum bak.. büyük ikilemde kaldım gerçekten.

gariplikler zamanı
Sosyal ağlarda paylaş

alsınlar analarınıda bsgçk bu insanlıktan nasip almamis denyolar
baslarim ülkesinede ülkemize de insan olmayı ogrenemedikten sonra hic bir millet bu dünya üstünde var olmayı haketmiyor.

eet 1 kisinin yaptıını bütün genele vuruyorum cünkü genelimiz böyle 1 kişilik 10 kişilik bisi degil bu ruhumuz yozlaştı daha ne olabilir ki?

"müslümanım 5 vakit namazıma giderim bıkbık" deyip "10 dakika sonra aksaray da karılara gitmişiz ufff ufff..." seklinde aksiyonunu ballandıra ballandıra anlatan ve buna kahakahakaha şeklinde gülen insan toplumu icinde yaşıyoruz bilmem dikkatinize çarptımı

yada niye lan gelinklikle gezio salak karı tabii .kerler diyebilecek kadar arsız insanlarla yaşıyoruz bu ülkede
benim değil onların utanç duyması gerekirken ben neden yerin dibine giriyorum? hiç mi rahatsız olmuyosunuz be insafsızlar..
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
proelitist bizans tohumları sizi.

lafın kime anlayamadim? ha biz bu ülkede bu olaylar oluyor diye igrendigimizi söylüyorsak ve bu yüzden elitist bizans tohumu oluyorsak olalim wallahi bizansda olalim gawurda olalim insan olabildikten sonra ırkın ne önemi kalır :p
Sosyal ağlarda paylaş

igrenecekseniz dunyadan ve insanliktan total olarak igrenin bence. manyak heryerde manyak, pislik heryerde pislik. sadece turkiye degil, butun dunya ****** bir gezegendir ve insanlikta ***** bir irktir. insanlik tarihinde milleti sabun yapmaktan tut hamile kadinin karni desilerek karnindaki bebegin cikartilip sungulenmesine kadar her turlu pislik var. tecavuz, cinayet ne ki? insan kendi insanligina tecavuz etmis zaten.

edit: sanki biraz agir kacmis, editledim.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL in dediği gibi benim derdim bu insanların yaptıklarının yanına kalması , bu olanlara kılıf uydurulmasi , haklı konuma geçirtilmeleri. yoksa bende salak değilim bizde biliyoruz dünyanın 4 bir yanında cok daha kötüleri de olabiliyor. ama en beğenmediğimiz ülkelerde bile cezası oluyor yapılanların bizde ki yasaların ne halde olduğu ayrı bir tartışma konusu ama demek istediğim de bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay olmadan forumda haber yapilsaydi Pippa Bacca`nin yolculugu ve denseydi ki "Pippa Bacca turkiye`den gelinlikle otostop yaparak gececek"; eminim burda soyle cumleler gececekti: "Ahahah gelinlikle otostop? 10 dakka saglam dolassa iyidir ehi ehi"

Bunun esprisini biz burda defalarca yapiyoruz ama bu espri degil, gercek. Bu dalga gectigimiz konular yasaniyor surekli.

Biz tv`de acaip tipli herifler goruyoruz, dalga geciyoruz; bagdat caddesinde ki insan manzaralarindan, takildigimiz cafelerden turkiye profili cikarmaya calisip gormezden geliyoruz.

Ama bunlar yasaniyor, cok buyuk sayida yasaniyor hemde.

Bu konuyu siyasetle birlestirip "iste bu yuzden irtica geliyor! bu yuzden seriat olasi"`da derim, toplumsal seviye ile birlestirip "iste millet bu kadar cahil, bu kadar sapik!"`ta derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz bu filmi görmüştük...

Sene 1988...

Üzerinde masumiyetin simgesi "gelinlik" bulunan sanatçı, otostop yapa yapa İstanbul’a gelmeye çalışır. Yol kenarında gelinlikli kızı gören sapık, zınk diye durur, ağzı sulana sulana aracına alır, kuytuya çekip tecavüz eder.

*

Sene, 2008...

Üzerinde masumiyetin simgesi "gelinlik" bulunan sanatçı, otostop yapa yapa İstanbul’a gelmeye çalıştı. Yol kenarında gelinlikli kızı gören sapık, zınk diye durdu, ağzı sulana sulana aracına aldı, kuytuya çekip tecavüz etti, sonra da boğarak öldürdü.

*

İlk öykü, filmdi.

Arabesk... Başrolde, Müjde Ar vardı. Kötülüklerden kaçarken, başına felaket üstüne felaket geliyordu... Ülkemizdeki gerçekleri izleyip gülmekten kırılmıştık.

*

İkinci öykü, gerçek.

Başrolde, İtalyan sahne sanatçısı Pippa Bacca vardı. Kötülüklerle savaşırken, başına felaket üstüne felaket geldi... Ülkemizdeki gerçekle yüzleştik, utanıyoruz.

*

Yani?

Yani, olaylardan ders almayan, aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayan Türkiye’nin klişe bir lafı vardır, "biz bu filmi gördük" diye...

Öyle.

*

Görmek istemediğimiz gerçekleri, gülümseye gülümseye tokat gibi yüzümüze çarpan, usta kalem, Gani Müjde yazmıştı Arabesk’in senaryosunu...

Tuşladım telefonu.

Sordum.

"Ne diyorsun?"

Belki bu defa ders alırız...

Şöyle dedi:

"Bir mizahçı olarak bile, hoş bir şey söyleyebilmem mümkün değil... Bunlarla aynı havayı solumak, aynı pasaportu taşımak bile utanç veriyor... Şu anda etrafımda turistleri görüyorum. ’Nereye geldiğinizin farkında mısınız?’ demek geliyor içimden... Çünkü Türkiye’de hayat, filmlerdeki gibi masum değil maalesef... Bunlarla mücadele edilmesi lazım; sayıları azaltılmalı... Ama hálá, fazla fazla doğuralım diye tavsiyelerde bulunuyorlar. Ne oldu bize böyle? Nasıl bir Nasreddin Hoca ülkesi burası? İlla odak arıyorsak eğer, barbarlığın, hoşgörüsüzlüğün odağı oldu Türkiye..."

Yılmaz ÖZDİL
Sosyal ağlarda paylaş

ahmet hakan'dan güzel tespitler

Ahmet HAKAN
[email protected]

Keşke

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası 17 aylık bir bebeğin tecavüze uğradığı bir ülkedir" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Gebze’nin ötesine geçemezsin" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası Batı’nın ahlaksızlıklarını almamaya yeminli bir iktidarın hüküm sürdüğü ülkedir" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası ’Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar / Anandan babandan ayrı koyarlar’ diye uyarıcı türküler söylenen bir yerdir" deseydi.

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orada öldürülürsün... Cinayetin ardından da ’Türkiye’nin tanıtımı açısından hiç iyi olmadı’ diye demeç patlatırlar" deseydi...

- Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası yılbaşı eğlencelerinde ülkenin en büyük meydanında turist kızların kameralar önünde tacize uğradığı bir ülkedir" deseydi...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...