Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nisan-Mayıs Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

sli belki yapabilirim diye ilerde bi tane daha 9600gt alirdim yanina diye dusunmustum. pek sik sistem yenilemiyorum iste biraz onu acik bi pc olursa ilerde tek tek parca upgrade edebilirim. var mi alternatif sundugun markalar modeller felan? sli yapmayacagimi dusunerek bir sistem onerisi ve ekran karti + 19" monitor tavsiyesi (widescreen)super olur
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kendi toplayacagim bilgisayar icin bi suredir lcd bakiyorum ama vergilendirme yuzunden ithalatcilarin dvi girisli monitor getirmek istememesi gibi bi durum var. O yuzden cok fazla secenek yok. Su an icin baktigin fiyat araliginda 19 inch wide olarak samsung 940bw var birazcik eski ama basarili bir model olarak. Birde daha guncellerden dell 198wfp var.
Monitorler birazcik daha uzun vadeli ve karli yatirimlar oldugu icin belki hazir almisken 22inch dusunebilirsin, onun icinde ben kendime samsung 223bw veya viewsonic vw2235wm bakiyorum.

Sli yapmayacagini dusunursek islemci olarak e8200/400 mobo olarak gigabyte ga-ep35-ds3r guzel bi secenek, gerci bu ds3 serisinin baya bi secenegi var, ben su anda sahsen desktop bilgisayar kullanmadigim icin hangisini hangi kullanici secmeli bilemiyorum, bu konuda mirage ve esh saniyorum benden daha bilgilidir.

Sli yapacaksan da nvidia chipset kullanan mobo lardan bakilicak ki bu konudada cok bilgim yok, zaten getirilen nforce chipsetli anakart secenegi de oldukca kisitli, onuda bi iyice arastirmak lazim testlere gore.

Ama en mantikli secenek sli in biraz zengin isi oldugu dusunulurse, ekstradan psu ve moboya para vermemek. O verecegin parayi daha iyi bi ekran karti almak icin harcarsan daha cok kazanirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Sli yapmayacagini dusunursek islemci olarak e8200/400 mobo olarak gigabyte ga-ep35-ds3r guzel bi secenek, gerci bu ds3 serisinin baya bi secenegi var, ben su anda sahsen desktop bilgisayar kullanmadigim icin hangisini hangi kullanici secmeli bilemiyorum, bu konuda mirage ve esh saniyorum benden daha bilgilidir. .

Bende ga-ep35-ds3r var. Memnunum. 10-15 dolar daha pahalı bir üst sürümü vardı. Tek farkı firewire çıkışıymış. Alt sürümlerinde de öyle ufak tefek farklar var. Kartın yapısı, çipseti falan aynı hep. Üst sürümlerinde onboard wireless falan olabilir. Bir de bunun DDR2-DDR3 kombolusu da var ama kombo kartlar pek tavsiye edilmiyor diye kaçınmıştım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ep35 in yaninda bi de c olunca combo oluyor evet. Ben de r modellerinin firewire olanlarina bakiyordum ama fiyatlari hic oyle 10 dolar civarinda degildi, bi ara bana o firewire li olani forwardlarsan pek mutlu olurum.

hem p35 olup ,hemde ds3 olan 10 tane kart var, ep35 , p35c, ep35c, ds3r, birde herbirinin revision 1.1 , 2.0, 2.1 i. Kafam allak bullak oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ben bişey soracam, pcyi yeni upg ettim,

amd dual core 4800+ 2,5ghz
2gb ram
geforce 8600 GT

bide yanına aopen bi kasa aldım, sanırım 50$ falandı fiyatı. 230 watt power supply'ı var, bi arkadaş çok düşük abi 230 watt yetmez sorun yaşarsın dedi, siz ne düşünüyosunuz? çok mu düşük 230 watt bu sistem için? ne tür sorunlarla karşılaşırım?

arada ekran gidiyo geliyo falan acaba power supply düşük oldugu icinmi?
Sosyal ağlarda paylaş

islemcin windsor cekirdekli oldugu icin biraz watt canavari, 8600gt ise yukte 50-60w cekiyor olsa gerek. normalde psu'nun verimin %100 oldugunu dusunsek ancak karsilardi. Her ne kadar aopen in psu larini FSP gibi kaliteli bir uretici uretse de yukte calisirken problem olmasi kacinilmaz,fakat siradan kullanimda problem cikartmaz. orta kalite bi 300w sifir problemle calisir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni aldiysan da degistiriceksen hazir 350w civari bisey almak daha mantikli olur, psu lar yapilari geregi zaten ortalama %70 civari verimle calisirken her sene bu verimde %10-5 civari daha kayba ugrarlar. En azindan bi kac sene idare etsin, birde belki ilerde 1-2 bisey degistirir/takarim diyorsan 350w al. 300 de kafi.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz ondan biraz burdan şöyle bi sistem topladım

İşlemci : intel e8400
Anakart : Gigabyte EP35-DS3R
Ram : 2 x Ocz Platinum dual kit 2GB 800mhz
Ekran Kartı : Zotac 8800gt AMP
HDD : 500GB 32MB SATA2 7200 (bu 320 falan da olabilir fiyatlara göre)

Bunların üstüne büyücesinden bi kasa, 550 wattlık bi psu ve sata bi dvd writer düşünüyorum. Nası?

Bide monitör konusu var tabi, film vs. izlemiycem sadece oyun için yüksek çözünürlüklü bi widescreen lazım şöyle pahalı olmayanından.
Sosyal ağlarda paylaş

On numara bilgisayar olmus baltazar;
Anakartin secimi guzel, yalniz ep35C olmamasina dikkat et. Onlar ayni kartin ddr3 ram icin kombo olan versiyonlari ki cok saglikli yorumlar gelmedi bu versiyonlar icin.

Monitor icin dusundugun fiyati ve boyutu yazarsan tavsiye vermek daha rahat olur saniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu fiyata kaliteli panele sahip monitorlerden dvi girisi fln tarzinda takintilara girersek ancak 19inch olur. 100 lira daha cikarsan 22 inchlik alternatifler uretilebilir samsung 223bw , viewsonic vx2235wm gibi. 19 inch in dogal cozunurlugu istedigin kriterler icinde pek de tatmin edici olmaz acikcasi. Ama 19luk guzel bi monitor de olur dersen dell 198wfp gayet guzel bi alternatif olur.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci : intel e8400
Anakart : Gigabyte EP35-DS3R
Ram : 2 x Ocz Platinum dual kit 2GB 800mhz
Ekran Kartı : Zotac 8800gt AMP
HDD : 500GB 32MB SATA2 7200

500 watt high power psu ve samsung dvd writer ile birlikte 1340 liraya mal oldu, alacaklara duyrulur. Yalnız iki sorunum var.

İlki vista, 32bit ramleri görür diyenlere inandım yükledim. 3.5gb görüyor. SP1 falan çeksem bi etkisi olmaz heralde? Bide işlemci 64 bit ama verimli kullanamıyorsun böyle dediler. Napıyım şimdi 64bit vista güvenilir midir sürücü vs sorunu yaşar mıyım? Bide bu vista cdlerini nerden bulucam kadıköy piyasası baştan aşağı değişmiş.

Ayrıca hde format atmadan 64 bit yapmak mümkün müdür? Ne biliyim mozilla ayarları gitmesin böyle baştan uğraştırmasın beni.

İkinci sorum monitörle ilgili. Samsung 223 bw için optimum renk ayarı nedir göz yormayan cinsinden? Bu arada o da 400e geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

fiyatlar normal.

ramleri 3.5 kullan $imdilik, zaten 4gb ram kullanabilecek kadar program acabilecegini sanmiyorum, 64bit adam gibi oturunca kurarsin ba$tan. tahmininmce buradaki hiçkimse i$letim sistemi upgrade tavsiyesi vermeyecektir. en iyisi temiz format, temiz install.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldi ki 4gb nin tumunude adresleyememesi geri kalani kullanamayacagi manasina gelmiyor. 3.5gb nin tumunude kullanacak 1-2 canavar programsal utopya calistirmiycaksan sistem onu o sekilde idare eder. Bastan 64bit alsaydin iyi olurdu ama almadiysanda dunyanin sonu degil kisaca.

Hayirli olsun ayrica, tepe tepe kullan. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda 3.5G ve 4G olmasinin arasinda baya bir fark var :) Windows 'ta bu tam olarak nasil bilemiyorum ama, 4G ve uzerinde, Intel based islemcilerde PAE adindaki bir fonksiyonun kullanilmasina neden olan ve performans artisina neden olan bir durum.

Gerci gerizekali Windows bunu destekleyemyormus tabii, bir de ne alakaysa 32bit desteklemiyor ama 64bit destekliyor falan gibi bir sey cikarmislar. Inanilir gibi degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Laf attim Microsoft'a ama dediklerine gore PAE adreslemesini kullanabilmenin bir yontemi varmismis.

http://support.microsoft.com/kb/291988

Deneyin bakalim olacak mi.

Bu arada cakabiliyormus alet, use it with your own risk demisler her yerde. Bu nedenle boot.ini de ek linelar daha ekleyip yapin.

Normal
/PAE li
/3GB li
/PAE /3GB li

seklinde. Hangisi iyiyse onda devam edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...