Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nisan-Mayıs Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Ya 2000 YTL verdikten sonra 100 eksik, 100 fazla vermişsin fazla önemli değil, o yüzden 1066 istedim. Herşeyin 1066 çalışması (bildiğim kadarıyla) bir avantaj?

Ayrıca hangi kasayı önerirsiniz? Kasa, PSU ve Soğutma olayı hakkında fazla bilgim yok. Önerilerinizi alalım :)

Not: Asus'un kasa iyi değil midir?
Sosyal ağlarda paylaş

İkisini de 1066 MHz alman aynı frekansta çalışacakları anlamına gelmiyor. Almak istediğin Q6600'ün FSB frekansı 266MHz (1066MHz/4). 1066MHz DDR belleğin çalıştığı frekans ise 533MHz (Double Data Date: 1066MHz/2). Yani aynı frekansta çalışmayacaklar, 2:1 çalışacaklar. 800MHz alırsan ise 3:2 çalışacaklar.

Ama bunlar işin teknik kısmı, bunları kafana takıp hissetmeyeceğin bir fark için 100 dolar vermen iyi bir karar olmaz bence. Bu 800MHz/1066MHz arasındaki farkı benchmark yapmadan farkedemeyeceğini çok rahat söyleyebilirim sana. O fiyat farkını ekran kartına, kasaya, güç kaynağına ve soğutma sistemine yatırmanı tavsiye ederim.

Asus kasalar için genelleme yapmak istemiyorum ama en azından kalitesi bilinen bir bir firma. Yalnız bu konuda markadan çok kasanın modeline ve fiyatına dikkat etmen lazım. Zira hangi marka olursa olsun kasa ucuzlaştıkça kalitesi de düşüyor. O yüzden iyice araştır kasanın modelini. Asus diye atlama yani. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Güc kaynagini gelecege yönelik düsünürsen 550W ve üstü tavsiye ederim. Yok ben uzun süre upgrade yapmam, hele cift ekran karti hayatta takmam diyorsan 450W civari da yeterli olacaktir su yazdigin config icin. Ama yine de en az 500/550W alirsan saglam taraftasin derim. Güc kaynagi markasi icin Corsair, Seasonic, Antec, Be Quiet ve daha bir cok bilinen markanin modellerine bakabilirsin. Adi sani duyulmamis cok ucuz güc kaynaklarindan kacin.

Kasa icin dediklerim yanlis anlasilmasin. Senin bahsettigin modeli hic bilmiyorum. Belki de isini görecek bir modeldir. Ben Antec P182 II aldim ve cok memnunum. Ama baya pahali bir kasa, lüks kaciyor epey. O yüzden daha uygun olan kasalar hakkinda pek bilgim yok su anda. Belki kasa ustalari cikar yardim eder. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu hakkaten 2k para çok aslında.

Fantastik bir olay bu tabi ama yapmayacağım şey değil, eşimi ikna edersem np :p

Emin olduğum birkaç şey var.

1. Bol miktar Ram lazım. 4GB sanırım yeterli. 800 MHz tavsiyesini dinleyeceğim gibi :)

2. SLI falan yapacağımı sanmam, sonuçta uzun süreli oynacağım en abartı oyun olsa olsa Warhammer Online olur.

3. Ekran kartı 8800 türevlerinden olur herhalde. Ama onun üzerindeki bellek konusunda kararsızım.

4. İşlemci konusunda biraz gerilerde kaldım, AMD saolsun :p Ne önerirsiniz, abartı olmasın :)

5. PSU/kasa/fan olayına tamamen fransız kaldım. 450W minimum diyor Mirage, 2x kasa fanı yeter mi?

Falan filan :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla böyle bölüm modu görmedim, direk ÖM ile cevap veriyor, hizmette son nokta :)

Yanlışlıkla ÖM atmış, yazdığı şunlar:

Mirage said:
Ekran kartindaki bellek miktarina da cok takilma. 512MB yeterli, gerisine pek para vermeye degmiyor.

Q6600 yerine E8400 yada E8500 alabilirsin. Bu E serisi Q6600 ile asagi yukari ayni fiyatta olan dual core islemciler. Cok daha yüksek frekanslarda calisiyorlar, daha az isiniyorlar ve daha iyi overclock oluyorlar.

Oyun icin Q6600 mü E8400 mü tartismasi cok popüler su siralar. Google'da onlarca konu bulabilirsin bunun hakkinda. Aslinda bence su an icin anlamsiz bir tartisma. Ben Q6600 kullaniyorum. Daha islemciye tamamen yüklenebilmis bir oyun göremedim. Ama olur da 2.4GHz oyunu frenlemeye baslar, o zaman E8400 farkini gösterir.

Yani kisacasi bahsettigin oyunlar icin en ufak fark göremezsin bu islemciler arasinda. Video/audio compression ve benzeri cpu canavari islerle falan ugrasiyorsan dört cekirdegin yararini görebilirsin ancak.

Ben olsam fiyati uygun olani, rahat bulunani, en önemlisi icine sineni alirdim.

Kasa fani konusuna gelirsek. Üstünde fani yada heatsink'i olmayan sabit disk, bellek ve anakarti cipleri gibi parcalari koruyor ve diger fanlarin performansini arttiriyor. Türkiye'deki yaz sicaklarini düsünürsek bir iki tane standart fan yeterli olacaktir. Kisin hic takmasan bile olur.

Daha pahali olanlarin en büyük özelligi sessiz calismalari. Özellikle 120mm büyük fanlari tercih et. Büyük fanlar daha rahat akim sagliyor. Dolayisiyla ayni kalitede ayni isi gören kücük fanlara göre daha sessiz calisiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Peki monitör, hdd seçimi nasıl? Aynı şekilde anakart?

Abartı bir anakarta gerek yok herhalde? Üstünde ethernet olsun, onboard audio olsun yeter sanırım? Var mı önerin?

Hatta daha yüzsüzleşip, bana bir sistem çıkarsana dicem ama ayıp olur

Philips monitörler hakkinda bilgim yok. Ama Samsung'lari da düsün. Ben 22" 226BW kullaniyorum asigim resmen monitöre. 19" lerin de iyi olacigini düsünüyorum. Ama daha pahali olabilir Philips'e göre.

Anakart iyi. Alternatif istiyorsan Gigabyte P35 modellerine de bakabilirsin. Ben ilk önce Asus P5K almistim. 4GB bellek ile calisirken sorun cikartiyordu. Kart bozukmus. Aynisindan kalmadigi icin Gigabyte'in ayni seviyede bir karti ile degistiler. Ikisi de ayni kalitede bence.

Seagate de iyi secim. Alternatif olarak Samsung Spinpoint T333 serisi düsünebilirsin. Baya sessiz calisiyor bu Samsung'lar.

Genel olarak kurdugun sistemde büyük bir degisiklik yapmazdim. Sadece marka/model degistir istersen zevkine göre.

EDIT: Bu arada isletim sistemi hakkinda bir sey yazmamissin. O ekran kartiyla DirectX 10 kullanmak istersin muhtemelen. Onun icin de Vista lazim. 4GB bellegin tamamini görebilmen icin de 64 bit lazim. Yani 64 bit Vista en ideal cözüm. XP kullanarak DX10 kullanmanin yollari var, ayni sekilde 32 bit kullanarak 4GB bellek görmenin yollari da var. Ama ne kadar saglikli ve ne kadar kolay bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Teorik olarak 32 bit isletim sistemleri toplam 4GB bellek adresleyebiliyor. Ama Windows takili olan RAM'ler disinda da bellek adresledigi icin taktigin 4GB ram'in hepsini kullanamiyor. 3GB civari bir seyler görüyor. Dedigim gibi bunun üstüsinden gelmenin yollari var. Ama normalde 32 bit OS + 4GB ram = iiih.

http://www.google.com/search?hl=en&q=32+bit+vista+4gb&btnG=Google+Search
http://www.tomshardware.co.uk/forum/234556-34-windows-vista-home-premium
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyorum daha önce bi kaç topic açıldı bununla ilgili ama okudum tatmin olmadım :)
Şimdi bana eu: rome oyunu için pixel shader 2.0 özellikli bi ekran kartı gerekiyor. Şu an onboard geforce4mx var bende. Ana kartım nvidia nforce2 ama modelini unuttum(işlemci amd 2500+).
Ama ekran kartı slotu agp8x sanırım. Bu anakarta en çok hangi ekran kartını takabilirim? Ayrıca yüksek modelli bi ekran kartı takmama rağmen tam performans çalışmayabiliyomuş galiba işlemcim yavaş olduğundan dolayı, nedir ne değildir?
Özetle derdim eu rome oynıcam, hangi ekran kartını takayımki çalışsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...