Mirage Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 En büyük farkı, X38'de iki tane 16x PCI-E 2.0 Bus var. Crossfire için harika yani. Onun dışında normalde DDR3 için düşünülmüş ve ram için ECC desteği var. Genelde daha iyi soğutmalı ve daha pahalı. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 x2 kartlar cikinca cf hayalleri yalan oluyo genelde.. bende yapmak istiyorum 3870 cf ama kararsizim onun yerine terfi mi etsem x2 ye ya da yazi bekleyip revizyonlu 670 lerden alabilirim.. ya da ne gerek war asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 yani crossfire düşünmeyenler için boşuna bi hede? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Esh X2 kartları kullanarak da CF yapabiliyorsun. Dört çekirdek gibi oluyor. dasaaa öyle gibi sayılır aslında. Başka büyük bir farkı yok benim bildiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Radeon x1050 ekran kartım var, anakart eski olduğundan sistemi yenilemek için pc'yi toptan yenilemek şart oldu. Ona da para olmadığından ekran kartı alayım diyorum da PCI express girmiyor tabi bu karta =) O sebeple mesela şunu alsam, mantıklı bir hareket olur mu, ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 İşlemcini, belleğini ve amacını söylersen daha rahat yardımcı olabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Biri bana USB stick tavsiye edebilir mi? İstediğim özellikler: - Çok hızlı okuyup yazabilmeli. En önemlisi bu şu anda. - En az 2GB kapasitesi olmalı - Olabildiğince küçük olması ve şık bir tasarımının olması tercihimdir, ama dediğim gibi hız daha önemli - Fiyat da abartı olmadıktan sonra ortalamanın üstünde olabilir - Bulunmasının zor olması önemli değil, getirtirim bir yerlerden Edit: Biraz araştırdıktan sonra SanDisk Cruzer Titanium U3 4GB ısmarladım. Hadi hayırlısı. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Okurken sandisk titanium istiyor derken editi gordum. Hayirli olsun. Kendim 2gb lik versiyonunu kullaniyorum, birazcik agir olmasi disinda neredeyse hicbir eksisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Yanlis hatirlamiyorsam U3 flag li USB diskler bazi donanimlarda bootable olamiyor. Aklinda bulunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Birde sharky soyledikten sonra aklima geldi, bazi linux distrolarinda u3 aslen bootable cd drive olarak davrandigindan thumbdrive i gorememe problemi yasadim. Normalde u3 u, u3 kaldirildiktan sonra veya usbdrive a format atildiktan sonra tekrar edinmenin bi yolu yoktu ben aldigim sirada(su an farkliysa bilemiyorum). Fakat hidden dosya gorunumunu acip tum drive icerigini yedeklersen u3 den kurtulsan dahi daha sonra bunu tekrar yerine koyarak u3 ozellgini geri alabilirsin. u3 yokken normal bootable ozellikleri duzgun calisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Evde bir sürü abuk subuk usb stick var. Boot gerekirse onları kullanırım sorun değil. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 hrrss.. bildiğiniz üzre piyasada çok rahat e8400 bulunamayabiliyor. buna karşılık şöle bişiler var.. e8400~e3110 bi de yihu ki ne yihu.. intel'den indirim haberi (1,2) e8400 ile e3110 kardeşler mi? aynı gibiler bana sorarsanız.. hatta aynılar(?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thornwald Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 İşlemci:Intel Celeron 2.66 Ram:1024 Ekran Kartı:MX 440(Biliyorum rezalet) Anakartı yazmam gerekirmiydi bilmiyorum ama kasaya bakmaya üşendim açıkçası.. Bilgisayarı sadece WoW amaçlı kullanıyorum denebilir..Tenha yerlerde 15-20 FPS,raidlere girdiğimde zaman zaman 4-5 FPS'ye kadar düşüş yaşıyorum.Uygun bi fiyata sadece ekran kartını değiştirsem stabil 30 civarı FPS almak mümkün mü?Eğer değilse ne değiştirmem gerekir?Eğer mümkünsede anakart ile uyum sorunu yaşar mı zira bilgisayar 5 yaşından fazla sanırım. Şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 O işlemcinin frekans kaç GHz? Ram türün ne (DDR, DDR2)? Fps için Geforce 6800 yada 7600 civarı agp bir kart alabilirsin. Çözünürlüğüne ve grafik ayarlarına bağlı olarak stabil 30 fps alamayabilirsin. Ama minimum fps baya yükselir diye düşünüyorum. Ağlamadan oynarsın yani. Fps dışında takılmalar oluyorsa, yüklemelerde makine harıl harıl kasılıyorsa 1GB ram daha (yada 512mb) almanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thornwald Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 İşlemci 2.56 GHZ,ram'de DDR.. Bir de fiyatlara bakabileceğim bir site varsa,yazabilirseniz çok sevinirim..Yukarda bahsettiğin kartlarda çok pahalı değildir umarım,malum.... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thornwald Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Yukarda yazdığıma ek olarak birşeyler daha yazıcam ve mümkünse tavsiye istiyorum.. Anakart için;ASRock 775V88+ (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN),RAM içinse 1024 MB (PC2700 DDR SDRAM) diyor Everest. Diyorumki; 2 adet şundan alsam: http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23029 Ekran kartı içinse bir tavsiye alsam(max 150 ytl) ... 1)Anakart uyuşmazlığı vs olur mu? 2)Bu bilgisayar hayatında hiç format görmedi..Format atsam ciddi ölçüde farkını görür müyüm? 3)Akabinde,işlemciyi de değiştirmek şart mıdır? Teşekkür ederim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Bahsettiğin bellek DDR2. Senin DDR alman lazım. Aksi taktirde anakarta takmaya çalışırken kötü bir sürprizle karşılaşırsın. İşin kötü tarafı, DDR bellekler artık pek üretilmediği için DDR2 belleklere oranla yaklaşık iki kat pahalı ve zor bulunuyor. http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L1=OEM&L2=OEMMEM&Br=Hepsi&Stok=&Pi=1 Şu sayfada Kingson, Twinmos ve OCZ'nin 1GB DDR bellekleri var. Hepsi 75 YTL civarında. Senin sorunun takılma ve yüklemeden çok FPS olduğu için önceliği bellek yerine ekran kartına vermeni tavsiye ederim. http://www.mavibilgisayar.com/ud/6098 bu işini görecektir. Dediğim gibi bulabilirsen Geforce 6800 yada Geforce 7600GT de harika kartlar senin seviyende. Ama bulması zor. Fiyatları 150YTL civarında olması lazım ama bulursan. Format atman Windows performansında ve yükleme sürelerinde ciddi anlamda fark yaratır ama oyunda altığın fps pek de etkilenmez muhtemelen. Yine de kaç yıldır formatlamamış olduğuna göre, kesinlikle tavsiyemdir temiz bir sistem kurman. Anakartı değiştirmediğin sürece işlemci değiştirmen gereksiz olur. Anakart değiştirirsen de zaten bilgisayarı yenilemiş olursun, çünkü yanında işlemcini, belleğini, ekran kartını ve güç kaynağını da değiştirmen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 150 liraya fistana anakart cpu 1gb ram 3 tane de cd-dvd yazici falan verdim. 2. el bir sistem toplamayi dene.. 6600gt de 60-70 fps veriyordu, 40-50 liraya bulursun onu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 said: İşlemci Intel C2D E8400 3.0 GHz 225 USD Gigabyte P35 DS3L 100 USD OCZ 2x2 GB Vista Perf. 150 USD Zotac 8800GT AMP! 260 USD neden ve alternatif içeren yorumlar istiyorum babs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Ben 2x2GB ram aldığımda anakartımdaki bir sorun yüzünden uzun süre 2GB kullanmak zorunda kaldım. Sonra anakartı değiştirdiler. Artık 4GB kullanıyorum. Oyunlarda bir fark hissetmedim. Vista'da da öyle. Bir yerlerden para kısıp başka şeylere yatırmak istersen ram'den kısabilirsin yani. Ama bence gayet iyi bir konfig. Ben dokunmazdım fazla. =) Ben de şu anda Gigabyte P35 DS3R ve 2x2GB OCZ kullanıyorum. Herhangi bir uyum sorunu yok, tavsiye ederim. Asus ve Corsair denediğimde binbir sorun yaşamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 tavsiye değil de sorum var "bu yeni açıklanmış memristor önemli bişi mi? nedir? yenilir mi?" anlayan birisi indüktör, memory resistör,eda falan demeden açıklasa da öğrensek bizde :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Asus VGA EN8800GT/HTDP 1 GB 256Bit GDDR3 16X 298,00 USD Intel CPU Q6600 QuadCore 2.4 GHz 1066MHz 8MB 245,00 USD Asus P5K-SE P35 1333 FSB/DDR2 1066MHz S+GL+16X 775 102,00 USD Asus TA-250 350W ATX KASA (Siyah) 61,00 USD Seagate 250 GB 7200 RPM 8MB SATA2 NCQ 59,00 USD Philips 190C8FS 19" LCD Monitör Gümüş Siyah 5ms 342,00 YTL Lg GSA H55-N 20X8X20X Dvd-Rw 12X DvdRom SIYAH 26,90 USD 2 x OCZ 2 GB (2*1) 1066Mhz Reaper HPC DDR2 RAM CL5 230,00 USD Logitech MX400 Kablolu Performans Mouse 28 USD 2000 YTL civarı. Nedir yorumlarınız? Kasa ile gelen PSU yeter mi? (350W) 2 x Fan var kasa da, ekstradan almaya gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Psu yetmez. en az 500 watt almanı tavsiye ederim. P5K-SE yerine PCI Express 2.0 desteği olan bütçene uygun bir anakart almanı şiddetle öneririm zira 8800Gt PCI Express 2.0 desteği olan bir kart. edit: fazladan fan almana gerek yok asus kasalarda egzos fanları yeterince büyük oluyor. ısı konusunda sorun yaşamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 @gangren Acikcasi kasa bu bilgisayar icin en iyi secim degil, bu bi gercek. Bundle olarak 350w civari bi cikisla gelen bi kasa her nekadar bilgisayari calistiracak olsada yukte calistiginda bazi problemler cikarabilir, veya daha iyi bi ihtimalle bas agrisi yapar. Bunun icin 400-450w civari idare edicek bi kit almayi dusunebilirsin(thermaltake soprano, wings v.b.) Ram lere gelince, 4 tane 1066 lik ram almak kulaga ne kadar hos gelsede ben fiyatini biraz fazla buldum, 800 luk ocz cl4 2x2gb lik kitler 160-170 dolar arasi geziyorken (birsuru alternatif cikarilabilir belki) biraz daha dusunmekte fayda var galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Bellek konusuna katılıyorum. 1066MHz için o parayı verme sakın. Al 2x2 800Mhz keyfine bak. Gözle görülür bir fark olmaz ikisi arasında. Aslında bir fark var Ama farkı sadece cüzdanına bakınca görürsün. :p Ayrıca iki tane belleğin dört taneye göre daha stabil olacağını düşünüyorum. Bellek dışında yorum yapacak olursam. Kasa ve güç kaynağı hariç her şey iyi gözüküyor. Benim her zaman en çok dikkat ettiğim parçalar kasa, güç kaynağı ve soğutma oluyor ve stabil bir bilgisayar için herkese de bunu tavsiye ediyorum. Bunları abartmaya gerek yok tabii. Ama bunları ucuz almaktan kesinlikle kaçınmak gerekir diye düşünüyorum, kısılacaksa başka yerden kısılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar