Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alinabilecek Franchiseler ?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

$imdi cafe crown a sicak bakiyorum. Franchising i ucuz, ayrica insanlara a$ina bir isim sonucta ve gittigim, gordugum kadariyla gayet is yapiyor ve cok guzel bir mekan. Acilmadan 2 hafta onceden 2 hafta boyunca billboardlara guzel bir reklam konulur insanlar biraz "oahe noluyoruz ? " olur ondan sonra da acilir. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
$imdi cafe crown a sicak bakiyorum. Franchising i ucuz, ayrica insanlara a$ina bir isim sonucta ve gittigim, gordugum kadariyla gayet is yapiyor ve cok guzel bir mekan. Acilmadan 2 hafta onceden 2 hafta boyunca billboardlara guzel bir reklam konulur insanlar biraz "oahe noluyoruz ? " olur ondan sonra da acilir. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

franchise olayinda reklam vs. gibi herseyi firma kontrolunde yaparsin. git sen o parayi bankaya koy, faizini ye.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Cafe Crown ucuz etin yahnisi olmasın sonra? Sonuçta Ülker'in markası herkes sıcak bakmayabilir.

bende öyle diyordum sonra meraktan gittim oturdum bi cafe crown a.

filtre kahve içtim, yanına böğürtlenli cheescake yedim. kahve güzeldi, cheesecake ise abartmıyorum hayatımda yediğim en güzel cheesecake lerden bi tanesiydi. kıvamı, tadı, sosu, sunumu kısaca herşeyiyle kusursuzdu. gerçekten çok etkilendim yani. bu ikisine bi de 6 ytl para verince iyice mest oldum. buralarda 6 YTL ye kahve içemezsiniz çünkü...

Ülker diye soğuk bakan olacak tabi ama benim gibi bi kere oturdu mu kesin memnun kalacaktır cafe crown lardan...

onu geçtim aslında ülker kötü bi marka da diil yani. ne yapsa lezzetli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Ev almanında hiç sırası değil yalnız. Emlak sektörü dünyada zorda. Türkiye'de de aninden çökebilir. Deli gibi emlak fazlası var piyasada millet satacak yer arıyor.

ombak sen var ya ilerde sakın kendi işini falan yapma. asıl piyasalar zordayken ucuza alırsın, piyasa düzeldiğinde yüksek fiyattan satmak için :D
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
ombakkombak said:
Ev almanında hiç sırası değil yalnız. Emlak sektörü dünyada zorda. Türkiye'de de aninden çökebilir. Deli gibi emlak fazlası var piyasada millet satacak yer arıyor.

ombak sen var ya ilerde sakın kendi işini falan yapma. asıl piyasalar zordayken ucuza alırsın, piyasa düzeldiğinde yüksek fiyattan satmak için :D

Daha kötü olacak orta vadede diyorum Huun. Dibe vurdu çıkacak desem neyse. Tabii benim görüşüm bu. Daha inmez olduğu olacağı bu diyorsan onu bilemem. Uzun vade düşünüyorsan koş git al evleri ne diyim...
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
Ticaretin olayi bu arkada$lar, riskli =]

O degil de, bir arkada$ paran var faizini ye demek bence sadece tembellik. Sonucta yatirim yaptiginda buyuyebilecek bir tarafin olucak , ama faiz dediginde 3 ayda 35 milyar faiz alicaksin. Sacmalik bence.

ticaret değil bu, girişimcilik. franchise alarak büyüyemezsin. o yüzden eğer miras falansa bu para bi anda eline geldiyse git koy bankaya parasiz kalma sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
Waqas said:

O degil de, bir arkada$ paran var faizini ye demek bence sadece tembellik. Sonucta yatirim yaptiginda buyuyebilecek bir tarafin olucak , ama faiz dediginde 3 ayda 35 milyar faiz alicaksin. Sacmalik bence.

ticaret değil bu, girişimcilik. franchise alarak büyüyemezsin. o yüzden eğer miras falansa bu para bi anda eline geldiyse git koy bankaya parasiz kalma sonra.

Yok alakasi yok miras olayiyla falan da, franchise alarak buyuyemezsin derken? Antalya'daki butun McDonalds lar Sedat Peker diye bir insana ait. (Bildigimiz Sedat Peker degil =p) Adam zamaninda franchisor oldu simdi butun MC yi tutuyor elinde , bu bir gelisme degil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

hedef kitle kim o onemli.. amac cok para kazanmaksa simit sarayi acabilirsin, baska seceneklerinde olabilir tabii ama bunun etudunu yapan firmalar vardir onlar en iyi bilgiyi verir. ha boyle dunya'da taninan elit bi mekan acayim diyosan, mc, burger king en alt tabakanin altininda 1 kilometre derinliginde yasayan insanlarin gittigi yerler genelde dunya ortalamasinda.. starbucks in falan havasi sonuyodu ben gelmeden once, zaten bizim ulkemiz disinda oyle aman aman bi yer degil..

Asil elit mekan kendin olursun, digerleri siradandir starbucks o bu falan, cunku kahveyi onu bunu siradanlastirir, ayni tad ayni koku ayni bardak.. Kendin sIk bir yerde, sIk bir tasarimla, konseptine uygun, chill out bir mekan acarsan hedef kitlen degisir.. Turkiye'nin eliti starbucks'a gidenler degildir.. Kaliteyi orada daha cok yakalarsin benim gorusum..
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
pwnbot said:
Waqas said:

Yok alakasi yok miras olayiyla falan da, franchise alarak buyuyemezsin derken? Antalya'daki butun McDonalds lar Sedat Peker diye bir insana ait. (Bildigimiz Sedat Peker degil =p) Adam zamaninda franchisor oldu simdi butun MC yi tutuyor elinde , bu bir gelisme degil mi ?

bak simdi, franchise nedir tam kafanda oturmamis. franchise alip mc donals turkiyeyi ele gecirdiyse adam keske bildigimiz sedat peker olsaymis :D

mc franchise
burda mc donaldsin verdigin para karsiliginda sagladiklari yazili.

starbucksin turkiye haklarini elinde bulunduran sirketi bulmussun zaten. herneyse, artik benzincilerde bile starbucks var, evimden 10 dakika mesafede 5-6 tane var cok rahat zaten.

herneyse, is kurup buyuteyim dusuncen varsa franchising senin icin dogru secim degil. ayrica farkli firmalar bulmak icin internette vs. arastirabilirsin turkiyede sube actirmak isteyen firmalari.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana tavsiyem, macera peşinde koşma, farklı olucam diye uğraşmadan, Türkiye'de babalar gib iş yapan ve şuan Franchising veren bir marka seç.
Starbucks için tüm Ortadoğu tek bir arap firmasında bildiğim kadarıyla, body shop falanda onlarda, o olmasa Starbucks derdim kesinlikle.

Edit:

Ayrıca bazı arkadaşların dediğinin aksine, elindeki bütçe için franchising çok doğru bir seçim. Kendi markamı oluşturucam dersen harcayacağın bilboard reklamları bile ondan fazla tutar.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
hedef kitle kim o onemli.. amac cok para kazanmaksa simit sarayi acabilirsin, baska seceneklerinde olabilir tabii ama bunun etudunu yapan firmalar vardir onlar en iyi bilgiyi verir. ha boyle dunya'da taninan elit bi mekan acayim diyosan, mc, burger king en alt tabakanin altininda 1 kilometre derinliginde yasayan insanlarin gittigi yerler genelde dunya ortalamasinda.. starbucks in falan havasi sonuyodu ben gelmeden once, zaten bizim ulkemiz disinda oyle aman aman bi yer degil..

Asil elit mekan kendin olursun, digerleri siradandir starbucks o bu falan, cunku kahveyi onu bunu siradanlastirir, ayni tad ayni koku ayni bardak.. Kendin sIk bir yerde, sIk bir tasarimla, konseptine uygun, chill out bir mekan acarsan hedef kitlen degisir.. Turkiye'nin eliti starbucks'a gidenler degildir.. Kaliteyi orada daha cok yakalarsin benim gorusum..

Oncelikle yorumun icin cok tesekkur ediyorum. Gercekten cok mantikli yakla$mi$sin. Benimde dedigim gibi zaten bizim ulkemiz nar tanesini nar yapicak kadar buyutur gozlerinde. Ama bunun yaninda, nabiza gore $erbet olayi var. Sonucta ben bu ulkede ya$iyorsam bu ulkede giri$imcilige gireceksem, onlarin acisindan du$unup en iyisini secmem lazim. Dedigin gibi "asil elite mekan kendin olursun". Bununda bir cok ornegi var onumde ki onemli $eyler. Ama kendi konseptinin tutmamasi da buyuk bir risk alabilecegimiz. Ha $oyle denebilir, "Iyi hizmet her zaman kar$iligini alir". Evet alabilir ama sadece belli bir kesimde alir benim gorusum. Evet belki Starbucks , Gloria Jeans ve bunun gibi mekanlar elite mekanlar olmayabilir ama gereginden fazla da kazaniyorlar.

$u anda CafeCrown Cafe yi arastiriyorum hersey dahil 200k$-250k$ a denk geliyor hersey dahil. Gordugum subeleri ve internetten baktigim diger subeleri gayet guzel hos, temiz ortamlar. Ayrica cokta ragbette. Fakat karamsar oldugum konu ise $u , Antalya'da bugun yarin ilk Starbucks aciliyor. Ben 2 ay sonra yeni bir kahve konsepti actigimda ne kadar tutulur, ne kadar goz onunde olur. Bunu tartismak lazim. Neden tutmasin derseniz, ordaki insanlar gercekten Starbucks gibi "Dunya Markasi" dedigimiz kahve konseptlerine ac durumdalar. He tabii ki bir sure sonra rayina oturucak , ama bu olu$um ne kadar surer onu belirleyebilmek lazim.

Onerin icin tekrardan tesekkur ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Sana tavsiyem, macera peşinde koşma, farklı olucam diye uğraşmadan, Türkiye'de babalar gib iş yapan ve şuan Franchising veren bir marka seç.
Starbucks için tüm Ortadoğu tek bir arap firmasında bildiğim kadarıyla, body shop falanda onlarda, o olmasa Starbucks derdim kesinlikle.

Iste sorun da orda yok oyle bir firma su anda. Starbucks, Gloria Jeans ve bunun gibi bir kac firma ile gorustum fakat su anda franchising vermediklerini soylediler. Ondan dolayi bende onlara en yakin Kahve Dunyasi, CafeCrown Cafe gibi kahve markalarini dusunuyorum. Fakat Kahve dunyasi da vermiyor franchising.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...