Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alinabilecek Franchiseler ?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

Yakla$ik 1.5m$ lik bir butceyle alinacak guzel franchise onerilerinizi bekliyorum.

Arastirip sordugum kadariyla Gloria Jean's ve Starbucks franchising vermiyor Turkiye'de.
KFC ve Pizza Hut in franchising verdiginden emin degilim...
Burger King , McDonalds ya da Cafe Crown franchisingleri almak ne kadar mantiklidir?
Sosyal ağlarda paylaş

Kahve dünyası bildiğim kadarıyla 70.000 euro ya 1 aylık ihtiyaçda bedava veriyolarmış ve bostancıya yeni bitane açıldı 1 aydır açık ama 1 aydır boş yer görmedim sıra bekliyo millet açıldığı günden beri.
mc donalds veriyo ama yerinide onlar seçiyo yani benim şurda dükkanım var oraya bi mc açiyim diyemiyosun onlar belirliyo açılcağı yeri kirasını yine sen ödüyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm, benim de bildigim kadariyla Kahve Dunyasi franchising vermiyor, nitekim acilacak yer zaten Antalya ve 1 tane Kahve Dunyasi var ne kadar mantikli olur bilmiyorum. Dallmayr Coffee var turkiyede acicak franchisor lar ariyor ama ne kadar tutar karamsarim 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dusuncem , elite bir mekan acmak gerek personel , gerek cevre, gerek hizmetiyle cok elite bir mekan. Yani sonucta gunumuz insaninin takdir edecegi , memnun kalacagi yer oyle bir yer olmali ki fast-food sadece belli bir ya$ grubuna hitap ediyor gibime geliyor. Ha tabi ki arada vardir insanlar 40+ insanlarin deliler gibi fast food yedikleri ama genel olarak fast food 7-30 yaslari arasina hitap ediyor. Ama mesela bir kafe daha buyuk bir kesime hitap edebilir dusuncesindeyim... Kafam karisti pf =p
Sosyal ağlarda paylaş

Mantikli, ama Kemer Alanya(Gerci simdi neredeyse il kadar oldu) bunlar genellikle Turizm $ehirleri oldugu icin yazlari i$ yapar kanisindayim. Aslinda illa bir merkezde 1 tane olacak diye bir kanun da yok. Yani acilabilitesi var =] Sonucta Starbucksta buyuk riskler alarak ayni yerde 3284723942 tane dukkan acarak $imdi bu kadar unlu oldu. Peki illa gida mi olmasi lazim ? Yani ne biliyim D&R gibi Joy gibi magazalar hakkinda ne dusunuyorsunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Elit mekan nedir ? Neye göre elit ?
İstanbuldaki irish pub'i acana selam ederim, bir kere girdim bir daha girmem.. Her şekliyle elit, ama bir irish pub degil orasi. Muhim olan açtığın şeyi yansıtabilmendir.

Elit felan birakin bunlari, bunlar türkiye'de kendini bir şey sanan iki üç kanaatimce 5 para etmeyen ama cüzdani kalin kravati sarar olan adamdir.

Çok mu ağir oldu, her parası olan oyle değildir tabi.
Ozet olarak, açtığın şeyi yansıtmaktır güzel olan.

Ha bana de ki ne açayim, istanbul nişantaşına çak bi puro club, özel üyelik sistemi felan, içini de daya döşe, böyle olabildiğine mis.. İş adamlarinin toplanti yapabileceği, türk ürünlerini faiş fiyatlara pazarlayabileceğin bir alan olsun.
Ne lüzum var, gidip elalemin markasini işletmeye, 1,5 milyon dolar var ortada, sen ne açayım diyorsun, bu da garip..

Ama franchise a o kadar para yatirmak saçmalıktan öteye gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Baluu said:
Elit mekan nedir ? Neye göre elit ?
İstanbuldaki irish pub'i acana selam ederim, bir kere girdim bir daha girmem.. Her şekliyle elit, ama bir irish pub degil orasi. Muhim olan açtığın şeyi yansıtabilmendir.

Elit felan birakin bunlari, bunlar türkiye'de kendini bir şey sanan iki üç kanaatimce 5 para etmeyen ama cüzdani kalin kravati sarar olan adamdir.

Çok mu ağir oldu, her parası olan oyle değildir tabi.
Ozet olarak, açtığın şeyi yansıtmaktır güzel olan.

Ha bana de ki ne açayim, istanbul nişantaşına çak bi puro club, özel üyelik sistemi felan, içini de daya döşe, böyle olabildiğine mis.. İş adamlarinin toplanti yapabileceği, türk ürünlerini faiş fiyatlara pazarlayabileceğin bir alan olsun.
Ne lüzum var, gidip elalemin markasini işletmeye, 1,5 milyon dolar var ortada, sen ne açayım diyorsun, bu da garip..

Ama franchise a o kadar para yatirmak saçmalıktan öteye gitmez.

Biraz olaya realistik bakmak lazim, hangi dunya markasinin i$ yapmadigi bu Turkiye'de i$ yapmami$? Avrupadan, Amerika'dan adamlar geliyor adlari bilinmese dahi, 2-3 hafta boyunca billboardlari kiraliyorlar reklam yapiyorlar, 4. hafta baktiginda dolu. Sen ne kadar kisisel olarka o irish pub in yapmacik oldugunu ve kotu oldugunu dusunsen de emin ol senin tersine dusunen 10 kat insan vardir. Gloria Jeans ten bir ornek vereyim sana. Ek$i de bilmem nerde, kendisine cok laf atan insanlar var. Yok pahali yok hizmet, yok cok tikky , yok cok su ,yok cok bu. Ama insanlar kazaniyor mu ? Kazanmasalar emin ol bu kadar cok yer acmazlar, onlar da gelip gecici kahveci kervanlarina girerler. Evet dedigin gibi verdigin hizmet onemli dir. Fakat, benim verdigim hizmet ne kadar iyi olursa olsun , trend de olan birsey dunya capinda daha cok tercih edilir turkiye dahil. Cunku insanlar onlara daha cok guveniyorlar ve de istesen de istemesende "Avrupalila$ma" terimini cok sevdigimiz icin boyle yerleri daha cok tercih ediyoruz.

He dediklerine kar$i miyim? Tabii ki degilim ama gunumuz $artlari boyle. Bende isterim en iyi hizmeti veren , kendi stilini gosteren daha fazla kazansin. Ama bir toplumun icinde para kazanmayi goze aliyorsan bu dediklerimi yapmak zorundasin.
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
kahve dünyasını tek geçerim, fiyatlarda normal çok elit bir yer niye hayal edesin ki , aç migrosta bir kahve dünyası bak nasıl para basıyor, sürekli dolu..

Dedigim gibi, bildigim kadariyla franchising vermiyor, veriyorsa neden olmasin? =]
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
önüne gelene veriyo valla:D
buralarda her 3 günde 1 bitane açılıyo:D

O gorduklerin hepsini kendisi aciyor. Mesela , Turkiye'deki Starbucks Shaya diye bir $irkete, Gloria Jeans te Reysas diye bir $irkete ait. Bunlar Turkiye distributorleri ve firmanin dinamikleri bunlara bagli. Zaten sorun orda =]
Sosyal ağlarda paylaş

Olay batılılaşma, olay elit mekan kopyalama, olay dünya trend'i yakalama değil.

Olay garip bir olay.. Daha doğrusu bir olgu'nun getirisi olan saçma oluşum.

Evet dışarda olduğum vakit muhtemelen gider BK'dan yemek yerim, McDonald's a girmişliğim pek yoktur. Gloria Jeans dediğin yere 1 sefer oturdum, Kahve Dünyası aynı şekilde. Hiçbir arkadaşımla da gidip oturmam öyle bir yere. Bir kahve'ye neden 10 ytl para vereyim, Gloria Jeans'de içmiş olmak için ? Ha çok özel bir kahve ha şu ha bu.. Pek ilgilenmiyorum, kahve'yi severim arkadaş senelerdir içerim, ancak yok vanilyali yok karamelli öyle kahve mi olurmuş.
Bir de ilgimi çeken bir nokta, Gloria Jeans örneğini gene ele aldığımız vakit, 1 kez girmiş olmama rağmen yaşadığım şoktur. Türk kahvesi'nin fiyatı ile herhangi bir kahve'nin fiyatı arası olan uçurum ve normal'de kurulması gerekli olan köprülerin oluşmamış olmasıdır.

Herneyse, Avrupalısı, Amerikalısı yıllardır üretir, reklam ile kazanır. Çok matah birşeymiş gibi bir de bunu dünya'ya pazarlar. Hiç avrupa'da bir irish pub'a girdin mi bilmiyorum ama, irish pub dediğin yer, böyle efsane dekorlara, şahane koridorlara ev sahipliği yapan muhteşem gece klübü değildir arkadaşım. Aksine bira'nın en ucuz bulunduğu, müşterisi'nin çeşitli olduğu ve müziği ve kültürü ile tutunmuş ve dünya'ya yayılmış olan bardır. Adından da anlaşılır bu bknz : pub.

Şimdi gelelim, markalaşma olayına, maalesef bu Türkiye'de, çok pahalı olarak sağlanan bir durumdur. Bir kaç gün evvel, Ankara Bahçelievler 7.cadde'de dikkatimi çeken bir şeyi aktarmak istiyorum. Sokakta yürüyen insanlar'dan 10 kişiden 7-8'inde converse marka ayakkabı görmeniz mümkün. Belki bu oran yuzde 90'lara dahi varabilir. Genci'nin yaşlısı'nın ayağında bu ayakkabı var ve hatta su beyaz olan ve tabanında kırmızı çizgileri bulunan ise bu converse çılgınlığında en fazla tercih edilen.. Peki benim değinmek istediğim nokta nedir ?
Converse yurtdışın'da 15-20 dolar gibi bir rakama edinebileceğin, ve olabildiğince elit olmayan insanlar'ın giydiği ayakkabıdır. Ülkemizdeki profili çok ilginç. Baktığımız vakit, az evvel search yoluyla ulaştım, bu çok trend olan beyaz converse http://www.belindasport.com/m7652_beyaz_converse_spor_ayakkabi.html 94 ytl gibi bir fiyata satılıyor. Ve satılıyor gerçekten.. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, tekstil olarak övündüğümüz ülkemiz'de gerçekleşiyor bu olay... Heh, hiç converse'im olmadı ve olmayacak tabi bu ve bunun gibi şimdi açıklayıp anlatıp uzatıp sizlerin sıkılmasını sağlamak istemeyeceğim nedenler nedeniyle tabiki.

Sonuç olarak, kendi markanı oluşturabilmen mümkün, hele 1,5 milyon dolar gibi bir rakama, çok da rahat yapılabilir. Durum'un ve imkanın müsait. Üzerine biraz vakit harcayıp düşündüğün zaman, mutlaka çok güzel fikirler ortaya çıkartabilirsin. Ancak şu ülke'de karşı olduğum şeylerden en büyüğüdür bu, saçma sapan avrupa mekanları'nı ülkemize uyarlayıp, aptal bir isim üzerinden insanları resmi yollarla kazıklamak.. Öyle bir hal aldı ki bu olay, yakında oturabileceğim tek yer evimin balkonu olacak, düşüncelerim nedeniyle.

Umarım, anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. Bu konu hakkında daha derin, gözlemlerimden oluşan bir makale hazırlar, koyarım aventine'a. Ancak şu aşamada düşüncelerimi kopuk da olsa anlatmış olduğuma inanıyorum..

Bir önceki mesajimda da belirtmiştim, o mesajı yazarken aklıma gelen fikri biraz daha detaylandırayım, belki açılacak olan bir gloria jeans'den de kurtulmuş olurum..

Ülkemizde firma sahiplerinin/yöneticilerinin oturup ağız tadıyla, görüşmelerini yapacakları mekan bulmak güç. Baktığın zaman piyasa'ya, bir çok iş adamı ise işin o yoğun stresinden ve toplantı odaları'nın bunaltıcı yapısından sıkılmış durumda. İki ucu da açık olan puro club fikrini bir düşün derim ben. Farklı bölmelerden oluşan, güzel dizayn edilmiş ve özel ürünler'in kullanıma sunulduğu ve sadece firma yetkililerinin vesaire ağırlanabileceği bir ortam bence bu piyasa'nın ihtiyacı, ancak istanbul'da olması şart. Hem bu yurtdışın'dan gelen, iş adamları'nın da ağırlanabileceği bir alternatif ortam olur, böylece otellerin resortların sıkıcılığından uzak bir alan sağlanmış olur. Ülke tanıtımına da katkısı olur. Tabi güvenlik gibi, türk pürosu gibi, özel üyelikler, avantajlar, oda kiralamalar, wireless, çalışma ortamı vs.. gibi bir çok imkanı sağlaman ve ilk etap'da da tanıtımını iyi yapabilecek, birkaç iş adamı ile kontaktta olmak şart. Ancak, yapılabildiği takdir de bence, bir gloria jeans'den daha fazla yararı dokunur. Ve belki daha fazla para da kazandırabilir. Tabi tahmini söylüyorum. Ancak tahminim en iyi gloria jeans'in günde 40 milyar yapabileceğidir, ki bu rakam kötü bir rakam değil. Bir puro club'da ortalama 20-80 yapabilir. Bu tabi birçok şeye bağlı olacaktır.

Fakat, bu marka çılgınlığına bir son, converse olayına da bir göz atın yolda yürürken insanların ayakkabılarına bakın, sizlerde bakalim yaşadığım şoku yaşayacak mısınız ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...