MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 E adam hizmet istiyor ne istiyor mesela? elektrik istiyorum batıdaki her ilde var bizde yok diyor haklı götürüyorsun elektriği oraya. o da senin halkın sonuç olarak. sonra ne oluyo? Ülkedeki kaçak elektrik kullanımının %90 ı doğudaki kürt nüfusunun yaşadığı illerde oluyo. öyle büyük rakamlarda ki bu kaçak kullanım, yapılmasa ülkede nükleer santrale gerek kalmayacak... e sen şimdi bu adama ne diye hizmet götüresin? önce hizmetin karşılığını vermesini öğret, sonra ne istiyorsa yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 said: Bitek bu forumda kimsenin beğenmediği AKP gitti oralara ve hizmet sözü verdi ve netekim hizmette yaptı orada açık kanıtları var. Bunu oy için yaptı veya başka bişey için yaptı bu mühim değil. Peki ne oldu ? tüm bölgede %50 civarında AKP oy aldı. Demekki ordaki insanlar keyfinden o oyu DTP ye vermiyorlar. Hizmet götürün o insanlara hizmete muhtaçlar hepimiz gidi , hizmet götütürsen seni desteklerler aynen burdaki biz gibi. O insanların yanına bile sen gitmezsen neden sana oy versinler. Katılıyorum. said: Ülkedeki kaçak elektrik kullanımının %90 ı doğudaki kürt nüfusunun yaşadığı illerde oluyo. Bi de "xyz kıraathanesi" olmayan kaynak versen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mike said: Romario said: And bence de çok gereksiz kalkması doğru ama tabî çok samimiyetsiz duran böyle bir söylemle değil. Ayrıca din dersi seçmeli olursa din kültürü öğretmenlerinin yarısı gg. Çocuklar resim beden felan seçerler yarısı işsiz kalır. Neymiş, halkın isteklerine göre haraket edicekmişiz dimi? Din seçmeli olursa seçen seçer niye tırsıyolar/sunuz? Andın nesi gereksiz, istiklal marşıda okutulmasın vakit kaybı? Geçiniz ya. alman olanda "almanım calıskanım" yapsın içinden. Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. bu söylemle yapılmış bişey. Tırsıyorlar demek daha doğru. Bence din dersi toptan kaldırılmalı, "karşılaştırmalı bilgelikler ve âhlak söylemleri" gibi bir ders konulmalı bence. Çünkü herkesin âhlakı da bir değil dinde yapılıyor dediğimiz ikiyüzlülüğü neden âhlaka da demiyoruz ki?Ayrıca din öğretmeni onların adamları olduğu için onlar işsiz kalmalarını istemez. Bana kalsa hepsini meslekten atmak lazım. İstiklal marşı konusunda sana katılmıyor değilim bence onun da zırt pırt okunması saçma. Hatta 19 mayıs, 23 nisan felan bu stadyum gösterilerinin hepsi kalkmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Exodus said: said: Bitek bu forumda kimsenin beğenmediği AKP gitti oralara ve hizmet sözü verdi ve netekim hizmette yaptı orada açık kanıtları var. Bunu oy için yaptı veya başka bişey için yaptı bu mühim değil. Peki ne oldu ? tüm bölgede %50 civarında AKP oy aldı. Demekki ordaki insanlar keyfinden o oyu DTP ye vermiyorlar. Hizmet götürün o insanlara hizmete muhtaçlar hepimiz gidi , hizmet götütürsen seni desteklerler aynen burdaki biz gibi. O insanların yanına bile sen gitmezsen neden sana oy versinler. Katılıyorum. said: Ülkedeki kaçak elektrik kullanımının %90 ı doğudaki kürt nüfusunun yaşadığı illerde oluyo. Bi de "xyz kıraathanesi" olmayan kaynak versen? said: Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (BEDAŞ) yaptırdığı araştırma, Türkiye'de kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 22.5 olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle bütçede oluşan bir yıllık açık 2 milyar doların üzerine çıktı. Medialand Basın ve Halkla İlişkiler firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, BEDAŞ'ın Türkiye genelinde yaptırdığı araştırma kaçak elektrik kullanımının faturasını gözler önüne serdi. Araştırmada, 2004 yılı itibariyle Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 22.5'inin kaçak kullanıldığı belirlenirken, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle bütçede oluşan 1 yıllık açığın da yaklaşık 2 milyar doların üzerine çıktığı saptandı. Türkiye genelinde kaçak elektriğin en yoğun olarak kullanıldığı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olduğu belirlenen araştırmada, buralarda kullanılan elektriğin yüzde 40'ı aşan bölümünün kaçak olduğu anlaşıldı. http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=107441 Bu google dan bulduğum binlerce sonucun bi tanesindeki haber metni.. %90 ı işi dramatize etmek için yazdım ama yalanda konuşmuyormuşum demekki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mike said: Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. Bu Anayasa'nın en faşist maddesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Irk olarak düşünürsen evet de sonuçta ABD'de yaşayan her ırka mensup kişi ben Amerikan'ım diyebiliyor. Bu bilinci aşılamak istemişti zamanında Atatürk. Faşizmle alakası yok bence. Daha çok ırkçılık yapılamasın diye koyulmuş bir kanun ve halkı bu yönde bilinçlendirmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Dregoth said: Mike said: Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. Bu Anayasa'nın en faşist maddesidir. İyi de bunda yanlış birşey yok ki, hiç mi bilmemne asıllı Türk vatandaşı veya Türk asıllı Alman vatandaşı diye bi laf duymadın? Sonuçta vatandaşlık bağıyla bağlıysan o millettensindir, ha kökenin başka olabilir, o da belirtilir zaten. Al BBC'nin Hrant Dink haberi, bak başlıkta ne yazıyor: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6279241.stm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Horizon said: Neden öyle peki , al işte seşimlerde gördük kaç tane parti oraya gidip miting yapabildi ? Neden gidemiyor diğer partiler senin onu düşünmen lazım asıl. Sen o insanların önüne gidip dertlerini dinleyip birşeyler yapmaya çalıştınmı ki ? Çalışmadın. E peki neden sana oy versin , oraya gidip hizmet sözü veren insanlara oy verirler. peki DTP nin o bölgeye tek bir yararını söyler misin bana? bu parti hiç bir hizmet yapmadan, hiç bir hizmet sözü vermeden, hatta ana dilde eğitim ya da benzeri herhangi bir kültürel iyileştirme vaadetmeden hatta ve hatta kürt partisi olarak bile değil açık seçik pkk partisi olarak %6.5 alıyorsa var düşünülecek bir şeyler.. belki bütün kürtler pkk sempatizanıdır ağır bir laf ama buna yakın şeyler de düşünmüyorum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 said: Bu google dan bulduğum binlerce sonucun bi tanesindeki haber metni.. %90 ı işi dramatize etmek için yazdım ama yalanda konuşmuyormuşum demekki... said: Ülkedeki kaçak elektrik kullanımının %90 ı doğudaki kürt nüfusunun yaşadığı illerde oluyo. Ne kürt diyor araştırma, ne başka birşey. Doğunun kalkınmadığını söyledik zaten, kalkınmayan, nüfusun fakir olduğu yerde elektriği kaçak kullanmak için kürt olmaya gerek yok. Japon da olabilirsin. Baya yalan konuşuyormuşsun yani aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Dregoth said: Mike said: Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. Bu Anayasa'nın en faşist maddesidir. Evet bu noktada Anayasanın 66. maddesi ile Devlet bir genellemeye gitmişir. Ama bunu vatandaşlık konusunda millete bir ad vermek için yapmıştır, netekim Anayasanın 66. maddesi Vatandaşlığı düzenler; I. Türk vatandaşlığı MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.) Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz. Yani madde demek değildir ki devlet herkesi bu cümle ile tek kalıba sokak istemektedir, Devlet vatandaşlarına bir ad vermiştir sadece (Bkz: Alman, Japon vs vs... ). Tek kalıp ve dayatmaya karşı Anayasamızda birçok madde bulunmaktadırzaten, sadece 2 madde ile kısaca örnek geçeyim; VI. Din ve vicdan hürriyeti MADDE 24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. VII. Düşünce ve kanaat hürriyeti MADDE 25. – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz. vs vs... Sorun Anayasada değil uygulamadadır. Bazen uygulamamadadır... Evet Anayasamızın kusurları elbette vardır, ama tam anlamıyla uygulanması halinde inanın o kadar da kötü bir Anayasa değildir. Ha bu arada bence Türk, Türklük kısmı da algılanış olarak bende yanlıştır. Çünkü sonuçta hepimiz Orta Asyadan kopup gelmedik. Bizans, ondan önce Hitit gibi nice milletler, insanlar vardı bu topraklarda... Türkler Orta Asyadan gelince herkesi kovup yerleşmediler ya buraya. Sonuçta önemli bir ölçüde bu toprakların insanıyız, dünyanın öteki ucundan gelip sadece kendi aramızda üreyerek saf kaldık fln gibi bir durum söz konusu değil. Türk kelimesi bence tarihi bir gerçekten öte Devletimizi ayakta tutmak, vatandaşlarını birleştirmek ve öteki devlet vatandaşlarından ayırmak için kullanılan bayrak, milli marş gibi bir sembol, bir araçtır ve günümüzde oldukça gerekli bir unsurdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 yav said: Her açıdan refah düzeyine ulaşınca tartışırız o 5 dakikalık 'kayıp zaman'ları.. basit bir hesapla günde 5 dk x 7 = haftada 35 dakika = aşağı yukarı 1 ders saati ayda 4 ders yılda 9 aydan 36 ders eder bu da aşağı yukarı 1 haftaya tekabul eder. herşey bir yana bu tarz zorlamacı tekrarlar ne işe yarar onu da tartışmak gerekir. zorunlu uygulamalar her zaman tepki ve nefreti de doğurur unutmamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Adı üstünde Order 66. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 İşte herkes kafasına göre algılıyor. Bu satırları okudukça bizden bi bk olmaz diyesim geliyor da neyse. "Anayasa mızın en faşist maddesi. Hıımm evvet ben türk değilim ne mutlu türküm diyene. E ben Türk değilim. Vay AK olur mu böle şey faşistler devlet puu" Vatandaşlık denen bi olay var bilir misin. Hani çalışıp ekmeğini yediğin oy kullandığın sevsen de sevmesen de sınırları içinde yaşadığın bir toprak parçası var. Ve sen de o bütünün bir parçasısın. Parçası olmayı seçmişsin. TÜRK VATANDAŞI olduğun için TÜRK'sün. Burada etnik kökenden bahsetmiyoruz. Vatandaşlık bağıyla bağlı olduğun ülkedeki milliyetin TÜRK olarak geçiyor. İtalyada olsaydın İtalyan Mozambikte olsaydın Mozambikli olacaktın. Etnik köken ise daha ayrı bir olay. Soyunun geldiği akrabalarının yani atalarının etnik kökenidir seninki de. Ve biz bunu X kökenli Y olarak belirtiriz genelde. Kendim için konuşmak gerekirse, anne tarafı 30 sene önce, baba tarafı yaklaşık 50 sene önce Yugoslavya dan Türkiye ye göçmüş biri olarak kendimi Arnavut kökenli Türk olarak kimliklendiriyorum. Ve bununla da gurur duyuyorum. Evimde hala arnavutça konuşuluyor, memlekete gidip geliniyor. Ama nasılsa o faşist "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözü beni rahatsız etmiyor. Acaba sizi neden rahatsız ediyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 İkinci bir ek olarak şu "bütün kürtler şerefsiz ermeniler bizi sattı böhühü" mevzuuna değinmek isterim. Bu imaj tamamen terörün eseridir. Ve terör bitmeden, kardeş kardeş yaşamadan bu imajın ortadan kalkması maalesef imkansızdır. TV de her gün x'te 4 asker PKK tarafından şehit edildi, Hakkari de çatışma çıktı tarzı haberler izlemiyor muyuz? Tarihte Kürtler bir çok kez ayaklanmaya katılmamış mı? E sonuç olarak insan ister istemez bağdaştırıyor kafasında. İyi bir Kürt imajı oluşmuyor. "İnsan öldürüyorlar demek ki kötüler" fikri yerleşiyor bilinçaltımıza. Daha ufakken hatırlarım. Anneannem baharın ilk günlerinde köylerde baharı kırlarda kutladıklarını falan anlatırdı. O zamanlar çok özenmiştim, ne güzel keşke burada da olsa diye. Sonra Nevruz geldi. Şu 72.5 milletin bayramı diye geçen gün var ya o. Gidelim gidelim dedim, olmaz dediler. TV den izledik sonra. Gerisini anlamışsınızdır zaten. Kavga, gürültü, polis, taş, kırılan camlar, örgüt posterleri, bölücü haritalar sloganlar, müzikler vb... Eee.. Sonra şartlanıyor insan tabii. Şu anda Kürtçe müzik duyunca toplumun bir kısmı rahatsız olmakta. Ama Sırpça, Arnavutça, Bulgarca ne bileyim mozambikçe şarkılar çalsanız sokağın ortasında millet oturup belki dinler bile. PKK sorununun nasıl çözüleceği ya da nasıl ortaya çıktığı ayrı bir tartışma konusu. Ama kendi eden de kendi bulur demek zorundayım açıkçası. Ve çoğunlukla yaşamayı öğrenemeyen tüm azınlıklar aynı sorunlarla baş etmek zorunda. Tıpkı Almanya'da her geçen gün artan Türk azınlığın entegrasyon sorunu gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Türküm,doğruyum,çalışkanım,ilkem;küçüklerimi korumak,büyüklerimi saymak... andımızda tek yalan yer burası.en azından benim için %200 lük bi payı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ben burda her gun "... and justice for all" diyorum, turkiyedeki yabancilarda diyiversin bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Estel_Anorien said: yav said: Her açıdan refah düzeyine ulaşınca tartışırız o 5 dakikalık 'kayıp zaman'ları.. basit bir hesapla günde 5 dk x 7 = haftada 35 dakika = aşağı yukarı 1 ders saati ayda 4 ders yılda 9 aydan 36 ders eder bu da aşağı yukarı 1 haftaya tekabul eder. herşey bir yana bu tarz zorlamacı tekrarlar ne işe yarar onu da tartışmak gerekir. zorunlu uygulamalar her zaman tepki ve nefreti de doğurur unutmamak gerek. ikinci kisma katiliyorum ama ilk kisim komik geldi biraz :p turkiyede daha eldeki ders saatleri verimli kullanilamiyorki burda 5x5 25 dakika (haftanin 5 gununde okul var :p) dan bahsediyoruz batmak uzere olan eskimis su alan bir gemide kalirken neden yuryen merdiven olmadigini ve mediven inip cikmanin yorucu oldugunu tartismaya benziyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 kendinizi kandirmayin, turkiyenin isminin "TURK"iye olmasinin sebebi turk irkidir. yani turkiye kelimesinin turk kismi turk irkina gondermedir. ulkeyi kafana gore kuramazsin tabii, bir temel lazim. ataturk de bu yuzden ulkenin ismini turkiye koymus, icindeki turklere "siz buraya aitsiniz, sizin ulkeniz bu" demek icin. yani merak edenler varsa bilgilendireyim, turk kelimesi 1923 te bulunmadi, vardi zaten. o yuzden "turkiyede dogan ermeni turktur" filan demek tam olarak dogru degil. "turkum, dogruyum, caliskanim" (ha kulliyen yalan zaten onu gectim) lafindaki sorun da bu. oradaki turk (her ne kadar insanlar inkar etse de, tarihsel olarak baktiginiz zaman) kelimesi irki cagristiriyor. ama turkiye, amerika gibi, irk ulkesi degil. mesela bir calisma yapilmisti turkiyedeki turkler ne kadar turk diye. orta asyada (cin'in kuzeybatisi sanirim) yasayan turkler ile turkiyedeki turklerin genleri karsilastirilmisti irk benzerligi acisindan. %100 demek ayni irk demekti, %0 hicbir alakalari yok, %20-30 arasi birsey cikmisti (hurriyette okumustum, ne kadar dogru bilinmez). gerisi fars,ermeni,rum,yunan filan herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 nasıl yanı, türkiye kurulduğunda türkleremi aitti? anlamadım ne demek istediğini yoksa anadolu yaşıyan bu ülkeyi kurtarmak kurmak bağımsızlığını sağlamak için savaşmış didinmiş acı cekmiş bin bir milletemi aitti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Jadelith şu videoyu izle de yüzün kızarsın.. Hala ırktan bahsediyorsunuz ya, Atatürk milliyetçiliğinin ne olduğunu ne zaman anlayacaksınız? http://www.youtube.com/watch?v=t304VgAA2yo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 turk irki diye biseyden bahsedemeyiz teeee ortaasyadan buraya kadar bin kusur seneden fazla bir yolculukta 2343425 tane milletle karismis bir halk turki kokenli deriz o yuzden gunumuzdeki turkleri belitrmek icin direk saf turk diye bisey kalmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Saf Turk diye bir sey kalsa ne olacak ? Ne ustunlugu var saf Turk`un ? Ilkel ideolojiler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Bireyler olarak önce insan olmayı öğrenmeliyiz. Toplum düzeninden ve ahlakından bihaber yaşayan bireyler olduktan sonra kökeninin veya ırkının hiçbir anlamı yoktur. Yolda yürürken suratına tükürebilceğim birçok türk vardır ama aynı zamanda çok beğendiğim taktir ettiğim bir ingilizde vardır. Kavramların temelini insan olarak algılamak lazım öncelikle. Onun dışında hiçbir manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olasýlýksýz Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 saçmalık... Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve Andımız bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Andıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Ona bakarsak hiç bir ırktan bahsedemeyiz ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar