Dregoth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Benim orada söylemeye çalıştığım o andın zorla okutulması saçmaydı ama neyse. İstiklal Marşı'nın da zorla okutulması bana manasız geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 evet, peki bi soru daha. Sen x sin, x e mi yanaşırsın yakınlık gösterirsin y olanamı? Türban konusuda aynı bunun gibi, bak sen nası hemen konuştun. And saçma istiklal marşı saçma kimiz lan biz. Üstüne ketçap mayonez, hardal sıkılmış bi makarnayız kalksın hepsi bayragımız falanda olmasın. Türk sevgisi olanlar sizi zaten yukarıya taşımayacak. yukardakileride al aşşa etmesini bilecek hep buna inandım,inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mike said: nileppezdel said: Kürt müsün? diye küfredenler bizim insanımız değil hayvanımız. Gayet iyi kalpli, okumuş etmiş, Türkiye'yi seven ve Türküm de diyebilen Kürtler tanıyorum. Çoğu cahil olduğundan suçludur ve cehaletlerinin suçu da bizde çünkü güneydoğudaki okullar falan dökülüyor. Sen hizmet vermezsen onlar da yararlanamaz sonra da başına bela olurlar böyle daha kendinle çelişiyosun sen. Kürtmüsün küfürmü? rofl. ha yeri gelmişken Kürtmüsün arkadaşım? Bırak bu suç geyiğini çoğumuzun dedesi,babası 0dan başlamışlar herşeye. sapmak isteyen sapar. Yok devlet bakmıyomuşda yok bilmemneymişte. geççen bu işleri bacım. Mike bence yorma parmaklarını , kürt düşmanıyım de yeterli olacaktır. Olabilirsin bunda kimse seni engelleyemez veya düşmanı nasıl olursun diyemez. Bu senin özgür iraden. Yazdıkların bunu açıkça gösteriyor bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 düşmanı olsaydım en yakınımdaki insanı "uğruna öleceğim" insan yapmazdım dimi? ben sadece bazı şeylerde mantık aranmamasına ınanıyorum. Bizi makarna haline getirdiniz, heryerden bişey sıkıyosunuz. bi yavaş ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 :) makarna iyimiş. Benim söyleyeceğim özet şudur. Hİçbir milleti ırkı genelleme yapamazsın. Onların içinde barınan kötü niyetliler var diye özgürlüklerinden men edemezsin. Kimseye zorla sen bilmemnesin bunu zorla sözleyeceksin diye diretemezsin. O insan senin vatandaşınsa zaten ülke için yasal olarak vergisini veriyor , yasalara uyuyordur. Yani senin ülkene zorla gelip kaçak yaşamıyor resmi olarak vatandaşın ve her vatandaşın sahip olduğu haklara sahip. Bu da din vicdan özgürlüğüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mike said: Dregoth said: Ya böyle bir antın olması bence saçmadır ama neyse. Burada tartışmanın tadı tuzu kaçmış. istiklal marşıda saçmadır dimi? Pazartesi günleri okulda okutuluyor, Türk olmayanlar niye okusun dimi? Bekliyorum cevabını 4 gözle. Burada tartışmanın tadı tuzu cidden kaçmış. Özellikle şu cevabı gördükten sonra çok iyi anladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 tamamda anlatmak istediğim şey, Ozaman istiklal marşınıda kaldıralım Türklerin marşını neden okuyosunuz. Neden onların bayrağını sınıflarda 24 saat görüyorsunuz onuda kaldıralım veya Atatürk sizin Atanız değil onuda kaldıralım bu iş böyle bölünecek diyorum bu başı sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Viktor said: bize lsiede gelen bir dinci vardi adamin her sinavinda ayni soru olurdu "islam dininde allah inancini yazin" allah birdir tektir hayir ser ondan gelir i yaziyordun 3-4 soruyu salliyordun direk 60 filan geliyordu adam her sinifta hatt baska okula gecmsi orda bile her sinavda sorardi bunu gerci severdim harbi ogretmendi bigun gelip atesitlik nedir ateist dusunurler neden tanri yok diyor filan onlari anlatmisti bizimki her sınavda kelimeyi şaadet sorardı, hiç bi zaman doğru yazamdım. Kelimeyi şaadet söyleten yazdıran bi adamın dah ane başka dinden bahsetmesi kalmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Cuce said: Viktor said: bize lsiede gelen bir dinci vardi adamin her sinavinda ayni soru olurdu "islam dininde allah inancini yazin" allah birdir tektir hayir ser ondan gelir i yaziyordun 3-4 soruyu salliyordun direk 60 filan geliyordu adam her sinifta hatt baska okula gecmsi orda bile her sinavda sorardi bunu gerci severdim harbi ogretmendi bigun gelip atesitlik nedir ateist dusunurler neden tanri yok diyor filan onlari anlatmisti bizimki her sınavda kelimeyi şaadet sorardı, hiç bi zaman doğru yazamdım. Kelimeyi şaadet söyleten yazdıran bi adamın dah ane başka dinden bahsetmesi kalmıştır. Gayri müslüm olan insanlara böyle yapılması çok çirkin işte. Din dersini bu şekilde yöneten öğretmenlerin olmaması şart( eğer dersin amacı islam dinini tanıtmak ve ahlak bilgisi vermek ise ) yok direk islam dinini öğretmek ve geliştirmek ise asıl amaç , ozaman gayri müslümlere ya da ben bu dini öğrenmek istemiyorum diyenlere verilmemeli bu ders. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Horizon said: Cuce said: Viktor said: bize lsiede gelen bir dinci vardi adamin her sinavinda ayni soru olurdu "islam dininde allah inancini yazin" allah birdir tektir hayir ser ondan gelir i yaziyordun 3-4 soruyu salliyordun direk 60 filan geliyordu adam her sinifta hatt baska okula gecmsi orda bile her sinavda sorardi bunu gerci severdim harbi ogretmendi bigun gelip atesitlik nedir ateist dusunurler neden tanri yok diyor filan onlari anlatmisti bizimki her sınavda kelimeyi şaadet sorardı, hiç bi zaman doğru yazamdım. Kelimeyi şaadet söyleten yazdıran bi adamın dah ane başka dinden bahsetmesi kalmıştır. Gayri müslüm olan insanlara böyle yapılması çok çirkin işte. Din dersini bu şekilde yöneten öğretmenlerin olmaması şart( eğer dersin amacı islam dinini tanıtmak ve ahlak bilgisi vermek ise ) yok direk islam dinini öğretmek ve geliştirmek ise asıl amaç , ozaman gayri müslümlere ya da ben bu dini öğrenmek istemiyorum diyenlere verilmemeli bu ders. verilmiyor zaten, hocaya söyleyip muaf olabiliyordun din dersinden bizim zamanımızda yada bizim hocanın iyi niyetiydi o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Sizin hocanın iyi niyeti abicim o,bizim hocaya ben müslüman değilim dediğinde çakar sıfırı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ya bırak elin çocuğuna yalan söylemetmeyi, burda bile ne çocuğu olduğu belli olmayan adamlara 3 kuruş için yalan söyletiyorsunuz şuraya bak. Savundukları şeylere bak. YUH artık. YUH. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 said: ben tabi ki sorun yaşamıyorum, ama gözünden kaçan nokta şu: ben zararsız ve asimile olmuş bir azınlık olarak bile türküm demek istemiyorsam her sabah, kürtlerin tepkisini düşün bakalım. bir de "herkes türk'tür" mantığının onlarda oluşturduğu tepkiyi. Tekrar soruyorum; Çerkezce biliyormusun? Çerkez mahallesinde mi oturuyorsun? Çerkez kültürüyle mi büyüdün? Yani dedenin çerkez göçmeni olması dışında herhangi bir alakan varmı çerkez milletiyle? Cevabın evet ise; Baya iyi türkçe öğrenmişsin, bravo. Cevabın hayır ise; Türksün, etnik kökenin de enteresan bir ayrıntı olmaktan öteye geçmiyor. Ne kendini türk olarak tanıtmak/tanımak zorundasın, ne de dedenin çerkez olduğunu reddetmek zorundasın. Ama konuştuğun dil, büyüdüğün memleket, sahip olduğun değerlerin belli bir kısmı -belli ki- türk diye nitelendiriliyor. Belki süper aydın milliyetçiliğe inanmayan hümanist dünyayı kucaklayan bir insansın, yada mogadişu vatandaşı olmak istiyorsun gizli gizli ama pratik olarak kalan herkes için türksün yine. Bunun nedeni de çoğunlukla insanların faşist kültür emperyalisti ruh hastası baskıcı naziler olmaları değil, kolaylık olması. İnanmıyorsan çık sokağa sor yine geçen insanlara; senin etnik kökeninin kürt olması onlar için bir problem oluşturur mu? Eğer ülkü ocağı kıraathanesinin tam karşısında oturmuyorsan, hayır olacak cevap. Ben karşıyım şahsen çocukları oraya dizip de şuyum buyum dedirtilmesine, hangi milletten olurlarsa olsunlar. Eğitimci dediğin bilgi verir. Bırak da çocuk karar versin ne olduğuna, sonra kendi kendine düşünmeyi bilmeyen moron doluyor memleket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 dersi vermezler, sonra öğretmenler odasında konu olursun, öğrenciler arasında konu olursun zehir ederler hayatı sana. malın biri gelir "napıyon lan gavur dölü" der tarihci sözlüde sıfır verir, falan filan uzar gider bu böle. olmıyan olmıycak şeyler değil bunlar. Insanları dinlerine göre ayırmak bile sacmalık. nedne muslimanlar daha fazla ders alıyo gayri muslimlerden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 hakkaten bencede yıllardır kalkması gereken bişey. ben zaten küçükkende okumuyodum fşklbmsşlbn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Exodus said: İnanmıyorsan çık sokağa sor yine geçen insanlara; senin etnik kökeninin kürt olması onlar için bir problem oluşturur mu? Eğer ülkü ocağı kıraathanesinin tam karşısında oturmuyorsan, hayır olacak cevap. işte böle değil durun artık 20 sene öcne böleydi belki, ama giderek artan ırkcılık dalgası var türkiyede, hele son senlerde coştu ap ayrı bi noktaya geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Aha onun bir örneği de bizim evde. Annemin yanına bir kürt at, kurt gibi parça parça eder. Eski nesil bu vakitten sonra değişecek değil. Ama en azından yeni nesil ırkçı büyümesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 ne yazık anana çekmemişsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Dediğiniz gibi var öyle aşırılar ama , bana sorarsanız eskiye nazaran daha az. Ama bu örgütlerin ve siyasilerin bazı yaptıkları şeylerle toplumda bazı zamanlar ayrımcılık azıyor. Ama olaysız geçen zamanlarda bana göre daha az ayrımcılıklar. Açıkça söliyim , insanların ekonomik sorunları olmazsa böyle ıvırdan zıvırdan hatta biraz argo oolucak osuruktan konulardan nem kapmazlar. Osmanlının parlak dönemlerinde bir yumurtayı 1 altın ile aldığınız dönemde insanlar neden ırkçılık yapsın ki. Rahat yaşıyor birkere. Nezaman ekonomi kötüye gider oldu ozaman ayrılmalar başladı işte oycu buycu bilmemne diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 said: işte böle değil durun artık 20 sene öcne böleydi belki, ama giderek artan ırkcılık dalgası var türkiyede, hele son senlerde coştu ap ayrı bi noktaya geldi. O biraz da insanların pkk-kürt ilişkisini kuramamalarından (yada zort diye kurmalarından ibaret) ve medyanın propaganda bombardmanlarından oluşan birşey ama olduğu doğru. Benim demek istediğim, türk insanının süper xenofobik, herkesi kendine benzetmeye çalışan, azınlıklara saygısı olmayan bir yapıya sahip olmadığı (genel olarak) bilmemiz lazım. Var tabii bizim milletin de "heyecanlıları", ama onları örnek olarak alamayız. Gözardı da edemeyiz ayrı. Kürtsen tamam da, hele hele dedenin dedesi çerkezse, 200 yıl önce göç ettiyse, alakan da yoksa çerkezlikle, hiç ağlayıp oflamalık bir durumun yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 ha bu arada yeri gelmişken, ırkçı içerikli mesajlar atmaya burada izin verilmiyor. modların tek tek her saçmalığı okumamalarını veya ünlemin düzgün çalışmamasını fırsat bilip çok çoşmayın. piyango size de çıkabilir. said: 3. Din, dil, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yaparak insanları küçük düşürmeye ve rencide etmeye yönelik mesajlar foruma gönderilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ülkede insanların Kürtlere antipati duyup hor görmesi yanlış bişey değil ki. Bu kürtlerin eylemlerinden doğan bir sonuç. Her kürt PKK sempatizanı olduğu için demiyorum bunu. Ancak temsilcilerinin sergilediği tutum bu kanıya sebep oluyor... "Azınlıklara da temsil edilme hakkı lazımdır bilmemnee" diye diye DTP yi çıkarttınız meclise. Ne yapıyor adamlar? Teröristlere kardeşlerimiz diyolar, kürdistan isteriz bağımsızlık isteriz diyolar, sınır ötesi operasyon yapılıyo teröristlere aman yok yapmayın diyolar falan... bunlar kürtleri değil pkk yı temsil etmiş oluyor... bu yanlış temsilden kürtlerin utanıp buna engel olmaları gerekir ama görüldüğü gibi böyle bir eylemleri yok. dolayısıyla bize düşüyor herşey yine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 MrMarvelous said: ne yazık anana çekmemişsin Haddini bil terbiyesiz herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 MrMarvelous said: ne yazık anana çekmemişsin Düzgün konuş be soysuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 MrMarvelous said: Ülkede insanların Kürtlere antipati duyup hor görmesi yanlış bişey değil ki. Bu kürtlerin eylemlerinden doğan bir sonuç. Her kürt PKK sempatizanı olduğu için demiyorum bunu. Ancak temsilcilerinin sergilediği tutum bu kanıya sebep oluyor... "Azınlıklara da temsil edilme hakkı lazımdır bilmemnee" diye diye DTP yi çıkarttınız meclise. Ne yapıyor adamlar? Teröristlere kardeşlerimiz diyolar, kürdistan isteriz bağımsızlık isteriz diyolar, sınır ötesi operasyon yapılıyo teröristlere aman yok yapmayın diyolar falan... bunlar kürtleri değil pkk yı temsil etmiş oluyor... bu yanlış temsilden kürtlerin utanıp buna engel olmaları gerekir ama görüldüğü gibi böyle bir eylemleri yok. dolayısıyla bize düşüyor herşey yine.. Neden öyle peki , al işte seşimlerde gördük kaç tane parti oraya gidip miting yapabildi ? Neden gidemiyor diğer partiler senin onu düşünmen lazım asıl. Sen o insanların önüne gidip dertlerini dinleyip birşeyler yapmaya çalıştınmı ki ? Çalışmadın. E peki neden sana oy versin , oraya gidip hizmet sözü veren insanlara oy verirler. Bitek bu forumda kimsenin beğenmediği AKP gitti oralara ve hizmet sözü verdi ve netekim hizmette yaptı orada açık kanıtları var. Bunu oy için yaptı veya başka bişey için yaptı bu mühim değil. Peki ne oldu ? tüm bölgede %50 civarında AKP oy aldı. Demekki ordaki insanlar keyfinden o oyu DTP ye vermiyorlar. Hizmet götürün o insanlara hizmete muhtaçlar hepimiz gidi , hizmet götütürsen seni desteklerler aynen burdaki biz gibi. O insanların yanına bile sen gitmezsen neden sana oy versinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar