nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Evet yav ardeth'in de dediği gibi ülkemizde maalesef %10diğer dinler %90 Müslümanlık dersi veriliyor. Dualar ezberlettiriliyor vs. Ben ateist'im mesela din dersine girmek istemiyorum. Ama din hanemde Müslüman yazması işime geliyor çünkü maalesef bu değerlerimizi ekspoze etttiğimizde bu ülkede dışlanma, saldırıya uğrama gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Gidip de diyemem ben ateistim derse girmem diye. Hocalardan sırf bu nedenle not kıran bile olur. Devletin laiklik gereği din dersini seçmeli ers yapması ve zorla seçtirmemesi lazım. Benden geçti gerçi lise bitiyo bu sene ve zaten din dersimiz yok bu sene o açıdan sorun değil ama benden küçüklerin aynı eziyeti çekmesini de istemem yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 naraso said: pwnbot said: ben deist halimle girdim, sen alevi olarak kosarak gitmelisin. ben de deistim ve giriyorum.zamanında girmek istemedimde ne oldu hiç birşey. ancak lise ve ilkokulda bu ders zorunluyken çoğu kişinin girmek istemeyeceğini düşünmüyorum. oöbp ve ilkokuda bunun adı neyse ondan var.çoğu kişi bir not bir nottur diye düşünüp,hiç bir şekilde karşı çıkmakta istemiyor. ee not falan da, benim din dersim 2 falan geliyodu hep kopya cekmedigim icin "ahlak" dersinde. dini butun ahlaksiz picler yetistiriyorlar liselerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 @pwnbot: Aynen benim de 2 gelirdi hiç kopya çekmezdim. Sıkardım. S: Kaza ve kader nedir ilişkileri nedir? C: Kader yapacaklarımızın önceden belli olmasıdır, kaza ise iki araba çarpışınca olur. İlişkileri de kaderde kazayla ölmek de vardır. Böyle efsane cevaplarım vardır. Bu sorudan tam puan almıştım ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 ben calıskan da deildim dogru da deildim ama yine ettirdiler iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 oruçla ilgili bi hadisi şerif istediklerinde ben de oruç tut sıhat bul yazmıştım. o sene din sınavından 08 aldığım da oldu zaten.ama çoğu insan bu derslere garanti gözüyle bakıyorlar dediğim gibi. bir de konu din kültürü dersine döndü sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 benim 5 geliyodu hep ama ben çalışıyodum d: bi kere 4 gelmişti onda da sözlü sırasından uyumuşum, beden dersinden sonra din dersi koyan zihniyeti sorguluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Ya olay bunun zorla söyletiliyor olması, haftanın 1 günü mü her günü mü söyletiliyor olması değil... Çok iyi bir bilinç kazandırma yolu olmasa bile böyle ince detaylara kadar değişiklik yapıyor olması ideolojisini gösteriyor AKP nin. Bi arada AB istiyor diye atatürk resimleri indirilecekti sınıflardan... Böyle küçük şeyleri dahi yok ederek milli bilinci yok etmeye çalışıyorlar... insanlar daha körü körüne AKP yi desteklesin diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 bize lsiede gelen bir dinci vardi adamin her sinavinda ayni soru olurdu "islam dininde allah inancini yazin" allah birdir tektir hayir ser ondan gelir i yaziyordun 3-4 soruyu salliyordun direk 60 filan geliyordu adam her sinifta hatt baska okula gecmsi orda bile her sinavda sorardi bunu gerci severdim harbi ogretmendi bigun gelip atesitlik nedir ateist dusunurler neden tanri yok diyor filan onlari anlatmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 ne uğraşıyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Erkek adam mesajını editlemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Bizim okulda Abdullah Tunca adlı efsanevi hoca varken bütü soruların cevaplarının başına "bismillahirrahmanirrahim" yaıp devamını getirince 100 alıyodun sınavdan. Ben bi kere 7 soruya yazıp 70 almıştım sonra hepsine yazmaya başladım 100 aldım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Biri o adama oradaki Türk kelimesinin bir ırkı temsil etmediğini anlatması lazım. Ayrıca istiklal marşınıda kaldıralım elin çocuğu Türk ırkını övmek zorunda mı? Şimdi aklıma geldi bizimde bir dinci edebiyat hocası vardı. Arkadaşın biri sınav kağıdının başına ''Bismilahirahmaniram'' sonunada ''Taktir Allahındır'' yazmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 ya bu çocukların devlet okulunda okuması için t.c. kimliği olması gerekmiyormu? o kimliği alırkende türk kimliğini kabul etmiş oluyorsun diye biliyorum... ama doğruluk ve çalışkanlık konusunda (özellikle çalışkanlık) bişey diyemicem :) işin aslı türk milleti zeki ve tembeldir bence :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 burda andın kaldırılması yok uyruğu farklı olanların(alman ingiliz etc) muaf olması var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum. din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Sam said: hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine Katılıyorum, beyin yıkamaktan farkı yok o yaşta bu tür meseleleri kafasından tartamayacak bir çocuğa bunun yapılması. Dincilerin küçük yaştan çocukların beyinlerini yıkamasına kızanların buna sempatik bakması iki yüzlülük olur. Yani bir insanın özgür ve kendi fikirlerini üretebilen eleştirisel bir birey olarak mı büyümesini istiyorsunuz yoksa sizin ideolojileriniz doğrultusunda "beyni yıkandığı" sürece sorun yok mu bunu iyi düşünmek lazım. Bir insan sizin ideolojinizde olunca ona "beyni yıkanmış" demek bile ideolojinize hakeret gibi gelebilir ama beyin yıkamak her yerde beyin yıkamaktır. Siz bir insana küçüklükten şartlandıra şartlandıra bir ideolojiyi kabul ettirirseniz o insan ülkesine zararlı bir fanatik olur ancak. Bir ideolojiye körü körüne değil de üretici bir istekle bağlanabilmesi için bir insanın kendi bilinciyle ikna olması gerekir bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 pwnbot said: Werewolf said: Kalkmalı bence de. kürt müsün laz mısın çerkes misin arap mısın? türk degilsen allah belani versin. tanrı türkü korusun ve yüceltsin. tüm azınlıklar bizim berberin tarrağını yesin. Bu mesajdan benden başka rahatsız olan olmadı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 fakat eklemem gerekirse ben de bunu öneren kişilere karşı hayli önyargılarla dolu olduğum için (ki önyargıyı yanlış bir davranış biçimi olarak görmüyorum heh) şüpheliyim yaptıkları şeyden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 E iyi de burdaki sorun andın doğruluğu-yanlışlığı değil ki zorunlu din dersinin kaldırılması konusunda 40 takla 160 parande atan bi tipin gelip anda karşı bik bik etmesi. Yoksa ben de gıcık olurdum bu ant olayına. Hayır abicim çalışkan filan değilim. Hem küçüklerimi koruyup napıcam, ölsün hepsi. Hele büyükler desen hepten salla. Ayrıca %60 dolaylarındaki moron oranından dolayı türk olmaktan da hiç mutlu filan diilim.Varlığım da türk varlığına kapak olsun. 8 sene aynı şeyi papağan gibi tekrarlattınız da nooldu ya? ///Edit: mesaj giderken farkettim, ne kadar çok nefret ediyomuşum ben bu olaydan ya=) Ama olayın özüne dönersek; zorunlu din dersi saçmalığını kaldırıcaklarsa andı kaldırmalarına laf edilmez, ama zorunlu din dersi gibi bir saçmalık devam ederken öterlerse 800000 maddelik provakasyon listesine 1 çentik daha atılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Cooldragon said: pwnbot said: Werewolf said: Kalkmalı bence de. kürt müsün laz mısın çerkes misin arap mısın? türk degilsen allah belani versin. tanrı türkü korusun ve yüceltsin. tüm azınlıklar bizim berberin tarrağını yesin. Bu mesajdan benden başka rahatsız olan olmadı mı? Ciddi olduğunu düşünmediğimden rahatsız olmadım. Zira burası ötüken forumları değil o mesajı burada ciddi atacağını sanmam. Zaten sondaki berberin tarraaa kısmından ciddiyetsizlik anlaşılıyor. Ciddiyse ultra-über rahatsız edici ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 şaka bile olsa kurala aykırı içerik, ünleme tıkladık bekliyoruz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Sam said: hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum. din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay. farklı bişey desen şaşardım zaten... O zaman atatürk resimlerini, türk bayraklarını, atatürk köşelerini, tarih derslerinden atatürk ve cumhuriyet tarihini falan da kaldırsınlar. Hepsi beyin yıkama ne de olsa... Çocuk o yemini içten ettiği için ya da anladığı için söylettirilmiyor zaten o yaşlarda. Beynine kazınsın, ölçüp tartacak yaşa geldiğinde de hatırlasın kimliğini, milletinin ezik bi millet olmadığını unutmasın diye... Milli eğitim denen kurumun görevi budur cumhuriyet ilan edildiğinden beri... bu işi de liberalleştirdiniz ya helal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Sam said: hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum. din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay. +1 18 yaşına kadar aslında çocuğa hiç bi şey empoze edilmemesi lazım. belli bi yaşa geldiğinde kendisi istediğini seçmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Joker said: Sam said: hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum. din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay. +1 18 yaşına kadar aslında çocuğa hiç bi şey empoze edilmemesi lazım. belli bi yaşa geldiğinde kendisi istediğini seçmeli. Kafa kağıdındaki din ibaresi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 benim o mesajın altında ardeth'in mesajına bakarsan zaten cevabını aldığını farkedeceksin. ayrıca evet, liberalsem en azından karşıma çıkan konuların hepsine uyguluyorum düşünce şeklimi. sadece işime geldiği zaman değil. ha bu arada kafatasçı birisi atlamadan ekleyeyim: türk olmakla gurur duyarım şahsen. ne var ki umarsızca bencil takılabilen bir bünyem olmadığından ortamın tepkisini çekeceğim kaygısıyla "türk olmayan gebersin banane" deyip geçemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar