Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elin çocuğuna her sabah yalan söyletmek zorunda mıyız?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Dunyanin hicbir yerinde demokrasi yoktur. Demokrasi adi altinda siki yonetim vardir. Insanlar CILEK veya VISNE isterse demokrasi vardir, ama arada BOK isteyen cikarsa susturulur. Isin geregi budur. Bu ulkede de bu boyledir.

Kime gore neye gore dogru ? Butun dusunce ve akim gelisme yollarini kapatalim 9000 yil ayni sekilde yasayalim. mesela yani M.O. 6992 yilindan bugune bir sey degismedigini dusunun. Insanlik, donemine gore `BOK` diyen insanlar sayesinde gelismistir.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
sen onu adına bok deme, deki özgürlük veya eşitlik, sosyal haklar falan filan.

Ozgurluk ve esitlik ne zamandan beri "fasistlik ve gericilik" altinda savunulur oldu? Bu basbaya `BOK`tur. Sosyal haklarmis... POEEEH derim. 4 esli sisteme yolu olan, kadini mal yerine koyan seyler sosyal hak oluyor.
Mesaj tarihi:
leo303 said:
ombakkombak die bi arkadas var bu konuya cevap yazmasını talep ediyorum laik akepe taraftarı sanırsam :P

hocam ben bu konuya yazdım bir sürü şey sen okumadın mı? :D
Ben komunistim. Ondan hepinize karşıyım. Hem nalına hem mıhına. Devrim olunca hepinizi sıra gibi karşıma dizip Ajitasyon yapıcam :D
Mesaj tarihi:
dünyada demokrasi yok ağbi, uğraşmayın boşuna, postal ftw!

şunu düşünememeniz ne kadar üzücü: demokrasi zaten kendi içinde laiklik ilkesini barındırır. demokrasinin olduğu ülkelerde laiklik zaten olmak mecburiyetindedir.

ama tam tersi geçerli mi? yani laiklik, demokrasiyi sağlıyor mu otomatikman? şekilde görüldüğü üzere, hayır sağlamıyor.

konuyla alakasız bi mesaj bu sanırım ama lathspell'in "rejim" hakkında yazdıklarına istinaden şeyettim.

biz "demokratik" bir rejim istiyoruz. bu; laikliği zaten içermekte. ama bugünkü uygulamasıyla laiklik, demokrasiyi içermemekte.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
her donm icin gecerli bu

turkiyede polarize olmamis bir donem yok

hep ya bizdensin ya onlardan geyikleri donmus ve halk done done catismaci siyaseti desteklemis

turkiynin en buyuk eksisi bu olusmus olan dmeokrasi kulturu kavga ustune kurulu
kavga etmessen onlardansin veya satilmissin

millette ne yazikki demorkasi kulturu olusamadi cunki millet nasil yonetilicegine kendini kimin yonettigine onem vermiyor

tamamen duygulari ile oy kullaniyor o yuzden CHP gibi islevini yitirmis bir parti hala ortada
o yuzden ummetcilik, turk islam sentezi ve ayrilikci kurtculuk gibi abuk subuk ideolojiler meclisde yaygin oalrak temsil ediliyor

parti hukumetleri safhasini gecip ulkenin hukumeti safhasina gelemedik

sirf akp ye degil laflarim gelen her iktidar icin gecerli

ve farkina varilamiyan 71 muhtirasi haric butun askeri darbelerin sebebinin bu catismaci siyaset oldugu

uzlasma kelimesini pazarlik oydasma gibi terimleri kabul etmiyor bizi msiyasiler o kadar buyuk egolari varki secimelrden once bakin herkes tek basina iktidar vee ulkenin gelecegi kimsenin umrunda degil

liderleri ugrunda kendilerini yakiyorlar

bakiyoruzb ugun ciftci AKP ye vermis oyunu ama hukuemtin icraatlarini protesto ediyor memnun degil

peki oyunu neden verdin diyorsun

seviyorum RTE yi diyor en iyileri oydu diyor

yada been gittim chp ye verdim ama chp yi elestiriyorum mmnun degilim pismanim ama baska secenek yoktu o gun

ve en kotusu liderler e ulkeyi kisisel egoalri ve cikar kavgalari ugruna yakiyorlar
ve hep kisisel inatlasmalar buyuyunce gumburtuye gidiyoruz

yazdıklarının bir kısmına katılıyorum. türkiye cumhuriyetinde maalesef çoğu insanımız için demokrasi olamaz.yani demek istediğim demokrasi çoğu insanın hayatını kolaylaştırmaz.şu anki demokrasi kavramı türkiyede halk arasında otursaydı bence pek bir şey farketmezdi.

parti hükümetlerinde kalmamız konusunda tamamen haklı olmakla birlikte bunun sebeebinde sana tam olarak katılmıyorum.tek başına iktidar olma istekleri bence egolarından kaynaklanmıyor.kenndi ideolojik ve kültürel politikalarını başkasının uygulamayacağını düşündüğü için istiyorlar. ekonomik alanda ise pek farklılıkları yok açıkcası.

birde çiftçinin hem şikayetçi olup hem akpye oy vermesinin nedeni iktisadi bilincin hızla politik bilince dönüşememesinden başka bir şey değildir.bunda da onlara kızmamak gerekir zannediyorsam , bilinci kazandırmadan karşılığını beklemek abes olur.
Mesaj tarihi:
sir said:
dünyada demokrasi yok ağbi, uğraşmayın boşuna, postal ftw!

şunu düşünememeniz ne kadar üzücü: demokrasi zaten kendi içinde laiklik ilkesini barındırır. demokrasinin olduğu ülkelerde laiklik zaten olmak mecburiyetindedir.

ama tam tersi geçerli mi? yani laiklik, demokrasiyi sağlıyor mu otomatikman? şekilde görüldüğü üzere, hayır sağlamıyor.

konuyla alakasız bi mesaj bu sanırım ama lathspell'in "rejim" hakkında yazdıklarına istinaden şeyettim.

biz "demokratik" bir rejim istiyoruz. bu; laikliği zaten içermekte. ama bugünkü uygulamasıyla laiklik, demokrasiyi içermemekte.

Tamam o zaman demokrasi neferi akp ile yola devam.
Mesaj tarihi:
laik olmadan demokratik olunur aha komsumuz var iran demokrat geciniyor

bide laiklik tartismasi sirf turkiyeye ait bisey degil ben bugun ameirkan vatanasi olsam bush hukumetinin laiklik karisti eylemelrinide elestiririm turkiy ile ilgil idegil bu tartisma dunyanin her yerinde dini ndevelt ustundeki etkilri tartisiliyor ozellikle dinciligin cikista olugu su gunlerde

ancak batida soyel bir olay var
hristiyanlikla demokrasi gayet guzel isliyor devletle kliseyi ayri tutarak bu isi goturebiliyorlar

ancak islamla demokrasi ve insan haklari uyusmuyor

kuranin israr ettigi hukuk AIHM tarafindan insan haklarina aykiri bulundu ancak islamda sacmaliklari indn ayiricak bir reform olamdigindan insanlar koru korune inanmakla mesguller ki bugun hristiyan dunyasinda dunyanin duz olddugunu iddea edeenelr cok cok kucuk bir azinlik iken islam dunyasinda seri hukuku istiyenler cogunlukta

kor topal da olsa cogunlugu musluman olup laik ve demokratik bir rejime sahip tek ulke turkiye ki ski seriat istiynler degistiklrini soyluyerek iktidara geldiler ve iktiara geldikleri gunden beri laikligi pekistirick veya amaclarinin temizligini kanitliycak HICBIR SEY yapmadilar aksine catismaci bir siyast izlediler

simdi gidip kendi ortunmeme ozgurlugunun elinen alinamsindan korkan vatandasa nasil anlaticaksiniz bunu?

su anda AKP nin eline tarihi bir firsat var
su kapsamli anayasa degisiklikelridn laikligi guclendiricek maddeler ekleseler
ortunme ozgurlugu ile beraber ortunmeme ozgurlugunude kanunlarla guvence altina alsalar
18 yasindan kucuklerin ve memurlarin okullarinda/gorevleri basinda ortunemiyecegini kesin oalrak yazsalar
mahalle baskisi dedigimiz micro fasizm ile mucadele edip bu kesimi rahatlatsalar

inanin kims univrsitelerde turbanin sebrst birakilmasina itiraz etmez
laiklik karsiti bir partidir akp denmez
su seriat geyiklerini atlatiriz

ama n onemlisi seriat geliyor diye oy topliyan yetersiz muhalefet in en buyuk kozu elinden alinmis olunur ve belki adam gibi bir muhalefete kavusabiliriz

bu arada her iki secmenden biri oyunu AKP ye verdi
ama akp yi fanatik gibi savunan kim varsa "akp li degilim ama..." kaliplariyla konusuyor

secimden beri akp ye oy vermis 5-6 kisi anca gordum
kimse oyunu vermemis ama adamalr %50 ile iktiar olmus
vay canina
Mesaj tarihi:
Ha simdi viktor`a cevap verecekseniz rica ediyorum full yazisini quotelayin ve paragraf paragraf cevaplayin kendi fikrinizi.

Aradan sadece 1 satiri alip yok etmeyin yaziyi. Sonra "cevap vermiyorsun, bagiriyorsun" oluyorda ondan seettim.
Mesaj tarihi:
evet. ama en azindan 30 yasinda bir insan icin o bir secenektir, resit olmayan bir insan icin beyin yikama.

tabii 30 yasinda da insanin beyni yikanabilir, ama en azindan o insana bir "sans" verilmistir akilli olmak icin. 5 yasinda beyinini yikarsan o sansi da vermemis oluyorsun.

18 yasina gelip hala "eet ben diger dusunceleri de gordum, ama basimi ortmek istiyorum" diyorsa biri, ok ortsun yapacak birsey yok.

daha dogrusu mantik bu en azindan.
  • Yeni Oluştur...