Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 LathspeLL said: Dunyanin hicbir yerinde demokrasi yoktur. Demokrasi adi altinda siki yonetim vardir. Insanlar CILEK veya VISNE isterse demokrasi vardir, ama arada BOK isteyen cikarsa susturulur. Isin geregi budur. Bu ulkede de bu boyledir. Kime gore neye gore dogru ? Butun dusunce ve akim gelisme yollarini kapatalim 9000 yil ayni sekilde yasayalim. mesela yani M.O. 6992 yilindan bugune bir sey degismedigini dusunun. Insanlik, donemine gore `BOK` diyen insanlar sayesinde gelismistir.
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 ugrasma cevap vermeye, ayaginin altinda ezer filan sonra.
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Butun dusunce ve gelisme yollarina `BOK`a nasil bagladin ya?
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 sen onu adına bok deme, deki özgürlük veya eşitlik, sosyal haklar falan filan.
leo303 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 ombakkombak die bi arkadas var bu konuya cevap yazmasını talep ediyorum laik akepe taraftarı sanırsam :P
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 ombak maocu ve taocu bide mason ayni zamanda sebetaycida olabilir nasil oluyor demeyin oluveriyor iste
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Cuce said: sen onu adına bok deme, deki özgürlük veya eşitlik, sosyal haklar falan filan. Ozgurluk ve esitlik ne zamandan beri "fasistlik ve gericilik" altinda savunulur oldu? Bu basbaya `BOK`tur. Sosyal haklarmis... POEEEH derim. 4 esli sisteme yolu olan, kadini mal yerine koyan seyler sosyal hak oluyor.
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 leo303 said: ombakkombak die bi arkadas var bu konuya cevap yazmasını talep ediyorum laik akepe taraftarı sanırsam :P hocam ben bu konuya yazdım bir sürü şey sen okumadın mı? :D Ben komunistim. Ondan hepinize karşıyım. Hem nalına hem mıhına. Devrim olunca hepinizi sıra gibi karşıma dizip Ajitasyon yapıcam :D
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 dünyada demokrasi yok ağbi, uğraşmayın boşuna, postal ftw! şunu düşünememeniz ne kadar üzücü: demokrasi zaten kendi içinde laiklik ilkesini barındırır. demokrasinin olduğu ülkelerde laiklik zaten olmak mecburiyetindedir. ama tam tersi geçerli mi? yani laiklik, demokrasiyi sağlıyor mu otomatikman? şekilde görüldüğü üzere, hayır sağlamıyor. konuyla alakasız bi mesaj bu sanırım ama lathspell'in "rejim" hakkında yazdıklarına istinaden şeyettim. biz "demokratik" bir rejim istiyoruz. bu; laikliği zaten içermekte. ama bugünkü uygulamasıyla laiklik, demokrasiyi içermemekte.
naraso Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Viktor said: her donm icin gecerli bu turkiyede polarize olmamis bir donem yok hep ya bizdensin ya onlardan geyikleri donmus ve halk done done catismaci siyaseti desteklemis turkiynin en buyuk eksisi bu olusmus olan dmeokrasi kulturu kavga ustune kurulu kavga etmessen onlardansin veya satilmissin millette ne yazikki demorkasi kulturu olusamadi cunki millet nasil yonetilicegine kendini kimin yonettigine onem vermiyor tamamen duygulari ile oy kullaniyor o yuzden CHP gibi islevini yitirmis bir parti hala ortada o yuzden ummetcilik, turk islam sentezi ve ayrilikci kurtculuk gibi abuk subuk ideolojiler meclisde yaygin oalrak temsil ediliyor parti hukumetleri safhasini gecip ulkenin hukumeti safhasina gelemedik sirf akp ye degil laflarim gelen her iktidar icin gecerli ve farkina varilamiyan 71 muhtirasi haric butun askeri darbelerin sebebinin bu catismaci siyaset oldugu uzlasma kelimesini pazarlik oydasma gibi terimleri kabul etmiyor bizi msiyasiler o kadar buyuk egolari varki secimelrden once bakin herkes tek basina iktidar vee ulkenin gelecegi kimsenin umrunda degil liderleri ugrunda kendilerini yakiyorlar bakiyoruzb ugun ciftci AKP ye vermis oyunu ama hukuemtin icraatlarini protesto ediyor memnun degil peki oyunu neden verdin diyorsun seviyorum RTE yi diyor en iyileri oydu diyor yada been gittim chp ye verdim ama chp yi elestiriyorum mmnun degilim pismanim ama baska secenek yoktu o gun ve en kotusu liderler e ulkeyi kisisel egoalri ve cikar kavgalari ugruna yakiyorlar ve hep kisisel inatlasmalar buyuyunce gumburtuye gidiyoruz yazdıklarının bir kısmına katılıyorum. türkiye cumhuriyetinde maalesef çoğu insanımız için demokrasi olamaz.yani demek istediğim demokrasi çoğu insanın hayatını kolaylaştırmaz.şu anki demokrasi kavramı türkiyede halk arasında otursaydı bence pek bir şey farketmezdi. parti hükümetlerinde kalmamız konusunda tamamen haklı olmakla birlikte bunun sebeebinde sana tam olarak katılmıyorum.tek başına iktidar olma istekleri bence egolarından kaynaklanmıyor.kenndi ideolojik ve kültürel politikalarını başkasının uygulamayacağını düşündüğü için istiyorlar. ekonomik alanda ise pek farklılıkları yok açıkcası. birde çiftçinin hem şikayetçi olup hem akpye oy vermesinin nedeni iktisadi bilincin hızla politik bilince dönüşememesinden başka bir şey değildir.bunda da onlara kızmamak gerekir zannediyorsam , bilinci kazandırmadan karşılığını beklemek abes olur.
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 sir said: dünyada demokrasi yok ağbi, uğraşmayın boşuna, postal ftw! şunu düşünememeniz ne kadar üzücü: demokrasi zaten kendi içinde laiklik ilkesini barındırır. demokrasinin olduğu ülkelerde laiklik zaten olmak mecburiyetindedir. ama tam tersi geçerli mi? yani laiklik, demokrasiyi sağlıyor mu otomatikman? şekilde görüldüğü üzere, hayır sağlamıyor. konuyla alakasız bi mesaj bu sanırım ama lathspell'in "rejim" hakkında yazdıklarına istinaden şeyettim. biz "demokratik" bir rejim istiyoruz. bu; laikliği zaten içermekte. ama bugünkü uygulamasıyla laiklik, demokrasiyi içermemekte. Tamam o zaman demokrasi neferi akp ile yola devam.
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 dediklerimin akp ile en ufak bi ilgisi yoktu ama tabi kendine ait düşüncelerin olmadığı için senin işin de zor.
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Kardesim hala ayni mantik, ustteki mesajina degil bugune kadar millete cevap yetisdigin konulardan cikan sonuc sonucu atiyorum ben mesajimi.
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 eh yine söylüyorum, akpci olduğumu, full desteklediğimi gösteren tek bir mesajımı dahi bulamazsın.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 laik olmadan demokratik olunur aha komsumuz var iran demokrat geciniyor bide laiklik tartismasi sirf turkiyeye ait bisey degil ben bugun ameirkan vatanasi olsam bush hukumetinin laiklik karisti eylemelrinide elestiririm turkiy ile ilgil idegil bu tartisma dunyanin her yerinde dini ndevelt ustundeki etkilri tartisiliyor ozellikle dinciligin cikista olugu su gunlerde ancak batida soyel bir olay var hristiyanlikla demokrasi gayet guzel isliyor devletle kliseyi ayri tutarak bu isi goturebiliyorlar ancak islamla demokrasi ve insan haklari uyusmuyor kuranin israr ettigi hukuk AIHM tarafindan insan haklarina aykiri bulundu ancak islamda sacmaliklari indn ayiricak bir reform olamdigindan insanlar koru korune inanmakla mesguller ki bugun hristiyan dunyasinda dunyanin duz olddugunu iddea edeenelr cok cok kucuk bir azinlik iken islam dunyasinda seri hukuku istiyenler cogunlukta kor topal da olsa cogunlugu musluman olup laik ve demokratik bir rejime sahip tek ulke turkiye ki ski seriat istiynler degistiklrini soyluyerek iktidara geldiler ve iktiara geldikleri gunden beri laikligi pekistirick veya amaclarinin temizligini kanitliycak HICBIR SEY yapmadilar aksine catismaci bir siyast izlediler simdi gidip kendi ortunmeme ozgurlugunun elinen alinamsindan korkan vatandasa nasil anlaticaksiniz bunu? su anda AKP nin eline tarihi bir firsat var su kapsamli anayasa degisiklikelridn laikligi guclendiricek maddeler ekleseler ortunme ozgurlugu ile beraber ortunmeme ozgurlugunude kanunlarla guvence altina alsalar 18 yasindan kucuklerin ve memurlarin okullarinda/gorevleri basinda ortunemiyecegini kesin oalrak yazsalar mahalle baskisi dedigimiz micro fasizm ile mucadele edip bu kesimi rahatlatsalar inanin kims univrsitelerde turbanin sebrst birakilmasina itiraz etmez laiklik karsiti bir partidir akp denmez su seriat geyiklerini atlatiriz ama n onemlisi seriat geliyor diye oy topliyan yetersiz muhalefet in en buyuk kozu elinden alinmis olunur ve belki adam gibi bir muhalefete kavusabiliriz bu arada her iki secmenden biri oyunu AKP ye verdi ama akp yi fanatik gibi savunan kim varsa "akp li degilim ama..." kaliplariyla konusuyor secimden beri akp ye oy vermis 5-6 kisi anca gordum kimse oyunu vermemis ama adamalr %50 ile iktiar olmus vay canina
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 ne anlarmış o öğrenci andından..
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Ha simdi viktor`a cevap verecekseniz rica ediyorum full yazisini quotelayin ve paragraf paragraf cevaplayin kendi fikrinizi. Aradan sadece 1 satiri alip yok etmeyin yaziyi. Sonra "cevap vermiyorsun, bagiriyorsun" oluyorda ondan seettim.
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 viktor doru demis. 301 in cumhurbaskanina birakilmasi da iyi bir adim bence. ama 18 yas altina herhangi bir dini sembol takmayi yasaklamaya +1.
BioHazarD Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 niye 17.9 olunca otmuyo mu edit: simdi resit olma hede hodo diceksin, dini sembolu zorla taktiran insan kural dinlemez + 30una gelse bile takririr.
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 genel olarak kabul edilmis bir yas 18 ergenlik icin. tabii hangi yas oldugu onemli degil. ama 10 yasinda bir insana eminim ki kuranda da "basini ortecen!" denmiyordur.
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 evet. ama en azindan 30 yasinda bir insan icin o bir secenektir, resit olmayan bir insan icin beyin yikama. tabii 30 yasinda da insanin beyni yikanabilir, ama en azindan o insana bir "sans" verilmistir akilli olmak icin. 5 yasinda beyinini yikarsan o sansi da vermemis oluyorsun. 18 yasina gelip hala "eet ben diger dusunceleri de gordum, ama basimi ortmek istiyorum" diyorsa biri, ok ortsun yapacak birsey yok. daha dogrusu mantik bu en azindan.
Öne çıkan mesajlar