Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elin çocuğuna her sabah yalan söyletmek zorunda mıyız?

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Milli Eğitim bakanının yeni olayı...

Her sabah okullarda yapılan öğrenci andını kaldıracağı yönünde konuşmuş Çanakkale de...

Neymiş ülkede yabancı uyruklu insanlar da varmışta bunların çocuklarına her sabah "türküm, doğruyum, çalışkanım" diye türklük andı içtirmek doğru değilmiş...

Sonra savunuyorsunuz bu adamları bi ideolojileri yok laikliğe zararları yok diye...

3-5 tane alman çocuk bahane gösterilerek kimliğimizi zedeleyecek yeni bir uygulama.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşeyi her gün yaparsan bayar, bir anlamı kalmaz, itici olur.
Haftabaşlarında istiklal marşı ile beraber söylenebilir, ama her gün söyledin mi bi değeri kalmıyor maalesef. Ezberlenen namaz sureleri gibi bi zaman sonra anlamını yitiriyor. Ne okuduğunu, niye okuduğunu anlamaz, tartışmaz, sorgulamaz hale geliyorsun.

Ha, bakanın gerekçesi çok komik, o ayrı mesele. O bakan zaten kabinedeki en tehlikeli isim. "Abdest suyu bünyeye faydalıdır" mevzusundan sonra bitmiştir o bakan benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

kaldirilmasindan taraftarim
ataturk ataturk sizlerde caliskan turk seyelri cocukalri aksine sogutuyor bence

ha ama ikiyuzluluklerini cok guzel goruyoruz

Neymiş ülkede yabancı uyruklu insanlar da varmışta bunların çocuklarına her sabah "türküm, doğruyum, çalışkanım" diye türklük andı içtirmek doğru değilmiş... said:

eee din kulturu ve ahlak bilgisi dersi?

mahkemede karar vermis niye kaldirmiyorsunuz bakan bey bu yabancilar magdur olmuyorlarmi?

haaa pardon bu ulkenin %99.666 si musluman!
hemde bunalrin hepsi sunni
yabanci uyruklulara dinimizi tanitip sahadet getirmek bir numarali gorevimiz ve farz!

iste boyle ikiyuzlu bir parti
Sosyal ağlarda paylaş

viktorun dediğine benzer bişeyler demek için girdim tekrarlamayım onu diye vaz geçtim artıbir veriyorum ama bence zaten sürekli beyin yıkama modunda tekrarlatılan şeyin bir anlamı yok o yaşta çocuk onu şuursuz bir şekilde söylüyordur. Ama bunu ilk her sabah yapılmasını uygun görenler herhalde çocuğun bilinç altına falan yerleşeceğini düşünmüş olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

din dersinde müslümanlığın değil genel din kültürünün öğretildiğini söylersem beni bu herifleri savunan ve bu olaya olumlu bakan biri olarak etiketlemezsiniz di mi? Patciğini huyu bu etiketleme olayı çünkü ondan uyarmak istedim.

Hoş değil tabi, bu noktada andımızın işe yarayıp yaramadığını değil neden şimdi kaldırılmak istendiğinin gözardı edilemeyecek oluşunu konuşmak lazım.

Her açıdan refah düzeyine ulaşınca tartışırız o 5 dakikalık 'kayıp zaman'ları..

,
Necro said:
eea bende aleviyim diye din dersine girmeyeyim oluyor mu öyle?

oluyor aslında, hristyan arkadaşlarım girmiyorlar din dersine
Sosyal ağlarda paylaş

girmiycem dersin fislerler korkuyla yasarsin

bugun haberi cikti bir ogretmen ogrencisine sinfitaki elevi ogrencileri tespit et bana bildir demis mesala

hassas konu

bunun yaninda din dersinin diegr dinelrle ve mezheplerle ilgili olan kismi genellikle 2 ders saatinden fazla surmezken geri kalani sirf sunni muslumanliktir

"ama ama sirf islam yok ehr din var!!!!" diye savunma yapilabilinsin diye zorla sokusturulmsutur oraya o dinler
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:
din dersinde müslümanlığın değil genel din kültürünün öğretildiğini söylersem beni bu herifleri savunan ve bu olaya olumlu bakan biri olarak etiketlemezsiniz di mi? Patciğini huyu bu etiketleme olayı çünkü ondan uyarmak istedim.

yok yav hiç öyle değil yani ortaokulda falan direk dua ezberlettiriyorlardı bize. hoş gerçi başka dinden olduğunu gösterenler ebevyn izniyle girme zorunluluğundan muaf tutuluyordu ama din dersleri hiç öyle genel din kültürü değildi. 2 chapter diğer dinler 10 chapter müslümanlık modundaydı
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:
ben deist halimle girdim, sen alevi olarak kosarak gitmelisin.

ben de deistim ve giriyorum.zamanında girmek istemedimde ne oldu hiç birşey.
ancak lise ve ilkokulda bu ders zorunluyken çoğu kişinin girmek istemeyeceğini düşünmüyorum.
oöbp ve ilkokuda bunun adı neyse ondan var.çoğu kişi bir not bir nottur diye düşünüp,hiç bir şekilde karşı çıkmakta istemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...