Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maddenin 4 hali

Bone

Öne çıkan mesajlar

• 9 ay sonra ...
lazer silah yapıldı.. füze savunma sistemlerinde kullanılıyor.. bunu amerika buldu

http://www.ktunnel.com/index.php/1000110A/de6bea7a06e2327101f8b88c266e45e671ce499d9033cdcee50b2add88c9aa738f57eead76130c4c16458

plazma silah yapıldı... bunu da ruslar yaptı

http://www.ktunnel.com/index.php/1000110A/de6bea7a06e2327101f8b88c266e45e671ce499d9033cdcee50b2add888a846f9355e7897d394f2116458
Sosyal ağlarda paylaş

bütün konuyu okumadım ama bildiğim kadarıyla söyliyim;

sadece 4. hali değil, aşırı sıcaklık değişimlerinde abidik gubidik bir sürü hal görülür. özellikle 0 kelvin'e yaklaştıkça mesela ilginç şeyler gözlemlenmekte.

"ateş nedir?Madde neye denir? Lazer ışığı, güneş ışığı, elektrik akımı, radyo dalgası bunlar madde sayılır mı? Peki madde olmayan şeylere ne ad verilir?"

şimdi öncellikle kütle ve enerjinin aslında aynı şey olduğunu aralarında da c^2 gibi bir oran olduğunu e=mc^2 den dolayı öğrenelim.
iş burada baya karışıyor.önce kütle ve enerjinin aynı olduğunu ve kütle dediğimiz şeyin aslında ışık hızının karesi kadar hızda hareket eden enerji olduğunu anlayalım.
ve ışık olan her şeyin -ateş,ampul,zart,zurt- hem parçacık hem de dalga olduğunu bilelim.

madde derken neyden bahsettiğimize bağlı?
eğer var olan her şey maddedir diyorsan evet ışık da maddedir,çünkü parçacık yapısı da gösterir.dolayısıyla ateş de maddedir.dalgalar da maddedir.

ama şu tanım bence daha hoş;
madde dediğin şey etrafındaki nesnelerin yapıtaşları.diğerleri -örneğin ışık- bu neseneler arasındaki enerji alış-verişi ya da ilişkisini sağlayan şeyler.ama sonuçta hepsi parçacık.

"Anti-madde?"
anti-madde bazı kişilerce kesin vardır dense de, bana göre henüz tam olarak kesin bir kanıt yok.teoride.

"Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz lazer silahları, plazma silahları, ışın silahları vs teorik olarak üretilebilinir mi, pratik olarak üretilmiş midir?"

bi ara pratik olarak üretilmiş olduğunu okumuştum.tanklara çok hızlı monte edilebildiği ancak çok pahalı olduğu yazıyordu.

"İon nedir? Pozitif ion'un insanı iyileştirdiği söyleniyor. Mouse'lara bile pozitif ion sistemi konulduğunu gördüm. Bunlar gerçekten kullanılması gereken cihazlar mıdır? Peki ion silahı nedir, negatif ion ateşleyen silahlara mı denir?"

ion yüklü atomlara ve/veya moleküllere denir.
pozitif ion'un insanı iyileştirdiği rivayetten hallice bir teori diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...