Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makina tavsiye isteği

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Şöyle güzel bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Anıları saklamak, yıllar sonra dönüp bakmak için sadece, yani öyle birsürü özelliği olan HD Video kaydeden, amatör fotoğraf sanatçıları için yapılmış pahalı birşey olması lazım değil. Yeni yeni para biriktirmeye başlıyorum ama sanırım bir iki ay içinde 300 YTL kadar birşey ayırabilirim. (kitap ve şarabı makineyi alana kadar almama konusunda kararlıyım) İnternetten biraz baktım information overload'dan kalakaldım, satıcılara da sormak istemiyorum doğal olarak.

Eski filmli makinelerden az çok anlarım ve onlardan gelen bir alışkanlıkla Canon, Kodak, Nikon tarzı makinelerden pek uzaklaşıp, çin malı adi bir objektife sahip olmak istemiyorum.

Kısacası iyi objektifli HD olmasa da, kabul edilebilir kalitede fotoğraf çeken, video'nun gerekmediği, olabildiğince ucuz ve estetik görünümlü bir makine arıyorum. Çekimi kolaylaştırıcı şeylerde pek gerekmez eğer digitaller filmlilerden çok farklı değilse.

Bir de İstanbul'un neresinden almalıyım? Teknosa'da baktım fiyatlara biraz sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
şimdi yardım edebilirim biraz ama, istediğin şeyler ne? fotoğraf makinesini ne için alacaksın tam olarak? eğer sadece özel günler vs fotoları çekmek için kullanacaksan 400ytl fazla zaten. ama makro çekmek istersen, manuel ayarları olsun istersen o zaman işler değişiyo.
casio nun makinaları güzeldir. ufaktır da.
Sosyal ağlarda paylaş

casio exilim ex z75 kullanıcılar tarafından çok beğenilen bi makineydi ben askere gitmeden önce.. bulabilirsen al. onun bir üst modeli var z80. o da fena degildir. herhalde.

canon ixus 70 var. (ixus serisi iyidir)
panasonic DMC FX3 var bir de benim gördüğüm..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...