Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Celal Şengör neden YÖK üyesi olamıyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şengör’e karşı Köşk-YÖK işbirliği

Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK), 24 Ocak’ta yaptığı seçimlerde 83 oyla YÖK üyeliğine seçilen ancak yaklaşık 2 aydır YÖK’ün adını onay için Köşk’e sunmamakta direndiği İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’ün ataması arap saçına döndü.

Şengör’ün adını Köşk’e sunmamak için önce bekleten, ardından da evrak eksikliklerini öne sürerek ÜAK’ye iade eden YÖK, bu tavrında direniyor. YÖK yetkilileri, Şengör’ün adının Köşk’e sunulmadığını doğrularken, ÜAK’nin evrakı teslim ettiğini, ancak resmi bazı yazışmalar yapılması gerektiği için böyle bir yol izlendiğini savundu. ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, YÖK’ün tekrar iade etmesinin önüne geçmek için evrakı doğrudan Köşk’e gönderme kararı aldıklarını belirtti. Ancak Köşk de evrakı, "ÜAK’nin doğrudan Cumhurbaşkanı’na gönderme yetkisi yok" gerekçesiyle tekrar YÖK’e iade etti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8468746.asp

Abdullah Gül'ün maşası olmayacak da ondan mı acaba?

Evet, çok fesatım, yanacam ben yanacam X(
Mesaj tarihi:
Teziç adamın olmayınca araba ve lojman verme ama kendi adamın olunca lojman ve zırhlı araba tahsis et. Şengör'de adamları değil ve almıyorlar. Aradıkları şey nitelik değil ki, kendi adamları olması. Bu ülke bu yüzden kaybediyor, daha çok uzun yıllar boyunca da kaybetmeye devam edecek bu zihniyetle.
Mesaj tarihi:
Ha tamam o zaman sorun yok, istenmiyorsa giremez tabi. Bizim fesatlığımız zaten dedim ya, istenmiyormuş sadece, tek sebebi buymuş, ikna oldum ben.

Tamam, arkadaşlar, dağılabilirsiniz.

Kalkıp da neden istenmediğini sormayın, forgiver bilseydi anlatırdı zaten.
Mesaj tarihi:
a. necdet sezer istemediği zaman en çok oy almış rektör yerine en az oy alan rektör nasıl seçiliyorsa, neden istenmiyorsa aynı nedenlerden
sizin ideolojinizin kadrolaşması iyiyken, akp nin ki neden kötü olsun ki

zaten Celal Şengör dünyanın en iyi üak üyesi olma yeteneğine sahip kişisi, başka hiç kimse yerini dolduramaz
Mesaj tarihi:
Cumhurbaşkanı'nın önüne gelen listeden istediğini rektör olarak atamaya yetkisi vardır, o zaman Sezer'deydi bu yetki, şimdi Gül'de, yetkisi dahilinde rektör atamasını zaten yapıyor.

Ama ÜAK'nın kendisini YÖK'te temsil etsin diye seçip gönderdiği bir prof'u atamak "zorundadır". Kendisi ÜAK adına atama yapamaz.

Bu yaptığının bariz bir YÖK'ü Apo Baba çiftliğine çevirme çabası olduğu gün gibi aşikar. Çünkü ÜAK demek, rektörler birliği demek. Rektörler birliği demek "şu an için" türbanın karşısındaki büyük engellerden biri demek.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Cumhurbaşkanı'nın önüne gelen listeden istediğini rektör olarak atamaya yetkisi vardır, o zaman Sezer'deydi bu yetki, şimdi Gül'de, yetkisi dahilinde rektör atamasını zaten yapıyor.

Ama ÜAK'nın kendisini YÖK'te temsil etsin diye seçip gönderdiği bir prof'u atamak "zorundadır". Kendisi ÜAK adına atama yapamaz.

Bu yaptığının bariz bir YÖK'ü Apo Baba çiftliğine çevirme çabası olduğu gün gibi aşikar. Çünkü ÜAK demek, rektörler birliği demek. Rektörler birliği demek "şu an için" türbanın karşısındaki büyük engellerden biri demek.

demokrasi kardeşim,
işine gelirse.
Mesaj tarihi:
Sorun şu ki, o koltuğa yerleştiremez.

O koltuk seçilmiş üyenin koltuğudur, bu durumda Celal Hoca'dan başkası oturamaz.

Bekletmek sadece kötü niyet göstergesidir.
Mesaj tarihi:
367 kararı, parti kapatma davası, anayasa değişikliğini denetleyebilme kararı, genelkurmay başkanı ismi geçiyor diye savcının görevden alınması kararı, intihal, ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı rektörlerin yargılanmasına izin vermemek filan bunlar zaten hep hukuka son derece uygun, iyi niyet göstergesi şeyler
adamlar önlemini alıyorlar işte başlarına bu tür saçmalıkların gelmesini engellemek için
öyle ya da böyle olan, olmayan hukuka olcak
şimdiye kadar yapılanlar menfaatine olup ta ses çıkarmayınca, şimdi ses o kadar da yüksek çıkmıyor haliyle
sarı öküz hikayesi var mesela konu dışında ona da girer mi bu durum bilmem
Mesaj tarihi:
Yani diyorsun ki "biz yaparsak sorun yok, çünkü bizden öncekiler de yaptı". AKP bayağı bi olumlu değişim getirmiş Türkiye'ye o zaman.

O saydıklarının hepsi hukukta bir şekilde var olan şeyler ve kazanılmış haklarla zerre kadar ilgisi yok.

Burada ise kazanılmış bir hakkın sahibine iade edilmemesi durumu var.

Kim olursan ol, polis gerektiğinde arabanı elinden alabilir, sana ceza kesebilir.
Ama, bazı durumlar dışında, ki Celal Hoca'nın bu durumların hiçbirisine girdiğini zannetmiyorum, satın aldığın arabaya daha binmeden "kullanamazsın arkadaş" diye el koyamaz.

Sarı Öküz hikayesi baya bi dokunmuş bazılarına demek.
Mesaj tarihi:
Parti kapatma davasının nesi garip?

Yargıtay başsavcısı böyle bir dava açmış. benim kanıtlarım gördüklerim bunlar demiş. Dava açılması demek kapanması demek değil. Haklıysa kapatılır, haksızsa kapatılmaz bu kadar basit. DTP'nin kapatma davası açıldığında insanlar niye bu kadar demokrasi çığırtkanlığı yapmadı ben onu anlamıyorum.. Hani her konuda demokratik olsalar bari onu da yapamıyolar.

Hukuğun gerekleri yerine getirilmeye çalışıldıkça bir demokrasi rüzgarıdır esiyor gidiyor.
Mesaj tarihi:
Ahah şaka gibi ya..

Arkadaşlar bir adam televizyona çıkıyor diye, gazetede kendi köşesine sahip diye yazdıkları doğru olacak diye birşey yok.. Lütfen sağda solda duyduğunuz liboşların laflarını burda doğruymuş gibi yazmayın..

Bu demokrasi ne menem şeymiş herşeyden ÜSTÜN..

Artık muhalifleri öldürüp onu da demokrasiye bağlayacaklar ondan korkuyorum ben
Mesaj tarihi:
forgiver said:
akpnin yapcakları da en az öncekiler kadar hukuka uygun olcak
buradaki sorun önceden kalan kadrolaşmanın akpyi engellemesi
yoksa 5-10 seneye böle davalar kalmaz.

Kimin kimi engellediği gün gibi aşikar. bir yanda hukuku uygulayan başsavcı, diğer yanda hakkı hukuku guguk eden ApoGül.
5-10 seneye kalmaz böyle davalar, çünkü herkes kendi adamı olacak, muhalif diye birşey kalmayacak, oh mis. Ne güzel demokrasi.

Bugünler yarının teminatıdır.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

Bütün kurumların tek güce biat ettiği, kontrolün tek adamın elinde olduğu durum sence demokrasi mi?
Mesaj tarihi:
forgiver said:

Hukuku yapacaklarına göre değiştirirsen uygun olur tabi.
Mesaj tarihi:
Ülkede kendilerine uymayan herkesi yer değiştiriyorlar, bu artık kadrolaşma değil, bu bariz bir soykırım. 80 yıllık ezilmişliklerinin intikamıyla dinciler her yere saldırıyorlar, her yere hakim olmaya çalışıyorlar, muhalif herkesi sindiriyorlar. Acı olan ise liboşların demokrasi diyerek bu soykırıma alkış tutması.

Uyanın beyler, bu ülkede demokrasi olsaydı "biz %47 ile geldik" denmezdi, "biz %100'ü kucaklayacağız" denir ve yapılırdı.

Ondan sonra Türkiye İran olmaz diyorlar. Türkiye İran olmuş zaten, Celal Hoca vakası bunu gösteriyor.
Esas tartışmamız gereken "Tayyip Ahmedinecad olur mu" olmalı.
Mesaj tarihi:
şu anda super bağımsız, adaletli bir hukuk sistemimiz var diye mi yazdıklarım size ters geldi
yıllarca tam tersi hüküm sürmüş, herkes alışmış tabi, normale dönmek bile garip geliyor, şimdiye kadar olan hukuk uygulamalarını beğeniyorsunuz diye doğru olan şeye dönüşüm mü engellencek
akp de geçmişin saçmalıklara kendi açısından başvurunca onun da devri geçer merak etmeyin; şimdi nasıl ortada akpden başka bir parti yoksa aynı nedenlerden.
Mesaj tarihi:
Normale dönmekten kastın Osmanlı'ya dönmekse, evet, biraz garip geliyor.

Türkiye'de hukukun şahane olduğundan kimse bahsetmedi, gayet köhne bir adalet ve hukuk sistemi var. Peki saygıdeğer AKP bu düzeni iyileştirmek için geldiğinden beri ne yaptı, kendine yontmak dışında? Adalet ve hukuk sisteminde yapılmış, herkesin ayakta alkışladığı bir düzenleme gösterir misiniz bana?
AKP'nin daha öncekilerden farkı sandalye sayısıyla asarım keserim politikası yapması. Hukuk "hop hemşerim" deyince de saçma geliyor tabi size.
Bu anayasanın 1982'de referandumla seçildiğini unutmayın sevgili demokrat liboşlar.
Mesaj tarihi:
eheh sonunda forgiver yuzunu gostermeye basladi :) iyi kotu kendince hukuksal mantik yurutuyordu, bu topicte direk kanunuda hukuguda kral biziz susun lan dedi :)

evet sayginligin dibe vurdugu anlar
  • Yeni Oluştur...