Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ankarada kedi yavrusu araniyor

dory

Öne çıkan mesajlar

zegnanin getirecegi kedi, daha annesinin yanında, buyumekle mesgul =)
bu ufakligi annesinden ayirdim m ayirmadim mi bilmiyorum
buldugumda yaninda hic bir kedi yoktu
usumus, islanmis, agliyodu ve titriyordu ve camura girmisti.
annesinin birakmis olabilecegini ya da yolunu kaybettigini dusundum, aldim.
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:
zegnanin getirecegi kedi, daha annesinin yanında, buyumekle mesgul =)
bu ufakligi annesinden ayirdim m ayirmadim mi bilmiyorum
buldugumda yaninda hic bir kedi yoktu
usumus, islanmis, agliyodu ve titriyordu ve camura girmisti.
annesinin birakmis olabilecegini ya da yolunu kaybettigini dusundum, aldim.

Yuh be resmen kediyi çalmış, mazerete bak.

Kendini kandırmış olabilirsin ama bizi asla!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
freddyle alakali bi iki sorunumuz var, kedisi olanlardan yardim istiyorum
freddy yaklasik 1 aylik bi yavru,
1)ilk asisi, kontrolleri icin ne zaman veterinere goturmemiz lazim?
(herhangi bi sorunu gozukmuyor, gayet saglikli, oynuyo ediyo)
2)eve geldiği ilk gun pamukla masaj yaparak yaptirdik, cisini kakasini ama 2. gun kum aldik ve o gunden beri kumuna yapiyordu,
ama bugun odamda, dun yaptigi belli, kakasin buldum, kumunu gayet temiz tutuyoruz, onla alakali oldugunu sanmiyorum, azicik sesimi yukselttim simdi pas vermiyor, ben nasil yaptiginin yanlis oldugunu gostericem bu ufakliga?
3) hala biberondan yiyor, tabaga koydugumuz yemegi dokuyor ediyor
kedi mamasi vermiyoruz, ekmek süt veriyoruz, biberondan da bebek mamasi yiyor zaten, tabaktan yemeye nasil alistiririz
4) ilgisini bizden baska hiç bişe cekmiyor, oyuncakmis baska bişeymis, normal mi bu xD
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:
freddyle alakali bi iki sorunumuz var, kedisi olanlardan yardim istiyorum
freddy yaklasik 1 aylik bi yavru,
1)ilk asisi, kontrolleri icin ne zaman veterinere goturmemiz lazim?
(herhangi bi sorunu gozukmuyor, gayet saglikli, oynuyo ediyo)
2)eve geldiği ilk gun pamukla masaj yaparak yaptirdik, cisini kakasini ama 2. gun kum aldik ve o gunden beri kumuna yapiyordu,
ama bugun odamda, dun yaptigi belli, kakasin buldum, kumunu gayet temiz tutuyoruz, onla alakali oldugunu sanmiyorum, azicik sesimi yukselttim simdi pas vermiyor, ben nasil yaptiginin yanlis oldugunu gostericem bu ufakliga?
3) hala biberondan yiyor, tabaga koydugumuz yemegi dokuyor ediyor
kedi mamasi vermiyoruz, ekmek süt veriyoruz, biberondan da bebek mamasi yiyor zaten, tabaktan yemeye nasil alistiririz
4) ilgisini bizden baska hiç bişe cekmiyor, oyuncakmis baska bişeymis, normal mi bu xD

1) Senin farketmediğin ve veterinerin ğöreceği bir durum olabilir.İlk fırsatta götür.Hem tavsiye de alırsın bakımıyla ilgili.

2)İçgüdüsel olarak kuma yaparlar zaten..kumu bulamayıp şaşırmıştır.Extra bir terbiye gerekmez tuvalet işi için.Eger dışarıya yaptıgını görürsen hemen kumuna koy.O kadar yani.

3)Adam nerden istiyosa ordan yicek alla alla :) Bi de tavsiyem hayvanı insan gıdalarıyla beslememeniz..Sütü mutlaka sulandırıp verin bi de mümkünse veterinerden kitty milk tozu alıp süte onu karıştırın.Tüm ihtiyaçlarını karşılar o.

4)Ufakken çok ilgi ister ondan kaçış yok..Eger çok bayarsa bi giysini alıp kutusunun içine ser..O zaman kucakta oldugunu sanıp mışıl mışıl uyuyolar..
Sosyal ağlarda paylaş

kakalarını tutamıyorlar ve kuma kadar yetişemiyorlar bazen, o yüzden yapmıştır kum dışında bir yere. biz de yaşadık baktık ki yetişemeyince yapıyorlar=) çok kızma, kum da acil durumda koşup erişebileceği bi yerde dursun=)

aşılar da 2. aydan itibaren yapılıyordu sanırım. sen en kısa zamanda götür veterinere o sana kesin tarih söyler.

biberon dışında bi yerden yemek yiyememesi de normal, bi süre sonra geçer o durum da büyüsün de bir=)
Sosyal ağlarda paylaş

mama konusunda bi tavsiye veriyim artık yavastan kuru mamaya geçme vakti gelmiş bence. Ama ilk baslarda mutlaka yavru maması vermelisin. Yavru mamalarının protein oranı daha yuksektir gelişimi kemik saglıgı vs.. için daha besleyicidir yavru mamaları. Buyuk ihtimalle dişleri daha tam çıkmadığı için pek kuru mama yiyemicektir. Bende kedimi aldıgımda yeni 1 aylık ve yeni sutten kesilmişti. Önceleri yaş mama ile kuru mamayı karıstırıp veriyodum. sonra Royal Canin'in Baby Cat olan mamasından aldım. ( 0-4 aylık kediler için olan bu normal yavru kedi maması degil daha küçük yavrular için) 10-15 gün fln kullandım sonra 2 aylık oldugunda normal yavru kedi mamalarından kullanmaya başladım. Bu Royal Caninin baby cat mamasını tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...