GenceKsK Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 MrMarvelous said: Ya Atatürk düşmanı dinci falan demeyin de... Ben bunun gibi Atatürk hikayelerini palavra buluyorum... Adam yolda giderken duracak derdini dinleyecek, sonra koca heyetin oturduğu masaya konuk edecek bi vatandaşla bu kadar uğraşacak falan... köylülere çok içtendir samimidir, sorunlarını dinliyodur, onun yanındakiler de bunları böyle süslüyodur gibime geliyo... Tamam ATATÜRK düşmanı demiyorum ama sen daha ATATÜRK'ü anlayamamış tanıyamamıssın . ATA kelimesiyle TÜRK kelimesinin birleşimiyle başla istersen bir insan bu ünvanı nasıl alır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Bu kadar tabulaştırmayın Atatürk'ü. Böyle bir olay olmuş da olabilir, olmamış da olabilir, olmadığını düşünenlere kalkıp "Sen Atatürk'ü anlamamışsın.", "İŞTE O YÜZDEN ONUN ADI ATATÜRK" gibi çıkışlar yapmanın manası yok. Ne zaman ki somut kanıtlarla böyle bir olayın yaşandığı gösterilir, o zaman kalkıp inanmayan adama diyeceğini dersin. Bu yaptığınızın, aşırı dincilerin peygamber mucizelerini sanki gözleriyle görmüşler gibi anlatıp inanmayanları dinsiz görmesi gibi bir şey olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Asteroth o bir çıkış veya ayar verme çabası değildi ki? Ben Atatürk ile ilgili bir çok anı kitabı okudum ve dedemin bana anlattığı Atatürk hikayeleri ile büyüdüm (dedemin babası Atatürk ile münasebeti bulunan bir gaziymiş).. Benim kaynaklarım bunlar yani.. Üstelik o kadar extreme bir olay değil bu yazılan, Atatürk'ün halkına nasıl davrandığını, hepimiz biliyoruz sanırım.. Özellikle "köylü milletin efendisidir" diyen bir insanın böyle bir hareket yapması pek inanması zor birşey değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 bir de bugünlerde halka edilen küfürleri duyunca tekrar hatırlamak gerekiyor tabii böyle anıları..physx +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 bLackcha0s said: Daha ne kadar yücelebilir ki? bu hikayenin gerçek olup olmadığını anlamak için anahtar cümle budur.. hiç kimsenin de kendini atatürk hakkında iyi şeyler yazarak tatmin etmeye çalıştığını sanmıyorum. ayrıca atatürk bulutların üstünde uçmuş falan da denmiyor hikayede.. gayet olması gereken bir davranış bu. siz de tutmuş ders almak, birşeyler çıkarmak yerine yok ben inanmıyorum diyorsunuz bu tip anılar siz inanıp inanmayasınız diye değil ders çıkarasınız diye anlatılır.. mitolojik öyküler ile karıştırmayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Hikaye yalansa bile bu Atatürk'ün halkını dinleyen ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi lideri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hani bide bu yeni moda tayyeap 21. yüzyılın Atatürk ü geyiği var.Yazıyı bi okuyun sonra tayyeap i bi düşünün.Sonra bu ülkede insanların beyni nasıl yıkanıyor onu fark edin.Ne kadar acı dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Ya bırak allasen, Tayyibe 21. yüzyılın Atatürk'ü diyenler avrupalılardı. Şimdi avrupanın, amerikanın halini görüyorsunuz, hepsi nasıl bas bas bağırmaya başladı ellerindeki oyuncak tehlikeye girince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Olmuş, olmamış.. Yalan ya da doğru.. Anlatılan'dan ders çıkarın o yeter yoksa her şeyin dogrulugu yanlışlıgını tartışarak bulma şansınız yok. Kanıtı vb olacaksa da kayıtları olması lazım zira kaleme alan kişiden kişiye farklılık gösterebilir bu hikayeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 ben cekmeceliyim koyluyu bulup geliyorum kanıt isteyenlere... Benim takıldığım konu elin gavuru bile Atatürk'ü yere göğe sığdıramıyorken biz niye anılarının gerçek olup olmadığını tartışıyoruzda halen niye atayı anlamaya çalışmıyoruz şu kurduğu Cumhuriyet'e ,İnsan'nına tek bir zararı olduğunu düşünmedim başa gelmiş gelebilicek yegane insan ki ne mutlu böle bi armağan lütfedilmiş bizlere ama ne yazik ki biz halen nelerin peşindeyiz yazık vallahi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 recep paşa nın o köylüye değil, öküzlerini satıp gecekondu mahallesine göçmüş yokluk içinde yaşayıp, şeherlilere kin ve nefretle doldurulmuş 3 çocuk yetiştirecek insanlara ihtiyacı var. çünkü kafalarda bir "onlar" yaratacak, bütün suçu yükleyebilecekleri, olmasalar herşeyin çözülebileceği bir "onlar". adına da laikçilermi der kemalistmi der ben bilmem ama bu nefret ettiklerinin karşısında birlik olup kendilerini ait hissedbilecekleri yer de ampullu falan bir yer olur herhal. ondan öyle köylü sevmez pek anasıyla beraber falan kovar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 bLackcha0s said: Bu hikayelerinin yalan olması kime ne sağlayacak? Bu hikayeler bizim bunca yıldır bildiğimiz dinlediğimiz özlediğimiz Atatürk ü daha mı yüceltiyor? Bence yüceltmiyor.Daha ne kadar yücelebilir ki? Eğer bu hikayelerinin yalan olduğunu düşünüyorsanız. Kaldırın kafanızı Türk bayrağına bakın. Destanların hikayelerin öykülerin romanların anektodların anıların tek şahidi tek kanıtı. Hikaye yalan olsa nee olmasa ne. Böyle yapmamıştır başka Türlü yapmıştır sonuçta herkes karakterini kişiliğini biliyor Atatürk ün şaşılacak bir davranışı değil ya "Atatürk, ama hangi Atatürk" diye ucubik bir kitap vardı, ondan özeniyorlar bunlar. Kurtuluş Savaşı hiç yaşanmadı derlerse sakın şaşırma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Onu bunu bilmem de, Atatürk ülkenin şu halini görse içki masasına oturur bir daha kalkmazdı herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 yok be, o zamanlar da vardı mandacılar, demokrasi çığırtkanlıkları, ABD yalakaları, şeriatçılar felan. ancak şimdi "eğitimli gençlerin" anlamadığı nokta, tarih derslerinde "absolute evil"miş gibi anlatılan o adamların yaptığının aynısını yapıyor oldukları. geçmişe bakınca "çok kötü insanlar" diye yorumlayacakları kişilerin işlerini yaparken "çok güzel yapıyorum vatana hizmet ediyorum" diye düşünüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Çokakıllıadam said: Eski tabikisanırım. Yeni olamaz zaten lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ekmek said: Çokakıllıadam said: Eski tabikisanırım. Yeni olamaz zaten lol. çok mu biliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 çekil ya. /blokladın mı sen beni? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Def et kendini ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar