Cons Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Ardeth said: BÜYÜK YAKALARIN VARDI GÖSTERİŞLİYDİN. DEDİNKİ; BEN SOKARIM BÖYLE HÜKUMETE İKTİDAR GİTTİ SİLGÖZ YAŞ LA RI NI
gellidus Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Dayanamadim yazicam.. nciler?bir adamın söyledikleri şey devleti baglamaz,yapılan eylemler önemlidir.devlet hukuku. Senin kendince soylediklerin devleti baglamaz ama bu herifin dusunce tarzi fikirleri buysa zaten hersey ortada demektir.. ama tabi kucuk beyinlere bunlari sokmak biraz zor oluyor.. evet kardeşim ulemaya sormaları lazım diyebilir.sorabilir de.bunun laiklikle alakası yoktur kardeşim.Laiklik bildigin üzere din hukukunun alenen devlet hukukuna girmesidir.isterse çöpçülere sorsunlar,isterlerse de shaolin monk larına sorsunlar diyebilir. buna yorum yapmama gerek yok ama basbakan sifatiyla konusan biri bunlari soyleyemeyez Turkiye cumhuriyetinde ulema diye bir sifat yoktur.. Turkiye cumhuriyeti hakkinda bir karar alan AIHM e ulemaya sorunda diyemez.. gördüm 20 ye giricem. biraz okuman ogrenmen cevreyi gozlemlemen lazim cevrende tek tip insan bulundurma degisik insanlar bulundurki degisik tiplerden goruslerden ideolojilerden birseyler kapmaya bak kendini kapama evet ne olacak? iste bu olacak universite kapilarinda kavgalar cikacak turbanlilar turbansizlara turbansizlar turbanlilara baski yapacak yapiyor.. güzel kardeşim sen bir kişinin kişisel fikrini nasıl başkalarına baglarsın.bazısı dini simge olarak takar bazısı kişisel özgürlügü için takar bazısıda şeklini şemalini begenip takar istedigi için takar sana zararı var mı yok mu o kumaş parçasının? "türban velev ki siyasi simge olsa" demek laiklige aykırı mıdır? sen bu tayyip in butun sozlerini ne guzel ezberlemissin yav bravo! isteyen istedigini taksin istiyorsa kafasinin uzerine seni taksin gezdirsin beni ilgilendirmez benim isim olmaz ama karsima gelip turbani takip ben ataturkcu degilim laik degilim demek devlet dusmanligidir baska birsey degildir.. zannetmiyorum diger ülkelerin birbirine girdigi,benim kot pantolonum onun etegi birbirine girdirmiyorsa türbanda girdirmez canım. bak amerikaya almanyaya falan yeter. Bugun kose yazilarini okuduysan bu konu hakkinda biraz fikrin olur ama ben biraz bilgi vereyim ogrenmis olursun.. dunyanin hicbiryerinde bu tip simgeler ideolojiyi yayma ve baski amaciyla kullanilmiyor cunku sen gidip bir polonyada cek cumhuriyetinde nazi simgesi asamayacagin gibi filistindeki israil yanlisi gosteri yapamazsin.. Turbanda aynidir mevcut duzeni degistirmeye calisan bir yapidir engellenmelidir engellenecektir.. Bu arada seninde ogretim durumunu merak ettim dogrusu..
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Cons said: Ardeth said: BÜYÜK YAKALARIN VARDI GÖSTERİŞLİYDİN. DEDİNKİ; BEN SOKARIM BÖYLE HÜKUMETE İKTİDAR GİTTİ SİLGÖZ YAŞ LA RI NI aman diyim. başsavcı bu, şakaya gelmez.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 GEd said: yerel secimler kaçındaydı? mhp nin neresi fena deil? herseyde akpyle ortak çalışıolar maşşalah, edit: zaman gazetesi said: Gül'e yönelik suçlamalardan biri Türkiye'nin yurtdışındaki gurur abideleri olarak gösterilen Türk kolejleriyle ilgili. Gül, Türk işadamlarının yardımlarıyla açılan bu okulları ticari şirket olarak değerlendirip temas kurmakla itham ediliyor. habere gel, almanyadaki bütün fethullah ortamlarını görmüş bir insan olarak diyebilirim ki türkiye için en büyük tehlikeyi nasil gurur kaynagı olarak yazmaları gercekten komik çifte post için pardon burada dini düşüncelerini yaymak için "türkçe olimpiyaları" düzenleyen adamlardan bahsediyoruz. komik olmayacaklar da ne olacaklar?
Prawler Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 byzasz said: umarım herşey düzelir, işsizlik azalır, ihracatcı desteklenir, ithalat azalır, üretim artar, sağlık yatırımları yapılır, eğitime yatırım yapılır, adalet sistemi hızlanır, sosyal hklarımız yüksek standartlara kavuşur,insanhakakları vs vs Önce Türk halkının bunları haketmesi lazım. Haketmesi için de 10larca fırın ekmek yemesi lazım. Çok zor, sadece ummakla kalınır böyle mevzularda.
venom Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 byzasz said: dostum bana mı bu lafın anlamadım Ah dostum seni lanet zenci yo yo. Şaka mısınız lan siz pardon?
sir Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Cons said: Ardeth said: BÜYÜK YAKALARIN VARDI GÖSTERİŞLİYDİN. DEDİNKİ; BEN SOKARIM BÖYLE HÜKUMETE İKTİDAR GİTTİ SİLGÖZ YAŞ LA RI NI ahahahahfsşdlgkşlk sabah sabah..
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Ardeth said: Adam bildigin cekmis mage t6 setini, hey gidi be karizmaya bak
GwindonSurion Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 diyelim ak parti kapatıldı , erken seçime gidilecek peki oyumuzu kime verecez? siyasey yapan bitane adam kalmadı anca laf var herkeste (akp dünyada kalan son parti olsa da ona oy vermem o ayrı tabi)
Sypro Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 GwindonSurion said: diyelim ak parti kapatıldı , erken seçime gidilecek peki oyumuzu kime verecez? siyasey yapan bitane adam kalmadı anca laf var herkeste (akp dünyada kalan son parti olsa da ona oy vermem o ayrı tabi) zaten tam ayılamamı$tım,ben yatmaya gidiyorum.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Cons said: Ardeth said: BÜYÜK YAKALARIN VARDI GÖSTERİŞLİYDİN. DEDİNKİ; BEN SOKARIM BÖYLE HÜKUMETE İKTİDAR GİTTİ SİLGÖZ YAŞ LA RI NI Bu arada aynen calip baska yere yaziyorum kanka tsk
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 türbanı gayet normal birşey olarak lanse etmeyin artık. türban çağ dışıdır. türbanla sadece saç örtülmüyor , beynide örtülüyor bir çok gencimizin.
belmondo Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Spastik_Serce said: türbanı gayet normal birşey olarak lanse etmeyin artık. türban çağ dışıdır. türbanla sadece saç örtülmüyor , beynide örtülüyor bir çok gencimizin. +1 türban şeriat isteyenlerin toplandığı bir bayrak siyasi simge oldu artık
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Geldikleri gibi giderler demiş Atam, inşallah gidecekler geldikleri gibi sessizce, yoksa darbe olacak herşey daha kötü olacak ondan korkuyorum.. Kapatılması gereken bir partidir, laikliğe karşı olduğu bellidir. Siyasi yasaklar ömür boyu olmalıdır, insanlar değişmez. "Laiklik tabii ki gidecek" diyen bir Başbakan, "Laik Cumhuriyet'in sonu geldi" diyen bir Cumhurbaşkanı olamaz, olmamalı. Analarını da alsınlar gitsinler bu memleketin başından mümkünse: Ama bence: Kapatamazlar AKP'yi, içimizde patlar. Onlar daha da güçlenirler, mağduru oynayıp ağlamaya devam eder, oylarını arttırırlar. Sonu ya İslami ya askeri darbe olur. Böyle bir değnek vardır ya iki ucunda da hayır olmayan o değneği almak üzereyiz işte..
belmondo Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 nileppezdel said: "Laiklik tabii ki gidecek" diyen bir Başbakan, "Laik Cumhuriyet'in sonu geldi" diyen bir Cumhurbaşkanı olamaz, olmamalı bu sözlerin kaynaklarını bulabilirmisin
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 link Erdoğan’ın, 1994 yılında RP İstanbul İl Başkanı’yken söylediği "Ben İstanbul’un imamıyım. Elhamdülillah şeriatçıyım. Yılbaşına karşıyım. Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor, yahu bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek" sözleri de iddianameye girdi. Eski demeçlerin iddianameye girmesinin gerekçesi ise Başbakan’ın Haziran 2006’da TRT’de yaptığı bir konuşmaya dayandırıldı. Erdoğan’ın, TRT’deki konuşmasında, "Siyasete girerken farklı, siyasetten sonra farklı bir yaşam tarzı mı uygulayacağım, halkımı mı aldatacağım? Dün neysem, bugün de oyum. Değişemem, değişmedim" dediği anımsatıldı. İddianamede, Başbakan Erdoğan’ın bazı demeçleri şöyle yer aldı: İslam ile laikliği yan yana tanım olarak getirmek yanlış, kişiler laik olmaz... Ben insan olarak laik değilim, devlet laiktir. Buna mükabil laik düzeni kurmakla yükümlüyüm. Kuran kurslarında yaş sınırı konulmasına karşıyım. Ben de 7 yaşında Kuran kursuna gittim... Başörtülüyü devlet okuluna sokmuyorsun bari bırak özelde okusun. Ağlayan yavrular onları affetmeyecektir (türban için) Bu konuda toplumsal mutabakat var ama kurumsal mutabakat yok. Benim kızlarım ABD’de okuyor. Burada o özgürlük anlayışı var ama ülkemde yok. Ben bu acıya sadece ülkemde toplumsal gerilim olmasın diye katlanıyorum. (Türban konusunda) Sabırlı olun. Sağlıklı bir doğum 9 ay 10 günde olur. Mahkemenin (türban konusunda) söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Velev ki türbanın bir siyasi simge olarak takıldığını düşünün... Katili affetme yetkisi yok. Aslında maktülün varislerine aittir öyle olması lazım.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Başbakan'ın dediğinin canlı kaydı var tayyip'ten inciler diye yaz youtube'a bulursun. Ama kapalı sanırım hala. Daha ne incileri var Tayyip'in. Abdullah Gül'ün söyledikleri de zaten The Guardian gazetesine verilen röportajda var. Ayrıca kendi köylüsüne "Ananı al da git!" diyen bir Başbakan olamaz. Kaynak için geçen yılki bütün medya organlarına bakabilirsin hani. Sonra şeyhlerin dizlerinde fotoğraf çektiren bir Başbakan da olamaz. Uzar gider bu böyle. O oturdukları koltukları kesinlikle hak etmiyorlar ve sadece onları orada görmek bile insanı sinirden ağlatacak şeyler.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Yandan basti, eski defterleri isin icine soktularsa, ki sokmuslar gorunuse gore, uzaklastirilir siyasetten.
Slat Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Hadi bakalım hedef göstermeler başladı gene.. Eski milletvekili Mehmet Gül'ün cenazesine katılan TBMM eski başkanı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, AKP'nin kapatılması için açılan davayla ilgili soruya "Ölüm en büyük gerçektir. Bunu savcı da bilmeli herkes de bilmeli. Cenaze en büyük hatiptir. Susar ama çok şey söyler" diye cevap verdi. Eğer savcımıza da dokunurlarsa artık bunların cezası 60'daki gibi olmalı..
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 olur olur tayyipte millet iradesine size karşı bir dava diyip duruyor o da arınç kadar bariz olmasa da hedef gösteriyor
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 E oha yani direk şu şeriat düşmanını vurun askerlerim! diye bağırsaymış. Nefret ediyorum bu adamlardan ya, adam dediğime de bakmayın demesem suşç olacak mecburen diyorum yani. Bürokrasi var ya :(
diablotg Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 ben bişey yapabileceklerini sanmıyorum şu anda bütün istihbarat adamın etrafını sarmıştır anında indirirler adamı
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 savcıya bişey olmaz evet ama olursa inanılmaz günler bekler bizi bütün bu laflar herşey söyleyenleri ipe götürür
belmondo Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 inkar etse de abdullah gül, ‘cumhuriyet döneminin sonu gelmiştir’ ifadesini aynen kullandı.” link
Öne çıkan mesajlar