Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP ye kapatma davası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
Joker

bu ülkede seçmen bilinci yok hadi seçmen bilinci olsun siyaset olgunlaşmış olsun herşeyi geçtim bu ülkede tek bir seçim söyle ki bana hile hurda karışmamış olsun.

Aklına seçimdi çoğulculuktu geldimi Özal ı düşün.Bak bakalım Özal bu ülkenin başına nasıl gelmiş.

evt haklısın, seçmen bilinci olmadığı için demokrasi sux. ama çok sevdiğimiz atatürk malesef herşeyi doğru yapamamış. canı saolsun biz onu yine seviyoruz :) çok bile yaptı.
Mesaj tarihi:
Breedan said:

e siz hakediyosnuz abi şeriatı bilmem neyi

mübalağ yaptığım orada çok açıkta, neyi kastettiğini anlamadım ben? din tartışmaları mı gerek diosun sen?
Mesaj tarihi:
Joker said:

evt haklısın, seçmen bilinci olmadığı için demokrasi sux. ama çok sevdiğimiz atatürk malesef herşeyi doğru yapamamış. canı saolsun biz onu yine seviyoruz :) çok bile yaptı.

evet doğru soyluyorsun o çok sevilen tarih boyunca işine geldiğinde halife ünvanını kullanan işine gelmediğinde osm. imp. tuğrasını çakan padişahlar uber iyiydiler.haremleri kadınlara verdikleri saygıyı,kendi başlarına verdikleri kararlar ne kadar yüce bir insan olduklarını (en basiti I.Dünya Savaşı),istediğini asıp istediğini biçmekle ne kadar insancıl ve insan haklarına saygılı olduklarını,matbaayı seneler sonra getirerek aslında lütüfta bulunduklarını yüzyıllarca dini istediklere yere çekip engizisyon mahkemelerinden farksız idamları kışkırtmalara demokrasiden,laiklikten,insan hak ve özgürlüklerinden daha iyiydi yanlız birşey sorucam Atatürk bu ülkeyi batma pahasına savunurken Vahdettin neden bir gemi yolculuğuna çıktı acaba? Madem halk bu kadar seviyordu onu korurdu ya ne gereği vardı ama değil mi..
Mesaj tarihi:
Az önce gelen bir haber: Babamın danışmanlığını yaptığı, İzmir ve Antalya'da 350 milyonu otel ve alışveriş merkezi alımı, 150 milyonu 0'dan otel yapımı toplam 500 milyon euro yatırım yapmak için 2,5 aydır Türkiye'de olan Alman fonu az önce masadan kalkmış.

AKP'nin kapatılmasının çok ufak bir ihtimal olduğu yönündeki ikna çabalarına rağmen adamlar "ticari ateşimiz bu ihtimalin sizin zannettiğinizden fazla olduğunu söylüyor" diyerek gece ilerleyen saatlerde uçaklarına binmek üzere çantalarını toplamaya başlamışlar.

Yabancılar bu işi baya bir ciddiye alıyorlar anlaşılan ki bu duyumun sağlam olduğuna inanmasalar gitmezlerdi çünkü bu bahsettiğim işler artık son imza aşamasına gelmişti. Hadi hayırlısı, benim zannettiğimden fazla karışacak herhalde ortalık.
Mesaj tarihi:
Letsgetthesunshine said:
Joker said:

evet doğru soyluyorsun o çok sevilen tarih boyunca işine geldiğinde halife ünvanını kullanan işine gelmediğinde osm. imp. tuğrasını çakan padişahlar uber iyiydiler.haremleri kadınlara verdikleri saygıyı,kendi başlarına verdikleri kararlar ne kadar yüce bir insan olduklarını (en basiti I.Dünya Savaşı),istediğini asıp istediğini biçmekle ne kadar insancıl ve insan haklarına saygılı olduklarını,matbaayı seneler sonra getirerek aslında lütüfta bulunduklarını yüzyıllarca dini istediklere yere çekip engizisyon mahkemelerinden farksız idamları kışkırtmalara demokrasiden,laiklikten,insan hak ve özgürlüklerinden daha iyiydi yanlız birşey sorucam Atatürk bu ülkeyi batma pahasına savunurken Vahdettin neden bir gemi yolculuğuna çıktı acaba? Madem halk bu kadar seviyordu onu korurdu ya ne gereği vardı ama değil mi..

evlat fatih sultan mehmette böyle bi sistemde geldi hatırlatırım. burda başta kimin olduğu önemli, herkezi temsil eden tek bi kişi var. eğer o adam işi götürüyorsa götürüyor, yapamıyorsa batırıyor. şuanki sistemde iş hep batıyor. belki atatürk'ün torunları ve onun soyunda sakatlık çıkmazdıda şimdi hala dünyanın korktuğu türkler olarak çağımıza devam ederdik...
Mesaj tarihi:
Joker said:
evlat fatih sultan mehmette böyle bi sistemde geldi hatırlatırım. burda başta kimin olduğu önemli, herkezi temsil eden tek bi kişi var. eğer o adam işi götürüyorsa götürüyor, yapamıyorsa batırıyor. şuanki sistemde iş hep batıyor. belki atatürk'ün torunları ve onun soyunda sakatlık çıkmazdıda şimdi hala dünyanın korktuğu türkler olarak çağımıza devam ederdik...

onun soyunda sakatlık çıkmadı hala onun yolunda yüreyen bir çok çocugu var merak etme sen.başta kimin olduğu önemli değil bak en güncel örneğini şu an yaşıyoruz ve şu anda ki sistemde iş batmıyor batırıyorlar kusura bakma ama gemiciklerle jeeplerle bu iş dönmüyor işte =) ve evet dünya Türklerden korkuyor ama farklı nedenlerden ötürü ne kadar ironik değil mi arkadaşım.

bir de kusura bakma ama fatih sultan mehmet falan -mişli geçmiş zamanda kaldı onun yaptıkları ya da benimsedikleri beni bağlamaz çünkü ben Atatürk'ün torunuyum bu ülkede Fransızın Yunanın torunu olmak yerine onun torunu oldum ve bundan onur duyuyorum o yüzden söylediklerinde dikkatli ol biraz.
Mesaj tarihi:
Joker said:
Letsgetthesunshine said:
Joker said:

Sakatlık atatürk de değil,senin soyun olduğun,istanbulu işgalcilere satıp yurtdışına kaçan padişahlarda
Mesaj tarihi:
Juzzam said:
Ekonominin dış fonlara bağımlı hale getirilmesinde iktidarın hiç suçu yok diyorsun yani.

Üretimi destekleyen ekonomi modeli yerine sıcak paraya dayalı ekonomi, dış borçla büyüyen cari açık,

para kazanan kurumların özelleştirilip elimizdeki nakitin de bitirilmesi,

konusunda iktidarın hiçbir sorumluluğu yok diyorsun.

Yazımda küresel piyasalardaki krizin sorumlusu olarak akp yi göstermediğim halde öyle demişim gibi cevap vermişsin. Yanlış ekonomi politikaları yüzünden iktidarın ekonomimizi dış hareketlere karşı savunmasız ve zayıf bıraktığını düşünüyorum. Bunu da belirtmiş olayım.

Ekonominin zayıf olduğuna kanıt olarak IMKB'nin aralıktan beri olan düşüşünü gösterdiğin için bunun küresel kriz ile alakalı olduğunu, Türkiye'ye has birşey olmadığını, ve en nihai olarak -dışa bağımlılık olarak değil ama- hükümetin ekonomik politikalarının başarısı için iyi bir kriter olmadığını göstermek istedim. Krizin sorumlusu AKP demediğini biliyorum, ama -ekonominin zayıflığına işaret olarak gösterdiğin- IMKB'nin düşüşünün sorumlusu AKP ise, o zaman Başbakan bir şekilde Amerika'daki kredi krizinin de sorumlusu oluyor.

Ekonomi dış fonlara ciddi bir derecede bağımlı, doğru. Bu aynı zamanda dünyadaki aşağı yukarı her ülke için (Küba, Kuzey Kore gibileri hariç) doğru. Shanghai indexini aslında koymak istemedim oraya, var diye koydum, ama oraya bakarsak Çin'in de aşağı yukarı Türkiye kadar etkilendiğini görebiliriz. Bovespa bile (Latin Amerika) kriz ilk ortaya çıktığında darbe almış, sonra toparlamış. Eğer diğer dünya indexlerine bakarsak, aynı modayı görebiliriz.

Bu Çin hükümetinin ekonomik politikasının başarısızlığını mı gösteriyor? Ülkelerini dış hareketlere karşı savunmasız ve zayıf bıraktığını mı gösteriyor? Yoksa küreselleşen ve sınırların yavaş yavaş kalktığı bir ticaret piyasasına uyum sağladıklarını, bir parçası haline geldiklerini ve doğal olarak en büyük ticaret ortaklarından birisi darbe aldığında etkilendiklerini mi gösteriyor?

Diyebilirsin ki, Çin'in dış ticaret açığı yok, deliler gibi parası var, Türkiye'de durum böyle değil. Doğru bir saptama , ve hükümetin cevap vermesi gereken -IMKB düştü, sizin suçunuz demekten daha- önemli bir soru olur cari açık problemi. Eğer hükümet programını okursan, bu konuda yapmaya çabaladıkları bazı şeyler var. Eleştirilecek yanları da var, ve "cari açık büyüyor, batıyoruz" demekten (biliyorum böyle demediğini, ama genel olarak duyduğum bu) daha verimli olur eleştirmek.

Başka bir noktayla alakalı olarak, Türkiye'nin ekonomik büyüme tarihine bakarsak;

1990 - 2001 arası ortalama real GDP artışı %3.2
2001 - 2006 arası ortalama real GDP artışı %7.5

Süper bir kriter değil tabii ki, daha birçok faktör eklenebilir ve sadece rGDP artışından çıkarım yapmak ne kadar doğru tartışılır, ama eğer dediğin gibi hükümetin üretimi desteklemediğini söylersek, bu demek oluyor ki özel sektör tek başına arttırdı GDP'yi bu kadar, yada önceki hükümetler köstek oluyorlardı üretime (ki oluyorlardı, doğru. AKP hiçbirşey yapmayıp sadece geçmiş hükümetlerin sağa sola saçtığı parayı saçmayı kesmiş olsaydı bile rGDP artışı büyürdü), ama bence doğru değil. En basitinden aklıma gelen Hükümet'in yaptığı vergi indirimleri (Bazı ürünlerin KDV'sinin düşürülmesi). Dürüst olmak gerekirse bunlar üretimi destekledi, refah seviyesini de arttırdı, iyi bir karardı bence. Bunun yanında Güney Doğu'ya yapılan yatırımlar ve şu an gündemde olan özel ekonomik şartlar var ki, onlar da başka bir olumlu politika.

said:
Ayrıca gösterdiğin multiendekste tepe noktalarda yüksek seyrederken düşüşün başlamasıyla en fazla dip noktalarda gezen de gene imkb.

Onun farklı sebepleri olabilir. Son 2-3 gündür bir sıçrama var mesela dünyada, o pazartesi veya salı Türkiye'yi de etkileyecekti kesin (Artık etkilermi bilmiyorum gerçi, huun'un da dediği gibi yargıtayın yaptığının ekonomik sonuçları da var). Ocak ayında mesela Dow Jones IMKB'den daha hızlı bir şekilde düşmüş, belki önümüzdeki aylarda IMKB daha çabuk rebound alacak. Dediğim gibi iyi bir kriter değil.

said:
Ab konusunda ise haklı olabilirsin, o konuda iktidara haksızlık yapmış olabilirim(ayrıca durdu demedim "durma noktasına geldi" "mehter adımları ile gidiyor" ibarelerini kullandım) ama gene de bunu zaman gösterecek.

Demek istediğim, mehter adımları ile de gitmiyor, durma noktasında da değil. Hükümetin en öncelikli hedeflerinden birisiydi en başından beri AB, hala da öyle. Kaynakları da bunu göstermek için verdim.

Sonuç olarak yapmak istediğim hükümetin avukatlığı değil, ama muhalefetin kıraathane eleştirilerinde bulunmak gibi bir geleneği var Türkiye'de (hakaret olarak söylemiyorum bunu, ama bir veri eksikliği, herşeyi genelleme ve geniş/gaz konuşma, yapıcı yerine tahrik edici eleştirilerde bulunma eğilimi var). Kimseye yarayan birşey değil bu. Hükümet'in her zaman eleştirilecek birşeyi var (bu hükümetin de çok var, misal o ozon tabakası gibi cari açık), AKP'ye oy versek de vermesek de hükümeti eleştirmek milli spor olmalı. Sporcunun da zeki, ahlaklı ve çevik olanı sevilir :)
Mesaj tarihi:
bu arada iddianameye ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa http://www.haberturk.com/haber.asp?id=61420&cat=110&dt=2008/03/15 adresinden ulaşabilirler. foruma koymak isterdim de uzun baya :)
Mesaj tarihi:
dokunulmazlığı kaldırsınlar önce, böylece amacı dolandırıcılık yapmak olanların meclise girmesinden bir benze kurtulmuş oluruz. sonra seçim sırasında minimal derecede reklama izin verilsin. Ondan sonra da yökü kapatsınlar, her üniversite ilgili bölümlerden ve devlet temsilciler göndererek bir üniversiteler arası ve üniversite-devlet arası anlaşma düzenlensin.
Mesaj tarihi:
Ben kendi durumuma bakarım arkadaş. Memleket büyüdükçe ben ve neredeyse tanıdığım herkes kötüye gitti. Ya inanılmaz bir tesadüf, ya genelde işler kötüye gidiyor, ya da bir kısım inanılmaz büyürken bizler küçülüyoruz. Her halükarda ederim böyle ekonomik büyümenin içine.

@SLat: o zaman şu ikinci şık geçerli demektir. :D
Mesaj tarihi:
Sam ve Joker'e göre ekonomi süper gidiyor, gittikçe gelişiyormuş.. Artık kendileri veya babaları neler yapıyorlarsa neyse..

Şu son yıllarda anamız fuckıldı resmen nasıl bir iyiye gidişse Allah kahretsin..
Mesaj tarihi:
Joker said:
bLackcha0s said:
Joker

bu ülkede seçmen bilinci yok hadi seçmen bilinci olsun siyaset olgunlaşmış olsun herşeyi geçtim bu ülkede tek bir seçim söyle ki bana hile hurda karışmamış olsun.

Aklına seçimdi çoğulculuktu geldimi Özal ı düşün.Bak bakalım Özal bu ülkenin başına nasıl gelmiş.

evet çok bile yaptı.. misal sen baban kim şu an bilebiliosun. şu an müslümansın bunu da Atatürke borçlusun. her sabah çan sesleri yerine ezana uyanıosun. inan çok şey yaptı ve çok şey borçlusun.
Mesaj tarihi:
ombak+1

devletin büyüme reklamları yakında spam filtreme takılacak.. nerdeyse.. az kaldı

Instan tDiet!
penis enlargement!
Degrees For Busy Moms
Legally Erase YourCredit CardDebt
Comfortable male enhancement
Ekonomi İyiye Gidiyor!!!
Kişi Başına Düşen Gelir Tavan Yaptı!
Mesaj tarihi:
valla kendi ailem adına söyliyim akp başa geldiğinden beri işlerimiz berbat. Textile ile ugraşıyoruz mevsiminde %100 kapasiteyle çalışıyoruz fakat kar 0 peki niye çalışıyoruz ? Zarar etmemek için. Devlet vergisini alıyor tabi onlar için işler tıkırında. Bu gidişle orta sınıf diye birşey kalmıycak. . Sınıflar Fakir ve zenginler olarak ikiye ayrılıcak . Türkiyede küreselleşme 1 ken tayip baba 100 yaptı sağolsun.

Ayrıca kişi başına düşen milli gelir hakkında konuşmak istiyorum. Diyelim ben bir dükkan işleten esnafım battım. Benim batmam bu topluma ne kadar etki eder ? Ben batıyorum Zengin bir fabrikatör daha da zenginleşiyor. EE ne oluyor o 1000 kişinin cirosu fabrikatörün artan cirosundan az oluyor.

Sonuç: Memleketimiz gitgide zenginleşiyor evet sam e katılıyorum..........
  • Yeni Oluştur...