Korax Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Merhabalar. Şimdi öncelikle şu torrent probleminden olaya gireyim. Daha önce kullandığım emule,utorrent,firefox ve ayarları sinsilesi,türkiyede iken 2mbit olan bağlantıma göre ayarlıydı ve herşey gayet güzel,tıngır mıngır çalışıyodu. Netekim isveç'e taşındıktan sonra,bugun ensonunda fazlasıyla hızlı bi bağlantıya geçtim. Yalnız öncelikli sorun şu oldu.utorrentte yaklasık 27 adet işlem vardı.Bunların 14'ü download,13'ü upload.Ben aktif torrent sayısını yükseltince,tracker falan hata veriyo(aynı dosyayı trackerdan hede hödö bişey),saçmalıyo ve bütün torrentler kıpırkırmızı oluyo.Bandwith bolcana varken,maksat emule gibi hepsini aktif ediyim,insin hepsi aynı anda idi. Netekim şuanda 700-800kb/sn ile upload var ama download olarak daha 300kb üzerini göremedim.Neyseki bu kızarma olayını çözdüm,ama hız konusunda hala bi çözüm yok.Torrentturk üyesiyim,pek verim alamadım yani onca aktif download'dan,herneyse.utorrent 1.6 versiyonunu kullanıyorum buarada. Bu ayar kısmındaki yerde,global enfazla bağlantı sayısını 5000, her bir torrent için bağlanılacak eş sayısı 100,her bir torrent için gönderme slot sayısı 10 yaptım.Ayarları öyle kafadan sıktım binevi.Bağlantı hızı 100/10 mbit,buna göre ortalama bi ayar düşündüm ama daha önceden 400-500 olanı 10000 lere çıkarmak saçma olacağından pekte abartmayım dedim.Yinede verim alamıyorum işin kısası. Onun dışında gün içerisinde deluge'ye geçiyim dedim,fakat listedeki 27 adet torrent'i aktaramayınca,vazgeçtim bundanda,nasıl yapılacağını bilen varsa,deluge'ye geçmeye razıyım :) Torrent problemimin dışında asıl önemli olay,firefox problemine geliyim.Şimdi böyle bazı sayfalar yavaş açılıyo.Daha 2-3 gün önce komşumun wireless'inden girerken inanılmaz hızlı idi.Gerçi hala hızlı ama,bazen atıyorum myspace.com'a giriyorum,çok hızlı çatır çatır açılıyo.Sonra bi an,böyle dns'ler çökmüş gibi oluyo,yada bağlantı gitmiş gibi oluyo,msn falan çalışıyo ama gayet normal.Internet explorer ile girersem aynı sayfaya,oda çatır çatır açıyo hızlı.Firefox sanki böyle laga girer gibi oluyo,sonra hangi siteyi yazarsan yaz nafile,hiçbiyeri açmamaya başlıyo falan.Cookie,önbellek temizlemeler,fasterfox'u kaldırıp kurmalar,Adblock kapatıp açmalar falan fayda etmedi.Hatta çıldırıp başta dns'lerin çöktüğünü ve bağlantımın gidip geldiğini düşünerek müşteri hizmetlerini aradım ama herşeyin normal olduğunu,dnslerininde bilmem kaç zamandır çökmediğini bildirdiler.Senelerdir güvendiğim firefox,yüksek hızlarda beni yarı yolda bıraktı işin kısacası. Sebebini bilen varmıdır,nedendir,diyorum.Eğerki yoksada,bu opera neyin nesidir,hızlımıdır,firefoxtaki eklentilerim gibi onada bişeyler yükleyebilirmiyim,arayüzü nasıldır,rahatmıdır,firefox'tan geçersem problem yaşarmıyım diye sorular geçiyo aklımda.Çünkü yukarıya inci boncuk gibi dizdiğim linklerim bile önemli operada da varmı bu yer imlerini adres bar'ın üzerine dizebilme olayları. Sorularım böyle şimdilik,yardımları bekliyorum. Tenks,sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Öf alışamadım operaya yahu,sevemedim. Deluge fena değil gibi,şu önceki torrentlerimi bi içe aktarırsam herhangi bi problemim kalmicak ona dairde. edik:bu firefox beni çileden çıkarmak üzere şuanda.deliriyorum,yardım edin yahu,valla çıldırıcam az kaldı.takılmalar,sanki download var gibi sayfalar açılmıyo.halbuki ie de öküz gibi çat diye geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Sorunun Firefox ilk açıldığında dahi hemen yavaşlıyor/kasma yapıyor gibiyse Firefox'ı uninstall et sonra C:Documents and Settingskullanıcı adıApplication Data Buradaki Mozilla klasörünü tamamen sil. ( önce bu klasörden sadece yer imlerinin yedeğini al başka bir şey alma) Sonra tekrar kur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 yok öyle bişey değil yav,yani çok hızlı gayet net,sonra bianda kasıyo böyle laga girer gibi,net gitmiş gibi.ama busırada net var yani internet explorer falan çatır çatır giriyo.Firefox kasılmış durumda kalıyo böyle.Sonra kendine geliyo falan öyle yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 firetune diye bir program var indir dene bakam bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 yok fayda etmedi,bişey çözdüm galiba.genellikle resimleri yüklerken oluyo bu olay.yani firefox program olarak kitlenmiyo bağlantı gitmiş gibi oluyo,sora kendine geliyo alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 benimki öyle gittiğinde siyah beyaz oluyodu, hatta bazen geldiğinde de siyah beyaz kalıyodu. gerçi o visual effects ile alakalı bi durumdu. hatta screenshot falan koymu$tum eski bi topic'e :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 hmm,bi araştırayım bakayım.Buarada,bişey daha keşfettim gmail'e girince mailları göstermiyo falan.Salak bi probleme dönüştü iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Çıldırmaya ramak kaldı yahu,buseferde utorrent upload'ı sınırlıyo saçmasapan.380lere falan,sct den ban yicem bu gidişle :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 uTorrent'i bi güncelle 1.7.7 yap 1.6 banlandı galiba baya bir trackerdan. Firefox işini bilemicem. Bu arada seed toplamı 300kb verebiliosa,sende 300kb ile dl edersin o konuda yapacak bişiy yok.Belkide ondandır,seed yetersizliğinden. Onun duşında Global connection sayısını da arttırmayı deneyebilirsin.Bide uTorrent'in torrent başına olmayan genel bir ul/dl sınırı var.Onları da sınırsız yapmayı dene.(Çoktan yapmışsındır ama gene de bir söliyim dedim,olur ha gözünden kaçmıştır falan.)Ama bişiy demeden bu postu bitiremem: WTF 100mbit.Yuh 100mbit.Oha.Hıza bak.Ben burda 25kb/sn ile ul yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 hayır toplamda 300kb değil,limitliyodu,automatic yapmısım biyeri upload için.Kapattım onu şimdi kendi kendine limit koymuyo.Firefox da biraz daha iyi oldu gibi.Çözüldü gibi problemler.Seed yeterli buarada,yani listeden 30dan fazla seed ettiğim torrent var. 1.7.7'e geçtim buarada,daha bi iyi oldu.Buarada global connection da 1000 kadar.Herşey sınırsızdaydı yani hali hazırda,bişey limitli değildi.RSS download olayına girdim,yeni nevarsa ekliyo hemen yüklenir yüklenmez tracker'a,iniyo falan ilk seederlardan biri ben oluyorum.Başka türlü adamakıllı upload yapamicam gibi.4gb yaptım upload simdiden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar