Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Bence bırakta mantıklı konuşup konuşmadığına insanlar karar versin.Sen objektif bi şekilde yorum yapamıyosun dediğimin açıklaması.Ben sana n95 iphone'u döver demiyorum,ben diyorumki,farklı pazarlama stratejileri,farklı tercihler,sen kendi tercihinde diretiyosun.Dasaaa negüzel açıklamış oysa objektif bi şekilde. Kaç kere zaten yukarda sayılmış farkları,olay "n95,iphone döver" değilken,pazarlama stratejisi,istatikler derken zart diye "n95'in nesi iyi sayın bana" ya geldi.Sen iphone sevdikten sonra ben oturup sana n95'in şunu var bunu var desem ne farkedecekki.Yine kalkıp "gps yerine google maps tercih ederim" diyeceksin.Yada "5 mp olsa kaç yazar sensörü boktan 2 mp kamera süper" diyeceksin.Sen aletin büyüsüne kapılıp hardware olarak n95'in üstünlüğünü kabul etmiyosan,benim daha açıklayıpta kabul ettirme gibi bi şansım yok zaten.Boşuna zaman harcamaya değmez oyüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Ha tamam tercihler falan dersen bisey demem zaten. Ama ben iPhone devrim degildir lafi uzerine devrim oldugunu soyledim ve konu buraya kadar geldi. Yoksa tabi insan ister iphone alir ister Nokia 1111 alir, kisisel tercihtir. Ama kisisel tercihin yaninda istatistikler vardir, ben onlarin uzerinden konustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Absolut said: Oyuncak istiyorsan iphone al. Adam gibi bişi istiyorsan N95. Birbiri ile karşılaştırmak için apayrı 2 telefon aslında. Absolut said: MMS, video, infrared, bluetooth olmayan şeyi mi karşılaştırıyorsunuz N95 ile? Ipoda telefon eklemişler o kadar. Ama zevk meselesi tabi bu ben işime yarayan özellikleri olarak iphoneu çok zayıf buluyorum yani resmi yan çevirme ile düz çevirmedeki animasyanu pek işime yarar birşey değil iş hayatımda. Mesela buda kişisel bi görüş,tercih meselesi dediğim gibi,sidik yarışı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 bitmezzzz.. bitmez arkadaş bu tartışma bitmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Onlar kisisel gorus ise benimkilerde kisisel gorus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 donanım olarak n95'in daha güçlü olması lazım diye düşünüyorum. iphone'ın işlemcinin bi sebepten dolayı bottleneck yaptığını ve şiştiğini duymuşum sanki. ama yatıcam şimdi kaynak yok o yüzden. ama varsa bildiğiniz testler görmek isterim (okumayı seviyorum lam bunları. çok gıcık oluyorlar ama grafikler falan cicilibicili.. neyse öhm, geri dönelim konuya) iphone'un donanım olarak sunduklarına "bunu içermiyor" demek ilginç bir yaklaşım. burada demek istediğim video olayı. alet bunu yapabilecek bir alet sadece yazılımsal eklemeler yapılarak çözülebiliyor. halen basit video yazılımları var ancak çok iyi değiller. java olmadığı için remote uygulamalarında kullanılacak program destekleri var (başarılı ama bunlar) tabii ip2.0'da donanımda ekstra neler gelir bilemeyeceğim ancak java kesinlikle olmayacak diyorlar (ancak pcb'de bunun ile ilgilenen bir kısımın varolduğunu da okumuştum sanki. ya da yamuluyorum. üstteki bottleneckten %60 eminim ama bundan %10 falan) son olarak teknoloji konusunda çok süper/über olmadığım için ve dijital kameralar çok ilgi alanıma girmediği içn biraz ahkam kesicem ama 5megapixel çok gerekli midir? ya da hakikaten bir artı mıdır? yani dediğim şu megapixel kaliteli resimde, önem sıralamasında gerilerde kalan bir ayrım bence. ne biliyim cmos var 3ccd var.. (cep tellerde de vardır herhal?) bi kere küçük sensöre o kadar fazla megapixel sıkıştırmak geri tepmeyecek midir? pixel başına düşen ışağa duyarlı alan gibisinden bişiler olması lazım benim zamanında okuduğum kadarı ile. yani 5mp=sadece büyük ebatlı fotoğraflar (kesin olarak bunu söyleyebiliriz) 5mp≠her koşulda kaliteli fotoğraflar. her zaman yüksek kalitede çıkacak demek zor olur sanıyorum. hatta ve hatta 8mp makinelerle çakilmiş fotoğraflar ile 3,1mp-4mp lik makinelerden çekilmiş fotoğraflar karşılaştırılıyordu. (3,1-4 lükler daha iyi idi. 8mp lik olan canon veya sony olabilir) fi tarihinde okuduğum için çok aklımda yok ama böle bi şeyler (bak bundan %80-90 eminim ha!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Benim gordugum testte iPhone`un hardware`i bir cok smartphone`dan ustundu, opengl es gibi destegiyle falan baya iyi 3D oyunlar falan yapiliyor EA tarafindan falan. Islemcisi 600 MHz falan olmasi lazim ki cogu smartphone 400 mhz`dir. Bende hatirlamiyorum kaynagi. Megapiksel esitdegildir kalite. Sensor onemlidir kalitede. Cep telefonlarinada henuz kaliteli sensor geldigini duymadim. Belli bir standartin altinda butun cep telefonu kameralari. Ben size N73`um ile (3.2 mpixel) cektigim 1-2 ornek fotoyu gosterebilirim. photoshopla falan oynayinca idare eder bir hale geliyor. 5 mpiksel n73`un 3.2`sinden ustun degil. Dolayisiyla iPhone`danda ustun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Karşılaştırmasını kalitesini bilemem artık. Sabit resimlerde çok güzel sonuçlar elde ettim resimlerde. N73 ile güzel resimler elde edildiğini görmüştüm,duymuştum. Yinede ışığı olmayan ve 2mp gibi bi değere sahip olan bi aletin,N95'ten daha iyi resim çekebileceği kanaatinde değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Oyuncak gerçekten Iphone en basit telefonların bile çalıştırdığı borsa programlarını iphone çalıştıramıyor.. herhangi bir şekilde iphone'dan chart takip edemediğim için kuzenime vermiştim iphone'umu.. diyorum nokia 6310i miydi neydi o telefon bile java destekliyordu 2002 senesinde çıkmıştı (telefon monochrome'du bu arada).. iphone üstünde skype kullanamamak da çok çok büyük bir eksiklik.. günde 2-3 saat almanya/ingiltereyle konuşmam gerekiyor ve şu an piyasadaki telefonların minimum %40'ı skype out destekliyor.. bağlanıyorsun edge'den / wifi'dan çatır çatır konuşuyosun 0.20 cent'e bağlanıp dk'sı 0.12 cent'den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Yuah adam iPhone'u blendırlıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Ehehe video eglenceliymis.Ya patlasaydı bataryası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 said: en basit telefonların bile çalıştırdığı borsa programlarını iphone çalıştıramıyor.. çünkü java desteği yok ve olmayacak.. (keşke almadan önce ne aldığını bilseymişsin) bi de biz skype kullanmıyoruz ama olduğunu biliyorum http://www.shapeservices.com/en/products/details.php?product=skype&platform=none http://public.soonr.com/home.html im+ veya soonr üzerinden bağlanabiliyorsun kolayca. dahası "iphone şu programı çalıştıramıyor" demek biraz garip. keza iphone kapasite olarak o uygulamaları çalıştıramayacak, yapamayacak bir alet değil (daha iddialı konuşayım mı? herhangi bir cep telefonu yapabiliyorsa iphone rahatça yapacaktır zaten) ancak X destekli yazılmış programı Y'de açamayacağınızı anlamanız lazım. iphone'da java yok ve java desteği de olmayacak. hayatınız java ise yanlış aletle karşı karşıyasınız demektir. streaming stock quotes dediğiniz olay ise ajax üzerinden yazılrsa elbette çalışacaktır iphone'da. sdk çıktığına göre yazılır (belki de yazılmıştır. bilemiyorum. ilgi alanım değil borsa falan lol) fanatizmi anlamamakla birlikte aynı seviyeden konuşursak iphone'a oyuncak demek teknoloji özürlülüğüne delalet eder gibi bir şeyler geveleyebilirim. keza şu alet için yapamıyor dediğiniz şeylerin büyük bir kısmı aslında yaptığı şeyler! donanım eksikliği hariç kalan herşey yapılabilecek şeyler! hani yazdığınıza deymeyen, büyük ihtimalle var olan (siz mi artık interneti kullanamıyorsunuz veya takip etmiyorsunuz bilemiyorum) veya an itibari ile geliştirilen şeyler! video(yeni bu ve çok iyi değil), mms[ki gereksizlik abidesi bu mms], excel, pdf, youtube izlemek, remote pc bağlantıları etc. hepsi var şu an.. ha deseniz ki "ben ilk çıktığında bunlar olsun istiyordum" e o zaman ne aldığınızı bileceksiniz. bunları vereceğini zaten söylemediler, taahhüt etmediler ki.. derim tabii. dahası sdk duyrulmadan bunları beklemek de ayrı bir çocukluk olurdu. neyse ki şimdi sdk var.. her bi şiler geliyor/gelicektir.. tadını çıkartın edit:lam bi daha okudum da yazı biraz sert gibin olmuş =) ama değil, dokunmuyorum hiç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Iste sorun aletin ana menusune bakip "oyuncak" damgasini vurmaktan cikiyor. Cihazlari iyi bilmek, kurcalamis olmak lazim yorum yapmadan evvel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 @dasaaa 1) yapılamıyor skype out konuşması daha açık yazamam herhalde ? (gidip para vermem yani skype konuşması için aylık olarak) 2) iphone aldığımda işlem yapmıyordum, borsada işlem yapmaya başlayınca ztn direk verdim.. @lathspell 2007 ekim'de almıştım aleti ne demek istediğini anlamadım veya kime dediğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 hmm araştırmak lazım tabi :) http://www.fring.com/iphone/ Fring ile Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo ve AIM chat arama mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Iphone2 çıkıyor onda herbişiyi olur ama şu an için N95 ile Iphone farklı katagöri ürünleri karşılaştırmak hatalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Nokia Tube çıkıyormuş, Nokia dan iPhone a cevap olarak. asdasdf Tök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar